Recept : Zwitserse rösti

Recept : Zwitserse rösti

 

Dit keer heb ik een heerlijke Zwitserse rösti gemaakt. Rösti is een aardappelkoek. Heerlijk bij bijvoorbeeld een salade of sla. Het is een eenvoudig recept. De rösti is niet moeilijk te maken.

 

Wat is rösti

Rösti is een Zwitsers nationaal gerecht. Rösti een aardappelkoek dat oorspronkelijk door boeren uit het Zwitserse kanton Bern als ontbijt werd gegeten (moet er niet aan denken om aardappelen als ontbijt te eten, maar ieder zijn ding).

Rösti bestaat uit geraspte aardappel. De geraspte aardappel wordt in een ronde koekenpan gebakken. Rösti wordt gegeten als bijgerecht naast vlees en groente. Je kunt bijv. spek, ui, kaas of appel. Door de natuurlijke zetmeel worden deze ingrediënten gebonden in de aardappel. In dit recept heb ik gekozen voor spekjes en ui.

Belangrijk bij rösti is dat je de aardappel niet spoelt na het raspen. Het zetmeel van de aardappel zorgt ervoor dat de rösti mooi aan elkaar blijft tijdens het bakken. Er zijn nogal wat discussies over het feit of je een vastkokende aardappel en een iets kruimige aardappel gebruikt. Ik gebruik een kruimige aardappel in dit recept. De buitenkant word lekker knapperig en de binnenkant blijft zacht. Bij een vastkokende aardappel is de structuur aan de binnenkant steviger.

Voor een vegetarische optie kun je de spekreepjes weglaten.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 2 grote uien
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 3 eetlepels gehakte bieslook

Recept : Zwitserse rösti

 

Bereiding

  • Bak de spekreepjes drie minuten in een koekenpan van ongeveer 28 centimeter met wat olijfolie.
  • Schil de aardappels.
  • Schil de uien.
  • Rasp de aardappels en de uien grof boven een kom.
  • Doe de drie eieren erbij.
  • Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Schep de spekreepjes erbij.
  • Meng alles met een lepel door elkaar tot alles goed is gemengd.
  • Giet een scheutje olijfolie in de koekenpan.
  • Schep het aardappelmengsel hierin.
  • Druk goed aan met een spatel en laat op laag vuur minstens 15 minuten garen met het deksel op de pan.
  • Haal het deksel van de pan en dek af met een groot bord.
  • Houd het bord stevig vast en draai de pan om zodat de rösti op het bord ligt.
  • Schuif de rösti nu weer voorzichtig terug in de pan en laat ook de andere kant nog 10 minuten bakken op laag vuur.
  • Serveer de rösti eventueel met wat fijngehakte bieslook en een frisse salade.

 

Eet smakelijk!

 

Meer recepten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Zwitserse rösti. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #rosti #zwitserserosti #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Zwitserse rösti. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #rosti #zwitserserosti #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Zwitserse rösti. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #rosti #zwitserserosti #jtravel #jtravelblog

Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Zwitserse rösti. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #rosti #zwitserserosti #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Zwitserse rösti. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #rosti #zwitserserosti #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Zwitserse rösti. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #rosti #zwitserserosti #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Sociale media

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
Follow by Email
RSS

Corona

Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravel.nl en JTravelBlog.nl actueel. Voor de horeca, musea en andere toeristische attracties moeten de entreekaarten online besteld worden. Je kunt via de links in de artikelen de entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

I.v.m. het heersende coronavirus heb ik op mijn deze website meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

Buy me a coffee

Foto’s van JTravelBlog bij Werkaandemuur.nl

Mijn foto’s zijn vanaf nu te koop op allerlei materialen in mijn shop bij WerkaandeMuur.nl of op Mijn foto’s bij Werkaandemuur.nl.

PS: Omdat ik sinds het najaar van 2021 werk met de Sony RX10IV en deze camera helaas niet voldoet aan de technische eisen van Werk aan de Muur kan ik geen nieuw werk in mijn webshop laden.

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com

Bestel je reisgids

Bestel je digitale reisgids