Bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden

Vakantiehuis in Hollum/Ameland via Natuurhuisje.nl

 

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden voor je op een rijtje gezet. Net als de natuurhuisjes in de andere Nederlandse provincies zijn ook dit stuk voor stuk unieke accommodaties, weg van de massa en veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties op één van de de Nederlandse Waddeneilanden verblijft.Van de Nederlandse Waddeneilanden heb ik twee keer op Texel en meerdere keren Schiermonnikoog bezocht. Op Texel verbleef ik De Koog. Ik overnachtte niet op Schiermonnikoog, omdat ik ’s ochtends met de boot naar en ’s avonds met de boot vanaf Schiermonnikoog voer. Van Natuurhuisjes.nl had ik toen nog nooit gehoord.

Bij een verblijf op één van de Nederlandse Waddeneilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) hoort een leuke, kleinschalige accommodatie bij die midden in de natuur ligt en waar je heerlijk kunt genieten van de rust en waar je volledige privacy hebt. Ik deel een aantal bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden met je. Er is zoveel te doen op de Nederlandse Waddeneilanden. Op de Waddeneilanden kun je ook heerlijke wandelingen of fietstochten in de natuur maken en wat is nu mooier om al in de natuur in een natuurhuisje te verblijven en vandaar uit de mooie eilanden te ontdekken. De natuur op de Waddeneilanden is prachtig, gevarieerd met bos, heidevelden, landerijen, stranden en duinen. De bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden liggen rustig en landelijk aan de rand van het bos of bij de duinen aan het strand en de zee en altijd vlakbij verschillende fiets- en wandelroutes.

 

Bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden

Boerderij in Den Hoorn / Texel

Dit appartement bevindt zich in een authentieke stolpboerderij vlakbij Den Hoorn in het landelijk gebied tussen Den Hoorn en Den Burg op Texel. De woonkamer van appartement heeft een zithoek met digitenne-tv en een eethoek. De open keuken is ingericht met een koelkast met vriesvak, koffiezetapparaat, Senseo en magnetron. De slaapkamer bestaat uit twee éénpersoonsbedden. De badkamer heeft een douche, ligbad, wastafel en toilet. Geniet vanaf je vlonderterras van het mooie uitzicht.

Den Hoorn, Texel – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de boerderij in Den Hoorn / Texel

Boerderij in Den Hoorn/Texel via Natuurhuisje.nl

Boerderij in Den Hoorn/Texel via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Bungalow op Terschelling

Deze stenen bungalow ligt midden in het beschermde duingebied van Midsland aan Zee, met vrij uitzicht richting West aan Zee. Het natuurhuisje is geschikt voor zes personen en voorzien van moderne faciliteiten als vaatwasser, WiFi, Digital TV en Nespresso machine en een SMEG zespits gasfornuis met twee gasovens. De bungalow staat boven op een duin. De woonkamer heeft een aangrenzend terras op het zuiden. Het beschutte zonneterras is direct vanuit de woonkamer bereikbaar. Het Noordzeestrand bevindt zich op circa 300 meter.

Schiermonnikoog – 3 slaapkamers – maximaal 6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het vakantiehuis op Schiermonnikoog

Bungalow op Terschelling via Natuurhuisje.nl

Bungalow op Terschelling via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Glamping in Nes / Ameland

De tenten in Nes zijn ruim en stijlvol ingericht. Voor de inrichting is gekozen om samen te werken met diverse (lokale) ondernemers en designers. Het comfortabele bed staat zelfs al helemaal opgemaakte voor je klaar. Er zijn tweepersoonstenten (Bell Escape tenten), driepersoonstenten en vierpersoonstenten (Bell Escape Family). De Bell Escape Family tenten zijn geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar of 3 volwassenen. Bij 3 volwassenen wordt er een toeslag in rekening gebracht voor de 3e persoon van € 15,– per nacht. Het gedeeld sanitair is een onderdeel van strandcamping Duinoord. De glamping  bevindt zich op het Zuid gedeelte van strandcamping Duinoord. Het Zuid gedeelte is iets afgelegen en je vindt er onze glamping tenten in een prachtig ruig stukje duinlandschap. Deze tenten zijn boekbaar onder verschillende codes: 59581, 59629, 60275, 60278 op de website van Natuurhuisje.nl

Nes / Ameland – 1 slaapkamers – 2, 3 of 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de glamping in Nes / Ameland

Glamping in Nes/Ameland via Natuurhuisje.nl

Glamping in Nes/Ameland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Safaritenten op Schiermonnikoog

Deze twee gezinstent/safaritenten zijn geheel ingericht voor acht personen, inclusief keuken, sanitair (met regendouche), twee stapelbedden, een tweepersoonsbed én een romantische bedstee voor twee. De luxe gezinstenten hebben een eet- en zitgedeelte plus riante veranda en eigen grasveld met picknicktafel en speelgelegenheid. In het voor en najaar is er een gaskachel tegen betaling aanwezig.

Schiermonnikoog – 3 slaapkamers – maximaal 8 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het safaritenten op Schiermonnikoog

Safaritenten op Schiermonnikoog via Natuurhuisje.nl

Safaritenten op Schiermonnikoog via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Stolpboerderij in De Waal / Texel

Je verblijft in een stolpboerderij tussen Den Burg en Oosterend. Dit natuurhuisje in De Waal op Texel bestaat de ruime woonkamer met eethoek en open keuken. Beneden is een slaapkamer, met een éénpersoonsbed en een toilet. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers, iedere slaapkamer heeft twee boxsprings. Op de overloop bevindt zich een badkamer met douche, bad, wastafel en toilet. Alle bedden zullen bij aankomst opgemaakt zijn. Het huis is goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming.

De Waal, Texel – 3 slaapkamers – maximaal 5 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van de stolpboerderij in De Waal / Texel

Stolpboerderij in De Waal/Texel via Natuurhuisje.nl

Stolpboerderij in De Waal/Texel via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis in Buren / Ameland

Vanuit dit vrijstaande karakteristieke Amelandse natuurhuisje loop je in een paar minuten naar het strand en de zee of naar de bossen en het natuurgebied De Vleijen. De dorpjes Nes en Buren liggen op 10 minuten fietsen van dit huisje. Het natuurhuisje is geschikt voor 6 personen en ligt op een ruim eigen terrein van 1800 m². De afstand van het huis tot het strand is ongeveer 300 meter. Het natuurhuisje heeft een grote veranda en een privé gelegen zonne-terras. Het huis ligt prachtig in de laatst bebouwde rij in de duinen, zeer dicht bij het strand. Er is gratis WiFi in het hele huis en TV in alle slaapkamers. Het huis beschikt over een buitendouche.

Buren / Ameland – 3 slaapkamer – 6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het vakantiehuis in Buren / Ameland

Vakantiehuis in Buren/Ameland via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis in Buren/Ameland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis in De Koog / Texel

De accommodatie is een adult only accommodatie net buiten badplaats De Koog op Texel. Het huisje heeft geen kookgelegenheid. Je verblijft op loopafstand van het strand, bos en duinen. Het natuurhuisje ligt midden in het natuurgebied van Landschap Noord Holland. Het huisje heeft een eigen ingang met een woonkamer voorzien van een waterkoker, Nespresso apparaat, magnetron, eierkoker, broodrooster en gratis koffie en thee, flatscreen tv met gratis toegang tot Netflix, gratis WIFI en een privé terras. Het centrum van De Koog met winkels, restaurants en supermarkten ligt op 1 kilometer.

De Koog, Texel – 1 slaapkamer – maximaal 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het vakantiehuis in De Koog / Texel

Vakantiehuis in De Koog/Texel via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis in De Koog/Texel via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis in Formerum / Terschelling

Dit natuurhuisje is het voorhuis van een volledig gerenoveerde woonboerderij. Het authentieke natuurhuisje heeft een woonkamer met een tweepersoons bedstee in de woonkamer, een keuken, badkamer en slaapkamer. Het huis is modern ingericht met instandhouding van de authentieke details en voorzien van alle luxe. De tuin van 300 m² is volledig omheind en volledig privé. Het huis wordt verhuurd voor twee personen.

Formerum / Terschelling – 1 slaapkamer – 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het vakantiehuis in Formerum / Terschelling

Vakantiehuis in Formerum/Terschelling via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis in Formerum/Terschelling via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis in Hollum / Ameland

Dit natuurhuisje ligt vrijstaand, midden in de duinen, op het uiterste west puntje van Ameland. De vuurtoren staat prominent in je achtertuin en vanuit het slaapkamerraam heb je uitzicht op zee. Het natuurhuisje is geschikt voor twee personen en beschikt over een woonkamer met open keuken, een slaapkamer met ruim tweepersoonsbed en badkamer en suite en een apart toilet. Het natuurhuisje is centraal verwarmd en prima geïsoleerd.

Hollum / Ameland – 1 slaapkamer – 2 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het vakantiehuis in Hollum / Ameland

Vakantiehuis in Hollum/Ameland via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis in Hollum/Ameland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis in Midsland / Terschelling

Dit natuurhuisje is een compact, compleet en authentiek huisje. Het natuurhuisje is van alle gemakken voorzien. De keuken is volledig uitgerust. Er is een comfortabele zithoek en een eettafel. Bij het huis is 2000 m² grond en het terrein biedt veel privacy. Vanaf terras en woonkamer heb je een prachtig uitzicht over de polder richting het wad. Het natuurhuisje is in 1941 als een van de eerste vakantiehuizen gebouwd op dit deel het Nederlands Waddeneiland Terschelling.

Midland / Terschelling – 3 slaapkamers – 5 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het vakantiehuis in Midsland / Terschelling

Vakantiehuis in Midsland/Terschelling via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis in Midsland/Terschelling via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis op Schiermonnikoog

Dit zespersoons vakantiehuis ligt bij een recreatieboerderij. Het natuurhuisje heeft drie tweepersoonsslaapkamers met boxspringsbedden. Bedlinnen zijn aanwezig. De ruime keuken is volledig ingericht en beschikt over een vaatwasser en oven. Vanuit de keuken loop je door de openslaande deuren de ruime tuin met terras in. De woonkamer beschikt over een televisie met dvd-speler en radio, gezelschapsspelletjes en kinderspeelgoed. De badkamer heeft een bad, douche en toilet.

Schiermonnikoog – 3 slaapkamers – maximaal 6 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het vakantiehuis op Schiermonnikoog

Vakantiehuis op Schiermonnikoog via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis op Schiermonnikoog via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis op Schiermonnikoog

Het natuurhuisje is het vijfpersoons vakantiehuis bij de recreatieboerderij.  Het natuurhuisje bevindt zich aan de voorzijde van de boerderij en was vroeger het woonhuis van de boer. In de authentiek ingerichte woonkamer bevindt zich een sfeerhaard en de grote boekenkast. De woonkamer beschikt over een televisie met smart tv. De keuken van het natuurhuisje is volledig ingericht en heeft een vaatwasser en oven. Het natuurhuisje heeft drie slaapkamers waarvan twee tweepersoons- en één eenpersoonskamer. Daarnaast is er een kinderbedje aanwezig, evenals bedlinnen. De badkamer heeft een douche, ligbad en toilet.

Schiermonnikoog – 3 slaapkamers – maximaal 5 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het vakantiehuis op Schiermonnikoog

Vakantiehuis op Schiermonnikoog via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis op Schiermonnikoog via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Vakantiehuis op Vlieland

Dit vierpersoons natuurhuisje op Waddeneiland Vlieland ligt op een ruim eigen terrein. De afstand naar het strand is ongeveer 100 meter. Het natuurhuisje heeft een woonkamer met open keuken en twee slaapkamers. Eén van de slaapkamers heeft een tweepersoonsbed en één slaapkamer heeft een tweepersoonsbed en een eenpersoons stapelbed. Het natuurhuisje beschikt over een badkamer met douche en toilet. Het natuurhuisje beschikt over een terras aan de voorkant en één aan de zijkant waar je volledige privacy hebt.

Vlieland – 2 slaapkamers – maximaal 4 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het vakantiehuis op Vlieland

Vakantiehuis op Vlieland via Natuurhuisje.nl

Vakantiehuis op Vlieland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Villa in Ballum / Ameland

Deze privé vakantievilla in Ballum op Waddeneiland Ameland heeft 4 slaapkamers en is geschikt voor 1-8 personen. Er zijn vier slaapkamers, twee hebben een tweepersoonsbed en twee slaapkamers hebben twee éénpersoonsbedden. Houd je van wellness dan is er buiten een hottub, een buitendouche, grote sauna, dubbele douches en een vrijstaand ligbad. De geschakelde vakantievilla ligt in Ballum, bij terrein Roosdunen.

Ballum / Ameland – 4 slaapkamers – 8 personen

–> Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het villa in Hollum / Ameland

Villa in Ballum/Ameland via Natuurhuisje.nl

Villa in Ballum/Ameland via Natuurhuisje.nl

Foto’s: Natuurhuisje.nl

 

Wat is Natuurhuisje.nl

Natuurhuisjes liggen weg van de massa, in het bos, aan het water of op een andere mooie plek. Je rust hier uit van de drukte van het gewone leven, weg van de massa en weg van de herrie uit de stad. Heerlijk ontspannen in de natuur kun je een mooie wandeling maken vanuit je huisje tijdens een weekendje, midweek of weekje vakantie in een huisje in het groen van Natuurhuisje.

De vakantiehuisjes op de website van Natuurhuisje.nl hebben allemaal een unieke ligging, zoals een bijzondere plek aan het water of in de bossen. Sommige huisjes zijn alleen per waterfiets, over een onverhard bospad of te voet bereikbaar. De bijzondere natuurhuisjes bieden allemaal het nodige comfort: ze zijn modern en hip ingericht, met bijv. een houtkachel of een veranda, een hot tub of sauna. Heerlijk om te ontspannen.

Je vindt op natuurhuisje.nl huisjes in alle soorten en maten, zoals pipowagens, (water)villa’s, yurts, tinyhouses, boten, blokhutten, boomhutten, appartementen of glampings. Kortom te veel om op te noemen, allemaal in de natuur.

De natuurhuisjes liggen weg van de massa en niet op drukke bungalowparken of op de bekende vakantieparken. De natuurhuisje liggen meestal vrijstaand, soms op een kleinschalig vakantiepark, maar in de natuur en voor elk wat wils.

Natuurhuisjes zijn in deze tijden van corona populair.

Veel natuurhuisjes boek je zonder boekingskosten. Je kunt direct online betalen en annuleren kan gratis binnen 24 uur.

Op Natuurhuisje.nl staan meer dan 6900 natuurhuisjes in Nederland, waaronder 134 natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden.

Naast de huisjes in Nederland, biedt Natuurhuisje.nl ook vakantiehuizen aan in andere landen in Europa: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Schotland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Wales, Zweden en Zwitserland.

In totaal incl. de huisjes in Europa heb je keuze uit meer dan 18.000 natuurhuisjes. Daar moet toch wel iets van je gading bij zitten.

Wijngaardeniershuisje in Ptuj/Slovenië via Natuurhuisje.nl

Wijngaardeniershuisje in Ptuj/Slovenië / Foto: Natuurhuisje.nl

 

Natuurhuisje.nl heeft veel accommodaties in heel Europa. Weg van de drukte en coronaproof op vakantie in de natuur. Enjoy!

 

Natuuractiviteiten

Bij Natuurhuisje.nl kun je naast een verblijf in een natuurhuisje ook een natuuractiviteit boeken op de website van Natuurhuisje. Denk bijvoorbeeld aan een excursie met een boswachter, een kanotocht of een workshop bij een imker. Maar ook vogels kijken of natuurfotografie. Van alles is mogelijk, het belangrijkste is dat het met een kleine groep deelnemers is, weg van de massa en in de natuur. Voor iedere geboekte natuuractiviteit wordt bijgedragen aan lokale natuurprojecten.

 

Contactloos verblijf

Natuurhuisje.nl heeft de optie ‘contactloos verblijf’. Dit betekent dat je tijdens je verblijf niet met de verhuurder of andere mensen in contact hoeft te komen en geen ruimtes hoeft te delen. De sleutel ligt al klaar bij aankomst en het eventuele ontbijt wordt voor je klaar gezet zonder dat je anderen ziet die niet bij jouw gezelschap horen.

De natuurhuisjes die dit aanbieden zijn te herkennen aan het groene label ‘contactloos verblijf’ bij de beschrijving op de website. Van de verhuurder ontvang je, als een accommodatie boekt met het label ‘contactloos verblijf’, de contactgegevens van de verhuurder in de bevestigingsmail van je boeking.

Zeker in tijden van corona is het fijn om te kunnen kiezen dat je niet met anderen in aanraking wilt komen en je kunt kiezen voor een natuurhuisje met contactloos verblijf.

 

 

Dit was het overzicht van bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden. En voorlopig ook de laatste blog over Natuurhuisjes.nl.

 

Heb jij wel eens in een natuurhuisje in van Natuurhuisje.nl verbleven? Zo ja, welk natuurhuisje was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #waddeneilanden #texel #vlieland #ameland #terschelling #schiermonnikoog #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #waddeneilanden #texel #vlieland #ameland #terschelling #schiermonnikoog #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #waddeneilanden #texel #vlieland #ameland #terschelling #schiermonnikoog #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #waddeneilanden #texel #vlieland #ameland #terschelling #schiermonnikoog #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #waddeneilanden #texel #vlieland #ameland #terschelling #schiermonnikoog #accommodatie #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. #natuurhuisjes #waddeneilanden #texel #vlieland #ameland #terschelling #schiermonnikoog #accommodatie #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com