Bijzondere accommodaties waar ik heb overnacht

Beehives in Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

 

De afgelopen jaren heb ik een paar keer in een bijzondere accommodatie geslapen. Ik laat je hiervan meegenieten. Het betreft vier accommodaties in Swaziland, Nederland, Namibië en Zuid-Afrika.

 

#Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

Dit was een hele bijzondere ervaring. In 2012 maakte ik een georganiseerde groepsrondreis door Zuid-Afrika. Eén van de nachten verbleven we in een beehive in het Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland. Een beehive lijkt op een bijenkorf. In een beehive is een simpele kamer ingericht met twee bedden, een tafeltje, een bedlamp en een ventilator. Elke beehive heeft zijn eigen badkamer met douche en toilet.

De beehives staan in twee kringen met in het midden van de kring picknickbanken. Elke beehive heeft twee tuinstoelen, zodat je voor je huisje van alles om je heen kunt genieten. Het kan namelijk zo maar zijn dat je op de veldjes rond de beehives wild tegenkomt. Dieren uit het nabijgelegen reserve lopen hier vrij rond. Ik heb, toen ik in 2012 hier een nacht verbleef nyala’s rond de huisjes gespot.

De deur van je huisje is een triplexplaat. Deze sluit je huisje niet af. Een hangslot is je kamerslot. Boven de ‘deur’ is een groot gat waar je als je op je bed ligt naar buiten kunt kijken en de sterren aan de hemel kunt tellen. Het naar binnen en buitengaan is niet eenvoudig want de deuren zijn zo laag dat je op je hurken naar binnen of buiten gaat.

Je hebt muggenspray nodig omdat het geen afgesloten ruimte is.

Ik vond dit een hele leuke accommodatie. De beehive is verrassend ruim en alles is aanwezig.

De restcamp heeft een restaurant, het Hippo Haunt Restaurant, waar je kunt dineren en ontbijten. Het restaurant kijkt uit op een hippopool met nijlpaarden, krokodillen en veel vogels.

Mocht je willen zwemmen, er is een zwembad aanwezig. Voor de braailiefhebbers (BBQ) zijn er braai- en picknickmogelijkheden bij het zwembad. Wifi is hier niet aanwezig.

 

Adres
Mlilwane Wildlife Sanctuary
PO Box 311
Malkerns
Swaziland

 

Website
Mlilwane Wildlife Sanctuary

 

Sociale media
Facebook
Instagram
Twitter

Beehives in Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland Beehives in Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

De beehive in Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland De beehive in Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

De binnenkant van de beehive in Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland De binnenkant van de beehive in Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

Het zwembad van Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland Het zwembad van Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland

Wil je meer foto’s van Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland zien, kijk dan op mijn andere website.

 

#Safaritent in Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park in Namibië

Een hele leuke accommodatie vond ik Mondjila Safari Camp. Deze accommodatie ligt op 30 kilometer van Etosha National Park in het noorden van Namibië. In 2014 maakte ik een georganiseerde groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië en verbleef hier twee nachten.

De ontvangst was heel hartelijk. Dit kamp was ons uitgangspunt voor de safari door Etosha National Park. Als klap op de vuurpijl was er op de 2e avond, toen wij terugkwamen van een lange dag safari en wildlife spotten, een braai, georganiseerd door de eigenaren van Mondjila Safari Camp en hun personeel.

Het woord ‘Mondjila’ komt uit de oshi-wambo taal en betekent ‘op weg zijn ergens naar toe/op weg zijn’. Het Mondjila Safari Camp bestaat uit 8 kampeerplekken. twee familiekamers en 11 luxe ingerichte tenten. Elke tent heeft twee echte éénpersoonsbedden en een klamboe en een eigen douche en toilet. Voor de tent is een ruim terras met zitje. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Faciliteiten bij het Mondjila Safari Camp zijn een klein zwembad, een bar en een restaurant waar je heerlijk kunt eten.

Mondjila Safari Camp is een ideaal uitgangspunt voor een gamedrive door Etosha National Park.

 

Adres
Mondjila Safari Camp
PO Box 32
Outjo
Namibia

 

Website
Mondjila Safari Camp

 

Geen sociale media

De buitenkant van mijn tent in Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park in Namibië De buitenkant van mijn tent in Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park in Namibië

De binnenkant van mijn tent in Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park in Namibië De binnenkant van mijn tent in Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park in Namibië

Het zwembad en het uitzicht van Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park in Namibië Het zwembad en het uitzicht van Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park in Namibië

Het restaurant en de bar van Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park in Namibië Het restaurant en de bar van Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park in Namibië

 

Wil je meer foto’s van Mondjila Safari Camp nabij het Etosha National Park zien, kijk dan op mijn andere website.

 

#Bedstede in Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst

Tijdens mijn verblijf in Bronkhorst verblijf ik een nacht in Herberg de Gouden Leeuw, een hotel dat geboekt is via een voucher van Hotelkamerveiling.nl. Bronkhorst is officieel het kleinste stadje van Nederland. Veel is er in Bronkhorst niet te doen en te zien. Het hotel wordt als uitgangspunt gebruikt om de Gelderse Achterhoek te verkennen.

Bij het inchecken in het hotel krijg ik een kamer aan de overkant van het daadwerkelijke hotel. De dependance heeft Huis de 4 Linden. De dependance ligt aan de overkant in dezelfde straat als het hoofdgebouw. In Huis de 4 Linden zijn 5 kamers gevestigd. In totaal heeft het hotel 17 kamers. Ik verblijf in een kamer aan de voorkant van het huis, onder de balken en met een echte bedstede. Alleen de deuren van de bedstede ontbreken. In de bedstede zijn spotjes ingebouwd. Om het licht aan en uit te doen hoef je (gelukkig) je bed niet uit. Het trekkoord om de lampen aan/uit te doen, vind je aan het hoofdeind. Ook aan kleinere mensen is gedacht, want achter het deurtje onder het bed, staat een opstapje. Ik heb hem nodig gehad, want het bed is hoog.

In de kamer vind je verder een bureau met de informatiemap, een paar tijdschriften en het een informatieblad van het hotel,  twee stoelen, een tafeltje, een kofferrek en een kast met een extra dekbed en kussen en kledinghangers. In het andere kastje onder het bed bevindt zich een kluis. Op een rare plek, in een hoek hangt een televisie. De badkamer beschikt over een inloopdouche, wasbak en toilet.

Voor het ontbijt en evt. het diner moet je naar het restaurant in het hoofdgebouw aan de overkant. Ik heb hier niet gedineerd, wel ontbeten. Deze was fantastisch. Er was een ruime keuze.

 

Adres
Herberg de Gouden Leeuw
Bovenstraat 2
7226 LM Bronkhorst

 

Website
Herberg de Gouden Leeuw

 

Sociale media
Facebook
Twitter

Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst

De buitenkant van mijn kamer in Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst De buitenkant van mijn kamer in Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst

De bedstede in Huis de 4 Linden, dependance van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst De bedstede in Huis de 4 Linden, dependance van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst

Het restaurant van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst Het restaurant van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst

 

Wil je meer foto’s van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst zien, kijk dan op mijn andere website.

 

#Die Dorphuis in Calvinia in Zuid-Afrika

Die Dorphuis is onderdeel van het Hantamhuis in het Zuid-Afrikaanse Calvinia. In 2014 maakte ik een georganiseerde groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië met vertrek vanuit Kaapstad. Calvinia ligt in de provincie Noord-Kaap in de richting van Namibië.

Eén van de nachten verbleven we als groep in Die Dorphuis. Ik had hier een ontzettend grote kamer voor mij alleen. De naam van mijn kamer was Elsa.

Die Dorphuis ligt een eindje van het hoofdgebouw, het Hantamhuis, maar is lopend heel goed bereikbaar. Voor de lunch, het diner en ontbijt moet je naar het Hantamhuis. De maaltijden zijn fantastisch. Ben je in Calvinia en je bezoekt het Hantamhuis, neem dan ook een kijkje in de winkel en de rest van het restaurant. Hier vind je, net als in mijn kamer, veel vintage spullen.

Faciliteiten zijn er niet in de dependance, Die Dorphuis.

Kamer Elsa bestaat uit een slaapkamer met een éénpersoonsbed en een tweepersoonsbed, een eigen badkamer met douche en toilet en een voorkamer. De kamer ademt de sfeer van vroeger uit met veel vintage voorwerpen, zoals een oude lampetkan en veel foto’s. Het comfort was prima.

 

Adres receptie
Hantamhuis
42 Hope Street
Calvinia
Zuid-Afrika

 

Website
Dorpshuis

 

Sociale media
Facebook

Die Dorphuis in Calvinia in Zuid-Afrika Die Dorphuis in Calvinia in Zuid-Afrika

Mijn kamer in Die Dorphuis in Calvinia in Zuid-Afrika Mijn kamer in Die Dorphuis in Calvinia in Zuid-Afrika Mijn kamer in Die Dorphuis in Calvinia in Zuid-Afrika

In het Hantamhuis in Calvinia in Zuid-Afrika In het Hantamhuis in Calvinia in Zuid-Afrika

 

Wil je meer foto’s van Die Dorphuis in Calvinia zien, kijk dan op mijn andere website

 

Ik heb in een ver verleden een nacht doorgebracht in een kasteel in Frankrijk. Dit was tijdens een studiereis van mijn voormalige werkgever toen ik nog in de reisbranche werkte. Misschien dat ik als ik de foto’s en negatieven van die trip voor de Elzas en Bourgondië kan terugvinden dat ik die hier ook nog plaats.

 

Heb jij wel eens in een bijzondere accommodatie waar dan ook ter wereld geslapen. Ik ben benieuwd welke dit is. Laat het me weten.

 

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Tijdens mijn reizen heb ik een aantal keren in bijzondere accommodaties geslapen, zoals een beehive, een ouderwetse bedstede en een safaritent. Meer lezen doe je op mijn website. Lees je mee? #accommodaties #jtravel #jtravelblog Tijdens mijn reizen heb ik een aantal keren in bijzondere accommodaties geslapen, zoals een beehive, een ouderwetse bedstede en een safaritent. Meer lezen doe je op mijn website. Lees je mee? #accommodaties #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com