Review : Foto op dibond van Studentendrukwerk.nl

Mijn foto op dibond via Studentendrukwerk.nl

 

Recent ontvang ik een e-mail van Studentendrukwerk.nl of ik in ruil voor een review interesse heb voor een zelfgekozen item uit hun drukwerkmogelijkheden. Daar zeg ik geen nee tegen. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees snel verder.

De keuze in materiaal is groot, dit omdat ik uit alles mag kiezen en dat maakt de keuze lastig. Uiteindelijk kies ik voor deze review van Studentendrukwerk.nl voor een foto op dibond. In eerste instantie wilde ik opnieuw een foto van een vos 🦊 uit de Amsterdamse Waterleidingduinen laten afdrukken. Maar ik kies uiteindelijk voor een foto die ik recent in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse maakte en die ik thuis zo naar zwart-wit omzet. Ik mail mijn contactpersoon dat ik inmiddels een keuze heb gemaakt wat ik wil, de foto op dibond van 40×30 centimeter. Studentendrukwerk.nl is akkoord en stuurt me de links die ik in dit artikel verwerk.

 

Studentendrukwerk.nl

Studentendrukwerk.nl is (net als Fotofabriek.nl en Drukwerknodig.nl) onderdeel van Chris Russell BV, een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij dat al meer dan 20 jaar reclame en drukwerk verzorgt. Studentendrukwerk.nl is gevestigd in Groningen.

Studentendrukwerk.nl verzorgt al het drukwerk wat een student nodig heeft tijdens zijn/haar studie, zoals een scriptie, verslag, proefschrift of ander drukwerk. Voor de niet-studenten onder ons heeft Studentendrukwerk.nl scherpe studententarieven.

Als ik op de website van Studentendrukwerk.nl kijk valt direct op hoe groot de keuze is. Voor studenten ideaal want er is volop keuze om een proefschrift, rapport, boek, scriptie of een verslag te laten drukken. De keuze uit materiaal en de manier van afwerking (hardcover, soft cover, losbladig) is groot.

Daarnaast biedt Studentendrukwerk.nl ook veel fotoproducten aan. Voor de wanddecoratie is er keuze in vormen, zoals posters, foto op canvas, foto op dibond, aluminium of karton.

Schoolspullen zijn van foto’s te voorzien, zoals notitieboeken, multomappen, collegeblokken, schoolschriften. Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan een foto op afgedrukt worden.

Recent bezocht ik een nieuw museum in Lisse, het LAM (Lisser Art Museum), waar ik mooie foto’s van het kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa maakte. Wat je ziet is voedsel dat  in een jaar tijd door de kunstenaar Itamar Gilboa is opgegeten. Hij heeft dit vervolgens in porselein nagemaakt. Ik besluit dat ik één van de foto’s die ik van dit kunstwerk maak laat afdrukken. Nu moet ik nog een keuze maken welke foto. Ook deze keuze is na een selectie vrij snel gemaakt. Dit is hem geworden:

Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa,. Alles wat je ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa. Alles wat je ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse

 

Wat is dibond?

Dibond bestaat uit twee aluminium buitenlagen en daartussenin kern laag van polyethyleen. Polyethyleen is een zwart soort kunststof. De plaat is 3 millimeter dik. Dibond is UV- en waterbestendig en makkelijk schoont te maken met een doekje. De plaat is zeer licht van gewicht, stevig en duurzaam.

Een dibond foto is geschikt voor zowel binnen als buiten. Je foto op dibond zal niet verkleuren of vervormen.

Op de aluminiumplaat wordt een witte laag aangebracht, zodat de foto op een gladde en neutrale ondergrond gedrukt wordt. Een foto op dibond is geschikt voor zwart-wit foto’s en foto’s met kleur.

Ik heb mijn foto omgezet naar zwart-wit, dit omdat ik deze foto zo beter tot zijn recht vond komen.

Foto op dibond via Studentendrukwerk.nl Foto op dibond van Studentendrukwerk.nl

 

Bestellen

Bestellen gaat eenvoudig:

Ik zoek op de website van Studentendrukwerk naar de categorie wanddecoratie naar foto op dibond. Je bepaalt zelf hoe je product aanlevert: online ontwerpen (als je nog een ontwerp moet maken) of bereken / upload (als je al een ontwerp hebt). Je kiest de grootte en of je een staande of liggende foto wilt afdrukken. Ik kies voor een foto van 40×30 liggend. Ik laad mijn foto en dubbelklik op de foto zodat deze in het frame geplaatst wordt. De gebruikte foto moet je over de stippellijn plaatsten om witranden te voorkomen en een evt. tekst of gedeeltes van de foto niet te dicht bij de stippellijn plaatsen, omdat de kans bestaat dat er een stukje tekst wegvalt.

Je moet hier inloggen of een account aanmaken om verder te gaan.

Ik krijg een aantal opties om mijn product samen te stellen en om de prijs te berekenen die nog geselecteerd moeten worden: materiaalsoort (dibond in mijn geval is automatisch ingesteld), kies een ophangsysteem ja of nee en zo ja, welke en bestandscontrole (PDF is drukklaar (gratis) of PDF laten controleren voor € 10,– extra). Ik kies voor een gratis ophangsysteem van plakstrips en PDF is drukklaar en kies voor de standaardproductie. Ik krijg een overzicht van mijn winkelwagen. Hier verschijnen de verwachte leverdatum en de mogelijkheden van verzenden met of zonder kosten. Je ziet de totaalprijs inclusief de verzendkosten. Als laatste vul je de rest van je gegevens in, je ziet de verzendkosten en na betaling via ideal of creditcard is de bestelling geplaatst.

De instructie is, dat ik mijn bestelling in mijn winkelwagen plaats en dat Studentendrukwerk.nl mijn bestelling verder voor me zal afronden. Ik wil mijn pakketje graag op een later tijdstip ontvangen en dat is geen probleem.

De dag voor ik de aflevering heb afgesproken ontvang ik de orderbevestiging en een e-mail dat mijn bestelling is verzonden en ontvang ik de Track & Trace code. Het gaat zoals ook vermeld op de website heel snel. De levertijd die op de website wordt aangehouden is één werkdag. Als je voor 12.00 uur bestelt, heb je je product de volgende dag in huis. Na 12.00 uur maar voor 16.00 uur kun je via een spoedlevering je fotoproduct nog de volgende dag in huis hebben. Wil je niet extra betalen moet je een dag langer geduld hebben.

 

Bezorging

Mijn pakketje wordt de volgende dag via Post.NL bezorgd. De foto op dibond is verpakt in karton. De foto op dibond is ter bescherming verpakt in piepschuim achtige hoeken. De plakstrips zijn al aan de achterkant bevestigd.

De levering van mijn foto op dibond via Studentendrukwerk.nl De levering van mijn foto op dibond van Studentendrukwerk.nl

 

Review van foto op dibond van Studentendrukwerk.nl

Ik ben zo benieuwd hoe mijn foto op dibond van Studentendrukwerk.nl er uit ziet. Heel nieuwsgierig maak ik de doos open. Hij is gaaf. Hier ga ik veel plezier van hebben. Een plekje moet ik nog zoeken. Voor ik deze foto op dibond definitief ophang, maak ik een paar foto’s.

Ik ben blij met deze foto. De kwaliteit is goed. De kleuren zijn goed gebleven.

Mijn foto op dibond via Studentendrukwerk.nl Mijn foto op dibond van Studentendrukwerk.nl

 

Mijn foto op dibond is slechts een paar millimeter dik en de zijkanten zijn niet bedrukt. Aan de achterzijde is het ophangsysteem (in mijn geval plakstrips) om de foto op te kunnen hangen al bevestigd.

De achterkant van mijn foto op dibond via Studentendrukwerk.nl De achterkant van mijn foto op dibond via Studentendrukwerk.nl

 

Studentendrukwerk.nl bedankt voor dit geweldige cadeau. Ik ga ervan genieten. Ik kan iedereen de Studentendrukwerk.nl aanraden voor een foto op dibond of voor ander drukwerk.

 

Deze foto op dibond heb ik gekregen van Studentendrukwerk.nl in ruil voor een review. Deze review is mijn persoonlijke mening en ervaring.

 

Meer reviews lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Van Studentendrukwerk.nl mocht ik een foto op dibond uitkiezen. Ik koos voor een foto die ik maakte in het LAM (Lisser Art Museum in Lisse. Mijn review over studentendrukwerk.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #studentendrukwerk #lamlisse #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com