Doen in de Bollenstreek

Tulpen in de Bollenstreek

 

Het is voorjaar en weer tijd om een bezoek te brengen aan de Bollenstreek rond Lisse. De Bollenstreek is het gebied rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. Het is de bekendste streek in Nederland om de bollenvelden te bezoeken.

Sinds een paar jaar fiets ik vanuit mijn woonplaats regelmatig naar dit gebied om de kleurrijke bollenvelden te fotograferen of om een wandeling in het park van Kasteel Keukenhof te maken. Ook bezocht ik een paar keer de Keukenhof. Voor buitenlanders is een bezoek aan de Keukenhof en de bollenvelden een hoogtepunt tijdens hun verblijf in ons land.

Niets is leuker dan hier rond te fietsen en te genieten van de kleurrijke en geurige bollenvelden. Houd je camera bij de hand, want gegarandeerd kom je met mooie kleurrijke foto’s terug.

De Bollenstreek is meer dan alleen de bollenvelden, je vindt hier ook de Keukenhof en in Lisse zijn twee musea gevestigd die het bezoeken waard zijn. En sinds 2021 zijn er een paar tijdelijke attracties, The Tulip Barn en Tulip Experience Amsterdam die alleen in het bollenseizoen (half maart-half mei) geopend zijn. Wil je leuke wandelingen maken en uit de drukte blijven of je bezoekt de Bollenstreek buiten het seizoen dan zijn het park van Kasteel Keukenhof of de Amsterdamse Waterleidingduinen een optie.

 

Bollenvelden

Als je aan de Bollenstreek denkt denk je aan de bollenvelden rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. De Bollenstreek is bekend vanwege de tulpen. Maar er zijn ook krokussen, narcissen en hyacinten te zien en ruiken. De Bollenstreek is tijdens de bloeiperiode vanaf eind maart tot in mei één van de meest kleurrijke plekken ter wereld. Ik vind het geweldig om hier rond te fietsen en te fotograferen. Het is zo kleurrijk. De tulpenvelden in al zijn kleuren zijn een lust voor het oog. Het blauw, wit en roze van de hyacinten in de rechte lijnen is ook typisch voor deze streek. Zelf vind ik de geur van een hyacint te overheersend, maar de kleuren en het lijnenspel zijn prachtig.

Tulpen in de Bollenstreek Tulpen in de Bollenstreek

Een narcis in de Bollenstreek Een narcis in de Bollenstreek

Tulpen in de Bollenstreek Tulpen in de Bollenstreek

 

Lees meer: Bollenstreek
Bekijk ook: Foto’s van de Bollenstreek

 

Keukenhof

De Keukenhof in Lisse is één van de grootste toeristische trekpleisters van Nederland. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen de Keukenhof.

De Keukenhof is de grootste bloementuin ter wereld met meer dan 7 miljoen bloembollen en 800 soorten tulpen die elk seizoen opnieuw handmatig worden gepoot. De Keukenhof is 32 hectare groot. Naast de vele bloemen buiten zijn er ook bloemenhows in de verschillende paviljoens (deze veranderen regelmatig), inspiratietuinen, kunstwerken en evenementen.

In 2019 is de Keukenhof geopend van 21 maart tot en met 19 mei. Het thema in 2019 is Flower Power met felle kleuren, hippies, peace & music en de sfeer van begin jaren ’70.

Adres: Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse
Entree: Volwassenen € 17,– per persoon online/€ 18,– per persoon aan de kassa. Kinderen van 4 t/m 17 jaar: € 8,– per persoon.
Openingstijden: dagelijks van 08.00-19.30 uur. De kassa sluit om 18.00 uur.

Website Keukenhof

De Keukenhof

De Keukenhof

De Keukenhof De Keukenhof

 

Lees meer: Keukenhof in 2015
Lees meer: Keukenhof in 2018

 

Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof dateert uit 1641. Het oorspronkelijke landhuis werd daarna tot een kasteel omgebouwd. Door een restauratie is het kasteel op het moment van publicatie van deze blog niet te bezoeken. Maar niet getreurd, een wandeling door de kasteeltuinen en het park zijn zeer zeker de moeite waard.

Op het terrein zijn naast het kasteel ook het koetshuis, de Hofboerderij met bijv. kippen, varkens en schapen, Frederik’s Hof en het washuis te zien.

In de kasteeltuin lopen vanaf het kasteel verschillende zichtassen. De tuin is in Engelse landschapsstijl aangelegd.

In het park rond Kasteel Keukenhof bevindt zich een collectie kunstwerken die heel mooi passen in de rustieke omgeving van het landgoed.

Geniet van je wandeling over het terrein van Kasteel Keukenhof.

Adres: Keukenhof 1, 2161 AN Lisse
Entree: De toegang tot het landgoed/park en het parkeren is gratis.
Openingstijden: Het kasteel is op het moment niet te bezoeken. Het Landgoed is dagelijks geopend van 08.30-17.00 uur en in de zomermaanden tot 19.30 uur.

Website Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof in Lisse

Kasteel Keukenhof in Lisse

Kasteel Keukenhof in Lisse Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Lees meer: Kasteel Keukenhof
Bekijk ook: Foto’s van Kasteel Keukenhof

 

Fietsen

Vanuit verschillende plaatsen in de Bollenstreek is het mogelijk om een fietstocht langs de bollenvelden te maken. Je kunt natuurlijk (zoals ik) op je eigen fiets de streek verkennen, maar overal kun je een fiets huren, zoals bij station Leiden en zelfs de bij de Keukenhof. Door de Bollenstreek zijn verschillende fietsroutes uitgezet. Een paar van deze routes vertrekken vanaf de Keukenhof. De afstanden zijn verschillend.

Mijn favoriete ronde is vanaf de Nieuweweg in Hillegom, via de Noorder Leidsevaart naar De Zilk. In De Zilk rijd ik via de Zilkerweg naar de Delfweg. Voor de spoorwegovergang fiets ik door naar Halfweg. Hier maak ik een rondje langs de golfbaan en via dezelfde weg terug naar de Delfweg of ik fiets via een mul, zanderig landweggetje (volgens mij gewoon het erf van een boer, maar iedereen fietste hier) langs de bollenvelden terug naar het punt waar ik mijn rondje begon. Daarna fiets ik langs Kasteel Keukenhof. Hier kun je genieten van de rust van het park rondom het kasteel of even uitrusten op het terras van het restaurant. Mijn terugweg loopt via de Zuider Leidsevaart, Noorder Leidsevaart naar de Nieuweweg in Hillegom, terug naar huis.

Onderweg geniet ik van de vele bollenvelden en maak ik veel fotostops. Ik stap af als ik een mooi veld met hyacinten of tulpen of iets anders zie.

De Bollenvelden met de kerk in De Zilk Bollenvelden met de kerk in De Zilk

Tulpen in de Bollenstreek Tulpen in de Bollenstreek

Hyacinten in de Bollenstreek Hyacinten in de Bollenstreek

 

Bekijk ook: Foto’s van de bollenvelden.

 

Wandelen

Naast fietsen in de Bollenstreek kun je ook heel goed wandelen in de Bollenstreek. Op de website van Bollenstreek staan verschillende routes. Er zijn meer wandelingen in de Bollenstreek.

 

Wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen vanaf ingang De Zilk

Meestal maak ik mijn wandelingen door de Amsterdamse Waterleidingduinen niet vanaf de ingang De Zilk maar vanaf de ingang Panneland. In 2018 stonden de bollenvelden nog niet in bloei toen ik een eerste poging waagde. Ik ben doorgefietst naar de ingang De Zilk om vanuit hier een wandeling door mijn favoriete gebied, de Amsterdamse Waterleidingduinen, te maken. Dit is voor mij een onbekend deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vanaf deze ingang zijn er twee wandelroutes uitgezet: de gele route van 5 kilometer en de blauwe route van 9 kilometer. Ik heb de gele route gelopen. Bij de andere ingangen loop ik meestal geen routes, omdat ik daar inmiddels redelijk de weg weet. Hier ben ik nog nooit geweest en omdat ik ook geen kaart bij me heb, lijkt het me verstandiger een uitgezette route te lopen. Onderweg heeeel veel mannelijke damherten, heel veel kikkers en padden en zelfs een vos gezien, die ineens voor mij een pad overstak. Een vos had ik niet in dit deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen verwacht.

Adres: Joppeweg 1, 2191 AW De Zilk
Entree: € 1,50 per persoon, dagparkeerkaarten voor de auto: € 2,– per auto.
Openingstijden: De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
Honden en fietsen zijn in de Amsterdamse Waterleidingduinen NIET toegestaan.
Bij deze ingang is geen restaurant aanwezig.

Website van de Amsterdamse Waterleidingduinen

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Parende padden in de Amsterdamse Waterleidingduinen Parende padden in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Bekijk ook: Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 7 april 2018

 

Kabouterwandelingen

Op een zonnige dag maakte ik twee korte kabouterwandelingen op het terrein van Landgoed Keukenhof.

  • De eerste kabouterwandeling begint bij het oude station van Lisse en leidt mij aan de overkant een paar kilometer over Landgoed Keukenhof en langs een heus kabouterdorp.
  • De tweede kabouterwandeling is op het terrein van Kasteel Keukenhof. Deze korte route leidt mij langs 16 paaltjes met schilderingen van kabouters. Een leuke route om met kinderen te maken.

Kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof in de Bollenstreek Kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof

Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in de Bollenstreek Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in de Bollenstreek

 

Bekijk ook: Foto’s van mijn kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof
Bekijk ook: Foto’s van mijn kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof

 

Kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof

Ik maakte een kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse. Een wandeling van een paar kilometer langs de kunstwerken rond Kasteel Keukenhof in Lisse. Het startpunt van deze kunstroutewandeling is bij de ingang van Landgoed Keukenhof. Ik ben al vaker op het terrein van Kasteel Keukenhof geweest, maar deze wandeling kende ik nog niet. De meeste kunstwerken heb ik al vaker gezien, maar recent zijn er een aantal nieuwe kunstwerken geplaatst en is er een aparte kunstroutewandeling gemaakt. Tijdens je wandeling ontdek je tientallen kunstwerken die passen in de rustieke omgeving van het landgoed. De route is volgens de website van Kasteel Keukenhof 1,5 kilometer lang.

Adres: Keukenhof 1, 2161 AN Lisse
Entree: De toegang tot het landgoed/park en het parkeren is gratis.
Openingstijden: Het kasteel niet te bezoeken. Het landgoed is dagelijks geopend van 08.30-17.00 uur en in de zomermaanden tot 19.30 uur.

Website Kasteel Keukenhof

Rood kunstwerk naast het LAM tijdens de kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse Rood kunstwerk naast het LAM tijdens de kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse
Kunst op de zichtlijn tijdens de kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse Kunst op de zichtlijn tijdens de kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse

Het kunstwerk Verzoeking van de Heilige Antonius van Paul Kubic tijdens de kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse Het kunstwerk Verzoeking van de Heilige Antonius van Paul Kubic tijdens de kunstroutewandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen

In de Amsterdamse Waterleidingduinen is Kabouterdorp De Zilk te vinden.  Dit dorp is in 1990 ontstaan. De eerste kabouter werd hier door de boswachter neergezet. Daarna namen bezoekers bij een bezoek een nieuwe kabouter mee. Er ontstond een heus kabouterdorp met meer dan 200 kabouters. In maart 2020 vernielden een paar vandalen het hele kabouterdorp. Datzelfde jaar is het kabouterdorp weer opgebouwd. Heb je een kabouter over, dan kun je deze meenemen en in het kabouterdorp plaatsen bij de rest van de kabouterfamilie.

Kabouterdorp De Zilk is het makkelijkst bereikbaar via Ingang De Zilk, één van de vier ingangen van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het kabouterdorp ligt op ongeveer 1,2 kilometer wandelen vanaf de hoofdingang De Zilk. Vanaf de ingang volg je het verharde wandelpad. Op een gegeven moment moet je het verharde pad verlaten om het dorp te bereiken.

Er staan geen bordjes die je naar het kabouterdorp wijzen, maar met een telefoon met de geopende Google Maps, waar je het kabouterdorp wordt genoemd, kom je een heel eind.

Adres: Joppeweg 1, 2191 AW De Zilk
Entree: € 1,50 per persoon, dagparkeerkaarten voor de auto: € 2,– per auto.
Openingstijden: De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
Honden en fietsen zijn in de Amsterdamse Waterleidingduinen NIET toegestaan.
Bij ingang De Zilk is geen restaurant aanwezig.

Website van de Amsterdamse Waterleidingduinen

Doen in de Bollenstreek: Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Doen in de Bollenstreek: Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Doen in de Bollenstreek: Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Bekijk ook: Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen naar Kabouterdorp de Zilk

 

Bollenstreekwandeling rond De Zilk

De Bollenstreekwandeling rond De Zilk vind ik via de Facebookgroep van Wandelen en foto’s in de bollenstreek (en omgeving) en de website van DE JONG Kampeer & Recreatie in De Zilk. De tulpen bloeien vanwege de kou later dan normaal. De bloeiperiode loopt ongeveer 2 weken achter.

Deze wandeling begin ik bij de winkel van De Jong Kampeer & Recreatie aan de de Beeklaan in De Zilk. Deze Bollenstreekwandeling rond De Zilk gaat via knooppunten 65 – 50 – 49 – 48 – 42 – 43 – 44 – 45 – 68 – 26 – 24 – 65. Dit bewegwijzerde wandelroutes van Wandelnetwerk Bollenstreek. De route brengt me langs bekende plekken zoals The Tulip Barn, de Veenenburgerlaan, de in 2020 en 2021 gesloten Keukenhof, Kasteel Keukenhof, het oude station van Lisse, Halfweg en Landgoed & Golfbaan Tespelduyn. Daarna loop ik via de pluktuin S. Pennings, de Delfweg, Tulip Experience Amsterdam via de Zilkerbinnenweg naar het eindpunt van deze wandelroute. Een leuke route.

Het nadeel van deze Bollenstreekwandeling rond De Zilk is dat er onderweg vaak niet gerekend wordt op voetgangers en je de weg moet delen met het overige verkeer.

Doen in de Bollenstreek: Bollenstreekwandeling rond De Zilk

Doen in de Bollenstreek: Bollenstreekwandeling rond De Zilk

Doen in de Bollenstreek: Bollenstreekwandeling rond De Zilk Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Trage Tocht Lisse

Ik wandelde de Trage Tocht Lisse, met het Toeristisch Overstappunt (TOP) bij het voormalige station van Lisse als begin- en eindpunt. Vanaf het beginpunt gaat deze wandeling over Landgoed Keukenhof langs het kabouterdorp, via Kasteel Keukenhof naar het Keukenhofbosch. Vanuit dit bos loop je onverhard parallel aan een weg. Toen ik deze route liep stonden op het punt waar ik landgoed Wassergeest inliep de rode tulpen in bloei. Via Landgoed Wassergeest loop je via een graspad evenwijdig aan de sloot en het spoor over en door verschillende hekken naar de Lageveensemolen, een wipmolen midden in het weiland.

Doen in de Bollenstreek: Trage Tocht Lisse

Doen in de Bollenstreek: Trage Tocht Lisse

Doen in de Bollenstreek: Trage Tocht Lisse Trage Tocht Lisse

 

The Tulip Barn

Aan de 3e Loosterweg in Hillegom is sinds 2021 The Tulip Barn gevestigd. Dit is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Leuk voor jong en oud. Het is een unieke selfie-tuin met meer dan 400.000 kleurrijke tulpen en tussen de tulpen staan voorwerpen, zoals een piano, een oldtimer, een tractor, fietsen. De authentieke bloemenkas is omgebouwd tot een sfeervolle horeca gelegenheid. Achter is gratis parkeergelegenheid en zijn toiletten.

Adres: 3e Loosterweg 130, 2182 CX Hillegom.
Entree: Volwassenen € 4,– per persoon. Kinderen: gratis.
Openingstijden: dagelijks: 10.00 tot 20.00 uur. Geopend van zaterdag 20 maart t/m zondag 9 mei 2021.

Website van The Tulip Barn

Doen in de Bollenstreek: The Tulip Barn in Hillegom

Doen in de Bollenstreek: The Tulip Barn in Hillegom

Doen in de Bollenstreek: The Tulip Barn in Hillegom The Tulip Barn in Hillegom

 

Lees meer: The Tulip Barn in Hillegom
Bekijk ook: Foto’s van The Tulip Barn in Hillegom

 

Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam is een dynamische ontdekkingstocht door de geschiedenis, het kwekersproces en de magie van de tulp. Het verhaal achter het Nederlandse icoon wordt verteld vanuit het oogpunt van de bollenkweker. Helaas is de Tulip Experience Amsterdam deels gesloten. Je kunt alleen genieten van het buitenterrein. In de showtuin zijn 1 miljoen tulpen (waaronder 500 soorten uit eigen kwekerij) geplant.

Adres: Delfweg 37, 2211 VK Noordwijkerhout.
Entree: Volwassenen € 5,– per persoon. Kinderen 2 t/m 12 jaar: € 3,– per kind.
Openingstijden: dagelijks: 09.00 tot 18.00 uur. Geopend van donderdag 1 april t/m zondag 16 mei 2021.

Website van Tulip Experience Amsterdam

Doen in de Bollenstreek: Tulip Experience Amsterdam

Doen in de Bollenstreek: Tulip Experience Amsterdam

Doen in de Bollenstreek: Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout

 

Museum de Zwarte Tulp – Lisse

Museum De Zwarte Tulp vertelt je alles over 500 jaar geschiedenis van de Duin- en Bloembollenstreek, de bloembollencultuur met zijn eeuwenoude geschiedenis, de werkzaamheden op het land, de wetenschap achter het ontwikkelen van nieuwe tulpensoorten, de export en promotie van het gebied om toeristen naar de Bollenstreek te trekken. In het museum zijn wisselende kunsttentoonstellingen te zien. Tijdens deze tentoonstellingen zie je hoe kunstenaars elke keer weer worden geïnspireerd door bolgewassen en bloemen. Het museum is gevestigd in een oude bollenschuur.

Adres: Heereweg 219, 2161 BG Lisse
Entree: Volwassenen: € 8,– per persoon. Kinderen 15 t/m 18 jaar: € 3,50 per persoon. Kinderen van 0 t/m 14 jaar: gratis. Museumkaarthouders: gratis.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Website van Museum de Zwarte Tulp in Lisse

Museum de Zwarte Tulp in Lisse

Museum de Zwarte Tulp in Lisse Museum de Zwarte Tulp in Lisse

 

Lees meer: Museum De Zwarte Tulp in Lisse
Bekijk ook: Foto’s van Museum De Zwarte Tulp in Lisse

 

Lisser Art Museum (LAM) – Lisse

Het Lisser Art Museum (LAM) ligt op Landgoed Keukenhof. Het museum is in 2018 geopend. Het museum laat kunst zien dat te maken heeft met eten en drinken. Je mobiel is onmisbaar in het museum, want op je mobiel krijg je informatie over de kunstwerken. Of je krijgt een detail van een bepaald kunstwerk en daarna mag jij op zoek naar dat kunstwerk. In totaal krijg je vijf kunstwerken te zien. Maar als je kiest voor een andere optie kun je van alle kunstwerken de  weetjes, kijktips, achtergrondinformatie en filmpjes lezen en zien om op deze manier nieuwe dingen te ontdekken. Het draait in dit museum om zelf ontdekken. Er zijn geen tekstbordjes met informatie over wie de kunstenaar is, het formaat en wanneer het werk gemaakt is te vinden in het LAM. Daarvoor heb je je mobiele telefoon nodig. Je logt in op het WIFI netwerk van het museum en via de website kun je inloggen om de informatie te zien. Je kunt een beperkt aantal opslaan, zodat je thuis op je gemak alles nog eens kunt nalezen. Ik vind het een aanwinst, want dit is een museum waarvan er bij mijn weten geen tweede is in Nederland. Het museum prikkelt je om dieper na te denken en de kunstwerken hebben een diepere betekenis dan je op het eerste gezicht denkt.

Adres: Keukenhof 14, 2161 AN Lisse
Entree: Volwassenen: € 7,50 per persoon. Kinderen 5 t/m 17 jaar: € 5,– per persoon. Kinderen van 0 t/m 14 jaar: gratis.
Openingstijden: woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00-17.00 uur en zaterdag + zondag van 11.00-17.00 uur.

Website van LAM Lisse

Het LAM Museum op Landgoed Keukenhof in Lisse Het LAM Museum op Landgoed Keukenhof in Lisse

Kunstwerk van Itamar Gilboo met in porselein dat wat hij in 1 jaar at en dronk in het LAM Museum op Landgoed Keukenhof in Lisse Kunstwerk van Itamar Gilboo met in porselein dat wat hij in 1 jaar at en dronk in het LAM Museum op Landgoed Keukenhof in Lisse

Kunstwerk Nihilist Table (II) van kunstenaar Folkert de Jong in het LAM Museum in Lisse Kunstwerk Nihilist Table (II) van kunstenaar Folkert de Jong in het LAM Museum in Lisse

 

Lees meer: Lisser Art Museum (LAM) in Lisse
Bekijk ook: Foto’s van het Lisser Art Museum (LAM) in Lisse

 

Praktische informatie

 

Bloeitijden

Het bollenseizoen duurt ongeveer van eind maart tot half mei.
De hyacinten worden half april geplukt en gebruikt voor de mozaïeken en het bloemencorso.
De bloeiperiode van de tulpen is vanaf half april. De totale bloeiperiode loopt door tot in mei.

Tulpenveld in De Zilk Tulpenveld in De Zilk

 

Bloemencorso

Het bloemencorso van de Bollenstreek wordt altijd in april gehouden. Vanwege corona gaat het corso, net als in 2020, in 2021 niet door.

 

Andere streken met bollenvelden

In de Kop van Noord-Holland, West-Friesland, Goerree-Overflakee (Provincie Zuid-Holland), de provincies Drenthe en Groningen en de Noordoostpolder zijn ook bollenvelden te vinden.

 

Drukte

Het kan tussen half april en half mei in deze regio erg druk zijn. De reden: dagjesmensen die de bollenvelden en/of de Keukenhof bezoeken. Het beste is om door de weeks te gaan, dan is het minder druk en heb je alle tijd en ruimte om mooie foto’s van de bollenvelden te maken. Of je bezoekt de streek in een ander jaargetijde, maar dan zie je dus niet de pracht van de kleurrijke bollenvelden. Maar ook dan is de Bollenstreek de moeite waard.

 

Ben jij weleens in de Bollenstreek geweest? Wat vond je ervan?

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Er is het hele jaar door genoeg te doen in de Bollenstreek. De streek biedt meer dan alleen de bollenvelden in het voorjaar. Ik heb alles voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #lisse #bollenstreek #wandelen #fietsen #museum #keukenhof #kasteelkeukenhof #jtravel #jtravelblog Er is het hele jaar door genoeg te doen in de Bollenstreek. De streek biedt meer dan alleen de bollenvelden in het voorjaar. Ik heb alles voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #lisse #bollenstreek #wandelen #fietsen #museum #keukenhof #kasteelkeukenhof #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com