Recept : Geglazuurde honingcake

Plakken van mijn geglazuurde honingcake van tarwebloem

 

Dit keer heb ik een heerlijke geglazuurde honingcake gebakken. Een mooie variatie op een gewone cake. Je kunt kiezen om deze geglazuurde honingcake met of zonder het glazuur te serveren. Mijn glazuur is (helaas) in de cake getrokken. De reden?

 

Ingrediënten

  • 200 gram bloem (ik heb tarwebloem gebruikt)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • een snufje zout
  • 175 gram (heldere) honing
  • 140 gram boter
  • 1 eetlepel water
  • 85 gram witte basterdsuiker
  • 2 losgeklopte eieren

 

Ingrediënten voor het glazuur

  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel (heldere) honing
  • 2-3 eetlepels heet water

Mijn nog niet geglazuurde honingcake net uit de oven

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een cakevorm in met boter.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom en zet het aan de kant.
  • Meng de honing, de boter en de suiker in een ruime pan.
  • Voeg een eetlepel water toe.
  • Verwarm tot alles is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Voeg het mengsel samen met de eieren en de gezeefde bloem.
  • Schep het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake ongeveer 45 minuten tot deze gaar is (een satéprikker moet er schoon uitkomen).
  • Laat de cake afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
  • Meng intussen de ingrediënten van het glazuur in een kommetje.
  • Versier de cake met het glazuur of serveer het glazuur apart van de cake.

Mijn geglazuurde honingcake van tarwebloem

 

Eet smakelijk.

 

Af en toe voeg ik een recept toe aan deze blog van iets dat ik lekker vind. Houd het in de gaten.

 

Meer recepten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een heerlijke geglazuurde honingcake voor je gemaakt. De glazuur kun je, mocht je dat te zoet vinden, weglaten. De cake is makkelijk en relatief snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #honingcake #geglazuurdehoningcake #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Sociale media

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
Follow by Email
RSS

Corona

Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravel.nl en JTravelBlog.nl actueel. Voor de horeca, musea en andere toeristische attracties moeten de entreekaarten online besteld worden. Je kunt via de links in de artikelen de entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

I.v.m. het heersende coronavirus heb ik op mijn deze website meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

Buy me a coffee

Foto’s van JTravelBlog bij Werkaandemuur.nl

Mijn foto’s zijn vanaf nu te koop op allerlei materialen in mijn shop bij WerkaandeMuur.nl of op Mijn foto’s bij Werkaandemuur.nl.

PS: Omdat ik sinds het najaar van 2021 werk met de Sony RX10IV en deze camera helaas niet voldoet aan de technische eisen van Werk aan de Muur kan ik geen nieuw werk in mijn webshop laden.

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com

Bestel je reisgids

Bestel je digitale reisgids