De 13 mooiste plekken van Vietnam

De DMZ lijn, één van de 13 mooiste plekken van Vietnam

 

Ik heb voor je, de in mijn ogen, 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Ongetwijfeld ontbreekt er iets, maar onderstaande lijst zijn voor mij de mooiste plekken van Vietnam met architectonische en religieuze bezienswaardigheden, herinneringen aan de bloederige Vietnamoorlog en de schitterende natuur.

Vietnam is na deze oorlog opgekrabbeld en is nu een toeristische bestemming geworden die je moet hebben gezien.

Mijn 13 mooiste plekken in Vietnam (in willekeurige volgorde) zijn:

 

Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Het is er chaotisch met al het verkeer, vooral met brommers. Voor veel bezoekers van Vietnam is Hanoi het begin- of eindpunt van hun reis door Vietnam. In Hanoi is veel te beleven en een prima stad te beginnen aan je rondreis. Bekende bezienswaardigheden van Hanoi zijn: het Mausoleum van Ho Chi Minh en in het park achter het mausoleum het Presidentieel Paleis (is helaas niet te bezoeken) en het Huis van Oom Ho. Bezoek ook Maison Centrale, de Eénzuilige pagode en de Tempel van de Literatuur. In het centrum ligt het Hoam Kiem meer met over het meer The Huc Brug die de oever verbindt met het Den Ngoc Son eiland. Tegenover de brug is het Waterpoppentheater voor een show met traditionele Vietnamese poppen. Een ander leuk iets is een tuk-tuk tour door de stad of slenteren door de vele smalle straatjes. Je kunt in Hanoi leuk winkelen en heerlijk eten.

Ik verbleef in Thang Long Opera Hotel Hanoi, in het centrum van Hanoi.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Hanoi aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

 

Denk aan je kleding, want in korte broek en topje word je niet toegelaten in de tempels.

 

Het Mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi Het Mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi

Lees ook: Hanoi

Bekijk ook: Foto’s van Hanoi

 

Halong Bay

Halong Bay ligt in het noordoosten van Vietnam. Het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot. Het is een schitterend landschap dat bestaat uit karsttorens die uit het water oprijzen. Deze duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties hebben er meer dan 500 miljoen jaar over gedaan om zich te vormen. Halong Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Halong Bay heeft deels verborgen grotten. De grootste grot is de Hang Dau Go grot.

Geniet in Halong Bay van een mooie boottocht die je langs de rotspartijen voert. Dit is de beste manier om Halong Bay te verkennen. Tijdens deze tocht zie je de fantastische karstrotsen die begroeid zijn met korte vegetatie. De rotsen zijn in verschillende vormen uitgesleten. Voor de nachtbrakers zijn er ook nachtboten.

Er zijn ook stranden waar je kunt zwemmen.

Voor veel mensen is dit de nummer 1 op hun lijst van bezienswaardigheden van Vietnam.

Ik verbleef in Mithrin Hotel in Halong Bay.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Halong Bay aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Halong Bay Halong Bay

Lees ook: Halong Bay

Bekijk ook: Foto’s van Halong Bay

 

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is het vroegere Saigon. Dit is een moderne stad. Ho Chi Minh City is de grootste stad van Vietnam. Ook hier is het, net als in Hanoi, chaotisch met heel veel brommers en ander verkeer. Het centrum bestaan uit veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Ho Chi Minh City was vroeger de hoofdstad van Zuid-Vietnam. Tijdens de Vietnamoorlog waren hier veel Amerikanen gelegerd en dat is nog altijd te zien, want alleen hier in Ho Chi Minh City is een McDonald’s en een Starbucks gevestigd. In andere steden in Vietnam zie je deze Amerikaanse ketens niet.

De stad heeft leuke bezienswaardigheden als Chinatown, het oude Postkantoor met daarnaast de Notre Dame Kathedraal. Om meer over de Vietnamoorlog te weten te komen, is het War Remnants Museum een aanrader. De meeste toeristische trekpleister vind je in district 1. Hier zijn ook het Herenigingspaleis, het Gia Long Paleis, het Operagebouw en het stadhuis gevestigd. Bezoek ook eens één van de vele markten zoals de Binh Tay Markt of de Ben Thanh Markt.

Ik verbleef in Hoang Hai Long Hotel in Ho Chi Minh City, in het centrum van Ho Chi Minh City.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Ho Chi Minh City aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Chinatown in Ho Chi Minh City Chinatown in Ho Chi Minh City

Lees ook: Ho Chi Minh City

Bekijk ook: Foto’s van Ho Chi Minh City

 

Hoi An

Hoi An was voor mij het hoogtepunt van mijn reis voor Vietnam. Ik vond dit een ontzettend gezellig stadje met veel leuke winkels, restaurants met heerlijk eten, een pittoresk centrum en een gemoedelijke sfeer. Hoi An ligt in Centraal Vietnam. Vanuit Hoi An is het slechts een paar minuten fietsen naar het strand. Hoi An is ook de plek voor maatwerk kleding. In het centrum zijn heel veel kleermakers gevestigd waar je relatief goedkoop van alles kunt laten maken. Binnen een dag is je nieuwe garderobe klaar.

Maak eens een (georganiseerde) fietstocht buiten Hoi An. De omgeving is heel goed per fiets te verkennen.

Hoi An staat op op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De monumentenlijst van het stadje bevat maar liefst 840 huizen, tempels en andere gebouwen. In het centrum zijn vier musea, drie oude huizen, een aantal gemeenschapshuizen, een tempel en de overdekte Japanse Brug te bezoeken. Met een kaartje die je koopt, kun je 5 locaties in het oude centrum bezoeken.

Vergeet niet ’s avonds een bezoek te brengen aan Hoi An. Ook dan is de stad levendig en gezellig.

Ik verbleef in het Thuy Duong 3 Hotel in Hoi An, aan de rand van het centrum van Hoi An.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Hoi An aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

De Japanse Brug in Hoi An De Japanse Brug in Hoi An

Lees ook: Hoi An

Bekijk ook: Foto’s van Hoi An

 

Hué

Hué ligt aan de Parfumrivier in het midden van Vietnam. De stad heeft veel te lijden gehad van oorlogen. De Vietnamoorlog heeft zijn sporen achtergelaten. Ook Hué staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hué heeft drie afgebakende delen: de citadel, Phu Cat (de koopmanswijk met winkels, pagodes en Chinese gemeenschapshuizen) en de driehoek aan de rivier wat nu het moderne bestuurscentrum van de stad is en waar zich de meeste toeristenhotels bevinden.

Bekende plekken in Hué zijn de Thien Mu Pagode. Deze pagode is met een drakenboot vanuit het centrum van Hué over de Parfumrivier te bereiken. Het is de oudste tempel van de stad.

Een must do als je Hué bezoekt is een bezoek aan de Verboden Stad, een ommuurd complex dat ooit het privéterrein was van de keizerlijke familie. De Verboden Stad heeft veel te lijden gehad van de bombardementen in de Vietnamoorlog. UNESCO is bezig om de citadel te renoveren.

Hué is ook bekend om zijn keizerlijke tombes. Hué was vroeger de keizerlijke hoofdstad. Deze tombes liggen verspreid aan de Parfumrivier.

Bezoek ook de overdekte Dong Bamarkt aan de overkant van de Trang Thienbrug.

Ik verbleef in Festival Hotel, aan de rand van het centrum van Hué.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Hué aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

 

Denk ook in Hué bij het bezoek aan de pagodes aan je kleding, want in korte broek en topje word je niet toegelaten in de pagodes.

 

In de Citadel van Hué In de Citadel van Hué

Lees ook: Hué

Bekijk ook: Foto’s van Hué

 

Cao Dai Tempel

Vanuit Ho Chi Minh City kun je een (halve dag)excursie maken naar het Cao Dai tempelcomplex. Dit kleurrijke tempelcomplex ligt in de richting van de Cambodjaanse grens. Vaak wordt een bezoek aan Cao Dai gecombineerd met een bezoek aan de Cu Chi tunnels.

Het geloof van Cao Dai is in 1926 ontstaan. Het hoogste opperwezen spoorde Ngo Minh Chieu aan om het beste van alle wereldreligies met elkaar te combineren en er een ideale godsdienst van te maken. Er ontstond een mengeling van het Boeddhisme, Confucianisme, Taoïsme en het Christendom. Cao Dai betekent: ‘Weg van de hoogste macht’.

De tempel is heel kleurrijk. De gelovigen dragen witte gewaden en de priesters zijn te herkennen aan gele, rode en blauwe gewaden. De mannen en vrouwen komen gescheiden binnen en zitten tijdens de dienst ook gescheiden. Elke zes uur vindt er een dienst plaats, om middernacht, om 06.00 uur, 12.00 uur en 18.00 uur.

Elke dag om 12 uur is elke toerist welkom in de tempel om een deel van de dienst bij te wonen. Het is voor toeristen toegestaan om voor aanvang van de dienst beneden rond te lopen, mits je maar op de gangpaden blijft. Tijdens de dienst word je verzocht boven op de galerij plaats te nemen. Vanaf de galerij is het toegestaan om foto’s te maken. Van de bezoekers wordt verwacht dat ze stil zijn tijdens een dienst.

Voor je de tempel binnenloopt, moet je je schoenen uittrekken.

 

Ook voor een bezoek aan het Cao Dai tempelcomplex is gepaste kleding vereist.

 

Ik verbleef in Hoang Hai Long Hotel in Ho Chi Minh City, in het centrum van Ho Chi Minh City. Vanuit Ho Chi Minh maakte ik een gecombineerde excursie naar de Cao Dai Tempel en de Cu Chi Tunnels.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Cao Dai Tempel aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Gelovigen in de Cao Dai tempel Gelovigen in de Cao Dai tempel

Lees ook: Cao Dai Tempel

Bekijk ook: Foto’s van Cao Dai Tempel

 

Cu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels liggen 70 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh City.

Het is een tunnelcomplex die onlosmakelijk verbonden is met de Vietnamoorlog. Het tunnelcomplex is 265 kilometer lang en was tijdens de oorlog een basis van de Vietcong. Zij vochten vanuit deze tunnels een guerrilla-oorlog tegen de Zuid-Vietnamezen en de Amerikanen. In de tunnels waren commandoposten, veldziekenhuizen, keukens, wapenfabrieken en woonplekken voor de Vietcong ingericht. Het is onvoorstelbaar dat hier mensen hebben geleefd en gewoond. Een deel is groter gemaakt zodat ook wij westerlingen de tunnels van binnen kunnen bekijken. Je maakt een rondgang over het terrein en ziet tijdens deze rondleiding hoe goed de Vietcong de ingangen heeft gecamoufleerd. De ingangen worden pas zichtbaar als er wat zand is verwijderd.

Je kunt, als je geen last hebt van claustrofobie, ongeveer 140 meter door één van de tunnels lopen. Naast het bezoek aan de tunnels zijn er boobytraps, een tank, Amerikaanse bommen en een schietterrein te bekijken.

Het is een must als je meer te weten wilt komen over de Vietnamoorlog. Een oorlog die als een rode draad door je bezoek aan Vietnam loopt. Want veel bezienswaardigheden hebben te maken met deze oorlog.

Ik verbleef in Hoang Hai Long Hotel in Ho Chi Minh City, in het centrum van Ho Chi Minh City. Vanuit Ho Chi Minh maakte ik een gecombineerde excursie naar de Cu Chi Tunnels en de Cao Dai Tempel.

Ik raad je aan om tickets en tours voor de Cu Chi Tunnels aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

De Cu Chi tunnels De Cu Chi tunnels

Lees ook: Cu Chi Tunnels

Bekijk ook: Foto’s van de Cu Chi Tunnels

 

Vinh Moc

Vinh Moc is een tunnelcomplex aan de grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam, niet ver van de DMZ-lijn. Dit was tijdens de Vietnamoorlog de scheidingslijn tussen Noord- en Zuid-Vietnam.

Onder leiding van een gids is hier de mogelijkheid om 400 meter van het tunnelcomplex te bezoeken. Het complex heeft 13 ingangen. In de kleine kamers woonden gezinnen tijdens de Vietnamoorlog. Hier werden zelfs kinderen geboren.

In het museum bij de ingang lees je achtergrondinformatie over de tunnels van Vinh Moc. Het tunnelcomplex is kleiner van die van Cu Chi. De lengte van de tunnels bedraagt 3 kilometer. Er zijn verschillende verdiepingen, met schuilkelders, familiekamers, munitiedepots, recreatieruimte, toilet en een ziekenhuis waar in de oorlog 17 kinderen zijn geboren. Van de bewoners is tijdens de oorlog niemand om het leven gekomen, zo goed zijn deze tunnels gebouwd.

Ik bezocht deze tunnels op doorreis tussen Dong Hoi en Hué.

Ik raad je aan om tickets en tours voor de Vinh Moc aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Een tunnelingang in Vinh Moc Een tunnelingang in Vinh Moc

Lees ook: Vinh Moc

Bekijk ook: Foto’s van Vinh Moc

 

My Son

My Son is een tempelcomplex van de Cham. Het was ooit de hoofdstad van het Champa rijk. Het complex is een leuke excursie van Hoi An, dat op 40 kilometer afstand ligt.

Het tempelcomplex van My Son staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Er is helaas niet veel meer over dan een paar ruïnes. Deze ruïnes bestaan uit maar liefst zeventig tempels en andere gebouwen, verdeeld over 4 plekken. Het hele complex is 142 hectare groot. De constructies van My Son zijn door archeologen verdeeld in 10 groepen en hebben allemaal een letter gekregen. De belangrijkste groepen zijn B, C en D. Op sommige bouwwerken zijn nog afbeeldingen uit de Hindu mythologie te zien.

Ook My Son heeft zwaar te lijden gehad onder de bombardementen tijdens de Vietnamoorlog. UNESCO is op het moment bezig om een deel van My Son te herstellen.

Bij de ingang van My Son is een klein museum ingericht, die het bezoeken waard is.

Ik verbleef in het Thuy Duong 3 Hotel in Hoi An aan de rand van het centrum van Hoi An. Vanuit Hoi An maakte ik een halve dag excursie naar My Son.

Ik raad je aan om tickets en tours voor My Son aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

My Son My Son

Lees ook: My Son

Bekijk ook: Foto’s van My Son

 

My Lai

In My Lai hebben de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog vreselijk huisgehouden. Hier werden op 16 maart 1968 504 Vietnamezen verkracht, gemarteld en vermoord door een Amerikaanse legereenheid. Het waren voornamelijk vrouwen, kinderen en ouderen. De Amerikanen waren ervan overtuigd dat My Lai vol zat met guerrilla’s en schoten op alles en iedereen die ze tegenkwamen. Iedereen werd vermoord en in een greppel gegooid. De vrouwen werden verkracht en daarna vermoord. Ook de dieren in het dorp werden doorgeschoten en in de waterputten gegooid om het water te vergiftigen.

In de schuilkelders onder de huizen hielden dorpsbewoners zich schuil maar ook die waren niet veilig, want in deze schuilkelders werden explosieven gegooid. Als er nog een bewoner levend uit een schuilkelder tevoorschijn kwam, werd deze alsnog doorgeschoten. Slechts 11 bewoners overleefden dit bloedbad. 504 inwoners vonden de dood. Hun namen lees je op het monument.

In het bijbehorende museum zie je foto’s die tot in detail de gruwelijkheden tonen.

Van het dorp zijn 19 verwoeste huizen te zien. Op de paden zie je afdrukken van soldatenlaarzen en voetstappen van inwoners.

Het is een plek waar herdacht wordt. Het is een ontzettend indrukwekkende plek, als je weet wat voor gruwelijkheden hier zijn aangericht.

Ik bezocht My Lai op doorreis tussen Hoi An en Nha Trang.

Ik raad je aan om tickets en tours voor de My Lai aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

My Lai My Lai

Lees ook: My Lai

Bekijk ook: Foto’s van My Lai

 

Nha Trang

Nha Trang is een badplaats met een lange boulevard. Langs deze boulevard liggen stranden en zijn diverse hotels en restaurants gevestigd. Voor de kust liggen verschillende eilanden, waar je naar het schijnt, heel goed kunt snorkelen.

Nha Trang heeft twee mooie bezienswaardigheden: de Po Nagar torens en de Long Son Pagode.

Po Nagar is een hindoeïstische tempel die gebouwd is op een heuvel buiten Nha Trang. Deze tempel is één van de belangrijkste Chamcomplexen in Vietnam. De tempel uit de 8e eeuw is gewijd aan de godin Po Yan Inu Nagar. Er staan nog 5 torens overeind. De Thap Chinh toren is het meest indrukwekkend.

De Long Son Pagode is de meest vereerde pagode van Nha Trang. De Long Son Pagode is een boeddhistische tempel. Hier vind je een enorm Boeddhabeeld van wit cement, die van ver zichtbaar is. Er is ook een liggende Boeddha.

Neem eens plaats in de klok op het complex terwijl een monnik op de buitenkant van de klok slaat.

Deze pagode wordt nog door monniken bewoond.

 

Ook voor een bezoek aan het de Long Son Pagode en de Po Nagar torens geldt dat gepaste kleding vereist is.

 

Ik verbleef in The Light Hotel, aan het strand van Nha Trang.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Nha Trang aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

De Long Son Pagode in Nha Trang De Long Son Pagode in Nha Trang

Lees ook: Nha Trang

Bekijk ook: Foto’s van Nha Trang

 

Phong Nha Grotten

De Phong Nha Grotten liggen in het Nationaal park Phong Nha-Kẻ Bàng. Het is een nationaal park en één van de grootste kalkstenenlandschappen ter wereld. Hier zijn veel grotten, rotsen, rivieren en ondergrondse gangen. Eén van redenen om het park te bezoeken is omdat het Phong Nha-Ke Bang National Park het oudste karstgebergte in Azië bevat.

De grotten van Phong Nha werden in 1991 door een lokale bewoner ontdekt.

De grotten van Phong Nha zijn alleen per boot bereikbaar. Vanuit het dorp ga je met de boot door een schitterend landschap naar de ingang van de grot. De boottocht is 5 kilometer lang en duurt ongeveer 30 minuten. Bij de ingang van de grot zet de gids de motor uit en gaat roeiend verder. In de grot vaar je een stuk verder en dan mag je uitstappen en verder door een deel van de grot lopen. De kalkstenen rotsen, immense stalactieten en stalagmieten worden verlicht.

Sinds 2003 staat het nationale park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In de rijstvelden rondom zie je bomkraters, die weer herinneren aan de Vietnamoorlog. Ook hier is zwaar gevochten.

Ik bezocht de Phong Nha Grotten op doorreis tussen Vinh en Dong Hoi.

Ik raad je aan om tickets en tours voor de Phong Nha Grotten aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

In de Pho Nha grotten In de Pho Nha grotten

Lees ook: Phong Nha Grotten

Bekijk ook: Foto’s van de Phong Nha Grotten

 

Tam Coc

In het noorden van Vietnam ligt in de buurt van de kleine plattelandsstad Ninh Binh, Tam Coc. Het is een schitterend natuurgebied. Tam Coc wordt ook wel Halong Bay aan de rijstvelden genoemd. Ook hier zijn, net als in Halong Bay, karstbergen. Daarom heen rijstvelden en grotten.

Tam Coc bezoek je per boot. De boottocht over de Ngo Dong rivier duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Je vaart in een sampan langs enorme bergen, groene natuur en door drie grotten. De roeiboten worden door vrouwen met hun voeten bestuurd. Hoe verder stroomopwaarts, hoe indrukwekkender het landschap wordt. In de grotten zie je stalactieten in verschillende vormen. Deze stalactieten projecteren de rivier naar van het plafond van de grot.

De terugreis van deze boottocht gaat via dezelfde route door het schitterende natuurgebied.

Zorg er wel voor dat je dit gebied in de zomermaanden bezoekt. Met slecht weer is dit geen leuke excursie.

Ik vond Tam Coc heel commercieel, onderweg werden foto’s gemaakt, die bij terugkomst van de boottocht gekocht konden worden. Verkopers kunnen opdringerig zijn.

Ik bezocht Tam Coc op doorreis tussen Halong Bay en Vinh.

Ik raad je aan om tickets en tours voor Tam Coc aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Tam Coc Tam Coc

Lees ook: Tam Coc

Bekijk ook: Foto’s van Tam Coc

 

Op deze lijst zullen ongetwijfeld mooie plekken ontbreken, zoals bijvoorbeeld de Mekong Delta, een plek die ik in vele lijstjes wel tegenkom, maar ik vond het tegenvallen, vandaar dat de Mekong Delta voor mij geen plek heeft gekregen in deze lijst.

Ook Sapa ontbreekt, ik had deze plaats graag willen bezoeken. Maar Sapa was (helaas) niet opgenomen in het reisschema van de rondreis door Vietnam zoals ik deze heb gemaakt.

 

Wil je meer informatie over deze en andere door mij bezochte plaatsen in Vietnam lezen, bezoek dan ook eens mijn andere website.

 

De 13 mooiste plekken van Vietnam

 

Wat zijn jouw mooiste plekken in Vietnam? Laat het in een reactie hieronder weten!

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen over Vietnam

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb de 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Plekken als Hanoi, Hoi An, Hué en Halong Bay staan op dit lijstje. Lees je mee? #vietnam #hoian #hochiminhcity #halongbay #hanoi #myson #hue #jtravel #jtravelblog Ik heb de 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Plekken als Hanoi, Hoi An, Hué en Halong Bay staan op dit lijstje. Lees je mee? #vietnam #hoian #hochiminhcity #halongbay #hanoi #myson #hue #jtravel #jtravelblog Ik heb de 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Plekken als Hanoi, Hoi An, Hué en Halong Bay staan op dit lijstje. Lees je mee? #vietnam #hoian #hochiminhcity #halongbay #hanoi #myson #hue #jtravel #jtravelblog

Ik heb de 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Plekken als Hanoi, Hoi An, Hué en Halong Bay staan op dit lijstje. Lees je mee? #vietnam #hoian #hochiminhcity #halongbay #hanoi #myson #hue #jtravel #jtravelblog Ik heb de 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Plekken als Hanoi, Hoi An, Hué en Halong Bay staan op dit lijstje. Lees je mee? #vietnam #hoian #hochiminhcity #halongbay #hanoi #myson #hue #jtravel #jtravelblog Ik heb de 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Plekken als Hanoi, Hoi An, Hué en Halong Bay staan op dit lijstje. Lees je mee? #vietnam #hoian #hochiminhcity #halongbay #hanoi #myson #hue #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com