Review : Kerstkaarten van Fotofabriek.nl

Review : Kerstkaarten van Fotofabriek.nl

 

Het is alweer bijna kerst. Tijd om na te denken over het versturen van de kerstkaarten. Helemaal in deze moeilijke coronatijd is een (kerst)kaartje sturen naar een geliefde of familielid een lichtpuntje. Ik ontving een e-mail van Fotofabriek.nl of ik set kerstkaarten wil maken en hier vervolgens een artikel met een review over wil schrijven.

Ik heb het in het verleden vaker met volle tevredenheid met Fotofabriek samengewerkt. Toen heb ik een foto op canvas en een setje retroprints laten maken. Benieuwd wat ik van de kerstkaarten vind? Lees snel verder.

 

Fotofabriek.nl

Fotofabriek.nl is (net als Drukwerknodig.nl en Studentendrukwerk.nl) een onderdeel van Chris Russell BV. Het is een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij. Fotofabriek.nl maakt al meer dan 25 jaar reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland. Fotofabriek.nl is gevestigd in Groningen.

Fotofabriek.nl heeft een gratis softwarepakket voor het vormgeven en bewerken van je fotoproduct. De verwerking en het verzenden wordt vanuit de Fotofabriek gedaan.

De keuze is bij Fotofabriek.nl is heel groot. Je kunt fotoboeken in allerlei soorten en maten maken of schoolspullen van je eigen foto’s, zoals notitieboeken, multomappen, collegeblokken, schoolschriften en ook kun je hier foto’s laten afdrukken, feestartikelen, cadeautjes bedrukt met een foto, visitekaartjes en bureauleggers, mondkapjes naar eigen ontwerp of kaarten.

 

Kerstkaarten

Kerstkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn in bijna alle winkels te koop. Bij de Fotofabriek kun je verschillende soorten kerstkaarten laten maken, zoals een dubbelzijdige of enkelzijdige kerstkaart. Je bestelt de kerstkaarten per stuk of per set. En voor elke kerstkaart krijg je er een  envelop bij voor het versturen van de kerstkaarten. Het enige wat je nog moet doen, is adresseren en een postzegel plakken.

Ik krijg via Fotofabriek.nl de kans om 1 set of 2 sets van 8 of 9 stuks te maken. Er is keuze in overvloed. Ik mag kiezen uit een set uit onderstaand overzicht.

 • Kerstkaarten Enkel A6 (2 sets van 8 stuks)
 • Kerstkaarten Enkel A5 (2 sets van 8 stuks)
 • Kerstkaarten Dubbel 10×10 (2 sets van 9 stuks)
 • Kerstkaarten Dubbel 14×14 (1 set van 9 stuks)
 • Kerstkaarten Dubbel A6 (1 set van 8 stuks)
 • Kerstkaarten Dubbel A5 (1 set van 8 stuks)

Voorbeelden van kerstkaarten van Fotofabriek.nl Voorbeelden van kerstkaarten van Fotofabriek.nl

 

Bestellen

Bestellen gaat eenvoudig en mocht je er niet uitkomen, kun je altijd chatten met één van de medewerkers.

 • Ik krijg een link doorgestuurd voor maken van de kerstkaarten.
 • De kerstkaarten kun je eenvoudig online maken.
 • Je kiest uit verschillende sjablonen en thema’s.
 • Je opent de online editor.
 • Als je de online editor opent, kun je kiezen voor verschillende ontwerpen van kerstkaarten. Dit doe je door op ‘Automatisch vullen’ te klikken. Je kunt hier eventueel nog foto’s en teksten aan toevoegen. Ook kun je je eigen kerstkaart ontwerpen. Daarvoor kies je een blanco thema en je maakt de kaart naar eigen smaak op.
 • Je upload de (kerst)foto die je wilt gebruiken voor je kerstkaart(en).
 • Je plaatst de foto op de kaart en schrijft er een leuke kerstgroet bij.
 • Je kunt er ook voor kiezen om een kerstkaart zonder eigen foto(‘s) te laten maken.
 • Via de mail krijg je, als je ingelogd bent, een preview toegestuurd.

Een preview van mijn kerstkaarten van Fotofabriek.nl Een preview van mijn kerstkaarten van Fotofabriek.nl

 

 • Is de preview goed, dan klik je op ‘bestel product’ en krijg je kerstkaart(en) thuisgestuurd of laat ze direct versturen, ook naar meerdere adressen. Deze laatste optie kost € 4,50 extra. Tegen betaling van € 1,99 of € 2,99 kun je ook kiezen voor natuurwitpapier of UV Hoogglans papier.

Ik kies voor set van 9 kerstkaarten van 14×14 centimeter van standaardpapier.

Ik kies voor een traditioneel ontwerp zonder eigen foto. De reden is dat ik de voorbeelden van kaarten met eigen foto’s niet zo mooi vind. Ik kies er bewust voor om ook geen tekst toe te voegen: ik wil voor ieder die deze kaart krijgt een persoonlijke boodschap toevoegen.

De buitenkant van mijn kerstkaarten van Fotofabriek.nl

De binnenkant van mijn kerstkaarten van Fotofabriek.nl De buiten- en binnenkant van mijn kerstkaarten van Fotofabriek.nl

 

De instructie is, dat ik mijn bestelling in mijn winkelwagen plaats en dat Fotofabriek.nl mijn bestelling verder voor me zal afronden.

De afhandeling gaat snel, ik krijg een orderbevestiging en een dag later ontvang ik opnieuw een e-mail dat mijn bestelling is verzonden.

 

Bezorging

De volgende dag liggen de in karton verpakte kerstkaarten in de brievenbus.

Mijn pakketje met kerstkaarten van Fotofabriek.nl

 

Review

Spannend om de kartonnen verpakking te openen, want hoe zien mijn kerstkaarten er uit?

Ik vind ze geweldig. Mooi formaat (14×14) en een mooie rode kerstkleur. De dubbele kerstkaarten zijn aan alle kanten bedrukt. Voorop een kerstboom met een rode achtergrond en de tekst: Merry Christmas!, de binnenzijde links en achterkant zijn wit met een rode en witte ster en rechts binnen staat de tekst in het rood And a Happy new year!

Review : Kerstkaarten van Fotofabriek.nl

 

Mijn dierbaren zullen er blij mee zijn.

Laten we hopen dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020, dat er een vaccin komt tegen corona, dat het virus de kop ingedrukt wordt en niet meer terugkomt in de hevigheid als in 2020 en dat we in 2021 weer kunnen reizen.

 

Mocht je nu zelf ook kerstkaarten willen laten maken, je vindt ze in de menubalk onder kaarten, kerstkaarten per set. Hier maak je je keuze.

 

Ik ga de enveloppen bij mijn net geleverde kaarten schrijven en ik wens je een fijne kerst en alvast een geweldig en, hoop ik, een reislustig 2021!

 

Fotofabriek.nl bedankt voor dit leuke cadeau. Ik ga hier mijn ouders en broer en een paar familieleden blij mee maken in deze moeilijke tijd. Ik kan iedereen de Fotofabriek aanraden voor kerstkaarten.

 

Deze kerstkaarten heb ik gekregen van Fotofabriek.nl in ruil voor een review. Deze review is mijn persoonlijke mening en ervaring.

 

Meer reviews lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review kerstkaarten uitkiezen. Ik koos een set van 9 kerstkaarten van 14x14. Mijn review over de kerstkaarten van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #kerstkaarten #jtravelblog #jtravel Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review kerstkaarten uitkiezen. Ik koos een set van 9 kerstkaarten van 14x14. Mijn review over de kerstkaarten van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #kerstkaarten #jtravelblog #jtravel Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review kerstkaarten uitkiezen. Ik koos een set van 9 kerstkaarten van 14x14. Mijn review over de kerstkaarten van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #kerstkaarten #jtravelblog #jtravel

Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review kerstkaarten uitkiezen. Ik koos een set van 9 kerstkaarten van 14x14. Mijn review over de kerstkaarten van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #kerstkaarten #jtravelblog #jtravel Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review kerstkaarten uitkiezen. Ik koos een set van 9 kerstkaarten van 14x14. Mijn review over de kerstkaarten van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #kerstkaarten #jtravelblog #jtravel Van Fotofabriek.nl mocht ik in ruil voor een review kerstkaarten uitkiezen. Ik koos een set van 9 kerstkaarten van 14x14. Mijn review over de kerstkaarten van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #kerstkaarten #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com