Recepten | 12 mei 2021 | Geen reacties
Ik heb een heerlijk recept van de mierzoete, maar superlekkere baklava met pistache voor je online gezet. Ik heb baklava voor het eerst tijdens mijn vakantie in Turkije gegeten en sindsdien heb ik het elke keer als ik het ergens in Turkije zag wel een keer gesnoept. Ook in Nederland heb ik het wel eens gekocht en tijdens mijn werk bij een Turkse reisorganisatie werd ook wel eens baklava met pistache gegeten.
Ik heb gekozen voor een vulling van pistachenoten. Je kunt ook een combinatie van pistachenoten en walnoten gebruiken of alleen walnoten of een combinatie van bijvoorbeeld pecannoten en amandelen. Dit baklava recept gaat uit van 24 stukjes.
Baklava is een zoet gerecht. Baklava bestaat uit laagjes filodeeg (lijkt op bladerdeeg) die gevuld zijn met gemalen stukjes noot, zoals bijvoorbeeld walnoot of pistache. Er komen ook andere variaties voor maar de basisnoten zijn pistache en/of walnoten. De filodeeg wordt na het bakken overgoten met een suikersiroop. Vaak wordt de baklava op een grote schaal gemaakt en vervolgens in kleine stukjes gesneden.
Baklava is zo lekker, maar het is een plakkerige bende.
Baklava kom je vaak tegen als dessert in Griekse en Turkse restaurants. Iedereen heeft zijn eigen receptuur.
18 vellen diepvries filodeeg
190 gram ongezouten pistachenoten
200 gram ongezouten roomboter
3 eetlepels vloeibare honing
250 milliliter water
200 gram fijne kristalsuiker
halve citroen
Je kunt de baklava met pistache of andere noten een dag van tevoren maken en met de helft van de siroop besprenkelen zodra de stukjes uit de oven komen. Besprenkel met de rest van de siroop op het moment van serveren, dan blijft het bovenste laagje filodeeg lekker knapperig.
Eet smakelijk!
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
Geen reacties
Geef een reactie