Bollenstreekwandeling rond De Zilk

Rode tulpen tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Ik maakte een Bollenstreekwandeling rond De Zilk in Zuid-Holland. Dit is zeker niet mijn eerste kennismaking met de Bollenstreek, ik kom hier sinds een aantal jaren regelmatig om in april de bollenvelden de fotograferen. Ook dit jaar ben ik al een paar keer in de Bollenstreek geweest. Ik heb nog nooit een wandeling langs de bollenvelden gemaakt, ik fiets altijd van veld naar veld. Deze wandeling gaat grotendeels langs voor mij bekende plekken. Wandel je mee?

De Bollenstreekwandeling rond De Zilk vind ik via de nieuwe Facebookgroep van Wandelen en foto’s in de bollenstreek (en omgeving) en de website van DE JONG Kampeer & Recreatie in De Zilk. Omdat het zo koud is, bloeien de tulpen later dan normaal en loopt de bloeiperiode ongeveer 2 weken achter. Tijd om al wandelend te genieten van de bloemenpracht in de Bollenstreek.

 

Bollenstreek

De Bollenstreek is het gebied tussen Lisse, Noordwijkerhout en Hillegom. Hier liggen de mooiste bollenvelden van Nederland. Bekende plaatsen in de Bollenstreek zijn de bollendorpen Noordwijk-Binnen, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, De Zilk en Vogelenzang.

Het beste kun je de Bollenstreek wandelend en of per fiets verkennen. Houdt wel rekening met de drukte in april en mei. Zelf vind ik het niet handig om de Bollenstreek met de auto te verkennen. Dit omdat er geen parkeerplaatsen zijn aangelegd bij de bollenvelden. Ik zie het vaak gebeuren dat er auto’s rondrijden en als er bollenveld gesignaleerd wordt, dat er op de rem getrapt wordt en de auto op rare plekken geparkeerd wordt waardoor het overige verkeer gehinderd wordt. Dit geldt trouwens ook voor fietsers. Houdt rekening met andere weggebruikers en kijk uit, want iedereen wil genieten van de bollenvelden en zonder kleerscheuren thuis komen. De wegen in de Bollenstreek zijn smal.

Lijnenspel aan de Veenenburgerlaan tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk Lijnenspel

 

Wandelnetwerk Bollenstreek

In de Bollenstreek vind je bewegwijzerde wandelroutes van Wandelnetwerk Bollenstreek. Ook op de website van Wandelnet vind je een aantal wandelroutes. In totaal is er in de Bollenstreek meer dan 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes over verharde paden, door weilanden en bollenland beschikbaar. De Bollenstreek is een schitterende plek om te wandelen door de tulpenvelden en de omgeving. Ook op de website van Bollenstreek.nl staan mooie wandelroutes.

Elk knooppunt heeft zijn eigen paaltje met nummer. Je kunt van te voren je route van paaltje naar paaltje uit stippelen.

Deze Bollenstreekwandeling rond De Zilk gaat via knooppunten 65 – 50 – 49 – 48 – 42 – 43 – 44 – 45 – 68 – 26 – 24 – 65.

Knooppunt 44 bij Landgoed Keukenhof tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Bollenstreekwandeling rond De Zilk

Ik fiets vanuit mijn woonplaats in buurgemeente Haarlemmermeer via Hillegom naar De Zilk. Bij DE JONG Kampeer & Recreatie aan de Beeklaan in De Zilk stal ik mijn fiets en vandaar begin ik mijn Bollenstreekwandeling rond De Zilk.

DE JONG Kampeer & Recreatie in De Zilk

 

Ik blijf aan de kant lopen waar de bedrijven zijn gevestigd. Reden: aan de overkant van de drukke Beeklaan ligt alleen een smal fietspad en aan de bedrijvenkant ligt ook een trottoir. Wil je de knooppuntenpaaltjes zien, zul je de weg over moeten steken.

 

Knooppunten 65, 50 en 49

Knooppunt 65 ligt net aan de overkant van de Noorder Leidsevaart op een stukje groen voor een huis.

Vanaf hier loop ik rechtdoor en net na het spoor, maar voor het bord Hillegom, staat het volgende knooppuntenpaaltje: nr. 50.

De trein bij de spoorwegovergang bij Hillegom

 

Bij de rotonde loop ik een kwart rond, de 3e Loosterweg in. Weg van de grote doorgaande weg. Ik steek de Hippelaarsbrug over en direct na dit bruggetje over de Oude Beek staat aan de linkerkant knooppuntenpaaltje nr. 49.

Vanaf de Hippelaarsbrug tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Ik wandel verder en zie aan mijn linkerhand het eerste bollenveld. Veel is er niet te zien.

Een rode tulp aan de 3e Loosterweg in Hillegom tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

The Tulip Barn

Aan de rechterkant is sinds 2021 The Tulip Barn gevestigd. Dit is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Leuk voor jong en oud. Het is een unieke selfie-tuin met meer dan 400.000 kleurrijke tulpen en tussen de tulpen staan voorwerpen, zoals een piano, een oldtimer, een tractor en fietsen. De authentieke bloemenkas is omgebouwd tot een sfeervolle horecagelegenheid. Achter is gratis parkeergelegenheid en zijn toiletten. Ik neem een kijkje, maar ga de tuin niet in. Dit omdat ik hier een paar dagen eerder al geweest ben.

Adres: 3e Loosterweg 130, 2182 CX Hillegom.
Entree: Volwassenen € 4,– per persoon. Kinderen: gratis.
Openingstijden: dagelijks: 10.00 tot 20.00 uur. Geopend van 20 maart tot en met 16 mei 2021.
Website

The Tulip Barn aan de 3e Loosterweg in Hillegom

Lees meer: The Tulip Barn in Hillegom
Bekijk ook: Foto’s van The Tulip Barn in Hillegom

 

Tussen knooppunten 49 en 48

Tussen knooppunten 49 en 48 is genoeg te zien, zoals The Tulip Barn en verschillende bollenvelden.

Direct na de Tulip Barn zie ik aan mijn rechterkant een mooi roze tulpenveld.

Een roze tulp aan de 3e Loosterweg in Hillegom tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Je kunt langs dit veld lopen, maar ga er niet in zitten, zoals ik hier mensen wel heb zien doen. Ik kan daar niet zo goed tegen, mensen doen alles voor de mooie plaatjes en waarschijnlijk (hoop ik) uit onwetendheid stappen ze de velden in ondanks de waarschuwingsborden. Je mag wel een foto voor de velden maken, maar nooit in de velden. Maak je foto’s op aan de randen van de tulpenvelden. Dit is het levenswerk van de bollenkwekers. De bollen/bloemen kunnen door de onvoorzichtige bezoekers kapot getrapt worden of er worden ziektes verspreid. Genieten mag, maar heb respect voor al het werk van de bollenkwekers. Anders staat er de volgende keer dat je hier bent een hek omheen en kun je ook niet meer voor de velden foto’s maken. Ik heb onderweg op verschillende plekken gezien dat er hekken geplaatst zijn rond velden waar ik een paar dagen eerder de tulpen van dichtbij kon fotograferen. Je kunt ook voor de velden mooie foto’s maken.

Enjoy the Flowers, Respect our Pride tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

Heb respect voor de bollen, maak je foto’s voor de velden en niet er in!

 

Aan de overkant van de weg is een veld dat nog in bloei moet komen. Ik loop door en op de hoek met de Veenenburgerlaan sla ik rechtsaf. Aan beide kanten van deze drukke weg zijn verschillende bollenvelden te zien. Van de narcissen en hyacinten is niet veel meer over. Deze bollen zijn uitgebloeid. Daarvoor ben ik ook te laat in het seizoen. Het is eind april als ik deze wandeling maak.

Een gekopt veld aan de Veenenburgerlaan tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Op de hoek van de Frederikslaan aan de rechterkant van de weg is een stalletje waar je verse tulpen kunt kopen. Ik koop niets, want ik heb geen zin om de hele wandeling met een boeket tulpen in mijn handen te lopen. Direct naast dit stalletje begint een mooi veld met rood-gele tulpen. Dit veld ligt direct langs de kant van de weg.

 

Een bloemenstalletje op de hoek met de Frederikslaan

Rood-gele tulpen aan de Veenenburgerlaan tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Op de hoek met de Zwartelaan ligt een schitterend paars tulpenveld. Ook hier lopen mensen ondanks borden de velden in. Aan de overkant ligt een veld met roze tulpen en een veld met geel-witte tulpen, die al deels gekopt zijn.

Wit-gele tulpen aan de Loosterweg-Noord

Roze tulpen aan de Loosterweg-Noord

Paarse tulpen aan de Loosterweg-Noord tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Het knooppuntenpaaltje nr. 48 staat aan de linkerkant van de weg, net na de kruising met de Zwartelaan.

 

Knooppunten 42, 43, 44 en 45

In dit deel zijn niet veel bollenvelden te zien. Net voor de Keukenhof een oranje veld dat nog moet bloeien.

Het is triest om te zien dat de Keukenhof er zo stil bij ligt. Terwijl het er nu zo heel druk zou moeten zijn. Ik hoop dat dit volgend jaar anders is.

Het knooppuntenpaaltje nr. 42 staat aan de linkerkant van de weg op de hoek met de drukke Stationsweg. De route gaat verder langs de rustige kant van de Stationsweg. Dit is het voetpad.

Aan de overkant zie ik het mooie wandelbankje in de vorm van 2 uilen. Dit was tot voor kort een boom, die heel ergerlijk het toch al smalle fietspad in tweeën deelde. De boom is weggehaald en een boomkunstenaar heeft er dit wandelbankje van gemaakt.

Een wandelbankje bij Kasteel Keukenhof

 

Achter het wandelbankje ligt Kasteel Keukenhof. Ik laat het kasteel en de tuinen er om heen voor wat het is, maar als je niet uit de buurt komt, is het leuk om hier rond te kijken.

Het kasteel dateert uit 1641. Helaas is het kasteel niet te bezichtigen maar de tuinen rondom het kasteel wel. In augustus/september is het hier schitterend met de bloeiende dahlia’s. Achter het kasteel bij de hofboerderij kun je een heuse kabouterwandeling 16 verschillende kabouterpaaltjes maken.

Lees meer: Kasteel Keukenhof in Lisse
Bekijk ook: Foto’s van Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Ik blijf aan de rustige kant van de Stationsweg lopen. Hier is een wandelpad aangelegd waar ik slechts een paar wandelaars tegenkom. Aan de overkant op het fietspad is het hartstikke druk met fietsers. Mij te druk om daar te lopen. Aan de kant waar ik loop passeer ik de hekken van Landgoed Keukenhof. Achter de hekken is een mooie wandeling in een broekbos (een bos waarvan de vegetatie sterk wordt bepaald door de (hoge) stand van het grondwater. Broekbossen komen veel voor in drassige lage landen. Dit wordt broeklanden genoemd) te maken. Ook is hier een heus kabouterdorp te zien. Ik heb deze wandeling al een aantal keren gemaakt.

Een hek bij Landgoed Keukenhof

 

Halverwege passeer ik knooppunt 44 en vlak daarna zie ik het knooppuntenpaaltje nr. 45.

Een hek bij Landgoed Keukenhof

 

Hier steek ik de drukke Stationsweg over. Ik sta nu voor het oude station van Lisse. Het Toeristisch overstappunt (TOP). Hier kun je bij Het Tussenstation eten/drinken kopen of een bezoek brengen aan het toilet.

Het oude station van Lisse tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk Het oude station van Lisse, nu horecagelegenheid Het Tussenstation

 

Knooppunten 68 en 26

Vanaf Toeristisch overstappunt (TOP) steek ik het spoor over. Nu loop ik helaas wel over het drukke fietspad.

Het is maar een klein stukje tot knooppunt 68. Dit knooppuntenpaaltje staat in het gehucht Halfweg (niet te verwarren met de plaats Halfweg in de Haarlemmermeer). Hier verlaat ik de Stationsweg/Delfweg en loop ik binnendoor via de Houtvesterlaan/Tespellaan langs een speeltuintje een heel eind rechtdoor langs de golfbaan. In het begin van deze straat is aan de rechterkant een mooi veld met rode tulpen. Ook hier geldt:

Heb respect voor de bollen, maak je foto’s voor de velden en niet er in!

 

De kweker van dit veld komt heel kwaad aanstormen omdat een paar pubers in het veld radslagen maken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Rode tulpen in Halfweg tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Aan het eind van de Tespellaan kun je bij Landgoed & Golfbaan Tespelduyn eventueel iets drinken of eten of een bezoek brengen aan het toilet.

Daar waar de weg een bocht naar links maakt staat een mooi wandelbankje met Delftsblauwe tekeningen. Voorgaande jaren was er aan de rechterkant een mooi tulpenveld, maar dit veld is dit jaar leeg. Ik heb begrepen dat om de drie jaar een veld een jaar leeg staat om de grond tot rust te brengen en eventuele ziektes uit te roeien. De kieviten hebben het veld overgenomen om te broeden.

Een wandelbankje aan het eind van de Tespellaan tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Ik loop met de bochten mee en kom uit bij knooppunt 26. Deze staat net voor het tunneltje en de oprit naar de N206 (Provincialeweg).

Op de website van DE JONG Kampeer & Recreatie wordt aangeraden om knooppuntenpaaltje nr. 26 onder het viaduct door te lopen. Dat doe ik dan ook. Ik zou dan langs een aantal prachtige bloemenvelden en de Pluktuin van S. Pennings lopen. Nu sorry, maar de bollenvelden stellen niets voor en bij de pluktuin was ook niet veel te beleven. Ik heb nog wel een kijkje genomen, maar ben snel verder gelopen.

De Pluktuin van S. Pennings tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk De Pluktuin van S. Pennings

 

Aan de linkerkant zie ik een paar paar huisjes van Roompot Vakantiepark Dunimar.

Aan het einde van de Oosterduinseweg sla ik rechtsaf onder het viaduct door de Delfweg op.

 

Tussen knooppunten 26 en 24 en Tulip Experience Amsterdam

Net aan de ander kant van het viaduct bevindt zich een rotonde met het beeld van de ‘Bollenzifter’.

Het beeld van de Bollenzifter in Noordwijkerhout tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk Het beeld van de Bollenzifter in Noordwijkerhout

 

Ik steek de rotonde over en loop via het fietspad van de Delfweg tot de Tulip Experience Amsterdam. Maar voor ik bij de Tulip Experience Amsterdam ben, ligt er op de hoek met de Zilkerbinnenweg een mooi rood-oranje tulpenveld.

Oranje tulpen aan de Delfweg in Noordwijkerhout tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Daarna loop ik door naar de Tulip Experience Amsterdam.  Tulip Experience Amsterdam is een dynamische ontdekkingstocht door de geschiedenis, het kwekersproces en de magie van de tulp. Het verhaal achter het Nederlandse icoon wordt verteld vanuit het oogpunt van de bollenkweker. Helaas is de Tulip Experience Amsterdam deels gesloten. Je kunt alleen genieten van het buitenterrein. In de showtuin zijn 1 miljoen tulpen (waaronder 500 soorten uit eigen kwekerij) geplant. Ik kom hier nog een keer terug. Ik heb een blik geworpen achter de bollenkratten. Maar als het volgend jaar volledig geopend is, kom ik graag een keer terug.

Adres: Delfweg 37, 2211 VK Noordwijkerhout.
Entree: Volwassenen € 5,– per persoon. Kinderen 2 t/m 12 jaar: € 3,– per kind.
Openingstijden: dagelijks: 09.00 tot 18.00 uur. Geopend van donderdag 1 april t/m zondag 16 mei 2021.
Website

Tulip Experience Amsterdam tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

Tulip Experience Amsterdam tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Ik loop een stukje terug en loop de Zilkerbinnenweg op. Dit is een weg waar ik als ik de Bollenstreek bezoek, standaard langs fiets, dit omdat hier veel mooie bollenvelden liggen.

 

Tussen knooppunten 24 en 65

Ik kom langs het veld dat een week eerder nog toegankelijk was en ook het enige veld aan de Zilkerbinnenweg dat toen in bloei stond. Nu staan er grote hekken bij de toegangen en is het onmogelijk om bij het veld te komen. Vanaf de weg kun je natuurlijk wel foto’s maken, maar de afstand is vrij groot omdat er een sloot tussen ligt.

Een afgesloten veld aan de Zilkerbinnenweg tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Bij een huis aan de linkerkant is een mooi stil leven van een paar stoelen en een tafeltje. Het is mij nog nooit opgevallen.

Stilleven tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Bij Kapsalon Real (aan de linkerkant) ligt een mooi tulpenveld met rood-oranje en wit-gele tulpen.

Rood-oranje tulpen aan de Zilkerbinnenweg tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

Geel-witte tulpen aan de Zilkerbinnenweg tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Het knooppuntenpaaltje nr. 24 staat als je vanaf de Delfweg komt, zoals ik, achter een heg aan de rechterkant van de weg. Niet heel duidelijk zichtbaar. Direct na dit knooppunt ligt een mooi roze veld. Dit veld is elk jaar schitterend. Aan de andere kant van de oprijlaan ligt een veld dat nog niet in bloei staat. Ik maak een paar foto’s en loop verder.

Roze tulpen aan de Zilkerbinnenweg tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Op de hoek ligt nog een veld met rode tulpen maar ook dit veld staat nog niet in bloei. Daarachter ligt een hyacintenveld. Dit hyacintenveld is al uitgebloeid.

Ik steek hier de Beeklaan over, dit omdat het fietspad te smal en te druk is. Ik moet toch aan de overkant zijn, want daar staat mijn fiets. Eerst passeer ik de H. Hart van Jezuskerk, de rooms-katholieke kerk in De Zilk. Voor de kerk staat een mooie tekst: Geloof, Hoop, Liefde.

Dit is een Bijbeltekst uit 1 Korintiërs 13:13 en één van mijn lievelingsteksten uit de Bijbel:

Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.

Amen.

Geloof, Hoop, Liefde voor de H. Hart van Jezuskerk, de rooms-katholieke kerk in De Zilk tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Ik loop een klein stukje door naar DE JONG Kampeer & Recreatie, de plek waar ik eerder op de dag mijn fiets gestald heb. De Bollenstreekwandeling De Zilk is voltooid.

Tot ziens bij DE JONG Kampeer & Recreatie in De Zilk

 

Via een mooi roze tulpenveld in Hillegom fiets ik naar huis.

Roze tulpen in Hillegom

 

Conclusie

Ik heb een mooie wandeling gemaakt.

Het nadeel van deze Bollenstreekwandeling rond De Zilk is dat er onderweg vaak niet gerekend wordt op voetgangers en je de weg moet delen met het overige verkeer. Ik heb me niet echt onveilig gevoeld, maar de fietsers zijn er niet altijd op berekend dat er ook nog wandelaars op pad zijn. Dit merk je vooral op de Veenenburgerlaan en de Zilkerbinnenweg. Ik heb daar ook altijd aan de linkerkant van de weg gelopen, zodat ik de fietsers en auto’s aan zag komen. Doe dit ook voor je eigen veiligheid, anders word je van achteren verrast door het overige verkeer.

Wat mij verder opvalt is dat de knooppunten een eind uit elkaar liggen en ik ben onderweg geen bordjes tegengekomen (in tegenstelling tot bij fietsknooppunten) die mij de richting wijzen. Of ik moet ze gemist hebben, maar mij zijn ze niet opgevallen. Ik ken deze omgeving, dus weet ik ongeveer waar de knooppuntenpaaltjes staan en waar ik langs moet, maar ik kan me voorstellen dat als je onbekend bent in deze omgeving dat je elke keer op je telefoon moet kijken om je route te bepalen.

Je kunt deze route ook goed fietsen, alles is verhard.

 

Mijn route

Deze kaart is gemaakt door DE JONG Kampeer & Recreatie en overgenomen vanaf de website van DE JONG Kampeer & Recreatie.

 

Praktische informatie

Bloeitijden

Het bollenseizoen duurt ongeveer van eind maart tot half mei.
De hyacinten worden half april geplukt en gebruikt voor de mozaïeken en het bloemencorso.
De bloeiperiode van de tulpen is vanaf half april. De totale bloeiperiode loopt door tot in mei.

 

Andere streken met bollenvelden

In de Kop van Noord-Holland, West-Friesland, de provincie Groningen, de provincie Drenthe, op Goeree-Overflakee en de Noordoostpolder zijn ook bollenvelden te vinden.

 

Drukte

Het kan tussen half april en half mei erg druk zijn in de Bollenstreek. De reden: dagjesmensen die de bollenvelden en/of de Keukenhof bezoeken. Het beste is om door de weeks te gaan, dan is het minder druk en heb je alle tijd en ruimte om mooie foto’s van de bollenvelden te maken. Of je bezoekt de streek in een ander jaargetijde, maar dan zie je dus niet de pracht van de kleurrijke bollenvelden. Maar ook dan is de Bollenstreek de moeite waard. In augustus/september bloeien in de streek de dahlia’s en zeker rond Kasteel Keukenhof is het dan zeer kleurrijk.

Please do not enter the flower fields tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Afstand

De Bollenstreekwandeling rond De Zilk heeft een lengte van 14 kilometer.

 

Knooppunten

Deze Bollenstreekwandeling rond De Zilk gaat via knooppunten 65 – 50 – 49 – 48 – 42 – 43 – 44 – 45 – 68 – 26 – 24 – 65.

Je kunt op elk willekeurig punt beginnen. Ik ben begonnen bij DE JONG Kampeer & Recreatie aan de Beeklaan in De Zilk. Een eindje verderop staat, aan de andere kant van de drukke weg, het knoppuntenpaaltje van knooppunt 65.

Knooppunten tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk Knooppunten tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Ondergrond

De Bollenstreekwandeling rond De Zilk heeft een volledig verharde ondergrond. Het kan druk zijn onderweg met auto’s, fietsers en motoren. Op het grootste gedeelte van de route zijn GEEN aparte trottoirs.

 

Bereikbaarheid

De Bollenstreekwandeling rond De Zilk is goed bereikbaar.

Ik ben per fiets naar De Zilk gereden en heb mijn fiets bij DE JONG Kampeer & Recreatie aan de Beeklaan in De Zilk gestald. Je kunt deze wandelroute overal beginnen.

Kom je met de auto dan zijn er een aantal opties waar je je auto, met toestemming van de eigenaren van de parkeerterreinen, kunt parkeren.

  • H. Hart van Jezuskerk, Beeklaan 13, 2191 AB De Zilk
  • DE JONG Kampeer & Recreatie, Beeklaan 18a, 2191 AB De Zilk
  • The Tulip Barn, 3e Loosterweg 130, 2182 CX Hillegom
  • Toeristisch overstappunt (TOP), Stationsweg, 2161 AM Lisse
  • Landgoed & Golfbaan Tespelduyn, Tespellaan 53, 2211 VT Noordwijkerhout
  • Tulip Experience Amsterdam, Delfweg 37, 2211 VK Noordwijkerhout (dit is betaald parkeren!)

 

Horeca

Tijdens deze Bollenstreekwandeling rond De Zilk passeer je verschillende horecamogelijkheden. Dit zijn er een aantal. Maar onderweg kom je, nu de terrassen weer geopend zijn, meer plekken tegen. Op deze plekken zijn ook, gratis, toiletten waar je gebruik van kunt maken.

  • The Tulip Barn, 3e Loosterweg 130, 2182 CX Hillegom
  • Het Tussenstation Lisse, Stationsweg 59, 2161 AM Lisse
  • Landgoed & Golfbaan Tespelduyn, Tespellaan 53, 2211 VT Noordwijkerhout
  • Tulip Experience Amsterdam, Delfweg 37, 2211 VK Noordwijkerhout

 

Overnachten

Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden in De Zilk en omgeving:

Je kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb. Boek je voor de eerste keer via Airbnb? Met deze link krijg je korting op je eerste boeking.

Vanuit De Zilk kun je heel goed de rest van Bollenstreek verkennen of bijv. de Amsterdamse Waterleidingduinen, Leiden, Haarlem of Amsterdam bezoeken.

Roompot Vakantiepark Dunimar tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Heb jij wel eens een wandeling in de Bollenstreek gemaakt? Zo ja, waar was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een Bollenstreekwandeling rond De Zilk in Zuid-Holland. Deze Bollenstreekwandeling gaat via verschillende knooppunten en langs veel bollenvelden. Wandel je mee? #bollenstreekwandeling #bollenstreek #dezilk #wandelen #jtravel #jtravelblog Ik maakte een Bollenstreekwandeling rond De Zilk in Zuid-Holland. Deze Bollenstreekwandeling gaat via verschillende knooppunten en langs veel bollenvelden. Wandel je mee? #bollenstreekwandeling #bollenstreek #dezilk #wandelen #jtravel #jtravelblog Ik maakte een Bollenstreekwandeling rond De Zilk in Zuid-Holland. Deze Bollenstreekwandeling gaat via verschillende knooppunten en langs veel bollenvelden. Wandel je mee? #bollenstreekwandeling #bollenstreek #dezilk #wandelen #jtravel #jtravelblog

Ik maakte een Bollenstreekwandeling rond De Zilk in Zuid-Holland. Deze Bollenstreekwandeling gaat via verschillende knooppunten en langs veel bollenvelden. Wandel je mee? #bollenstreekwandeling #bollenstreek #dezilk #wandelen #jtravel #jtravelblog Ik maakte een Bollenstreekwandeling rond De Zilk in Zuid-Holland. Deze Bollenstreekwandeling gaat via verschillende knooppunten en langs veel bollenvelden. Wandel je mee? #bollenstreekwandeling #bollenstreek #dezilk #wandelen #jtravel #jtravelblog Ik maakte een Bollenstreekwandeling rond De Zilk in Zuid-Holland. Deze Bollenstreekwandeling gaat via verschillende knooppunten en langs veel bollenvelden. Wandel je mee? #bollenstreekwandeling #bollenstreek #dezilk #wandelen #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com