Recept : Kaasstengels

Recept : Kaasstengels

 

Wie houdt er niet van kaasstengels? Kaasstengels zijn lekker als borrelhapje, bij een kop soep of gewoon als tussendoortje. Ze zijn heel makkelijk om zelf te maken. Dit is een simpel maar heerlijk hartig recept. 

In tegenstelling tot de meeste recepten die ik online vond, zijn deze kaasstengels niet gemaakt van bladerdeeg maar van bloem gemengd met boter en cheddar kaas. Je kunt ook kiezen voor belegen kaas of Parmezaanse kaas.

Deze kaasstengels zijn gemaakt met 2 pakjes à 200 gram cheddarkaas van elk 10 plakken. De rest van de ingrediënten, met uitzondering van de chilivlokken, heb ik gesplitst. Een vierde van de ingrediënten heb ik gemengd met de chilivlokken en bij driekwart van het mengsel heb ik de chilivlokken weggelaten. Ik ben nl. iemand niet van te veel chili/heet eten houd. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar kaasstengels zonder de chilivlokken.

 

Ingrediënten

  • 120 gram zachte boter
  • 450 gram kaas (bijv. extra belegen cheddar of Hollandse kaas) (geen zachte of blauwe kaas)
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • chilivlokken naar smaak
  • evt. peper
  • 1 theelepel bakpoeder

Chilivlokken zijn niet meer of minder dan grofgemalen, gedroogde chilipepers. Gedroogde chilivlokken kun je gebruiken in een dressing, meegebakken of meegestoven. Chilivlokken kunnen worden gemaakt van verschillende soorten chilipeper en dus enorm in scherpte variëren. Chilivlokken worden veel toegepast in de Indiase en Thaise keuken en geven Zuid-Amerikaanse en Caribische gerechten de juiste scherpe smaak. Je kunt je eigen chilivlokken maken maar ook kopen in een potje in de supermarkt. Dat laatste heb ik gedaan.

Recept : Kaasstengels

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet dit in.
  • Meng in een kom de zachte boter en de kaas.
  • Voeg de bloem, het zout, evt. de chilivlokken, evt. de peper en de bakpoeder toe.
  • Rol slagen van het deeg.
  • De dikte en lengte van de slagen bepaal je zelf, maar niet te dik want dan worden de stengels te melig.
  • Bak de stengels 15 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.

 

Eet smakelijk!

 

Meer recepten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog

Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

2 reacties

  • Handige Tips schreef:

    wat leuk, dit vind ik nou eens echt origineel. Bedankt voor het recept en ik ga ze ook maken dit weekend! Smullen!!!

  • Geef een reactie

    Over JTravelBlog

    Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

    Zoeken

    Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

    Sociale media

    Twitter
    Visit Us
    Follow Me
    Instagram
    YouTube
    Follow by Email
    RSS

    Corona

    Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravel.nl en JTravelBlog.nl actueel. Voor de horeca, musea en andere toeristische attracties moeten de entreekaarten online besteld worden. Je kunt via de links in de artikelen de entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

    I.v.m. het heersende coronavirus heb ik op mijn deze website meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

    Buy me a coffee

    Foto’s van JTravelBlog bij Werkaandemuur.nl

    Mijn foto’s zijn vanaf nu te koop op allerlei materialen in mijn shop bij WerkaandeMuur.nl of op Mijn foto’s bij Werkaandemuur.nl.

    PS: Omdat ik sinds het najaar van 2021 werk met de Sony RX10IV en deze camera helaas niet voldoet aan de technische eisen van Werk aan de Muur kan ik geen nieuw werk in mijn webshop laden.

    Aanbiedingen

    Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

    Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

    Boek een vlucht

    Skyscanner

    Boek je hotel



    Booking.com

    Boek je Natuurhuisje

    Boek hier je Natuurhuisje

    Heb je nog iets nodig?

    Bol.com

    Bestel je reisgids

    Bestel je digitale reisgids