Juli 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in juli 2020

 

In juli 2020 heb ik voor het eerst sinds half maart weer een paar musea bezocht en heb ik weer een aantal steden gezien, welke dat zijn, lees je in deze blog.  Daarnaast reisde ik voor het eerst sinds half maart weer een paar keer met mondkapje op in het openbaar vervoer.

Er mag steeds meer maar het gaat niet goed met het coronavirus. Door de versoepeling en doordat mensen laks worden zijn in het opvolgen van de maatregelen steekt het virus de kop weer op. Het is vakantietijd en mensen hebben zin om uit te vliegen en op vakantie te gaan naar binnen- en buitenland, de terrassen zitten vol en ook de winkelstraten lopen weer vol.

In deze blog De maand juli 2020 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op juli 2020. Ik ben deze maand 4x weggeweest. Elke week trok ik er een dag of middag op uit. Waar ik in juli 2020 geweest ben, lees je in deze blog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in juli mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in juli 2020

 • Zoals gezegd ben ik er in juli 4x op uitgetrokken. Ik ging in de eerste week van juli voor het eerst sinds maanden weer met het openbaar vervoer. Dit keer naar Amsterdam om vanaf het Centraal Station de inleidende etappe van het Westerborkpad te lopen. Een lange-afstandswandeling die loopt vanaf Amsterdam Centraal Station en eindigt in het Drentse Westerbork. Deze inleidende etappe liep tot aan de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam. Ik ben van plan om elke maand een etappe te lopen. Dit is dus een lange termijn project. De Hollandsche Schouwburg was het eerste museum dat ik voor het eerst sinds maanden weer bezocht. Over mijn wandeling volgt in augustus een uitgebreide blog.
  Anderhalve week later reisde ik opnieuw met het openbaar vervoer, dit keer naar de Zaanse Schans om de toerist in eigen land uit te hangen. Dit jaar is  het daar een stuk rustiger dan anders, dit omdat vanwege de corona er geen Aziaten en Amerikanen zijn. Ook dit keer heb ik een aantal musea op de Zaanse Schans bezocht die toegankelijk zijn met mijn museumkaart. Mijn blog over de Zaanse Schans is inmiddels al verschenen.
  Natuurlijk kan ook deze maand een wandeling in mijn favoriete wandelgebied niet ontbreken. Ik maakte een wandeling via de boomkikkers, zonnedauw naar de vossenburcht in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier had een vossenwelp een eend gevangen en met het kadaver was hij aan het spelen en aan het oppeuzelen. Later kwam zijn broertje er ook nog bij. De foto’s staan inmiddels online op mijn andere website.
  Mijn laatste uitje deze maand was naar de Koepelkathedraal in Haarlem om de ‘Wezens van de Koepelkathedraal’ te bezoeken. Hier volgt in augustus een uitgebreide blog over. Vorig jaar maakte ik hier de ‘Klim naar het Licht’.
  Deze (mid)dagen wel gingen redelijk. Ik ben altijd de dag erna veel vermoeider dan anders, maar bij de eerste twee uitstapjes van een hele dag duurde het twee dagen voor de extreme vermoeidheid verdwenen was.

Mijn uitstapjes in juli 2020 : etappe 0 van het Westerborkpad, de Zaanse Schans in Zaandam, een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en 'Wezens van de Koepelkathedraal' in Haarlem Mijn uitstapjes in juli 2020 : etappe 0 van het Westerborkpad, de Zaanse Schans in Zaandam, een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ‘Wezens van de Koepelkathedraal’ in Haarlem

 

 • Het schrijven van blogs ging deze maand moeizaam. Het kwam er wel uit, maar het duurde even voor een blog af was. Daarnaast heb ik veel foto’s bewerkt, omdat ik veel weggeweest ben en heel veel foto’s gemaakt hebt, vooral van twee vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • De aanpassingen op JTravel.nl gaan doordat ik bijna alle artikelen voor juli en augustus voor mijn blog nog moest/moet schrijven heel traag. Ik heb nu een paar artikelen aangepast. Mijn streven om deze maand elke dag 1 of meer artikelen aan te passen, evt. te herschrijven, pins toevoegen, affiliate links verwerken, kopteksten plaatsen, enz, heb ik moeten laten varen omdat ik content nodig heb. Ik hoop het aanpassen in augustus weer op te kunnen pakken. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online volg.
 • In juli heb ik maar liefst 2112 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • In juli plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Ik heb inmiddels alle pins gepind in mijn eigen borden op Pinterest: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel. Daar worden op het moment alleen pins geplaatst van de nieuwe artikelen en blogs. Maar op mijn andere borden en groepsborden pin ik dagelijks. Volg je mij al op Pinterest? Het ontwerpen voor 5 andere pins per artikel is inmiddels afgerond. Nu moeten ze nog per artikel gemaakt worden. Vanaf augustus pin ik mijn nieuwe ontwerp in mijn eigen borden op Pinterest. Dit omdat ik bijna niets meer op mijn eigen borden te pinnen heb. Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor andere artikelen die ik afgelopen maand geschreven heb, maar nog niet gepubliceerd zijn de pins direct allemaal gemaakt en in het betreffende artikel geplaatst.
 • In juli lees ik een paar boeken: Het pad naar de zee van Liz Fenwick, De Gelukkige van Nicolas Sparks, Thuis in Virgin River van Robyn Carr en De vrouw van de bankier van Cristina Alger. De eerste twee boeken heb ik gratis gekregen via Bookchoice en de andere twee boeken lees ik via de app van de Vakantiebieb. Het laatste boek van Cristina Alger heb ik eind juli nog niet uit.
 • Deze maand verschijnen er 3 nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl: Verhalenpalen in de Haarlemmermeer en Foto’s van de Verhalenpalen in de Haarlemmermeer en de foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen van 23 juli 2020 staan bijna allemaal online. Je zit in het eerste artikel al de nieuwe stijl met een index en onderin ook de tags. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten deze maand mijn beide websites goed te vinden.
  Helaas vallen de cijfers voor JTravelBlog ook deze maand weer wat tegen.
  Voor JTravel was de beste maand ooit.
  De meeste bezoekers komen via zoekmachines. Het aantal bezoekers dat via sociale media (vooral Facebook en Pinterest) op mijn websites terecht komt, is minder dan de afgelopen maanden, helaas.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in juli

Deze maand één nieuw artikel in deze top 5: Hofjes in Groningen. De andere artikelen zijn dezelfde artikelen als de vorige maand, alleen de volgorde is gewijzigd.

 1. Informatie Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 4. Informatie Texel
  In dit artikel geef ik informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 5. Hofjes in Groningen
  In Groningen heb ik verschillende hofjes bezocht en deze voor je op een rijtje gezet. Als ik weer een keer in Groningen ben en een hofje bezoek wordt dit artikel aangevuld. Ik heb van de 32 gasthuizen zoals hofjes in Groningen genoemd worden nog veel te bekijken. Ik moet dus hoog nodig weer een keer naar Groningen.

Het Sint-Anthonygasthuis in Groningen Het Sint-Anthonygasthuis in Groningen

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in juli

Deze maand één nieuwe blog in de top 5: Wandelen in de binnenstad van Groningen. De andere artikelen zijn gelijk aan vorige maand. Ook hier is alleen de volgorde gewijzigd.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Op vakantie in coronatijd
  Vanaf 15 juni mogen wij, Nederlanders, weer reizen. In deze blog van begin juni heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen gaan in deze coronatijd 😷 op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel verschillende keren aangepast omdat steeds meer landen in Europa van een code oranje naar een code geel en weer terug naar code oranje gingen en dit aangepast moest worden in dit artikel.
 3. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 4. De 7 dorpen van Texel
  Dit was één van mijn eerste blogs die in 2018 online kwam. In deze blog heb ik informatie over de zeven dorpen van Texel: Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend en De Waal, voor je op een rijtje gezet. Omdat we niet naar het buitenland kunnen, is Texel een mooie plek om deze zomer door te brengen.
 5. Wandelen in de binnenstad van Groningen
  Een ouder artikel met een wandeling door de binnenstad van mijn geliefde Groningen. Een wandeling die je voert langs de Grote Markt met d’Olle Grieze, het Martinikerkhof en de Prinsentuin, een paar musea, universiteitsgebouwen en het mooiste station van Nederland in 2019.

De Prinsentuin in Groningen De Prinsentuin in Groningen

 

Foto van de maand juli

Mijn foto van de maand juli is een foto eentje van de buitenkant van de Koepelkathedraal in Haarlem waar ik de wezens van de Koepelkathedraal bezocht. Ik heb ook fantastische foto’s van de vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, maar dan wordt deze blog een blog met veel vossenspam. Vandaar deze foto. Mijn blog over ‘De Wezens van de Koepelkathedraal in Haarlem’ verschijnt volgende maand.

De Koepelkathdraal in Haarlem De Koepelkathdraal in Haarlem

 

Beste Instagram-post in juli

Deze maand is mijn beste instagram post is een foto van de zandduinen bij Walvis Bay in Namibië waar ik twee excursies maakte: ’s ochtends een bootcruise in de haven van Walvis Bay en ’s middags een Living Desert Tour. De foto is gemaakt tijdens de Living Desert Tour in de zandduinen van de Namib woestijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van juli

Voor mijn website JTravel is de pin Voorbereiding Texel de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland.

Alles over mijn voorbereiding van 10-daagse vakantie op het Nederlanse Waddeneiland Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in juli verschenen op JTravelBlog

In juli 2020 verschenen er in totaal 7 blogs op deze website.

 1. Juni 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand juni 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand juni voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Museumtip #15 : Naturalis – Leiden
  Een museumtip over museum Naturalis in Leiden, het museum waar je informatie krijgt over de biodiversiteit op aarde. In Naturalis is het skelet van een Tyrannosaurus rex, Trix, de trekpleister. Helemaal bij kinderen. Zij zullen ook de andere dinosaurusskeletten geweldig vinden.
 3. Een wandeling in Muiden en een bezoek aan het Muiderslot
  Nog voor de intelligente lockdown maakte ik een wandeling door vestingstad Muiden en bracht ik een bezoek aan het Muiderslot. In deze blog lees je mijn route door het vestingstadje en wat ik onderweg allemaal zag.
 4. 15 redenen om te gaan wandelen
  In deze blog heb ik de 15 redenen geschreven die voor mij belangrijk zijn om juist nu in deze coronatijd te gaan wandelen. Uit allerlei onderzoek blijkt dat meer en meer mensen zijn gaan wandelen. Corona heeft daar een flinke bijdrage aan geleverd.
 5. Vliegen naar Thailand
  We kunnen/mogen op het moment niet naar landen buiten Europa vliegen maar dat heeft me er niet van weerhouden om een blog te schrijven over vliegen naar Thailand, met belangrijke informatie en bespaartips. Misschien heb je er iets aan op het moment dat we weer intercontinentaal kunnen en mogen vliegen.
 6. Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam
  Deze maand bezocht ik de Zaanse Schans. Alle informatie over deze Nederlandse toeristische trekpleister in eigen land. In deze blog neem ik je mee langs alle bezienswaardigheden, zoals de molens, musea, ambachten en winkels van de Zaanse Schans.
 7. Review : Fotoboekje M van Smartphoto.nl
  Ik maakte via Smartphoto.nl een boekje met foto’s van  vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en schreef er een review over.

De Zaanse Schans vanaf de brug De Zaanse Schans vanaf de brug

 

De artikelen die in juli verschenen op JTravel

In juli 2020 verschenen er 3 nieuwe artikelen op JTravel.

 1. Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 23-7-2020
  Ik maakte voor de zevende keer in 2020 een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer spotte ik 2 vossenwelpen, natuurlijk damherten, maar ook zonnedauw en een boomkikker. Mijn foto’s heb ik in dit artikel geplaatst.
 2. Verhalenpalen in de Haarlemmermeer
  In dit artikel vertel ik je alles over de 20 verhalenpalen in de gemeente Haarlemmermeer. Met in het kort een beschrijving van elke verhalenpaal, uitleg over wat een verhalenpaal is, de locaties van de verhalenpalen en de selectiecriteria om ergens in de gemeente een verhalenpaal te plaatsen.
 3. Foto’s van de Verhalenpalen in de Haarlemmermeer
  Veel foto’s van mijn fietstochten om de 20 verhalenpalen in de gemeente Haarlemmermeer te zien, beschrijven en fotograferen.

Een vossenwelp in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een vossenwelp in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Aangepaste berichten in juli op JTravelBlog

Ik heb in juli verschillende artikelen op JTravelBlog aangepast.

 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen. Deze blog is in mei zeer regelmatig aangevuld/aangepast, vooral het deel met de data van de vele reisorganisaties.
 • Aanbiedingen van JTravelBlog
  Nu we weer mogen reizen, pas ik elke week mijn blog met aanbiedingen aan. Ik zet wekelijks een aantal aanbiedingen voor je op een rijtje. Dit kunnen vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen zijn. Ook is er een museum en een boek van de week. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.
 • Op vakantie in coronatijd
  Vanaf 15 juni 2020 mogen wij, Nederlanders, weer reizen. In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen in deze coronatijd 😷 gaan op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel verschillende keren aangepast, omdat steeds meer landen in Europa van een code oranje naar een code geel en terug naar een code oranje reisadvies gingen en dit aangepast moest worden in dit artikel.

Op vakantie in coronatijd Op vakantie in coronatijd

 

Aangepaste artikelen in juli op JTravel

Ik heb in juli verschillende artikelen op JTravel aangepast.

 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandeling op 23 juli 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik een foto van twee vossen met de titel ‘Broederliefde’ met de link naar alle foto’s van deze dag toegevoegd aan dit artikel.
 • Bezienswaardigheden in de gemeente Haarlemmermeer
  Hier is een foto met link naar het artikel over de 20 verhalenpalen in de gemeente Haarlemmermeer toegevoegd. Ook zijn hier de andere 5 pinterest pins geplaatst.
 • Foto’s van de gemeente Haarlemmermeer
  Hier is een foto met link naar het artikel over de foto’s van de 20 verhalenpalen in de gemeente Haarlemmermeer toegevoegd. Ook zijn hier de andere 5 pinterest pins geplaatst.

Verhalenpaal nr. 3 - BOER / Graan voor Visch Verhalenpaal nr. 3 – BOER / Graan voor Visch

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Ik heb nog geen echte plannen voor augustus, maar ik wil in elk geval de 1e etappe van het Westerborkpad van de Hollandsche Schouwburg naar Diemen lopen. Verder zie ik het nog wel. Het is ook afhankelijk van het weer en van mijn gezondheid wat ik in augustus ga ondernemen.

 

Meer maandoverzichten

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In juli 2020 begon ik aan mijn project het Westerborkpad lopen, bezocht ik de Zaanse Schans, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik bezocht de 'Wezens van de Koepelkathedraal' in Haarlem. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juli2020 #westerborkpad #zaanseschans #koepelkathedraal #amsterdam #haarlem #jtravel #jtravelblog In juli 2020 begon ik aan mijn project het Westerborkpad lopen, bezocht ik de Zaanse Schans, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik bezocht de 'Wezens van de Koepelkathedraal' in Haarlem. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juli2020 #westerborkpad #zaanseschans #koepelkathedraal #amsterdam #haarlem #jtravel #jtravelblog In juli 2020 begon ik aan mijn project het Westerborkpad lopen, bezocht ik de Zaanse Schans, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik bezocht de 'Wezens van de Koepelkathedraal' in Haarlem. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juli2020 #westerborkpad #zaanseschans #koepelkathedraal #amsterdam #haarlem #jtravel #jtravelblog

In juli 2020 begon ik aan mijn project het Westerborkpad lopen, bezocht ik de Zaanse Schans, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik bezocht de 'Wezens van de Koepelkathedraal' in Haarlem. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juli2020 #westerborkpad #zaanseschans #koepelkathedraal #amsterdam #haarlem #jtravel #jtravelblog In juli 2020 begon ik aan mijn project het Westerborkpad lopen, bezocht ik de Zaanse Schans, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik bezocht de 'Wezens van de Koepelkathedraal' in Haarlem. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juli2020 #westerborkpad #zaanseschans #koepelkathedraal #amsterdam #haarlem #jtravel #jtravelblog In juli 2020 begon ik aan mijn project het Westerborkpad lopen, bezocht ik de Zaanse Schans, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik bezocht de 'Wezens van de Koepelkathedraal' in Haarlem. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juli2020 #westerborkpad #zaanseschans #koepelkathedraal #amsterdam #haarlem #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com