December 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in de Amsterdamse Waterleidingduinen, december 2021

 

Wat vliegt de tijd. Ook de feestmaand december 2021 is alweer voorbij. De dagen zijn kort, maar de kortste dag hebben we gehad. Tijd om terug te blikken op de afgelopen maand. In december 2021 heb ik 4 uitstapjes gemaakt. De rest van de maand heb ik opnieuw heel veel nieuwe content voor mijn beide websites geschreven, veel foto’s bewerkt, dingen aan mijn beide websites aangepast, een aantal blogs en artikelen aangepast en aangevuld en veel ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

Door de omikronvariant van het coronavirus leven we sinds 18 december 2021 weer in een lockdown, de niet-essentiële winkels zijn gesloten, de horeca en musea zijn dicht. Dit alles omdat de nieuwe variant heel veel onzekerheid met zich mee brengt. Het gaat wel beter met de coronacijfers. Maar het is nog afwachten wat de gevolgen van kerst en deze nieuwe lockdown zijn. Ik heb gelukkig voor het sluiten van de musea de Hermitage in Amsterdam kunnen bezoeken. De tentoonstelling loopt officieel t/m 9 januari 2022 en zoals het er nu naar uitziet duurt de lockdown t/m 14 januari 2022. En ik weet niet of deze tentoonstelling dan nog weer geopend wordt.

Mijn plan was om de kerstdagen en oud & nieuw in Groningen door te brengen. Daar heb ik op het laatste moment van afgezien vanwege de nieuwe zeer besmettelijke variant. Tussen kerst en oud & nieuw heb ik mijn boostervaccinatie 💉 tegen het coronavirus 😷 gekregen. Dit keer reis ik met de bus en metro naar Amsterdam RAI want dat ik voor mij de dichtstbijzijnde beschikbare plek voor de vaccinatie. Locatie Schiphol was volledig volgeboekt.

In deze blog De maand december 2021 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand december. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in december mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in december 2021

 • Ik ben er in december in totaal 4x op uitgetrokken als je mijn boostervaccinatie niet meerekent. De week tussen kerst en oud ben ik niet weggeweest, ik heb mijn booster laten zetten en de rest van de week heb ik blogs/artikelen geschreven en aangepast. In december reisde ik af naar Amsterdam voor een bezoek aan de Hermitage, het Nationaal Holocaust Namenmonument en de Portugese Synagoge. Een week later fietste ik naar de Bollenstreek voor de kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof. Ook maakte ik een mooie wandeling in en rond Wijk aan Zee: een wandelroute door de duinen en over het strand van Wandelnetwerk Noord-Holland. De blogs en artikelen zijn inmiddels verschenen en/of aangepast/aangevuld. Ook heb ik weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen gemaakt. Het was stralend mooi maar koud weer. Helaas heb ik ook dit keer geen vossen gezien.

December 2021: Amsterdam, Kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse, Wandeling in Wijk aan Zee en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen December 2021: Amsterdam, Kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse, Wandeling in Wijk aan Zee en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

 • In december 2021 heb ik het aanpassen van artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl en SEO proof maken van oude blogs en artikelen weer opgepakt. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in december veel nieuwe blogs en artikelen voor beide websites geschreven.
 • In december heb ik 1.426 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in december plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Vorig jaar ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds februari 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek, dit omdat ik in deze coronatijd geen zin heb om naar een fysieke bieb te gaan. In december 2021 lees ik de rest van de Thunder Point serie van de schrijfster Robyn Carr. Ik lees deze maand in totaal 5,5 boeken: de helft van deel 4: Twee Werelden (hier was ik in november al in begonnen). Daarnaast nog deel 5-9: Belofte voor later, Terug naar jou, Goud voor het leven, Vol van vertrouwen en Droom van verlangen.

 • In december verschijnen er 7 nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. Welke dat is lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in december 10 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Beide websites scoren qua bezoekersaantallen een stuk slechter dan de afgelopen maanden. Qua bezoekers aantallen staat december voor beide websites opnieuw buiten de top 10 van de meest succesvolle maanden sinds het bestaan van de websites (oktober 2016 en september 2018). December was voor beide websites de slechtste maand in 2021. Deze maand merk ik niets van alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen. De bezoekersaantallen zijn voor beide websites zijn slechter dan december 2020. De meeste bezoekers komen ook in december weer via zoekmachines en sociale media (vooral Facebook). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravelBlog en JTravel valt deze maand tegen en ook de stijgende lijn via Pinterest is teruggelopen ten opzichte van afgelopen maanden. Zoals ik al eerder al schreef heb ik besloten om niet meer elke nieuwe post op Instagram te plaatsen.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in december

Deze maand 4 dezelfde artikelen in deze top 5 als in november alleen een andere volgorde en een artikel dat volgens mij nog niet eerder in dit overzicht heeft gestaan: Hofjes in Leiden.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Informatie Texel 2017
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 3. Een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede
  Wandelbos Groenendaal ligt aan de rand van Heemstede. Het bos is meer dan 80 hectare groot. Een heerlijk bos voor een mooie wandeling, in elk seizoen van het jaar. Er zijn veel voorzieningen in en rond het bos, zoals de kinderboerderij, de speeltuin en verschillende horecagelegenheden. Ik ben er in de herfst en lente geweest en vond een bos vol paddenstoelen en in de lente een mooi fris groen bos.
 4. Hofjes in Leiden
  Leiden heeft 35 hofjes. Ik heb er een aantal bezocht en beschreven in dit artikel. Ik wil de andere hofjes ook graag bezoeken maar dat is er nog niet van gekomen. De hofjes in Leiden zijn een voorbeeld van sociale zorg in de middeleeuwen. De huisjes staan dicht bij elkaar aan een gemeenschappelijke binnenplaats. De hofjes zijn veelal bestemd voor arme, oude mensen. De hofjes in Leiden bevinden zich veelal in het centrum van Leiden bezichtigen. Het VVV-kantoor heeft een aparte hofjeswandeling uitgezet.
 5. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf. 

Pieter Loridanshofje in Leiden Pieter Loridanshofje in Leiden

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in december

In december staan 3 nieuwe blogs in deze top 5. En ook de eeuwige nummer 1 (Review van de wereldkaart) is deze maand een plaatsje gezakt. Drie blogs: Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen, Een wandeling langs het groene deel van de Amsterdamse Zuidas en de Bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn al eerder verschenen in dit overzicht. De andere twee blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand. Zoals je ziet zijn artikelen over mijn favoriete wandelgebied, de Amsterdamse Waterleidingduinen, populair deze maand.

 1. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen 🦊 zijn mijn favoriet. Maar er is veel meer te zien. Ik heb nog een lijstje van blogs die ik over de Amsterdamse Waterleidingduinen wil schrijven.
 2. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 3. Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik bezocht het kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De Amsterdamse Waterleidingduinen is voor mij bekend terrein. Dit keer fiets ik naar ingang De Zilk omdat op ongeveer 1,2 kilometer afstand van de ingang het kabouterdorp ligt. Ik had er nog nooit van gehoord maar las toevallig een stukje op Facebook over het bestaan van dit kabouterdorp. Het kan heel goed zijn dat de kabouters die je op de foto’s ziet inmiddels niet meer te zien zijn omdat ze bijv. kapot zijn. Maar niet getreurd, er staan meer dan genoeg kabouters in de duinen. Leuk om met kinderen naar toe te gaan.
 4. Een wandeling langs het groene deel van de Amsterdamse Zuidas
  Je verwacht in Amsterdam-Zuid niet dat het zo groen is. Want iedereen kent de Amsterdamse Zuidas als een zakencentrum met hoge en grote kantoorgebouwen en woningen. Alles is gebouwd rondom NS Station Amsterdam Zuid. Het gebied is heel groen met veel parken, het Amsterdamse Bos met de kersenbloesem, een stadsstrand en een botanische tuin.
 5. Bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik liep de bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een route die ik nog niet zo lang geleden ontdekte op de website van de Amsterdamse Waterleidingduinen. De bunkerroute loopt langs verschillende bunkers. De bunkers zijn soms moeilijk te vinden omdat ze goed verborgen liggen. Ze zijn veelal niet meer toegankelijk, maar er zijn een aantal die wel toegankelijk zijn. In sommige bunkers wonen nu vleermuizen. De bunkers dateren uit de Tweede Wereldoorlog.

Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Foto van de maand december

Mijn foto van de maand december 2021 is een foto van een damhert die ik in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen, december 2021 Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in december

Mijn beste instagram post van december 2021 is een foto die ik tijdens mijn wandeling die ik over de heide bij Rheden maakte. Deze foto hoort bij de blog ‘Nominaties voor de wandelroute van het jaar 2022‘ met de genomineerde wandelroute Edelherttrail die door dit gebied gaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van december

Voor mijn website JTravel is de pin Foto’s van De Slufter de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelBlog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland. Twee pins die al eerder in dit overzicht stonden.

Het in mijn ogen mooiste natuurgebied op Texel is De Slufter. Een gebied waar je heerlijk kunt struinen en waar je veel vogels kunt spotten. Mijn foto's van mijn wandeling zie je hier. Kijk en loop je mee? #deslufter #texel #wandelen #waddeneiland #nederland #jtravel #jtravelblog #fotos Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in december verschenen op JTravelBlog

In december 2021 verschenen er in totaal 10 blogs op deze website. Mijn blogs verschijnen in principe (soms is er een uitzondering) op woensdag en zondag.

 1. Wandelgids ‘Wandelen in Kempen en Peel’
  De wandelgids ‘Wandelen in Kempen en Peel’ is een gids met 15 wandelingen voor de liefhebber van onverhard wandelen is Zuidoost-Brabant. Deze wandelgids staat in het teken van Trage Tochten over onverharde paden. Dit heet zandpadgarantie. Minimaal 70% van iedere route is onverhard. Uit bijna 600 Trage Tochten zijn vijftien wandelingen in de regio Eindhoven geselecteerd. Stuk voor stuk routes met een kwaliteitsstempel. Wandel je mee?
 2. November 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand november 2021 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand november voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 3. Recept : Kaneelbroodjes
  Ik heb een heerlijk recept van kaneelbroodjes voor je online gezet. Broodjes die heel makkelijk te maken zijn en perfect passen bij een brunch, paas- of kerstontbijt of gewoon bij de lunch of het ontbijt.
 4. Kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse
  Ik maakte een kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse. Een wandeling van een paar kilometer met veel kunstwerken rond Kasteel Keukenhof in Lisse. Wandel je mee? Het startpunt van deze kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof is bij de ingang van Landgoed Keukenhof waarop Kasteel Keukenhof ligt.
 5. Review : Foto op hout van Drukwerknodig.nl
  Van Drukwerknodig.nl ontving ik een e-mail of ik in ruil voor een review interesse heb voor een zelfgekozen item uit hun drukwerkmogelijkheden. De foto die ik heb uitgekozen is een foto die ik tijdens één van mijn vele wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen van een damhert in de avondzon maakte. Ik kies voor deze review van Drukwerknodig.nl voor een foto op hout.
 6. Wandelroute : Staal en strand en duinen in Wijk aan Zee
  Ik liep een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland : Staal en strand en duinen in Wijk aan Zee. Wandel je mee door Wijk aan Zee, door de duinen, door het Noordhollands Duinreservaat, over het strand, langs een paar bunkers van de Atlantikwall en het beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ ?
 7. Nominaties voor de wandelroute van het jaar 2022
  Elk jaar wordt de wandelroute van het jaar gekozen. In totaal zijn er 13 wandelingen genomineerd en staan op de longlist voor de Wandelroute van het Jaar 2022. De winnaar van deze eretitel voor de ‘beste wandelroute’ van de Benelux wordt op 19 februari 2022 bekend gemaakt. Benieuwd welke 13 wandelingen op de longlist staan? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.
 8. Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Friesland
  Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Friesland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Friesland verblijft.
 9. De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2021
  Ook dit jaar heb ik een overzicht gemaakt van de door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2021. Sinds ik mijn museumkaart in augustus 2017 heb aangeschaft, bezoek ik regelmatig en vaker een museum. Het idee is en was: met mijn museumkaart zo veel mogelijk leuke musea bezoeken. In totaal heb ik, dankzij de vele sluitingen van de musea, slechts 5 musea bezocht. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
 10. December 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand december 2021 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand december voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Dit is deze blog.

De entree tot het beeldenpark 'Een Zee van Staal' in Wijk aan Zee tijdens de wandelroute : Staal en strand en duinen in Wijk aan Zee De entree tot het beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee tijdens de wandelroute : Staal en strand en duinen in Wijk aan Zee

 

De artikelen die in december verschenen op JTravel

In december 2021 verscheen er 7 nieuwe artikelen op JTravel:

 1. Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam
  Dit monument is een monument met 102.162 namen van de Joden, Sinti en Roma die tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratie- en vernietigingskampen van de nazi’s zijn vermoord of omgekomen. Zij hebben nooit een graf gekregen. Het monument bestaat uit vier Hebreeuwse letters in spiegelend staal die samen het woord ‘in herinnering aan’ betekenen. Je loopt door een labyrint van bakstenen muren die de stalen letters dragen. In de stenen staan de namen gegraveerd van de Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Achter elke steen met een naam gaat een levensverhaal schuil met een tragisch einde. Zeer indrukwekkend.
 2. Foto’s van het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam
  De foto’s die ik maakte van het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam zie in dit artikel.
 3. Mijn wandeling rond de buitenplaatsen van Velsen
  Ik maakte een wandeling rond de buitenplaatsen van Velsen, een wandeling van iets meer dan 5,85 kilometer, uitgezet door Wandelnetwerk Noord-Holland. Het is een wandelroute over buitenplaatsen Beeckestijn en Velserbeek en via het centrum van Oud-Velsen.
 4. Foto’s van mijn wandeling rond de buitenplaatsen van Velsen
  De foto’s van mijn wandeling rond de buitenplaatsen van Velsen van Wandelnetwerk Noord-Holland zie je in dit artikel.
 5. Mijn kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp
  Ik maakte een kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Een korte wandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Deze kabouterwandeling is een route langs 20 verschillende kabouterpaaltjes, 10 blauwe en 10 groene.
 6. Foto’s van mijn kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp
  De foto’s van mijn kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp/Haarlemmermeer zie je in dit artikel.
 7. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 21 december 2021
  Mijn 14e bezoek (15e als je ook een deel van de wandeling Groene Wissel Vogelenzang meerekent) aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2021 begin ik opnieuw bij ingang Panneland. Ik ga weer op zoek naar de vossen. Waarschijnlijk door de werkzaamheden in het gebied laten ze zich niet zien. Dit keer heb ik vooral damherten gezien.

Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam

 

Aangepaste berichten in december op JTravelBlog

Ik heb in december 2 blogs op JTravelBlog aangepast. De afgelopen maand heb ik ook weer een paar van mijn oude blogs aangepast. Ook de komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert gestaag.

 • Museumtip #1 : Hermitage – Amsterdam
  In december bezocht ik voor het eerst in twee jaar de Hermitage Amsterdam. In deze blog heb ik de tekst aangepast en nieuwe foto’s van de huidige tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders toegevoegd. De tentoonstelling laat middeleeuwse kunst, hoofse liefde, ridders en toernooien zien. Vooral de middenzaal met achttien volledige harnassen aan de zijkanten en een heus gevecht in het midden is een publiekstrekker. Bijzonder is ook de Bazilevski-collectie.
 • Doen in de Bollenstreek
  Ik maakte deze maand de kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse. Een wandeling van een paar kilometer langs de kunstwerken rond Kasteel Keukenhof in Lisse. Het startpunt van deze kunstroutewandeling is bij de ingang van Landgoed Keukenhof. Reden om informatie over deze wandeling toe te voegen aan de blog ‘Doen in de Bollenstreek’.

Kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse Kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Aangepaste artikelen in december op JTravel

Ik heb in december 12 artikelen op JTravel aangepast. De afgelopen maand heb ik eindelijk weer een paar oude artikelen aangepast. Ook de komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijd mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert gestaag.

 • Hermitage Amsterdam en Foto’s van de Hermitage Amsterdam
  In december bezocht ik voor het eerst in twee jaar de Hermitage Amsterdam. In deze blog heb ik de tekst aangepast en nieuwe foto’s van de huidige tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders toegevoegd. De tentoonstelling laat middeleeuwse kunst, hoofse liefde, ridders en toernooien zien. Vooral de middenzaal met achttien volledige harnassen aan de zijkanten en een heus gevecht in het midden is een publiekstrekker. Bijzonder is ook de Bazilevski-collectie. In het fotoartikel zijn nieuwe foto’s van deze tentoonstelling toegevoegd.
 • Portugese Synagoge in Amsterdam en Foto’s van de Portugese Synagoge in Amsterdam
  Tijdens mijn bezoek aan Amsterdam bezocht ik met mijn museumkaart de Portugese Synagoge. Ik heb het artikel aangepast en voorzien van nieuwe foto’s. Ook in het fotoartikel zijn nieuwe foto’s geplaatst.
 • Bezienswaardigheden in Amsterdam en Foto’s van Amsterdam
  Om een link te maken naar de artikelen Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam en Foto’s van het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam heb ik de links toegevoegd aan deze twee artikelen.
 • Mijn wandelingen op een rijtje en Foto’s van mijn wandelingen
  Om een link te maken naar de het artikel Velsen en foto’s van mijn wandeling heb ik foto’s met de link naar mijn verhaal over deze wandelingen en de foto’s van deze wandelingen toegevoegd aan dit artikel. Ook de links naar mijn kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp en de foto’s van mijn kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp zijn toegevoegd.
 • Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandelingen op 21 december 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik foto’s met de link naar de foto’s van deze dag toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • Wandelingen in de Haarlemmermeer en Foto’s van de Haarlemmermeer
  Om een link te maken naar de artikelen Mijn kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp en Foto’s van mijn kabouterwandeling in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp heb ik de links toegevoegd aan deze twee artikelen.
 • Wandelgidsen
  Ik koop zeer regelmatig de nieuwe wandelgidsen van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Deze wandelgidsen en ook als ik van een andere uitgeverij wandelgidsen koop, plaats ik op deze pagina. Deze maand is er een nieuwe blog verschenen over ‘Wandelen in Kempen en Peel’. Deze wandelgids is toegevoegd aan dit artikel.

Hermitage Amsterdam Hermitage Amsterdam

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor januari? Ik wil in elk geval weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen maken. Als het weer mee zit wil ik nog meer wandelingen maken. Maar ik heb nog geen idee waar. Alles is onzeker door de lockdown.
Ook in 2022 heb ik me voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In december 2021 bezocht ik de Hermitage, Portugese Synagoge en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam, maakte ik een wandeling langs de kunst bij Kasteel Keukenhof in Lisse, maakte ik een wandeling in Wijk aan Zee en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2021 #amsterdam #kasteelkeukenhof #wijkaanzee #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In december 2021 bezocht ik de Hermitage, Portugese Synagoge en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam, maakte ik een wandeling langs de kunst bij Kasteel Keukenhof in Lisse, maakte ik een wandeling in Wijk aan Zee en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2021 #amsterdam #kasteelkeukenhof #wijkaanzee #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In december 2021 bezocht ik de Hermitage, Portugese Synagoge en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam, maakte ik een wandeling langs de kunst bij Kasteel Keukenhof in Lisse, maakte ik een wandeling in Wijk aan Zee en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2021 #amsterdam #kasteelkeukenhof #wijkaanzee #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog

In december 2021 bezocht ik de Hermitage, Portugese Synagoge en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam, maakte ik een wandeling langs de kunst bij Kasteel Keukenhof in Lisse, maakte ik een wandeling in Wijk aan Zee en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2021 #amsterdam #kasteelkeukenhof #wijkaanzee #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In december 2021 bezocht ik de Hermitage, Portugese Synagoge en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam, maakte ik een wandeling langs de kunst bij Kasteel Keukenhof in Lisse, maakte ik een wandeling in Wijk aan Zee en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2021 #amsterdam #kasteelkeukenhof #wijkaanzee #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In december 2021 bezocht ik de Hermitage, Portugese Synagoge en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam, maakte ik een wandeling langs de kunst bij Kasteel Keukenhof in Lisse, maakte ik een wandeling in Wijk aan Zee en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2021 #amsterdam #kasteelkeukenhof #wijkaanzee #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com