Review : Foto op canvas van Fotofabriek.nl

Het eindresultaat van mijn foto op canvas van Fotofabriek.nl

 

Recent ontvang ik een e-mail van Fotofabriek.nl of ik in ruil voor een review interesse heb voor een zelfgekozen foto op canvas van 40×30 of 30×40 centimeter. Daar zeg ik geen nee tegen. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees snel verder.

Ik weet al heel snel dat ik kies voor een foto van een vos uit de Amsterdamse Waterleidingduinen. Nu nog een keuze maken uit mijn vele vele foto’s die ik van mijn roodharige vriendjes heb.

 

Fotofabriek.nl

Fotofabriek.nl is (net als Drukwerknodig.nl en Studentendrukwerk.nl) onderdeel van Chris Russell BV, een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij. Fotofabriek maakt al meer dan 25 jaar reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland. Fotofabriek.nl is in 2008 opgericht en is gevestigd in Groningen.

Via Fotofabriek maak je in no time een fotoalbum, kerstkaarten, een verjaardagskalender, canvas, wenskaarten of een ander fotoproduct want de keuze is groot. Fotofabriek heeft een gratis softwarepakket voor het vormgeven en bewerken van je fotoproduct. De verwerking en het verzenden wordt vanuit de Fotofabriek gedaan.

Als ik op de website van fotofabriek.nl kijk valt direct op hoe groot de keuze is. Je kunt fotoboeken in allerlei soorten en maten maken met verschillende covers (zoals hardcover en softcover, spiraal en vlakliggende), formaten (staand en liggend, vierkant) en het aantal pagina’s.

De website is overzichtelijk en gecategoriseerd. Er is heel veel keuze uit veel verschillende fotoproducten. Voor de wanddecoratie is er keuze in vormen, zoals posters, foto op karton, foto op canvas, tegeltjes, foto op kurk, aluminium of plexiglas en tuinposters.

Ook schoolspullen zijn van foto’s te voorzien, zoals notitieboeken, multomappen, collegeblokken, schoolschriften. Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan een foto op afgedrukt worden.

Andere zaken die Fotofabriek.nl aanbiedt zijn fotoafdrukken, feestartikelen, cadeautjes bedrukt met een foto, visitekaartjes en bureauleggers.

In 2019 is Fotofabriek.nl door het televisieprogramma AVROTROS Radar uitgeroepen tot de beste fotoboekenleverancier.

Het maken van de keuze is niet zo moeilijk. Ik weet dat ik een foto van een vos uit de Amsterdamse Waterleidingduinen wil laten afdrukken, nu moet ik nog een keuze maken welke foto. Ook die keuze is na een selectie vrij snel gemaakt. Dit is hem geworden:

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen De originele foto van de vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen die ik heb gebruikt voor mijn review over een foto op canvas van Fotofabriek.nl

 

Bestellen

Bestellen gaat eenvoudig:

 • Ik krijg een link doorgestuurd, die ik moet gebruiken voor het aanmaken van mijn bestelling.
 • De grootte van mijn foto ligt al vast, 40×30 of 30×40 centimeter, ik moet alleen een keuze maken tussen 30×40 staand en 40×30 liggend. Ik kies voor 40×30 liggend.
 • Je klikt op de koraalrode button met de tekst begin nu.
 • De editor verschijnt.
 • Ik kies voor blanco project en krijg het scherm waar ik mijn foto kan uploaden en de opmerking ‘Vouwlijn’. Het gebied buiten de stippellijn wordt om het houten frame gevouwen. Vul dit gebied volledig om witranden te voorkomen.
 • Links klik je op foto’s en foto’s toevoegen. Ik zoek in mijn fotobestanden naar de gewenste foto. Laad de foto en dubbelklik op de foto zodat deze in het frame geplaatst wordt. Je kunt vervolgens met de foto gaan slepen om de uitlijning anders te maken. De gebruikte foto moet je over de stippellijn plaatsten om witranden te voorkomen en een evt. tekst of gedeeltes van de foto niet te dicht bij de stippellijn plaatsen, omdat de kans bestaat dat er een stukje tekst wegvalt.
 • Ben je tevreden, klik je rechtsboven op de koraalrode button bestellen. De paginacontrole wordt uitgevoerd. Je moet hier inloggen of een account aanmaken.
 • De foto wordt geüpload en verschijnt in het overzicht ‘mijn uploads’. Hier heb je de mogelijkheid om je foto nog te bewerken of om een voorbeeld te bekijken. Je kunt bij voorbeeld bekijken een preview zien. Je krijgt deze preview ook per mail toegestuurd met een link om deze op je website te plaatsen, bij mij werkt de link niet. Onderstaand is een printscreen die ik van de preview heb gemaakt.

De preview van mijn foto op canvas van Fotofabriek.nl De preview van mijn foto op canvas van Fotofabriek.nl

 

 • Ben je tevreden klik je op de koraalrode button bestellen.
 • De bestelling wordt in het winkelwagentje geplaatst.
 • Je vult de rest van de gegevens in, je ziet de verzendkosten en na betaling via ideal of creditcard is de bestelling geplaatst.

De instructie is, dat ik mijn bestelling in mijn winkelwagen plaats en dat Fotofabriek.nl mijn bestelling verder voor me zal afronden. Dit duurt heel lang. Uiteindelijk chat ik naar de klantenservice met de vraag hoe het staat met mijn bestelling. Het blijkt dat mijn e-mails in de ongewenste e-mailbox zijn beland. Probleem opgelost en de bestelling wordt direct in behandeling genomen.

Dezelfde middag krijg ik al de orderbevestiging en later die middag ontvang ik een e-mail dat mijn bestelling is verzonden en ontvang ik de Track & Trace code. Het gaat zoals ook vermeld op de website heel snel. De levertijd die volgende website wordt aangehouden is één werkdag. Als je voor 12.00 uur bestelt, heb je je product de volgende dag in huis. Na 12.00 uur maar voor 16.00 uur kun je via een spoedlevering je fotoproduct nog de volgende dag in huis hebben. Wil je niet extra betalen moet je een dag langer geduld hebben.

 

Bezorging

De volgende dag wordt mijn pakketje netjes ingepakt afgeleverd door Post.nl.

De foto op canvas is verpakt in karton. De foto op canvas is ter bescherming verpakt in piepschuim achtige hoeken.

In de doos is ook het ophangsysteem bijgevoegd. Een beschrijving hoe deze te gebruiken is niet bijgevoegd. Op de website van Fotofabriek.nl wordt dit in een filmpje uitgelegd.

De bestelling van Fotofabriek.nl is binnen De bestelling van Fotofabriek.nl is binnen

 

Review

Ik maak heel nieuwsgierig de doos open. Benieuwd hoe mijn foto er uit ziet. Hij is gaaf. Hier ga ik veel plezier van hebben. Ik weet al een mooi plekje. Voor ik deze foto op canvas definitief ophang, maak ik een paar foto’s.

Ik ben blij met deze foto van mijn roodharige vriendje. De kwaliteit is goed. De kleuren zijn goed gebleven. De hoeken zijn mooi omgevouwen. Je moet wel rekening houden met feit dat  best veel van je foto wordt omgevouwen. Let dus goed op met welke foto je gebruikt, zodat niet een deel van je originele foto wegvalt bij het omvouwen.

Het canvasframe is 2 centimeter dik en opgespannen. De voorkant en zijkanten zijn bedrukt. Aan de achterzijde van het houten frame moet je het bijgeleverde ophanghaakje monteren om de foto op te kunnen hangen.

De afwerking van mijn foto op canvas van Fotofabriek.nl De afwerking van mijn foto op canvas van Fotofabriek.nl De afwerking van mijn foto op canvas van Fotofabriek.nl

 

Fotofabriek.nl bedankt voor dit geweldige cadeau. Ik ga ervan genieten. Ik kan iedereen de Fotofabriek aanraden voor een foto op canvas.

 

Deze foto op canvas heb ik gekregen van Fotofabriek.nl in ruil voor een review. Deze review is mijn persoonlijke mening en ervaring.

 

Meer reviews lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Van Fotofabriek.nl mocht ik een foto op canvas uitkiezen. Ik koos voor een foto van een vos die ik in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #vos #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com