Zo zorg je voor twee keer zoveel vakantiedagen in 2024, waardoor je een (verre) reist kunt maken en kunt genieten van je vakantie waar ook ter wereld.

Reistips | 15 november 2023

Zo zorg je voor twee keer zoveel vakantiedagen in 2024

 

Iedereen wil in 2024 weer graag op vakantie. Zo graag zelfs dat het misschien niet lukt met je 20-27 vakantiedagen. Plan dan je vakantiedagen zo slim mogelijk in. Met een beetje puzzelen is er een simpel trucje waardoor jij er voor zorgt dat je twee keer zoveel vakantiedagen in 2024 hebt. Hoe? Je leest het in deze blog. (meer…)

Geen reacties

Mijn vaccinatieboekje

Reistips | 26 februari 2023

Alles wat je moet weten over vaccinaties op reis

 

In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over vaccinaties op reis. Vaccinaties op reis worden nogal eens vergeten of niet genomen vanwege de kosten. Dom dom dom, want je kunt een hoop leed voorkomen als je wel ingeënt bent tegen bijv. hepatitis of buiktyfus of wel je malariapillen hebt gekocht. Mijn advies is om niet te bezuinigen op je vaccinaties. Maar welke vaccinaties heb je nodig? En tegen welke ziektes? Alles wat er nog meer bij een vaccinatie op reis komt kijken, heb ik voor je op een rijtje gezet. (meer…)

Geen reacties

Zo zorg je voor twee keer zoveel vakantiedagen in 2023, waardoor je een (verre) reist kunt maken en kunt genieten van een mooie zonsondergang

Reistips | 21 december 2022

Zo zorg je voor twee keer zoveel vakantiedagen in 2023

 

Iedereen wil in 2023 weer graag op vakantie. Zo graag zelfs dat het misschien niet lukt met je 20-25 vakantiedagen. Er is een simpel trucje waardoor jij er voor zorgt dat je twee keer zoveel vakantiedagen in 2023 hebt. Hoe? Je leest het in deze blog.  (meer…)

Geen reacties

Je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage

Reistips | 27 juli 2022

Je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage

 

Iedereen heeft de afgelopen tijd de bagagechaos op luchthaven Schiphol gezien of zelf ervaren. Het is een nachtmerrie voor iedereen, je bagage kwijtraken. Daar sta je dan bij de bagageband en wacht en wacht en wat er ook langs komt, niet jouw koffer, alle andere passagiers zijn al vertrokken. En jouw koffer is er nog altijd niet en is waarschijnlijk zoek. In deze blog heb ik je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage op een rijtje gezet. (meer…)

Geen reacties

De woestijn vanuit het vliegtuig op weg naar Zuid-Afrika

Reistips | 15 juni 2022

Je rechten bij vertraging of annulering van een vlucht

 

Iedereen heeft de afgelopen tijd de chaos op luchthaven Schiphol gezien of zelf ervaren. Passagiers die hun vluchten misten of vluchten die plotseling geannuleerd werden. De reden was een personeelstekort en drukte vanwege de vakanties. Dit leidde tot lange rijen bij de incheckbalies en paspoortcontroles en lange wachttijden bij de bagagebanden en het regende annuleringen. In deze blog heb ik je rechten bij vertraging of annulering van een vlucht op een rijtje gezet. (meer…)

Geen reacties

Zo zorg je voor twee keer zoveel vakantiedagen in 2022 waardoor je bijv. een verre reis kunt maken

Reistips | 25 januari 2022

Zo zorg je voor twee keer zoveel vakantiedagen in 2022

 

Iedereen wil in 2022 weer graag op vakantie. Zo graag zelfs dat het misschien niet lukt met je 20-25 vakantiedagen. Er is een simpel trucje waardoor jij er voor zorgt dat je twee keer zoveel vakantiedagen in 2022 hebt. Hoe? Je leest het in deze blog.  (meer…)

Geen reacties

Het Cha-Am Methavalai Hotel in Cha-Am/Thailand

Accommodatie, Reistips | 19 januari 2022

Zo vind je goedkope hotels

 

In deze blog heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet om goedkope hotels en andere accommodaties te vinden, want wie wil nu niet een goedkope hotelkamer/accommodatie scoren. Net als bij vliegtickets kan een hotelkamer ook flink in prijs verschillen bij de verschillende aanbieders. (meer…)

Geen reacties

Mexico, in 2024 de locatie voor 'Wie is de Mol?'

Bestemmingen, Reistips | 12 januari 2022

Overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties

 

Het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’ is weer begonnen. Heel Nederland zit weer voor de buis gekluisterd om te ontrafelen wie de mol van dit seizoen is. Ik heb een overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties gemaakt. Een mooie lijst vol reisinspiratie. (meer…)

Geen reacties

De leukste wandelboeken ter inspiratie voor je volgende wandeling

Boeken, Reistips, Wandelen | 27 oktober 2021

De leukste wandelboeken ter inspiratie voor je volgende wandeling

 

Nederland is sinds het begin van de pandemie massaal gaan wandelen. Hartstikke goed. Ter inspiratie heb ik de leukste wandelboeken voor je volgende wandeling op een rijtje gezet. Ik wandel en lees graag, wat is nu leuker om dat te combineren. Enne de feestdagen komen er aan, ook leuk om een wandelboek cadeau te krijgen of te geven. (meer…)

Geen reacties

Zo vind je goedkope vliegtickets

Reistips | 8 september 2021

Zo vind je goedkope vliegtickets

 

Wie wil nu niet een goedkoop vliegticket scoren. Vliegtickets kunnen behoorlijk prijzig zijn en kunnen een behoorlijk deel van je reisbudget opslokken. Er zijn genoeg trucs waardoor je goedkoop ticket en in elke periode van het jaar een vliegticket kunt kopen. Wil je zeker weten dat je het goedkoopste ticket koopt. Waar moet je zoeken? Goedkoop kan ook duurkoop zijn, door allerlei addertjes onder het gras, zoals veel bijkomende extra kosten of kleine lettertjes die je al snel over het hoofd ziet. In deze blog heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet om goedkope vliegtickets te vinden. (meer…)

Geen reacties

De CoronaCheck-app, gele vaccinatieboekje en het paspoort

Reistips | 30 juni 2021

Alles wat je moet weten over de CoronaCheck-app

 

In deze blog vertel je alles wat je moet weten over de CoronaCheck-app. Vanaf 24 juni 2021 is de CoronaCheck-app beschikbaar, een app die we deze zomer nodig hebben om binnen Europa te reizen en om evenementen te kunnen bezoeken. Vanaf 25 september heb je voor de horeca, festivals, evenementen en een voetbalwedstrijd een coronabewijs nodig. (meer…)

Geen reacties

Op vakantie in coronatijd

Reistips | 5 juni 2020

Op vakantie in coronatijd

 

We willen allemaal zo graag: op vakantie in deze coronatijd. Maar waar kan je heen, zijn er restricties en wat als er zich toch problemen voordoen in deze coronatijd? Sinds 15 mei 2021 zijn er weer mogelijkheden. We mogen eindelijk weer. Ik heb het een en ander voor je op een rijtje gezet en de nodige aanpassingen gedaan zodat deze blog weer up to date is. (meer…)

2 reacties

De leukste reisboeken ter inspiratie voor je volgende reis

Boeken, Reistips | 29 maart 2020

De leukste reisboeken ter inspiratie voor je volgende reis

 

Ik heb de leukste reisboeken ter inspiratie voor je volgende reis op een rijtje gezet. Boeken, je kunt me niet blijer maken dan met een boek. Of het nu gaat om een reisboek of een roman of een thriller. Ik heb altijd een boek op mijn nachtkastje liggen om, voor ik ga slapen, nog eventjes een stukje te lezen. Er zijn zoveel mooie reisboeken dat ik een keuze heb moeten maken welke ik opneem in deze blog en welke niet. (meer…)

Geen reacties

Zebra's in Etosha National Park

Reistips | 23 juni 2019

Bijzondere excursies die ik tijdens mijn reizen maakte

 

De afgelopen jaren maakte ik tijdens mijn reizen dichtbij en ver weg een paar in mijn ogen bijzondere excursies. Ik heb een overzicht gemaakt van deze leuke uitstapjes. Lees en kijk je mee? (meer…)

Geen reacties

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com