Recepten | 17 februari 2019 | 2 reacties
Voor dit recept op mijn blog heb ik een heerlijke avocadosalade gemaakt. Ik ben er dol op. Het is een eenvoudig recept, maar zo lekker en gezond.
De avocado is een boom uit Centraal-Amerika. Een avocado is een vruchtgroente. Het is een groente en zo wordt het meestal ook gegeten. Sommige mensen eten het bijv. als broodbeleg of zoals in deze blog als salade. In Zuid-Afrika heb ik een avocado gegeten gevuld met garnalen. Ik eet mijn avocado’s meestal als ze redelijk rijp zijn, dit omdat ik een harde avocado niet lekker vind. Avocado bevat veel vet. Dit vet is voornamelijk oliezuur, een onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Met een avocado krijg je goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten. Ook bevat een avocado veel calorieën. Eén avocado bevat 360 kcal en 35 gram vet. Een avocado zit vol vitaminen en mineralen, zoals vitamine B, C, E en K, magnesium, kalium, zink en ijzer.
1 rijpe avocado (of als je een netje avocado’s koopt 2-3) per persoon
1 (tros)tomaat (of 5-6 cherrytomaten) per persoon
2 hardgekookte eieren per persoon
evt. zout en peper
Eet smakelijk.
Met de pit van de avocado is het mogelijk om een avocadoplant te kweken.
Zorg ervoor dat de pit met het doormidden snijden niet wordt beschadigd.
Op onderstaande foto’s zie je het groeiproces van mijn avocadoplant van het moment dat ik op de laatste dag in augustus 2018 met tandenstokers in het water zette, via het verpoten van een avocadopit die in oktober 2018 bij het verwijderen van de tandenstokers in tweeën valt en de groei van mijn avocadoplant. Ik houd je op de hoogte van de groei.
Het kweken van een avocadoplant vanaf 2018
Intussen zijn wel al veel bladeren verder. Mijn avocadoplant leeft begin december 2021 nog altijd. Hij groeit niet hard maar de plant leeft nog (en dat is met mijn niet groene vingers en het soms vergeten water geven van planten een wonder). Mijn plant heeft inmiddels ondersteuning nodig van een (orchidee)stokje omdat hij krom ging groeien.
Het duurt 5-10 jaar voor je je eigen avocado’s van de boom kunt eten. Na ongeveer 5 jaar komen de eerste avocado’s aan de boom en deze kun je een paar jaar later pas plukken en opeten.
Succes met het kweken van je eigen avocadoplant.
Het duurt nog even dus voor ik mijn eigen avocado’s kan eten. Ik heb mijn pit nl. in augustus 2018 in het water gezet en eind 2018 in de potgrond gepoot. Maar niet getreurd, ik blijf avocado’s kopen in de supermarkt en genieten van deze heerlijke avocadosalade.
Weet jij een recept met avocado’s. Laat het me weten.
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
2 reacties
Het ziet er erg lekker uit, maar wel veel stapjes!