Review : Retroprints van Fotofabriek.nl

Setje retrokaarten van Fotofabriek.nl

 

Een tijdje geleden ontvang ik een e-mail van Fotofabriek.nl of ik een setje retroprints wil testen en hier vervolgens een artikel met een review over wil schrijven. Daar zeg ik geen nee tegen. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees snel verder.

Ik ben dit voorjaar twee keer naar de Bollenvelden gefietst om hier foto’s te maken. Deze foto’s gebruik ik om een setje van 8 retroprints te maken. Nu moet ik nog een keuze maken uit de foto’s van de Bollenvelden die ik op 7 april 2020 en 16 april 2020 gemaakt heb. Ik heb al een keer eerder een review voor Fotofabriek.nl geschreven. Toen kreeg ik een foto op canvas aangeboden. Nu mag ik een setje retroprints laten maken.

 

Fotofabriek.nl

Maar wie is de Fotofabriek.nl? Fotofabriek is (net als Drukwerknodig.nl en Studentendrukwerk.nl) een onderdeel van Chris Russell BV. Dit is een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij. Fotofabriek.nl maakt al meer dan 25 jaar reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland. Fotofabriek.nl is gevestigd in Groningen.

Fotofabriek.nl heeft een gratis softwarepakket voor het vormgeven en bewerken van je fotoproduct. De verwerking en het verzenden wordt vanuit de Fotofabriek.nl gedaan.

De keuze is bij Fotofabriek.nl is heel groot. Je kunt fotoboeken in allerlei soorten en maten maken met verschillende covers (zoals hardcover en softcover, spiraal en vlakliggende), formaten (staand en liggend, vierkant) en het aantal pagina’s. Maar ook wanddecoraties van foto’s op verschillende materialen, zoals canvas, kurk, aluminium en karton.

Daarnaast heeft Fotofabriek.nl nog veel meer dingen, zoals schoolspullen die voorzien zijn van je eigen foto’s, zoals notitieboeken, multomappen, collegeblokken, schoolschriften en ook kun je hier foto’s laten afdrukken, feestartikelen, cadeautjes bedrukt met een foto, visitekaartjes en bureauleggers.

Het maken van de keuze is niet zo moeilijk. Ik weet dat ik foto’s van de Bollenstreek wil laten afdrukken, nu moet ik nog een keuze maken welke foto’s. Dit zijn de originele foto’s:

Originele foto's voor blog Review - Retroprints van Fotofabriek.nl

Originele foto's voor blog Review - Retroprints van Fotofabriek.nl Originele foto’s voor blog Review – Retroprints van Fotofabriek.nl

 

Wat is een retroprint?

Maar wat is een retroprint? Wel een retroprint lijkt op een polaroidfoto van vroeger, toen men foto’s maakte met een polaroidcamera waar je foto’s direct uit je camera rolden. Deze foto’s hadden een witte rand om de foto. De polaroid camera’s zijn tegenwoordig ook weer erg populair. Deze retroprints zijn zeer geschikt voor foto’s gemaakt met je mobiele telefoon. 

Om de foto’s komt een retro frame, wat een vintage effect geeft. Wat kun je doen met deze foto’s: bijv. aan de koelkast hangen met een magneetje of aan de  muur hangen aan een touwtje met elke retrofoto apart aan een knijpertje. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik met de retroprints ga doen.

De retroprints hebben een standaard formaat van 10,2 x 12,7 cm met de foto’s in een frame van 9×9 cm. De retroprints zijn te bestellen als setjes vanaf 8 stuks. Voor een set van minimaal 8 stuks betaal je € 4,99. Voor een extra afdruk betaal je € 0,50 per afdruk extra. Heb je meer dan 5 extra retroprints, dan krijg je volumekorting die kan oplopen tot 35%.

 

Bestellen

Bestellen gaat eenvoudig en mocht je er niet uitkomen, kun je altijd chatten met één van de medewerkers.

 • Ik krijg een link doorgestuurd voor maken van het setje retroprints.
 • Je klikt op de koraalrode button met de tekst ‘Begin nu’.
 • De editor verschijnt.
 • Ik kies voor blanco project en krijg het scherm waar ik mijn foto kan uploaden en de opmerking ‘Dubbelklik om een foto toe te voegen’.
 • Links klik ik op foto’s en foto’s toevoegen en ik krijg de vraag Kies een foto of sleep hierheen en een groene button met de tekst bladeren. Ik klik op deze button en zoek in mijn fotobestanden naar de gewenste foto. Ik klik op vul automatisch en mijn eerste retrokaart is gemaakt. Wil je de uitsnijding aanpassen moet je in het midden van de foto klikken op het icoontje dat je dan ziet en je kunt de foto naar de plek slepen zoals jij je retrokaart wilt hebben.
 • Onderin zie je retrokaarten 1-8. Voor een volgende kaart klik je op het gewenste nummer en het proces van foto’s uitzoeken, het laden en evt. het verplaatsen begint opnieuw. Dit herhaal je tot je alle 8 gevuld hebt.
 • Je kunt bijvoorbeeld teksten toevoegen, of afbeeldingen om de foto’s wat op te leuken. Dit heb ik verder gedaan om de bloemen meer tot zijn recht te laten komen.
 • Ben je tevreden klik je rechtsboven op de koraalrode button bestel.
 • Er vindt een paginacontrole plaats.
 • Je krijgt vervolgens de opmerking je project is drukklaar! Je klikt op de koraalrode button verder en je foto’s worden geüpload.
 • Onder uploads vind je nu alle uploads die je nog kunt bewerken, je kunt een voorbeeld zien en natuurlijk bestellen.

Voorbeeld van de preview Voorbeeld van de preview

 

 • Ben je helemaal tevreden klik je op de rode button bestel.
 • Hier moet je kiezen voor de papierafwerking: standaard, kost je niets extra’s  of UV hoogglans tegen een meerprijs van € 1,49.
 • Ik kies voor standaard en klik op de koraalrode button met de tekst volgende.
 • De bestelling wordt in het winkelwagentje geplaatst.
 • Je vult de rest van de gegevens in, je ziet de verzendkosten en na betaling via ideal of creditcard is de bestelling geplaatst.

De instructie is, dat ik mijn bestelling in mijn winkelwagen plaats en dat Fotofabriek.nl mijn bestelling verder voor me zal afronden.

De afhandeling gaat snel, ik krijg een orderbevestiging en een dag later ontvang ik opnieuw een e-mail dat mijn bestelling is verzonden.

 

Bezorging

De volgende dag ligt de stevige envelop met mijn acht retroprints in de brievenbus.

Mijn pakketje van Fotofabriek.nl Mijn pakketje van Fotofabriek.nl

 

Review

Spannend om de envelop te openen, want hoe zien mijn retroprints er uit?

Naast de retroprints (ter bescherming) verpakt in plastic, zit er een kortingsbon van 10 euro voor de volgende bestelling vanaf € 30,–. en de orderbon in de envelop. In de envelop zit extra karton  waardoor de foto’s niet door konden buiten buigen.

De inhoud van mijn pakketje van Fotofabriek.nl De inhoud van mijn pakketje van Fotofabriek.nl

 

De prints zijn, in tegenstelling tot de originele polaroidfoto’s, gemaakt van een soort karton. Dit is de standaardafwerking, wil je een UV-hoogglans afwerking dan betaal je € 1,49 extra. De achterkant is een zwart vlak van dezelfde grootte als je foto aan de voorkant, net als bij een echte polaroidfoto.

Setje retrokaarten van Fotofabriek.nl Mijn setje retroprints van Fotofabriek.nl

 

Mocht je nu zelf ook retroprints willen laten afdrukken, je vindt ze in de menubalk onder foto’s, button retroprints en nog een keer retroprints.

 

Fotofabriek.nl bedankt voor dit leuke cadeau. Ik ga er wat leuks mee doen. Ik kan iedereen de Fotofabriek aanraden voor een setje retroprints.

 

Deze retroprints heb ik gekregen van Fotofabriek.nl in ruil voor een review. Deze review is mijn persoonlijke mening en ervaring.

 

Meer reviews lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Van Fotofabriek.nl mocht ik een setje van 8 retroprints uitkiezen. Ik koos voor foto's die ik in april 2020 in de Bollenstreek heb gemaakt. Mijn review over de retroprints van Fotofabriek.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #fotofabriek #retroprints #bollenstreek #tulpen #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com