Review : Fotoboekje M van Smartphoto.nl

De voorkant van mijn Fotoboek M van Smartphoto.nl

 

Via mijn telecomprovider kreeg ik een e-mail voor een ‘gratis’ Fotoboekje M van Smartphoto.nl. Ik besluit hier een review van te maken. Ik moet wel de verzend- en verwerkkosten betalen. Deze review voor het Fotoboekje M van Smartphoto.nl is niet opgelegd in ruil voor een gratis boekje. Het was een actie van mijn telecomprovider. Ben ik tevreden over mijn Fotoboekje M van Smartphoto en raad ik aan om hier je fotoboeken te laten maken? Lees snel verder.

Ik weet direct al dat ik een fotoboekje met vossenfoto’s wil laten maken. Ik ben nu al 30 keer in de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest en ik heb al vaak een vos gezien.

 

Smartphoto

Smartphoto is een onderdeel van de Smartphoto group. Dit is een belangrijke Europese speler als het gaat om digitale fotoverwerking. De productieafdeling bevindt zich in het Belgische Wetteren en vandaar uit worden de klanten in heel Europa voorzien van fotoafdrukken en fotoboeken. Smartphoto group is actief in 13 Europese landen en richt zich zowel tot de consument als op bedrijven.

Smartphoto werd in 1964 opgericht en heette toen DBM-Color. Later werd dit ExtraFilmTM en sinds 2011 heet het bedrijf smartphotoTM. Het aandeel van smartphoto group is beursgenoteerd in Brussel.

De missie van Smartphoto is om vastgelegde momenten te vertalen naar iets tastbaars. Beelden die ingelijst, verzameld, omarmd of zelfs aangetrokken kunnen worden, zodat de verhalen voortleven.

De keuze is bij Smartphoto is heel groot. Je kunt fotoboeken in allerlei soorten en maten maken met verschillende covers (zoals hardcover en softcover, spiraal en vlakliggende), formaten (staand en liggend, vierkant) en het aantal pagina’s. Maar ook wanddecoraties van foto’s op verschillende materialen, zoals canvas, aluminium, forex en hout.

Daarnaast heeft Smartphoto nog veel meer dingen, zoals babyspullen en geboortekaartjes, magneten, mokken, theekistjes, schoolspullen en kalenders. Op de website vindt je meer dan 500 verschillende producten.

Het maken van de keuze is niet zo moeilijk. Keuze uit materiaal heb ik niet, want de aanbieding geldt alleen voor Fotoboek M liggend met zachte kaft.

Ik weet dat ik foto’s van mijn roodharige vriendjes in de Amsterdamse Waterleidingduinen wil laten afdrukken, nu moet ik nog een keuze maken welke foto’s. Ik heb 20 bladzijden die ik wil vullen met elke keer dat ik in de Amsterdamse Waterleidingduinen een vos heb gezien. Als ik aan het uitzoeken ben, blijkt dat ik van de 30 keer dat ik sinds 2015 in de Amsterdamse Waterleidingduinen rondgelopen heb, 18x een vos of meerdere vossen gespot heb. Dit zijn een paar van de originele foto’s:

Collage van een paar originele foto's die gebruikt zijn in mijn Fotoboekje M van Smartphoto.nl  Collage van een paar originele foto's die gebruikt zijn in mijn Fotoboekje M van Smartphoto.nl Collage van een paar originele foto’s die gebruikt zijn in mijn Fotoboekje M van Smartphoto.nl

 

Fotoboek M met zachte kaft

Een paar dingen die vooraf bekend waren, was dat het om fotoboek M met zachte kaft ging. Daarnaast was ook bekend dat:

 • de basisprijs voor 20 bladzijden € 9,95 is. Ik krijg dit fotoboekje met een kortingscode gratis;
 • het fotoboekje uit te breiden is tot 100 bladzijden;
 • elke bladzijde extra € 0,35 per extra bladzijde kost;
 • het een fotoboek met een zachte gepersonaliseerde fotokaft is;
 • de gelijmde binding van hoge kwaliteit is;
 • het boekje op hoogwaardig papier (170 gram) gedrukt wordt;
 • de afmetingen van het fotoboek 13 cm x 18 cm zijn;
 • mocht je een duurder fotoboek kiezen, dat je € 9,95 korting krijgt;
 • eventuele verzendkosten voor eigen rekening zijn. De verzendkosten en ook nog verwerkingskosten bedroegen voor mijn boekje € 4,49.

 

Bestellen

Bestellen gaat eenvoudig.

 • Ik krijg een link doorgestuurd voor maken van het Gratis Fotoboekje M liggend met zachte kaft.
 • Je klikt op de blauwe >.
 • De tekst met ‘Maak je fotoboek’ verschijnt en je krijgt nog een keer uitleg over wat het Fotoboekje M liggend met zachte kaft precies is.
 • Je klikt op ‘Maak je fotoboek’.
 • Je kiest je design en klikt op ga verder met dit design.
 • Het product wordt voorbereid.
 • Je krijgt de kaft te zien en kunt kiezen voor een tekst en achtergrondkleur. Ik kies voor een foto op de voorkant en een blauwe tekst met een donkergroene achtergrond.
 • Aan de linkerkant laad je je foto’s. Ik kies voor 1 foto per bladzijde maar je kunt door het wisselen van de layout meerdere foto’s op de bladzijden laten afdrukken.
 • Na het uploaden van je foto’s krijg je de vraag Hoe wil je jouw product maken: Ik zal mijn product zelf vullen of Vul mijn product automatisch met de geselecteerde foto’s. Ik kies dat ik mijn product zelf wil vullen.
 • Ik vul mijn fotoboek en kies de voorkant van mijn fotoboek. Onderin zie je de voorbeelden van alle 20 pagina’s.

Preview van mijn Fotoboek M van Smartphoto.nl Preview van mijn Fotoboek M van Smartphoto.nl

 

 • Ben je helemaal tevreden klik je op de oranje button in het winkelmandje leggen.
 • Je ziet de verzendkosten en kunt hier de evt. kortingscode invullen.
 • Je klikt op de oranje button volgende stap.
 • Je komt op de bladzijde van de levering en ziet hier de leverdatum van je fotoboek. Na het kiezen van de leveropties (of voor € 3,50 standaardlevering of voor € 4,95 levering met trackandtrace.
 • Je vult je gegevens in en klikt weer op volgende stap.
 • Je kiest hier hoe je je wilt betalen. Je plaatst nu de bestelling en na betaling via ideal of creditcard is de bestelling geplaatst.

De afhandeling gaat snel want twee dagen na mijn bestelling ontvang ik een e-mail dat mijn bestelling is verzonden.

 

Bezorging

De volgende dag ligt de een doos met mijn fotoboek in de brievenbus. De doos ziet er indrukwekkender uit dan de inhoud. Zonde van de verpakking want die had wel iets kleiner gemogen. Mijn fotoboekje zit in een beschermende envelop. Daarnaast zit er veel rotzooi in de doos waar ik verder niets mee doe. Smartphoto heeft zgn. partnerships met verschillende bedrijven als HelloFresh en de Vriendenloterij. Bij mij gaan deze flyers en kortingsboekje direct naar het oud papier.

Mijn pakketje met het Fotoboek M van Smartphoto.nl Mijn pakketje met het Fotoboek M van Smartphoto.nl

 

Review : Fotoboekje M van Smartphoto.nl

Spannend om de envelop te openen, want hoe ziet mijn fotoboekje eruit er uit?

Ik vind het tegenvallen. Het is een klein boekje van 13×18 cm, De kaft is glanzend en het papier is stevig.
Maar bij het openen van het fotoboekje en iets te ver openen wordt de middennaad lelijk. De kleuren zijn anders dan mijn originelen en ze zijn er niet beter op geworden bij het drukken.

Ik ben niet geheel tevreden, ik heb het boekje gratis gehad, maar moest wel € 4,49 verzend- en verwerkingskosten betalen. Normaal zou het boekje € 9,95 kosten en dat zou ik er niet voor over hebben. Zeker niet als je voor dit Fotoboekje M ook nog zoveel verzend- en verwerkingskosten moet betalen. Totaal zou je € 14,44 moeten betalen, te veel in mijn ogen voor deze kwaliteit.

Raad ik Smartphoto aan bij familie/vrienden/kennissen: nee (sorry smartphoto). Ik heb fotoboeken van betere kwaliteit en met een betere prijs/kwaliteitsverhouding gezien.

De inhoud van mijn Fotoboek M van Smartphoto.nl

De inhoud van mijn Fotoboek M van Smartphoto.nl De inhoud van mijn Fotoboek M van Smartphoto.nl

 

Dit fotoboekje heb ik op mijn eigen kosten laten drukken. Deze review is mijn persoonlijke mening en ervaring.

 

Meer reviews lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Bij Smartphoto.nl heb ik een fotoboekje M met zachte kaft laten maken. Ik koos voor foto's die ik de afgelopen jaren van vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het fotoboekje M van Smartphoto.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #smartphoto #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel Bij Smartphoto.nl heb ik een fotoboekje M met zachte kaft laten maken. Ik koos voor foto's die ik de afgelopen jaren van vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het fotoboekje M van Smartphoto.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #smartphoto #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel Bij Smartphoto.nl heb ik een fotoboekje M met zachte kaft laten maken. Ik koos voor foto's die ik de afgelopen jaren van vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het fotoboekje M van Smartphoto.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #smartphoto #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel

Bij Smartphoto.nl heb ik een fotoboekje M met zachte kaft laten maken. Ik koos voor foto's die ik de afgelopen jaren van vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het fotoboekje M van Smartphoto.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #smartphoto #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel Bij Smartphoto.nl heb ik een fotoboekje M met zachte kaft laten maken. Ik koos voor foto's die ik de afgelopen jaren van vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het fotoboekje M van Smartphoto.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #smartphoto #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel Bij Smartphoto.nl heb ik een fotoboekje M met zachte kaft laten maken. Ik koos voor foto's die ik de afgelopen jaren van vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb gemaakt. Mijn review over het fotoboekje M van Smartphoto.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #smartphoto #fotoboek #amsterdamsewaterleidingduinen #vos #jtravelblog #jtravel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com