De Japanse Brug in Hoi An/Vietnam

Azië | 10 januari 2024

De bezienswaardigheden in Hoi An (Vietnam)

 

Hoi An is voor velen één van de highlights van Vietnam. En terecht, ik vind het één van de mooiste plekken in Vietnam. Hoi An ligt aan de kust in Centraal Vietnam aan de Zuid-Chinese Zee. Hoi An is een populaire toeristenbestemming. In Hoi An zijn veel oude huizen en musea te bezichtigen. En Hoi An is een uitvalbasis om de tempelruïnes van My Son te bekijken of om een paar dagen op het Cua Dai strand te luieren. In deze blog heb ik de bezienswaardigheden in Hoi An, het mooiste stadje van Vietnam, op een rijtje gezet.
(meer…)

Geen reacties

Longneck en Mien bergvolk in Noord-Thailand

Azië | 27 augustus 2023

Bergvolkeren in Noord-Thailand

 

In Noord-Thailand leven verschillende bergvolkeren, zoals de Hmong, Karen, Akha, Yao/Mien, Lisu en Lahu. Tijdens mijn groepsrondreis met De Jong Intra Vakanties naar Thailand bezocht ik verschillende bergvolkeren, allemaal samenlevend in een dorp, volgens mij speciaal gebouwd voor toeristen. De bergvolkeren hebben hun eigen unieke identiteit, cultuur, religie, taal, kunst en klederdracht. Veel van deze groepen zijn animistisch en geloven in de kracht van de natuur en de beschermgeesten die daarin wonen. In dit artikel leg ik het verschil tussen de bergvolkeren uit. (meer…)

Geen reacties

Het Mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi/Vietnam

Azië | 27 april 2022

Alles wat je wilt weten over reizen naar Vietnam

 

Ik heb in dit artikel alles wat je wilt weten over reizen naar Vietnam op een rijtje gezet. Ik probeer in dit artikel antwoord te geven op veel gestelde vragen als grensdocumenten, beste reistijd, geldzaken, veiligheid en andere zaken.

Mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam begon in de hoofdstad Hanoi en eindigde in de zuidelijke stad Ho Chi Minh City. (meer…)

Geen reacties

Strand in Danang, Vietnam

Azië | 7 november 2021

Beste reistijd voor Vietnam

 

Wat is de beste reistijd voor Vietnam is ongetwijfeld een vraag die bij je opkomt als je een reis door dit schitterende Aziatische land wilt maken. En dat is nu juist zo moeilijk vanwege de lengte van Vietnam van maar liefst 1.600 kilometer. Vietnam telt drie verschillende klimaatzones: Noord-, Centraal- en Zuid-Vietnam. (meer…)

Geen reacties

Rijstvelden onderweg in Thailand

Azië | 12 september 2021

Wat kost reizen in Thailand

 

Ik heb de kosten voor een reis door Thailand voor je op een rijtje gezet. De kosten van een verre reis zijn voor iedereen anders. Overnacht je in hotels of hostels? Reis je alleen of in een groep? Allemaal dingen die een budget bepalen. Thailand is een relatief goedkope bestemming. (meer…)

Geen reacties

De steden en de vele monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is een van de redenen om naar Vietnam te gaan

Azië | 27 juni 2021

9 redenen om naar Vietnam te gaan

 

In deze blog geef ik je 9 redenen om naar Vietnam te gaan. Vietnam was het tweede land in Azië dat ik bezocht. Een paar jaar er voor heb ik een groepsrondreis door Thailand gemaakt en de sfeer van Azië trok me enorm. Een reden om terug te gaan en nu een groepsrondreis door Vietnam te maken. Voor veel mensen een minder bekend land dan bijvoorbeeld Thailand of Indonesië. (meer…)

2 reacties

Historical Park in Ayutthaya in Thailand

Azië | 7 maart 2021

Praktische tips voor je reis naar Thailand

 

In deze blog deel ik een aantal praktische tips voor je reis naar Thailand. De praktische tips zijn bijv. geldzaken, gezondheid, reisdocumenten, beste reistijd. (meer…)

Geen reacties

Verboden Stad/Citadel in Hué

Azië | 24 januari 2021

Bezienswaardigheden in Hué (Vietnam)

 

In deze blog deel ik de bezienswaardigheden in Hué (Vietnam) en praktische tips, zoals bereikbaarheid, vervoer in Hué en overnachtingsmogelijkheden. Ik bezocht de keizerlijke stad Hué, gelegen in het midden van Vietnam, tijdens mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam. In totaal verbleef ik hier ongeveer anderhalve dag en sliep ik 2 nachten in een hotel in Hué. (meer…)

2 reacties

Vliegtuig van China Airlines naar Bangkok

Azië | 22 juli 2020

Vliegen naar Thailand

 

In deze blog vertel ik je veel over vliegen naar Thailand, het land van de glimlach. Ik heb een aantal tips voor je op rijtje gezet hoe je goedkoop je vliegtickets naar Thailand kunt vinden en boeken en ik geef je bespaartips. (meer…)

2 reacties

Vietnam 2013

Azië | 15 maart 2020

Mijn reisroute van 21 dagen door Vietnam

 

In deze blog vertel ik je mijn reisroute in 21 dagen door Vietnam. Deze groepsrondreis door Vietnam was mijn tweede verre (rond)reis in Azië. Deze 21-daagse reis begint in de Vietnamese hoofdstad Hanoi en eindigt in het zuiden in het Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon). (meer…)

Geen reacties

De Doi Suthep Tempel buiten Chiang Mai

Azië | 15 december 2019

Mijn reisroute van 16 dagen door Thailand

 

In deze blog vertel ik je mijn reisroute in 16 dagen door Thailand. Deze rondreis door Thailand was mijn eerste verre (rond)reis. Ik begin voorzichtig met een 16-daagse reis die me vanaf Bangkok voert naar Chiang Mai en Chiang Rai in het noorden en eindigt ten zuiden van Bangkok aan het strand in Cha-Am voor een paar relaxdagen aan het einde van deze rondreis. (meer…)

Geen reacties

De Tempel van de Literatuur in Hanoi/Vietnam

Azië | 25 augustus 2019

De bezienswaardigheden in Hanoi (Vietnam)

 

In deze blog heb ik de bezienswaardigheden in Hanoi op een rijtje gezet. De Vietnamese hoofdstad Hanoi was voor mij het beginpunt van mijn (rond)reis door Vietnam. Voor mij was het de tweede kennismaking met Azië. Het was weer wennen aan alle hectiek en chaos in de straten van Hanoi.
(meer…)

Geen reacties

Wat Rang Khun Tempel bij Chiang Rai

Azië | 12 mei 2019

Mijn highlights van Thailand

 

In deze blog heb ik mijn highlights van Thailand op een rijtje gezet. Thailand is een schitterend koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land heeft mooie steden, prachtige natuur, een vriendelijke bevolking, schitterende stranden en een heerlijke keuken. Thailand heeft zoveel mooie bezienswaardigheden en plaatsen die je tijdens een reis kunt bezoeken.

(meer…)

Geen reacties

Het stadhuis van Ho Chi Minh City in Vietnam

Azië | 10 februari 2019

De bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City (Vietnam)

 

In deze blog heb ik de bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City op een rijtje gezet. Ho Chi Minh City was voor mij het eindpunt van mijn (rond)reis door Vietnam. Ho Chi Minh City ligt in het zuiden van Vietnam. De stad is een levendige stad met heel druk verkeer met vooral scooters, dat er chaotisch uitziet, maar toch redelijk gestructureerd loopt. Ho Chi Minh is een stad dat je tijdens je reis door Vietnam niet moet overslaan.
(meer…)

Geen reacties

De DMZ lijn, één van de 13 mooiste plekken van Vietnam

Azië | 28 oktober 2018

De 13 mooiste plekken van Vietnam

 

Ik heb voor je, de in mijn ogen, 13 mooiste plekken van Vietnam op een rijtje gezet. Ongetwijfeld ontbreekt er iets, maar onderstaande lijst zijn voor mij de mooiste plekken van Vietnam met architectonische en religieuze bezienswaardigheden, herinneringen aan de bloederige Vietnamoorlog en de schitterende natuur. (meer…)

Geen reacties

De Wat Phra Keao in Bangkok

Azië | 30 september 2018

De bezienswaardigheden in Bangkok (Thailand)

 

In deze blog heb ik de bezienswaardigheden in Bangkok op een rijtje gezet. De Thaise hoofdstad Bangkok is bijna altijd het beginpunt van je (rond)reis door Thailand. Voor mij was het de eerste kennismaking met Azië. Het was wennen aan alle hectiek en chaos in de straten.
(meer…)

Geen reacties

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com