Recepten | 10 november 2019 | Geen reacties
Als je door Zuid-Afrika en Namibië gereisd hebt, heb je ongetwijfeld ergens bobotie gegeten. Tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië heb ik van de reisleider zijn recept voor bobotie gekregen. Er zijn veel recepten in omloop. In deze blog deel ik je dit recept, zodat het kant en klare pakket van Knorr, die je in de supermarkt koopt, het huis uit kan. Dit is veel lekkerder. Ik laat je in deze blog zien hoe je zelf op een simpele manier bobotie kunt maken.
Bobotie is een typisch Zuid-Afrikaans gerecht dat ook in Namibië wordt gegeten. Bobotie bestaat uit gehakt en specerijen met een ei, melk- en een kurkumalaag.
De naam komt van ‘bobotok’. Dit is een Indonesisch vleesgerecht dat gestoomd wordt. Het eerste recept voor bobotie stond al in 1609 in een Nederlands kookboek. Via Javaanse en Maleisische slaven is dit recept in Zuid-Afrika terechtgekomen. De slaven van de plantagehouders zetten dit gerecht op het menu. Er bestonden toen zelfs aparte bobotiketels.
1 kilo gehakt
1 ui
2 eetlepels cutney
2 eetlepels (abrikozen) jam
2 eieren
1 theelepel zout
1 kopje melk
1 lepel kerriepoeder
1 lepel kurkuma
1 lepel witte azijn
1 snee witbrood
olijfolie
300 gram rijst
50 gram rozijnen
Het originele recept voor bobotie
Tip: Serveer de bobotie met rijst en rozijnen.
Bij veel recepten zijn sperziebonen en een appel toegevoegd, maar het originele bobotierecept is zonder deze twee ingrediënten, je kunt het ter variatie eventueel toevoegen.
Zuid-Afrikaanse bobotie in een hotel in Zuid-Afrika
Eet smaaklik!
Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?
Geen reacties
Geef een reactie