Recept : Witte bonensoep

Recept : Witte bonensoep

 

Het is winter, als zou je dat niet zeggen als je naar buiten kijkt. Tijd voor een maaltijdsoep. Ik heb dit keer witte bonensoep gemaakt. Ik zie je denken, witte bonensoep, ik ken alleen de bruine bonensoep. Dat kan  kloppen, want het recept voor witte bonensoep is bij de meeste mensen niet bekend. Al vanaf dat ik klein was, eet ik ’s winters alleen maar witte bonensoep. Toen mijn broer in een strenge winter geboren is, kwam de kraamverzorgster van mijn moeder met dit recept. Voor die tijd hadden mijn ouders deze maaltijdsoep ook nog nooit gegeten. Sinds die winter eet ik geen andere bonensoep meer. Bruine bonensoep lust ik niet eens. Nog altijd maakt mijn moeder, als ik in de winter bij hen ben, een pan witte bonensoep. Ik vind het zo lekker. Ik heb het recept voor je opgeschreven. Kokkerel je mee?

 

Ingrediënten voor 4 personen

 • 4 (runder) saucijsjes of verse worst (mocht je vegetarisch zijn, kun je dit weglaten)
 • 1 pot witte bonen
 • 1 pakje Indiase kerriesoep
 • 1,5 liter water
 • een handje vermicelli
 • een handje witte rijst

 

Bereiding

 • Vul een grote soeppan met 1,5 liter water en voeg de 4 (runder) saucijsjes of verse worst en de pot witte bonen toe.
 • Breng het water met de bonen en de saucijsjes zachtjes aan de kook.
 • Doe de inhoud van het pakje Indiase kerriesoep in een kannetje en leng dit aan met een beetje water.
 • Als het water kookt en de (runder) saucijsjes/verse worst gaar zijn, voeg je de inhoud van het kannetje met Indiase kerriesoep toe.
 • Voeg de vermicelli en de rijst toe.
 • Laat het geheel doorkoken, zodat alles gaar wordt.
 • Blijf roeren.
 • Pas op met aanbranden, want de bonen, vermicelli en rijst willen nog wel eens vastkoken op de bodem van je pan.

Recept : Witte bonensoep

 

Eet smakelijk!

 

Heb jij nog een lekker recept voor een maaltijdsoep?

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer recepten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Vandaag heb ik witte bonensoep op het menu staan, een recept van mijn moeder voor een winterse maaltijdsoep. Eet smakelijk! Hier lees je hoe je dit recept heel makkelijk zelf kunt maken. Lees en kokkerel je mee? #recept #wittebonensoep #maaltijdsoep #jtravel #jtravelblog Vandaag heb ik witte bonensoep op het menu staan, een recept van mijn moeder voor een winterse maaltijdsoep. Eet smakelijk! Hier lees je hoe je dit recept heel makkelijk zelf kunt maken. Lees en kokkerel je mee? #recept #wittebonensoep #maaltijdsoep #jtravel #jtravelblog Vandaag heb ik witte bonensoep op het menu staan, een recept van mijn moeder voor een winterse maaltijdsoep. Eet smakelijk! Hier lees je hoe je dit recept heel makkelijk zelf kunt maken. Lees en kokkerel je mee? #recept #wittebonensoep #maaltijdsoep #jtravel #jtravelblog

Vandaag heb ik witte bonensoep op het menu staan, een recept van mijn moeder voor een winterse maaltijdsoep. Eet smakelijk! Hier lees je hoe je dit recept heel makkelijk zelf kunt maken. Lees en kokkerel je mee? #recept #wittebonensoep #maaltijdsoep #jtravel #jtravelblog Vandaag heb ik witte bonensoep op het menu staan, een recept van mijn moeder voor een winterse maaltijdsoep. Eet smakelijk! Hier lees je hoe je dit recept heel makkelijk zelf kunt maken. Lees en kokkerel je mee? #recept #wittebonensoep #maaltijdsoep #jtravel #jtravelblog Vandaag heb ik witte bonensoep op het menu staan, een recept van mijn moeder voor een winterse maaltijdsoep. Eet smakelijk! Hier lees je hoe je dit recept heel makkelijk zelf kunt maken. Lees en kokkerel je mee? #recept #wittebonensoep #maaltijdsoep #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com