Websites om vakantiehuizen te huren

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor vakantiehuizen voor je op een rijtje gezet.

 

Deze zomer zijn veel mensen op zoek naar een vakantiehuis in Nederland en Europa. Ik heb een aantal betrouwbare websites om vakantiehuizen te huren voor je op een rijtje gezet.

Je hebt in een vakantiehuis meer vrijheid dan in een hotel. En veel van de vakantiehuizen liggen in een schitterende natuur en rustig. Zeker in deze tijd is het heerlijk om in je eigen bubbel te blijven en geen of weinig contact te hebben met mede vakantiegangers in een groot en druk hotel.

Dit zijn een aantal websites om vakantiehuizen te huren:

 

Airbnb

Airbnb is een perfecte website website om een kamer, appartement of heel vakantiehuis te vinden. En niet alleen in Nederland, meer in de hele wereld. Er zit altijd wel iets van je keuze bij. Airbnb bestaat sinds 2008 en biedt mensen van over de hele wereld de mogelijkheid om hun eigen vakantiehuis, appartement of kamer te verhuren. Airbnb verifieert elk profiel en elke advertentie. Ze hebben een eigen berichtensysteem en betalingssysteem. Je boeking is altijd veilig. Je komt nooit ergens terecht wat niet bestaat. De wereldwijde klantenservice is dag en nacht bereikbaar. Airbnb heeft de coronacrisis aangegrepen om meer dan 100 verbeteringen te vernieuwen.

De website van Airbnb

 

Belvilla

Belvilla is in 1980 gestart met het verhuren van vakantiehuizen. Belvilla is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. Sinds 2019 is Belvilla onderdeel van OYO Vacation Homes. Het aanbod bestaat uit ruim 40.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen. Belvilla heeft unieke vakantiehuizen met regiotypische kenmerken op mooie locaties. De vakantiehuizen zijn geschikt voor elke gelegenheid zoals voor de zomervakantie, een weekendje weg, een stedentrip of de wintersport.

De website van Belvilla om een vakantiehuis te huren

 

Booking.com

Booking.com is in de hele wereld bekend. De laatste jaren zijn ze om verschillende redenen in opspraak geraakt, zoals het aanvragen van overheidssteun tijdens de coronapandemie, terwijl het jaar er voor miljarden winst gemaakt werd, de hoge percentages commissie die de hoteleigenaren moeten betalen om zichtbaar te zijn op de website van Booking.com of belastingontduiking. Maar desondanks is Booking.com nog steeds het bekendste platform voor het boeken van hotels maar ook voor vakantiehuizen, landhuizen, vakantieparken, boten en tiny houses kun je bij Booking.com terecht. Iets wat minder bekend is bij veel mensen. Tegenwoordig lichten ze deze mogelijkheden ook uit op de homepage van de website. Booking.com biedt meer dan 1 miljoen accommodaties wereldwijd aan. In totaal staan er nu ruim 382.000 vakantiehuizen op de website. Boek je een vakantiehuis via Booking.com dan gaat dit net als bij andere accommodatievormen. Vaak kun je gratis annuleren tot een paar dagen voor vertrek. Tip: Lees altijd goed de recensies en de kleine letters voordat je boekt.

De website van Booking.com

 

Centerparcs

Centerparcs is een begrip in Nederland. Centerparcs bestaat al meer dan 50 jaar. Bekend is het subtropisch zwemparadijs op de parken en de overdekte tropische Market Dome en  de indoor- en outdoor activiteiten. Centerparcs heeft parken in vier landen: Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. Centerparcs biedt naast vakantiehuisjes op de bekende vakantie parken ook cottages en andere bijzondere accommodaties aan. Deze cottages liggen midden in de natuur en zijn compleet ingericht. Je kies het luxeniveau dat bij jou past of in een speciale accommodatie, zoals een boomhuis of op een woonboot.

De website van Centerparcs

 

Droomparken

Droomparken heeft 15 luxe vakantieparken op verschillende locaties in Nederland: op de Veluwe, in Zeeland, in Limburg, in de IJsselvallei en Noord-Holland. Er zijn veel mogelijkheden: van tiny house tot luxe vakantiewoning, en alles er tussen in. Droomparken werd in 1998 opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van vakantieparken- en woningen. Sinds juni 2020 maakt Droomparken deel uit van EuroParcs onder de naam EuroParcs Group.

De website van Droomparken

 

Eliza was here

Eliza was here is in 2001 begonnen met een accommodatie aan de Algarve/Portugal. In 2008 werd de 10e accommodatie toegevoegd. Tegenwoordig zijn er in 8 landen binnen Europa (Cyprus, Frankrijk, Griekenland, Italië, Malta, Nederland, Portugal en Spanje) accommodaties via Eliza was here te boeken. Via Eliza was here boek je kleinschalig en weg van de massa accommodaties. Bij Eliza was here boek je een pakketreis: vlucht, verblijf én huurauto in één. Tegenwoordig worden ook autovakanties aangeboden. Je verblijft in een accommodatie die ver weg van de drukte ligt. Alle accommodaties worden één keer per jaar door Eliza was here bezocht. Er staan 579 leuke accommodaties op de website.

De website van Eliza was here

 

Europarcs

De resorts van EuroParcs zijn allemaal gelegen op A-locaties in Nederland. Van de Noord-Hollandse wateren tot de Limburgse heuvels in een rustieke omgeving, maar het gemak van de stad is nooit ver weg. EuroParcs onderscheidt zich van andere aanbieders door de hoogwaardige voorzieningen en faciliteiten op de resorts. Luxe en comfort worden naadloos gecombineerd met een topservice. Europarcs biedt naast de 21 resorts in Nederland, ook een resort bij Antwerpen/België, een resort op Bonaire en 2 resorts (Leutasch en Pettneu) in Oostenrijk aan.

De website van Europarcs om een vakantiehuis te huren

 

Heerlijkehuisjes

Heerlijkehuisjes bestaat sinds 2001. De vakantiehuizen van particuliere eigenaren, vakantieparken en groepsaccommodaties staan Nederland, België en Duitsland. In Nederland biedt heerlijke huisjes meer dan 2500 accommodaties aan. In Duitsland en België zijn dat respectievelijk 203 en 246. Het aanbod varieert van grote vakantiehuizen tot kleine huisjes, op een vakantiepark of elders.

De website van Heerlijkehuisjes om vakantiehuizen te huren

 

Interhome

Interhome bestaat sinds 1965. Op de website worden meer dan 40.000 vakantiehuizen in 27 landen aangeboden. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 50 personen. Interhome is 24/7 telefonisch bereikbaar. De service van Interhome omvat de afhandeling van het volledige boekingsproces, de sleuteloverdracht en de eindschoonmaak. Ter plaatse is er een contactpersoon beschikbaar. In grote vakantie regio’s zelfs een heel team op het lokale service kantoor. Bij dit servicekantoor haal je ook de sleutel van je vakantiehuis op.

De website van Interhome om vakantiehuizen te huren

 

Landal Greenparks

Landal Greenparks is een begrip in Nederland. Landal Greenparks heeft 100 parken in 9 landen: Groot-Brittannië, Nederland, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Oostenrijk en Hongarije. Landal beschikt in deze 100 parken over meer dan 13.700 accommodaties. In Nederland bezit Landal 57 parken. Hiermee bezet Landal de eerste plaats van de Nederlandse aanbieders van bungalowparken. De begrippen rust, ruimte en natuur zijn de belangrijkste karakteristieken van de parken van Landal Greenparks. Landal Greenparks is het meest duurzame reismerk van Nederland. Landal ondersteun de biodiversiteit van de natuur en de directe omgeving waarin de parken zich bevinden zoals investeren in groene initiatieven, projecten en partnerschappen.De website van van Landal Greenparks

 

Natuurhuisje

Natuurhuisje.nl biedt natuurhuisjes aan weg van de massa, in het bos, aan het water of op een andere mooie plek. Je rust hier uit van de drukte van het gewone leven, weg van de massa en weg van de herrie uit de stad. Heerlijk ontspannen in de natuur kun je een mooie wandeling maken vanuit je huisje tijdens een weekendje, midweek of weekje vakantie in een huisje in het groen van Natuurhuisje. Inmiddels staan er meer dan 17.000 accommodaties op de website van Natuurhuisje. En niet alleen in Nederland, meer in heel Europa.
De vakantiehuisjes op de website Natuurhuisje.nl hebben allemaal een unieke ligging, zoals een bijzondere plek aan het water of in de bossen. Voor iedere boeking doneert Natuurhuisje € 1,– aan het ondersteunen van de natuur. Dus wil je genieten van de rust en ruimte, maar niet verblijven op een druk familiepark, boek dan bij Natuurhuisje.

De website van Natuurhuisje om een vakantiehuis te huren

 

Roompot

Roompot is een bekende aanbieder van vakantiehuizen op vakantieparken in Nederland en Europa. Roompot heeft meer 185 vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje. Roompot is opgericht in 1965. Roompot is erg op overnamepad want de afgelopen jaren zijn bijv. Hogenboom en Qurios overgenomen. Roompot biedt zijn aanbod binnenkort uit met 51 parken. Naast vakantieparken heeft Roompot ook campings en hotels.

De website van Roompot

 

Topparken

Topparken is een kleine speler op de markt voor het verhuren van vakantiehuizen. TopParken is een familiebedrijf dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een specialist op het gebied van de verhuur en verkoop van vakantiehuizen en exploitatie van vakantieparken. Topparken werd in 2004 opgericht. Topparken heeft op het moment 12 parken in beheer die op mooie locaties in Nederland liggen. De vakantiewoningen zijn er in alle vormen en maten, van basis- tot luxe-uitvoeringen. Alle parken bevinden zich midden in de natuur; van midden in het bos tot aan het water.

De website van Topparken

 

Op welke website boek jij je vakantiehuis?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor vakantiehuizen voor je op een rijtje gezet. #reisinspiratie #reistip #zomervakantie #traveltip #travelinspiration #vakantie #vakantiehuis #vakantiehuizen #accommodatie #holidayhomes #holidayhome #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor vakantiehuizen voor je op een rijtje gezet. #reisinspiratie #reistip #zomervakantie #traveltip #travelinspiration #vakantie #vakantiehuis #vakantiehuizen #accommodatie #holidayhomes #holidayhome #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor vakantiehuizen voor je op een rijtje gezet. #reisinspiratie #reistip #zomervakantie #traveltip #travelinspiration #vakantie #vakantiehuis #vakantiehuizen #accommodatie #holidayhomes #holidayhome #jtravelblog #jtravel

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor vakantiehuizen voor je op een rijtje gezet. #reisinspiratie #reistip #zomervakantie #traveltip #travelinspiration #vakantie #vakantiehuis #vakantiehuizen #accommodatie #holidayhomes #holidayhome #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor vakantiehuizen voor je op een rijtje gezet. #reisinspiratie #reistip #zomervakantie #traveltip #travelinspiration #vakantie #vakantiehuis #vakantiehuizen #accommodatie #holidayhomes #holidayhome #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor vakantiehuizen voor je op een rijtje gezet. #reisinspiratie #reistip #zomervakantie #traveltip #travelinspiration #vakantie #vakantiehuis #vakantiehuizen #accommodatie #holidayhomes #holidayhome #jtravelblog #jtravel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com