Street art van Nomad Clan tijdens mijn street art wandeling in Rotterdam-Feijenoord

Nederland, Wandelen | 16 juni 2024

Street art wandeling in Rotterdam-Feijenoord

 

Begin van het jaar las ik een item in de Libelle over Street art in Rotterdam. Er zijn verschillende wandelroutes in verschillende wijken uitgezet. Dit is mijn vijfde wandeling langs street art in Rotterdam. Dit keer maak ik een street art wandeling in Rotterdam-Feijenoord. Ik heb al meer street art wandelingen gemaakt in Rotterdam, Haarlem en Amsterdam. Op naar Rotterdam voor deze street art wandeling van 8 kilometer langs maar liefst 38 street art werken vanaf Station Rotterdam-Zuid.
(meer…)

Geen reacties

Huis Doorn tijdens mijn wandeling van de 7e etappe van de oudste wandelroute van Nederland van Maarn naar Doorn

Nederland, Wandelen | 9 juni 2024

Oudste wandelroute van Nederland etappe 7 : Maarn – Doorn

 

Dit is mijn verslag van etappe 7 van de oudste wandelroute van Nederland van Maarn naar Doorn. Net als de vorige etappes heb ik deze etappe ook opgedeeld in meerdere etappes. Bij de ANWB noemen ze dit de 3e etappe. Het tweede deel van deze etappe loopt van Maarn naar Doorn en eerste deel van deze etappe loopt van Zeist naar Maarn. De afstand van deze etappe is dan 21 kilometer, veel te ver voor mij. Het deel van Maarn naar Doorn is 9 kilometer. Ik heb meer kilometers gemaakt omdat ik aansluitend Museum Huis Doorn en het landgoed erom heen heb bezocht. Ik heb mijn eigen indeling van etappes gemaakt, dit omdat 25-30 kilometer voor mij niet haalbaar is. Ik wandel etappe voor etappe. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over de etappe 7 van de oudste wandelroute van Nederland. (meer…)

Geen reacties

De voormalige vuilstort Schoteroog tijdens mijn bijzondere bergwandeling in de Haarlemmermeer

Nederland, Wandelen | 26 mei 2024

Bijzondere bergwandeling in de Haarlemmermeer (en Haarlem)

 

Ik maakte een bijzondere bergwandeling in de Haarlemmermeer (en Haarlem). Een wandeling die mij langs het Fort bij de Liebrug, Haarlemmerliede, Fort bij Penningsveer, langs molen De Veer, door recreatiegebied Spaarnwoude met de voormalige vuilstort Schoteroog en langs de Mooie Nel brengt en via de Veerplas en via een voetpad langs de Binnen Liede loop ik terug naar Station Haarlem Spaarnwoude. Een wandeling die deels in de Haarlemmermeer en deels in Haarlem ligt. Mijn route lees je in deze blog. (meer…)

Geen reacties

Pyramide van Austerlitz tijdens mijn wandeling van de 6e etappe van de oudste wandelroute van Nederland van Zeist naar Maarn

Nederland, Wandelen | 19 mei 2024

Oudste wandelroute van Nederland etappe 6 : Zeist – Maarn

 

Dit is mijn verslag van etappe 6 van de oudste wandelroute van Nederland van Zeist naar Maarn. Net als de vorige etappes heb ik deze etappe ook opgedeeld in meerdere etappes. Bij de ANWB noemen ze dit de 3e etappe. Het eerste deel van deze etappe loopt van Zeist naar Maarn en het tweede deel van deze etappe loopt van Maarn naar Doorn. De afstand van deze etappe is dan 21 kilometer, veel te ver voor mij. Het deel van Zeist naar Maarn is 14,5 kilometer. Ik heb mijn eigen indeling van etappes gemaakt, dit omdat 25-30 kilometer voor mij niet haalbaar is. Ik wandel etappe voor etappe. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over de etappe 6 van de oudste wandelroute van Nederland. (meer…)

Geen reacties

Alles over de website en app Komoot

Tips, Wandelen | 15 mei 2024

Alles over de website en app Komoot

 

Sinds kort gebruik ik de website en app Komoot regelmatig voor het opdoen van wandelinspiratie. Ik heb nog geen eigen wandelroutes uitgestippeld maar dat ga ik in de toekomst zeker doen. Komoot is een fantastische tool. Met de Komoot website en app kun je niet alleen nieuwe routes ontdekken maar ook je eigen routes maken en je favorieten opslaan en delen met vrienden. In deze blog vertel ik je alles over de website en app Komoot zodat jij ook aan de slag kunt gaan. (meer…)

Geen reacties

Street art van Insane51 tijdens mijn street art wandeling in het Oude Westen in Rotterdam

Nederland, Wandelen | 12 mei 2024

Street art wandeling in het Oude Westen in Rotterdam

 

Ik las een item in de Libelle over Street art in Rotterdam. Er zijn verschillende wandelroutes in verschillende wijken uitgezet. Dit is mijn vierde wandeling langs street art in Rotterdam. Dit keer maak ik een street art wandeling in het Oude Westen in Rotterdam. Ik heb al meer street art wandelingen gemaakt in Rotterdam, Haarlem en Amsterdam. Op naar Rotterdam voor deze Street art wandeling van 7 kilometer vanaf Rotterdam Centraal Station. (meer…)

Geen reacties

Markering van streekpaden in Nederland

Nederland, Wandelen | 8 mei 2024

Een overzicht van alle streekpaden in Nederland

 

Ken je de Streekpaden in Nederland? Wandelaars kunnen met 21 streekpaden in het hele land hun hart ophalen. Streekpaden zijn meerdaagse rondwandelingen binnen één regio of provincie.

De Streekpaden worden beschreven op de website van Wandelnet en van elk streekpad is een aparte wandelgids te koop.

In deze blog neem ik je in het kort mee langs de 21 streekpaden. (meer…)

Geen reacties

Slot Zeist tijdens mijn wandeling van de 4e etappe van de oudste wandelroute van Nederland van Den Dolder naar Zeist

Nederland, Wandelen | 28 april 2024

Oudste wandelroute van Nederland etappe 5 : Den Dolder – Zeist

 

Dit is mijn verslag van etappe 5 van de oudste wandelroute van Nederland van Den Dolder naar Zeist. Net als de vorige etappes heb ik deze etappe ook opgedeeld in meerdere etappes. Bij de ANWB noemen ze dit de 2e etappe. Het eerste deel van deze etappe loopt van Hilversum NS naar Den Dolder en het tweede deel van deze tweede etappe loopt van Den Dolder naar Zeist. De ANWB noemt dit één etappe. De afstand van deze etappe is dan 25 kilometer, veel te ver voor mij. Het deel van Hilversum naar Den Dolder is 17,7 kilometer, deze etappe van Den Dolder naar Zeist is ruim 8 kilometer. Ik heb mijn eigen indeling van etappes gemaakt, dit omdat 25-30 kilometer voor mij niet haalbaar is. Ik wandel etappe voor etappe. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over de etappe 5 van de oudste wandelroute van Nederland. (meer…)

Geen reacties

De wandelgids 'Naar de natuur - Wandelen in en rond kunstenaarskolonies'' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Wandelen | 25 april 2024

Wandelgids ‘Naar de natuur – Wandelen in en rond kunstenaarskolonies’

 

De wandelgids ‘Naar de natuur – Wandelen in en rond kunstenaarskolonies’ is een wandelgids met 11 wandelingen tussen 9 en 13 kilometer. De wandelingen uit deze wandelgids ‘Naar de natuur’ voeren je terug naar de tijd en omgeving van de kunstenaarskolonies en schildersdorpen. De wandelingen leiden je naar plekken waar schilders uit binnen- en buitenland tussen 1840 en 1940 naartoe trokken om naar Frans voorbeeld ‘en plein air’ (in de buitenlucht) te schilderen. Wandel je mee? (meer…)

Geen reacties

Het meisje met de parel in het Vermeer Centrum Delft tijdens mijn wandeling in Delft : in de voetsporen van Johannes Vermeer

Nederland, Wandelen | 21 april 2024

Een wandeling in Delft : in de voetsporen van Johannes Vermeer

 

Delft staat al een tijdje op mijn lijstje van Nederlandse steden die ik wil bezoeken. Het weer is er naar om een stadswandeling te maken. Als het regent kan ik zo een winkel of toeristische hotspot binnen stappen. Ik besluit een wandeling in Delft : in de voetsporen van Johannes Vermeer te maken.  Op naar Delft voor deze mooie wandeling in het spoor van een Hollandse meesterschilder en meester van het licht.
(meer…)

Geen reacties

Een beukenlaan tijdens mijn wandeling van de 4e etappe van de oudste wandelroute van Nederland van Hilversum naar Den Dolder

Nederland, Wandelen | 14 april 2024

Oudste wandelroute van Nederland etappe 4 : Hilversum – Den Dolder

 

Dit is mijn verslag van etappe 4 van de oudste wandelroute van Nederland van Hilversum naar Den Dolder. Net als de vorige etappes heb ik deze etappe ook opgedeeld in meerdere etappes. Bij de ANWB noemen ze dit de 2e etappe. Het eerste deel van deze etappe loopt van Hilversum NS naar Den Dolder en het tweede deel loopt van Den Dolder naar Zeist. De ANWB noemt dit een etappe. De afstand van deze etappe is dan 25 kilometer, veel te ver voor mij. Mijn eigen indeling van 17,7 kilometer is al te ver maar ik zie geen andere mogelijkheid tot inkorten. Ik heb mijn eigen indeling van etappes gemaakt, dit omdat 25-30 kilometer voor mij niet haalbaar is. Ik wandel etappe voor etappe. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over de etappe 4 van de oudste wandelroute van Nederland. (meer…)

Geen reacties

Street art van Super A tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

Nederland, Wandelen | 7 april 2024

Street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Een tijdje terug las ik een item in de Libelle over Street art in Rotterdam. Er zijn verschillende wandelroutes in verschillende wijken uitgezet. Dit is mijn derde wandeling langs street art in Rotterdam. Dit keer maak ik een street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. Ik heb al meer street art wandelingen gemaakt in Rotterdam, Haarlem en Amsterdam. Op naar Rotterdam voor deze Street art wandeling van 6 kilometer vanaf Metrostation Rijnhaven.
(meer…)

Geen reacties

Een doorkijkje tijdens mijn wandeling van de 3e etappe van de oudste wandelroute van Nederland van Nederhorst den Berg naar Hilversum

Nederland, Wandelen | 24 maart 2024

Oudste wandelroute van Nederland etappe 3 : Nederhorst den Berg – Hilversum

 

Dit is mijn verslag van etappe 3 van de oudste wandelroute van Nederland van Nederhorst den Berg naar Hilversum. De eerste etappe deel ik op in 3 stukken. De eerste etappe ging van Station Amsterdam-Muiderpoort naar Driemond, deze tweede etappe gaat van Driemond naar Nederhorst den Berg en de 3e etappe gaat van Nederhorst den Berg naar Hilversum NS. De ANWB noemt dit 1 etappe. De afstand van deze etappe is dan 30 kilometer, veel te ver voor mij. Ik heb mijn eigen indeling van etappes gemaakt, dit omdat 30 kilometer voor mij niet haalbaar is. Ik wandel etappe voor etappe. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over de etappe 3 van de oudste wandelroute van Nederland. (meer…)

Geen reacties

Street art van Franky Sticks en Speto tijdens mijn street art wandeling in het Central District van Rotterdam

Nederland, Wandelen | 17 maart 2024

Street art wandeling in het Central District van Rotterdam

 

Een tijdje terug las ik een item in de Libelle over Street art in Rotterdam. Er zijn verschillende wandelroutes in verschillende wijken uitgezet. Dit is mijn tweede wandeling langs street art in Rotterdam. Dit keer maak ik een street art wandeling in het Central District in Rotterdam. Ik heb al meer street art wandelingen gemaakt in Rotterdam, Haarlem en Amsterdam. Op naar Rotterdam voor deze Street art wandeling van 5 kilometer in het Central District vanaf Rotterdam Centraal Station. (meer…)

Geen reacties

Klimpark21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

Nederland, Wandelen | 10 maart 2024

Wandelnetwerk Noord-Holland : Wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp

 

Ik maakte een wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 7,86 kilometer die start bij startpunt Toolenburg bij knooppunt 70. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de wandeling bij elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee met deze wandeling langs de Toolenburgerplas, PARK 21 en de wijk Floriande in Hoofddorp. (meer…)

Geen reacties

De wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Wandelen | 6 maart 2024

Wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’

 

De wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ is een wandelgids met tien wandelingen van 14 tot 18 kilometer in het gebied tussen het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug. Een wandelgids voor ervaren wandelaars en natuurliefhebbers.

(meer…)

Geen reacties

Kasteel Nederhorst in Nederhorst den Berg tijdens mijn wandeling van de 2e etappe van de oudste wandelroute van Nederland van Driemond naar Nederhorst den Berg

Nederland, Wandelen | 25 februari 2024

Oudste wandelroute van Nederland etappe 2 : Driemond – Nederhorst den Berg

 

Dit is mijn verslag van etappe 2 van de oudste wandelroute van Nederland van Driemond naar Nederhorst den Berg. De eerste etappe deel ik op in 3 stukken. De eerste etappe ging van Station Amsterdam-Muiderpoort naar Driemond, deze tweede etappe gaat van Driemond naar Nederhorst den Berg en de 3e etappe gaat van Nederhorst den Berg naar Hilversum NS. De ANWB noemt dit 1 etappe. De afstand van deze etappe is dan 30 kilometer, veel te ver voor mij. Ik heb mijn eigen indeling van etappes gemaakt, dit omdat 30 kilometer voor mij niet haalbaar is. Ik wandel etappe voor etappe. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over de etappe 2 van de oudste wandelroute van Nederland. (meer…)

Geen reacties

Een toevoersloot tijdens de Roots wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen vanaf ingang Panneland

Nederland, Wandelen | 18 februari 2024

Roots wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen vanaf ingang Panneland

 

Ik liep op een zonnige dag in januari de Roots wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen vanaf ingang Panneland. Een route die ik een tijdje geleden ontdekte op de website van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Er zijn online zoveel wandelingen in het gebied te vinden. Deze staan nog op mijn bucketlist. Wie mij volgt weet dat ik regelmatig in de Amsterdamse Waterleidingduinen te vinden ben. Het is mijn favoriete wandelgebied. (meer…)

Geen reacties

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com