Recepten | 21 oktober 2018 | Geen reacties
Ik heb heerlijke mini quiches met zalm en spinazie gemaakt.
Het is een eenvoudig recept en de mini quiches met zalm en spinazie zijn niet moeilijk te maken.
Spinazie en zalm zijn heel goed te combineren. Je blijft eten van deze quiches met de knapperige bodem en de heerlijke vulling. De mini quiches zalm-spinazie zijn lekker bij de borrel of als een hartig tussendoortje. Je kunt deze mini quiches ook groter maken en als hoofdgerecht eten met een heerlijke salade erbij.
Inhoudsopgave
6 plakjes bladerdeeg
200 gram verse spinazie
een blikje (wilde) roze/rode zalm
1 kleine ui
2-3 eieren
100 milliliter room
peper
peterselie
bieslook
evt. teentje knoflook
Deze quiches met zijn zowel koud als wam heerlijk. Zelf vind ik quiches lekkerder als ze warm zijn. Ik warm, als ik één of meerdere wil eten, de oven voor en warm de mini quiches in een paar minuten op. De mini quiches bewaar ik in de koelkast in een afgesloten schaal.
Je kunt ook crème fraîche of melk gebruiken in plaats van room.
In plaats van spinazie kun je in de vulling bijvoorbeeld ook broccoli gebruiken. De broccoli zal garen in de quiche, maar stevig blijven. Je kunt, als je de groente iets gaarder wilt hebben, de broccoli of andere groente vooraf even kort koken.
Mocht je iets van het zalm-spinaziemengsel over hebben, kun je dit mengsel ook een paar minuten bakken in een koekenpan en als de mini quiches in de oven staan al vast genieten van dit mengsel.
Eet smakelijk!
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
Geen reacties
Geef een antwoord