Recepten | 22 november 2020 | Geen reacties
Ik heb een heerlijk recept van een Quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het recept lees je hier. Het is een klassiek recept van een hartige taart die iedereen lekker vindt.
Quiche Lorraine is een hartige taart uit Frankrijk. ‘Lorraine’ is het Franse woord voor de streek Lotharingen, een streek in het noordoosten van Frankrijk op de grens met Duitsland. Dit is ook het gebied waar ik tijdens een studiereis Elzas & Lotharingen voor het eerst verse eigen gemaakte quiche Lorraine heb gegeten. Het was de specialiteit van de chef-kok van het hotel waar ik met een paar collega’s tijdens deze studiereis verbleef. Sinds die tijd bak ik af en toe een quiche die ik ’s avonds als warm eten opeet.
De naam quiche komt van het Duitse kuchen. In het lokale dialect is het kischen, wat koek betekent.
Eet smakelijk!
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
Geen reacties
Geef een antwoord