Recept : Broccoli quiche

Recept : Broccoli Quiche

 

Ik ben een liefhebber van broccoli. Jij ook? Ik een een variatie gemaakt met broccoli: broccoli quiche. Heel makkelijk te maken (zonder bladerdeeg) en in 45 minuten heb jij een heerlijke maaltijd op tafel. Eet smakelijk!

 

Broccoli

Broccoli is een groente die verwant is aan bloemkool. Broccoli is gezond omdat het rijk is aan vezels, vitamine C, ijzer en bètacaroteen. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger het gehalte aan bètacaroteen. Deze stof wordt in je lichaam omgezet tot vitamine A en is net als vitamine A goed voor je immuunsysteem. Ook bevat broccoli het gezonde foliumzuur en kalium.

Wist je dat het woord broccoli het meervoud is van het Italiaanse woord ‘broccolo’ dat ‘de bloeiende top van een kool’ betekent.

Broccoli is één van de gezondste groenten. Broccoli is erg veelzijdig en makkelijk te verwerken in allerlei recepten, zoals broccolisoep of broccolirijst of zoals in deze variatie broccoli quiche.

 

Ingrediënten voor 2-3 porties

  • 1 stronk broccoli
  • 5 eieren
  • 250 ml (kook)room
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 feta
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

 

Bereiding

  • Was de broccoli stronk.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Kook de roosjes broccoli 5-10 minuten voor.
  • Kluts de 5 eieren in een schaal.
  • Voeg de room toe.
  • Voeg het zout, de peper en de paprikapoeder toe.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe.
  • Roer deze ingrediënten goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Leg de gekookte broccoliroosjes in een ovenschaal.
  • Voeg het ei-roommengsel toe.
  • Versnipper de feta over het mengel in de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Recept : Broccoli Quiche

 

Eet smakelijk!

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer recepten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Ik ben een liefhebber van broccoli. Ik een een variatie gemaakt met broccoli: broccoli quiche. Het recept lees je hier. Eet smakelijk! #broccoliquiche #broccoli #recept #jtravelblog #jtravel Ik ben een liefhebber van broccoli. Ik een een variatie gemaakt met broccoli: broccoli quiche. Het recept lees je hier. Eet smakelijk! #broccoliquiche #broccoli #recept #jtravelblog #jtravel Ik ben een liefhebber van broccoli. Ik een een variatie gemaakt met broccoli: broccoli quiche. Het recept lees je hier. Eet smakelijk! #broccoliquiche #broccoli #recept #jtravelblog #jtravel

Ik ben een liefhebber van broccoli. Ik een een variatie gemaakt met broccoli: broccoli quiche. Het recept lees je hier. Eet smakelijk! #broccoliquiche #broccoli #recept #jtravelblog #jtravel Ik ben een liefhebber van broccoli. Ik een een variatie gemaakt met broccoli: broccoli quiche. Het recept lees je hier. Eet smakelijk! #broccoliquiche #broccoli #recept #jtravelblog #jtravel Ik ben een liefhebber van broccoli. Ik een een variatie gemaakt met broccoli: broccoli quiche. Het recept lees je hier. Eet smakelijk! #broccoliquiche #broccoli #recept #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com