Wasparfum van Zèvy

Reviews | 13 maart 2024

Review : Wasparfum van Zèvy

 

Een paar weken geleden ontving ik een e-mail van Zèvy met de vraag of ik een review over de wasparfums van Zèvy wil schrijven op deze blog. Mijn antwoord is ja. Als test en dank ontvang ik een fles wasparfum. Benieuwd wat ik van de wasparfum van Zèvy vind? Lees snel verder. (meer…)

Geen reacties

Het Juttersmu-ZEE-um in Zandvoort

Musea | 21 februari 2024

Museumtip #37 : Juttersmu-ZEE-um – Zandvoort

 

Mijn museumtip van vandaag is het Juttersmu-ZEE-um in Zandvoort. In het Juttersmu-ZEE-um zie je boeien, stukken scheepstouw, plastic werkhandschoenen, onderdelen van vliegtuigwrakken en een stuk bot van een zwaardvis. Het JuttersmuZEEum in Zandvoort staat boordevol spullen die in de loop der jaren op het Noordzeestrand aanspoelden. Een leuk GRATIS museum, ook met kinderen. Meer over Juttersmu-ZEE-um lees je in deze blog.

(meer…)

Geen reacties

Overnachten in een pipowagen: Pipowagen in Lelystad – Flevoland

Accommodatie | 14 februari 2024

Overnachten in een pipowagen in Nederland

 

Er is de laatste jaren veel vraag naar overnachten in een pipowagen. Het klinkt mij altijd heel avontuurlijk in de oren. Ik heb een beeld voor me van een paard voor de wagen en rondtrekken en ’s avonds een plekje zoeken om te kunnen staan, de paarden te voeren en zelf lekker slapen om de volgende dag verder te trekken, op naar een nieuw avontuur. Overnachten in een pipowagen is de afgelopen jaren razend populair geworden. In deze blog heb ik een aantal pipowagens voor je op een rijtje gezet. (meer…)

Geen reacties

Homepagina van JTravel.nl gemaakt in WordPress

Tips | 7 februari 2024

Website JTravel.nl omzetten van Joomla naar WordPress

 

Begin 2023 heb ik besloten om mijn website JTravel om te zetten van Joomla naar WordPress. Waarom? In deze blog lees je de reden en hoe ik dit aangepakt heb. Een beetje omslachtig dat geef ik toe en het duurde ook meer dan een jaar voor ik na 5 rondes alle artikelen naar mijn zin heb aangepast. Maar de nieuwe website is af, voor zover een website af kan zijn, want er zijn altijd zaken die aangepast moeten worden of toch weer veranderd worden door nieuwe inzichten. (meer…)

Geen reacties

Museum van Loon in Amsterdam

Musea | 28 januari 2024

Museumtip #36 : Museum Van Loon – Amsterdam

 

Mijn museumtip van vandaag is het MUSEUM VAN LOON in Amsterdam. Museum van Loon is gevestigd in een oud grachtenpand aan de Keizersgracht in het centrum van Amsterdam. Het huis is ingericht in de sfeer van vroeger met portretschilderijen, meubels, porselein uit de afgelopen eeuwen. In de 17e eeuwse tuin achter het huis bevindt zich het koetshuis. (meer…)

Geen reacties

Websites voor het boeken van (rivier)cruises

Bestemmingen, Voorbereiding | 24 januari 2024

Websites voor het boeken van (rivier)cruises

 

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van (rivier)cruises voor je op een rijtje gezet. Er zijn reiziger die niets anders willen dan alleen maar cruisevakanties maken, anderen vinden het helemaal niets. Maar ik hoor van veel reizigers dat als ze eenmaal met het cruisevirus besmet zijn, ze minstens één cruisevakantie per jaar willen maken. Een voordeel van een cruisevakantie is dat je niets meer hoeft te plannen. Er zijn reizigers die hier van gruwen, maar dan moet je niet deelnemen aan een (rivier)cruise. Er is een groot aanbod aan cruisebestemmingen, zoals een riviercruise over de Rijn of een cruisevakantie naar de Noorse fjorden of Spitsbergen. (meer…)

Geen reacties

Bijzonder overnachten in een kerk: B&B De Kleine Antonius in Zeerijp – Groningen

Accommodatie | 17 januari 2024

Bijzonder overnachten in een kerk

 

De laatste jaren zijn overbodige kerken omgebouwd tot de mooiste hotels en bed & breakfasts. De vraag naar bijzondere overnachtingen in een kerk stijgt enorm. Ook eens overnachten in een kerk, ik heb een aantal kerken op een rijtje gezet waar je kunt overnachten. (meer…)

Geen reacties

Fotoblog met blauwe foto's

Fotografie | 14 januari 2024

Blue Monday – Een fotoblog met blauwe foto’s

 

Vandaag een fotoblog met blauwe foto’s. De reden: het is Blue Monday, volgens velen de meest deprimerende dag van het jaar. Blue Monday is de dag waarop veel mensen zich depressief, neerslachtig of voelen. Dit komt door het besef dat goede voornemens zijn mislukt en dat vakanties nog zo ver weg lijken. Ook het slechte weer zorgt er voor dat veel mensen zich depressief voelen. Ik heb er zelf niet zo veel last van. Ik heb om je iets op te vrolijken op deze depridag een aantal blauwe foto’s uit mijn archief voor je op een rijtje gezet. Ik hoop dat je je hierdoor iets beter gaat voelen. Kom uit je winterdip en enjoy your day. (meer…)

Geen reacties

Een ijsvogel in de Amsterdamse Waterleidingduinen, januari 2023.

Sociale media | 5 januari 2024

De best nine van JTravel op Instagram in 2023

 

Dit is de best nine van JTravel op Instagram in 2023 met de 9 foto’s die de meeste likes kregen op mijn instagramaccount @jtravel.nl. Aan het begin van 2024 heb ik een top 9 van mijn instagram foto’s uit 2023 via een website samengesteld. (meer…)

Geen reacties

In Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Musea | 27 december 2023

De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2023

 

Ook in 2023 heb ik, net als in 2019, 2020, 2021 en 2022 een overzicht gemaakt van de door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2023. Sinds ik mijn museumkaart in augustus 2017 heb aangeschaft, bezoek ik regelmatig en vaker een museum. Het idee is en was: met mijn museumkaart zo veel mogelijk leuke musea bezoeken. (meer…)

Geen reacties

Decemberhoeve in Nieuw-Vennep

Hotspots | 10 december 2023

In de spotlights : Decemberhoeve – Nieuw-Vennep

 

Dit keer staat de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep in de spotlights. Bij de Decemberhoeve mag je je eigen kerstboom zagen. Heb je geen zin in zagen, op het erf staan de kerstbomen in verschillende soorten en maten al klaar. In de landbouwschuur vind je een uitgebreid assortiment kerstverlichting, kerstballen, kerstdorponderdelen in Dickenssfeer, kerststukken, kaarsen en accessoires. Maar de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep is meer. Je leest het in deze blog. (meer…)

Geen reacties

Stijlkamer in het Zandvoorts Museum in Zandvoort

Musea | 29 november 2023

Museumtip #35 : Zandvoorts Museum – Zandvoort

 

Mijn museumtip van vandaag is Zandvoorts Museum in Zandvoort. In het museum zijn naast de wisseltentoonstelling andere leuke aspecten te zien, zoals stijlkamers, schilderijen, scheepsmodellen, foto’s en boven bevinden zich de Wonderkamer en het Kees de Muis Huis. In deze blog lees je alles over het Zandvoorts Museum in Zandvoort. (meer…)

Geen reacties

Zo zorg je voor twee keer zoveel vakantiedagen in 2024, waardoor je een (verre) reist kunt maken en kunt genieten van je vakantie waar ook ter wereld.

Reistips | 15 november 2023

Zo zorg je voor twee keer zoveel vakantiedagen in 2024

 

Iedereen wil in 2024 weer graag op vakantie. Zo graag zelfs dat het misschien niet lukt met je 20-27 vakantiedagen. Plan dan je vakantiedagen zo slim mogelijk in. Met een beetje puzzelen is er een simpel trucje waardoor jij er voor zorgt dat je twee keer zoveel vakantiedagen in 2024 hebt. Hoe? Je leest het in deze blog. (meer…)

Geen reacties

De Westzaal van het Groote Museum in Amsterdam

Musea | 4 oktober 2023

Museumtip #34 : Groote Museum – Amsterdam

 

Mijn museumtip is het Groote Museum in Amsterdam. Het museum ligt aan het Artisplein, naast Dierentuin Artis. Het Groote Museum gaat over jou en mij als mens. In het museum ontdek je hoe je verbonden bent met al het andere leven op aarde en je ziet samenhang tussen mens, dier, plant en microbe. In deze tijd een zeer actueel thema. Ik neem je mee langs de 12 zones in de twee zalen van het Groote Museum. (meer…)

Geen reacties

Boek 'Praktijkgids filters'

Boeken, Reviews | 20 september 2023

Review : Boek ‘Praktijkgids filters’

 

Deze review gaat over het boek ‘Praktijkgids filters’. Het boek is geschreven door Bob Luijks. Dit boek is een praktijkgids die alle beschikbare filters beschrijft en ook de kenmerken per filter en hoe je ze in de praktijk toepast. Het boek geeft veel voorbeelden om alles duidelijk te maken. Doe inspiratie  op en zelf aan de slag met het gebruik van filters. Dit boek is een must-have voor elke landschaps- en natuurfotograaf.

(meer…)

Geen reacties

Garnalenkotter TÖN 2 in het Visserijmuseum Zoutkamp in Zoutkamp

Musea | 13 augustus 2023

Museumtip #33 : Visserijmuseum Zoutkamp – Zoutkamp

 

Mijn museumtip van vandaag is Visserijmuseum Zoutkamp in Zoutkamp in de provincie Groningen. In Visserijmuseum Zoutkamp leer je alles over de  geschiedenis en de ontwikkeling van de visserij in Zoutkamp. Ook is er een heuse garnalenkotter, een nagebouwde stuurhut en een Zoutkamper vissershuisje te bewonderen. In deze blog lees je alles over Visserijmuseum Zoutkamp in Zoutkamp. (meer…)

Geen reacties

Vakantiehuis in Nes op Ameland via Natuurhuisje.nl

Accommodatie | 9 augustus 2023

Mooie vakantiehuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden

 

Ik heb een aantal mooie vakantiehuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden voor je op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar een mooi vakantiehuis op één van de Nederlandse Waddeneilanden, lees dan deze blog. Ik heb een selectie gemaakt van vakantiehuisjes op de Waddeneilanden variërend van vrijstaande huisjes voor twee personen tot luxe vakantiehuizen voor het hele gezin of familie. Geniet als je in één van deze vakantiehuisjes op één van de Waddeneilanden verblijft. (meer…)

Geen reacties

Molenhuisje in Oosterend op Texel via Texel.net

Accommodatie | 5 juli 2023

Mooie vakantiehuisjes op Texel

 

Ik heb een aantal mooie vakantiehuisjes op Texel voor je op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar een mooi vakantiehuis op Texel, lees dan deze blog. Ik heb een selectie gemaakt van vakantiehuisjes op Texel variërend van vrijstaande huisjes voor twee personen tot luxe vakantiehuizen voor het hele gezin of familie. Geniet als je in één van deze vakantiehuisjes op Waddeneiland Texel verblijft. (meer…)

Geen reacties

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com