De bezienswaardigheden in Bangkok (Thailand)

De Wat Phra Keao in Bangkok

 

In deze blog heb ik de bezienswaardigheden in Bangkok op een rijtje gezet. De Thaise hoofdstad Bangkok is bijna altijd het beginpunt van je (rond)reis door Thailand. Voor mij was het de eerste kennismaking met Azië. Het was wennen aan alle hectiek en chaos in de straten.

 

Bangkok

Bangkok ligt op de oostelijke oever van de Chao Phraya rivier, dicht bij de Golf van Thailand. Bangkok is een mooie stad met veel bezienswaardigheden. Ik heb tijdens de rondreis door Thailand een paar dagen in Bangkok doorgebracht. Helaas heb ik niet alles gezien. Maar de belangrijkste dingen wel. Bangkok is een perfect begin van een (rond)reis door Thailand of Azië. Ik vind een bezoek aan Bangkok een absolute must als je Thailand bezoekt, al is het maar om te acclimatiseren en bij te komen van de lange reis.

Wist je dat de officiële Thaise aanduiding voor Bangkok bestaat uit een lange zin van 16 woorden en 152 getranscribeerde letters. Deze naam wordt zelfs vermeld in het Guinness Book of Records. De officiële naam is: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Bangkok Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. De eerste twee woorden zijn ‘krung thep’ en dit betekent ‘stad der engelen’.

De gangbare naam Bangkok is ‘bang makok’ dat ‘plaats van olijfpruimen’ betekent en verwijst naar de oorspronkelijke plaats van stichting. Iedereen heeft het echter over Bangkok (‘bang’ betekent ‘stad aan rivieroevers’ en ‘kok’ betekent ‘wilde olijf’).

 

De bezienswaardigheden in Bangkok

Grand Palace

Het Grand Palace/Koninklijk Paleis van Bangkok is samen met de tempel Wat Phra Keao de meest bezochte bezienswaardigheid in Bangkok. Het is overweldigend. Al buiten de muren is het druk, druk, druk. Overal toeristen en klikkende fotocamera’s.

Het Grand Palace is het voormalig onderkomen van de Thaise koninklijke familie. De familie woont hier niet meer, maar een eindje verderop. Het paleis wordt nog wel gebruikt voor staatsrecepties en officiële ceremonies. Het complex is in 1782 gebouwd.

Slechts een klein deel van het paleiscomplex is toegankelijk voor toeristen. Dit betreft de noordkant van het complex. Indrukwekkend zijn de prachtige goudkleurige tempels en de tuinen, die voorzien zijn van prachtige bonsaibomen. Het Grand Palace heeft een oppervlakte van 218.400 vierkante meter.

Adres: 1 Na Phra Lan Rd, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200
Entree: 500 baht. Met dit ticket heb je ook toegang tot de tempel van de Smaragden Boeddha
Openingstijden:  dagelijks van 08.30-15.30 uur. Bezoek de Grand Palace en Wat Phra Kaeo zo vroeg mogelijk. Dit om de ergste toeristenstroom te vermijden.

Ik raad je aan om tickets en tours voor het Grand Palace in Bangkok aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Het Grand Palace in Bangkok Het Grand Palace

 

Lees ook: Grand Palace

 

Wat Phra Kaew

De Wat Phra Kaew is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand. De tempel bevindt zich op het terrein van het Koninklijk Paleis. De bouw van de tempel begon, net als het Grand Palace, in 1782.

Het is goud wat hier blinkt, overal waar je kijkt zie je gouden beelden en tempels. Overal zie je goudkleurige torens ommuurt door wanden van glimmende edelstenen, mozaïektegeltjes en bloemen. Het is overweldigend.

In dit enorme tempelcomplex bevindt zich de smaragdgroene boeddha. Deze boeddha zit op een gouden altaar. Het beeld is niet van smaragd, maar van jade. Het beeld is slechts 66 centimeter groot (of klein, wat je wilt). Drie keer per jaar verandert de Thaise koning de mantel van de Boeddha. Dit gebeurt met de wisseling van de seizoenen: zomer, winter en regenseizoen.

Adres: 1 Na Phra Lan Rd, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200
Entree: 500 baht. Met dit ticket heb je ook toegang tot het Grand Palace
Openingstijden: dagelijks van 08.30-15.30 uur. Bezoek de Grand Palace en Wat Phra Kaew zo vroeg mogelijk. Dit om de ergste toeristenstroom te vermijden.

Ik raad je aan om tickets en tours voor het Wat Phra Kaew in Bangkok aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

De Wat Phra Kaew in Bangkok De Wat Phra Keao

 

Lees ook: Wat Phra Keao

 

TIP:
Let op je kleding als je het Grand Palace en de Wat Phrae Kaew bezoekt. Hier gelden strikte kledingvoorschriften. Het complex is één van de heiligste plaatsen van Thailand. De mannen moeten een lange broek en een shirt met mouwen dragen en de dames moeten een lange rok/broek dragen. Je mag geen korte rokjes/broeken of doorzichtige kleren of blote schouders dragen. De schouders moeten bedekt zijn. Dit geldt overigens voor bijna alle bezoeken aan tempels in Azië. Meestal liggen er wel (wikkel)rokken en omslagdoeken klaar voor degenen die zich niet aan de voorschriften hebben gehouden.

 

Chinatown

Chinatown is één van de populairste bezienswaardigheden in Bangkok.

De Chinatown in Bangkok behoort tot de oudste en grootste Chinese wijken ter wereld. Deze Chinatown is hier in 1782 ontstaan. Chinatown Bangkok loopt van Yaowarat Road tot aan Odeon Circle. Een grote Chinese poort markeert de toegang tot het Ong Ang kanaal. In de smalle straatjes is het druk, rustig wandelen is er in deze wijk niet bij. Je ziet hier tempels, oude winkels met traditionele Chinese geneesmiddelen, nauwe steegjes volgepropt met marktstalletjes. Je kunt zo gek niet bedenken of het is hier te koop. Chinatown herken je aan de Chinese lettertekens die je overal op uithangborden ziet.

De bekendste straat is de Sampeng Lane, een lange smalle straat waar goederen verkocht worden. Voor streetfood moet je naar Yaowarat Road gaan. In Chinatown is ook de Wat Traimit met de Gouden Boeddha.

Adres: Yaowarat Road, Krung Thep Maha Nakhon
Entree: gratis
Openingstijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week

Ik raad je aan om tickets en tours voor Chinatown in Bangkok aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Chinatown in Bangkok Chinatown

 

Lees ook: Chinatown

 

Baiyoke Toren

De Baiyoke Toren is 309 meter hoog (incl. de mast 328 meter). Het is een imposant gebouw met een mooi panoramisch uitzicht over Bangkok. De Baiyoke Toren werd tussen 1990 en 1997 gebouwd. het Baiyoke Sky Hotel werd in 1998 geopend.

De Baiyoke Toren heeft 85 etages. Van etage 22 tot en met etage 74 is het Baiyoke Sky Hotel gevestigd. Het hotel heeft 673 kamers. Het hotel is het hoogste hotel van Zuidoost-Azië. Op de lagere etages van de toren zijn winkels gevestigd.

Wat ik zelf erg leuk vond bij het bezoek aan deze toren was het obeservatiedek op de 77e verdieping. Je hoeft niet bang te zijn want het dek is rondom voorzien van grote glazen ramen. Door deze ramen heb je een fantastisch uitzicht over Bangkok. Met een glazen lift zoef je aan de buitenkant van de toren naar boven. Ook vanuit de lift heb je al een mooi uitzicht over de stad.

Op de 84e verdieping is een openluchtdek. Dit is het dak van het gebouw, vanwaar je een 360° uitzicht hebt op de stad. Het luchtdek draait in 5 minuten rond. Voor de veiligheid zijn hekken geplaatst.

Op de 76 en 78e verdieping is het Sky Restaurant gevestigd. Hier kun je genieten van een lunch en/of diner.

Adres: 222 Ratchaprarop Rd, Khwaeng Thanon Phaya Thai, Khet Ratchathewi, Krung Thep Maha Nakhon 10400
Entree: 400 bath per persoon
Openingstijden: dagelijks van 10.00-23.00 uur (observatiedek en openluchtdek)

Ik raad je aan om tickets en tours voor Baiyoke Toren in Bangkok aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Het uitzicht over Bangkok vanuit de Baiyoke Toren Het uitzicht over Bangkok vanuit de Baiyoke Toren

 

Lees ook: Baiyoke Toren

 

Bloemenmarkt Pak Khlong Talat

De Pak Khlong Talat is dé bloemenmarkt van Bangkok. Deze markt is gespecialiseerd in bloemen, groenten en fruit.
De markt ligt aan de Chak Phet Road, niet ver van de Memorial Bridge.

Vroeger was Talat een drijvende markt bij Pak Khlong, vervolgens werd het een vismarkt en deze vismarkt werd vervolgens een bloemen-, groenten- en fruitmarkt.

In de afgelopen 60 jaar werd deze bloemenmarkt een begrip in Bangkok. De bloemen, die hier verkocht worden, komen uit de provincies Nakhon Pathom, Samut Sakhonen en Samut Songkhram. Ook worden er bloemen uit Chiang Mai en Chiang Rai verhandeld. Voor zonsopkomst is het druk als de boten en vrachtwagens de bloemen komen afleveren.

Adres: 116 Chakkraphet Rd, Khwaeng Wang Burapha Phirom, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200
Entree: gratis
Openingstijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week

Ik raad je aan om tickets en tours voor een excursie naar de Bloemenmarkt in Bangkok aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

De Bloemenmarkt in Bangkok De Bloemenmarkt

 

Lees ook: Bloemenmarkt

 

Calypso Cabaret

Calypso Cabaret is een show in Bangkok die wereldfaam geniet. Het is een show opgevoerd door ladyboys. Het is een avond vol glamour, dans, muziek en kostuums. Alle vrouwelijke artiesten zijn travestiet. Na de show kunt u met de soms bloedmooie ‘dames’ op de foto. De show duurt 1 uur en 15 minuten.
De show bestaat sinds 1988.

Ik heb deze show nog bijgewoond in het Asia hotel, maar de show is inmiddels verhuisd naar ‘Asiatique’ aan de Chao Praya River. Het theater heeft 500 zitplaatsen.

Adres: 2194 Charoenkrung 72-76 Rd., Prayakrai, Bangkorlaem, Bangkok 10120
Entree: 1.200 bath per persoon (alleen de show), inclusief een gratis drankje (frisdrank, gin-tonic of bier)
Tijden: dagelijks zijn er twee shows, om 19.30 uur en 21.00 uur. Je kunt de shows inclusief of exclusief diner boeken. Wil je een diner vooraf dan zijn de tijden 18.00 en 19.45 uur en aansluitend de show

Het Calypso Cabaret in Bangkok Het Calypso Cabaret

 

Boottocht door de klongs

Bangkok staat bekend om zijn vele klongs. Klongs zijn smalle kanalen die door de stad stromen. De klongs zijn vertakkingen van de Chao Phraya rivier, de belangrijkste en grootste rivier van Thailand. De Chao Phraya rivier wordt ook wel de rivier der koningen genoemd. De Chao Phraya rivier stroomt van noord naar zuid om via Bangkok in de Golf van Thailand uit te komen. De rivier heeft een lengte van ongeveer 400 kilometer.

De klongs zijn de levensaders van de stad en veel inwoners leven aan deze levensaders. Langs de klongs liggen veel landbouwgebieden met rijstvelden en fruitplantages. Tijdens een boottocht over de Chao Phraya rivier en de vele klongs zie je een klein stukje van het dagelijks leven langs de rivier.
De tochten gaan met een longtailboat.

Uitzicht vanaf de longtailboat tijdens een tocht door de klongs van Bangkok Uitzicht vanaf de longtailboat tijdens een tocht door de klongs van Bangkok

 

Rit met de tuk-tuk

Een ritje met de tuk-tuk hoort bij je verblijf in Bangkok. De chauffeur brengt je overal in de stad. Onderhandel voor je instapt met de chauffeur over de ritprijs. Doe je dat niet, grote kans dat je wordt opgelicht. Het is geen comfortabele rit, het is druk en warm in de stad. De chauffeurs hebben een slecht imago, spreken nauwelijks Engels, kunnen vaak je bestemming niet vinden, rijden als gekken en maken de rit weinig comfortabel. Maar er zijn ook betrouwbare chauffeurs.

Weet je dat de naam tuk-tuk is ontleend aan het ploffende geluid van de motor.

Tuk-tuks in Bangkok Tuk-tuks

 

Rit met de skytrain

De skytrain is een snelle en de makkelijkste manier om in Bangkok te reizen. Je zit in een door airconditioning koele coupe (of staat). Zestien meter boven de grond word je snel naar de belangrijkste plekken in Bangkok gebracht.

De kosten bedragen tussen 10 tot 40 baht, afhankelijk van de afstand. Een kaartje koop je bij een machine en betaal je met cashgeld. Met het gekochte kaartje check je in bij de poortjes en check je uit bij het verlaten van de trein. De kaartjes zijn enkele reis tickets. Als je regelmatig gebruik maakt van de Skytrain is er de Sky Smart pass. Dit is een oplaadbare kaart. Het gebruik lijkt op de Nederlandse ov-chipkaart. Je legt je pasje op een plateau met het embleem en het poortje opent.

De trein rijdt zeer regelmatig. Heb je een trein gemist, geen paniek over een paar minuten komt er weer een trein.

Er zijn twee lijnen voor de Skytrain:

  • De Silom Line rijdt van Taksin Bridge naar National Stadium. Deze lijn gaat langs Silom en Rama I road.
  • De Sukhumvit Line rijdt van Soi 77, Sukhumvit Road (On Nut) naar Mor Chit Station via Siam Station. Dit is een overstapstation.

De Skytrain in Bangkok De Skytrain

 

Wat Arun

De Wat Arun is de Tempel van de Dageraad. De boeddhistische tempel ligt aan westoever van de Chao Phraya Rivier.

De 86 meter hoge prang is versierd met handgemaakte mozaïeken van bloemen. Deze prang (pagode) is gebouwd volgens de Khmer-architectuur. Hier is oud, gebroken Chinees porselein gebruikt. De tempel is vernoemd naar de god Aruna (god van de dageraad).

De hoofdprang van de Wat Arun is via een steile trap te beklimmen. Bovenop deze prang heb je een mooi uitzicht over de stad Bangkok en de Chao Phraya Rivier. Rondom de prangs van de Wat Arun staan diverse figuren van dieren en Chinese soldaten.

Elke morgen als het ochtendlicht weerkaatst op de stukjes porselein van de Wat Arun ontstaat er een prachtig kleurenspel.

Adres: 158 Thanon Wang Doem, Khwaeng Wat Arun, Khet Bangkok Yai, Krung Thep Maha Nakhon 10600 (het best te bereiken per veerboot vanaf Tha Tien, bij de Wat Pho)
Entree: 50 bath per persoon
Openingstijden: dagelijks van 08.30-17.30 uur

De Wat Arun en de Chao Phraya in Bangkok De Wat Arun en de Chao Phraya

 

TIP: Let op je kleding als je de Wat Arun bezoekt. Je bezoekt een boeddhistische tempel.

 

Bezoek aan een lokale markt

Bangkok heeft veel lokale markten waar je verse vis, vlees en groenten kunt kopen maar ook kleding, kruiden, bloemen, souvenirs zijn op de markt te koop.

Sampeng Markt is een bekende markt in Chinatown.

De weekendmarkt van Chatuchak is één van de beroemdste markten van de stad met een wirwar aan kraampjes en winkels. Hier vind je van alles.

Wil je een traditionele avondmarkt bezoeken, ga dan naar Saphan Phut. Hier vind je kleding en accessoires.

De Khlong Toey Markt is een lokale markt waar de lokale bevolking zijn boodschappen doet. Hier zijn naast de verse producten als vlees, vis, groente en fruit ook gefrituurde sprinkhanen of kikkers te koop.

De markten zijn gratis te bezoeken.

Een markt in Chinatown Een markt in Chinatown

 

Bekijk ook: Foto’s van Bangkok

 

Andere bezienswaardigheden in Bangkok

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Bangkok, maar bovenstaand zijn de bezienswaardigheden die ik heb bezocht. Andere bekende uitstapjes zijn de Wat Pho, een fietstocht door Bangkok, het Jim Thomson House, het Lumpini Park, het National Museum, de Wat Traimit en het Royal Barges National Museum.

  • Het Jim Thompons Huis is de woning van de Amerikaanse avonturier Jim Thompson, die onder mysterieuze omstandigheden in de Maleisische jungle verdween. Het zijn zes teakhouten huizen waar tentoonstellingen over textiel en kunst worden gehouden. Jim Thompson blies de Thaise zijde-industrie nieuw leven in.
  • De Wat Traimit is de Tempel van de Gouden Boeddha met een antieke, zuiver gouden, zittende Boeddha. Dit beeld is 3 meter hoog en heeft een gewicht van meer dan 5 ton.
  • De Wat Pho is de Tempel van de Liggende Boeddha. Het is de oudste en grootste tempel van Bangkok. De Liggende Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog. Het beeld is bedekt met bladgoud. De Wat Pho vind je naast het Grand Palace. Het beeld heeft opvallend grote voeten met op de voetzolen 108 voorspoed tekens van Boeddha in parelmoer.
  • Het Royal Barges National Museum is een museum waar praalboten liggen. Dit zijn staatsieroeiboten, ingelegd met glas in allerlei kleuren en bladgoud. Op de boeg zie je imposante gebeeldhouwde figuren.
  • Een bekende fietstocht in Bangkok wordt georganiseerd door de nabestaanden van de Nederlander Co van Kessel.
  • Het Lumpini Park is een groene oase in een zeer drukke stad.

 

Ik raad je aan om je tickets en tours voor Bangkok aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

 

Praktische informatie over Thailand

Bereikbaarheid van Bangkok

Een directe vlucht met KLM en Eva Air kost op het moment ongeveer € 600,– per persoon. In 11 uur vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. Andere vluchten hebben een tussenstop, dit kan op verschillende plekken zijn. Een ticket met een tussenstop kost op het moment vanaf € 400,–.

Wil je een vlucht naar Bangkok boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

 

Lees ook: Vliegen naar Thailand

 

Vanuit Bangkok zijn de overige steden met binnenlandse vluchten of per bus en trein bereikbaar.

 

Vervoer in Bangkok

Bangkok heeft een goed en breed aanbod van openbaar vervoer.

In het centrum van Bangkok rijden de Skytrain en en de metro. In de stad is uitgebreid busnet. Wil je naar de overkant van de Chao Phraya rivier dan neem je de Expressboat.

Ook rijden er veel taxi’s, tuk tuks en motortaxi’s rond die je goedkoop door Bangkok rijden. Onderhandel voor je instapt met de chauffeur van een taxi, motortaxi of tuk tuk over de ritprijs. Doe je dat niet, grote kans dat je wordt opgelicht.

 

Overnachten in Bangkok

In Bangkok overnachtte ik in het Narai Hotel aan de 222 Silom Road. De kamers zijn goed en ruim. Het ontbijt en diner zijn goed en uitgebreid. Je kunt in de buurt een ommetje maken. Veel is er niet in de buurt te beleven. Op loopafstand van het hotel bevindt zich een halte van de skytrain.

Mijn kamer in het Narai Hotel in Bangkok Mijn kamer in het Narai Hotel in Bangkok

 

Verblijf je liever in een ander hotel in Bangkok? Er zijn veel hotels in Bangkok.

 

Beste reistijd voor Bangkok

De beste reistijd voor Bangkok is tussen november en maart. De wintermaanden zijn het koelst in Bangkok. In de wintermaanden is het ook druk in Bangkok met toeristen.

Er zijn toeristen die er bewust kiezen om Bangkok en/of Thailand tijdens het regenseizoen (juni t/m oktober) te bezoeken. Het regent nooit de gehele dag, de hotels zijn goedkoper en het is minder druk in Thailand.

 

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wil je nog meer voorpret of je nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik je onderstaande reisgidsen aanraden:

 

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Bangkok?  

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen over Thailand

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In de Thaise hoofdstad Bangkok is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #bangkok #bezienswaardigheden #thailand #jtravelblog #jtravel In de Thaise hoofdstad Bangkok is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #bangkok #bezienswaardigheden #thailand #jtravelblog #jtravel In de Thaise hoofdstad Bangkok is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #bangkok #bezienswaardigheden #thailand #jtravelblog #jtravel

In de Thaise hoofdstad Bangkok is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #bangkok #bezienswaardigheden #thailand #jtravelblog #jtravel In de Thaise hoofdstad Bangkok is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #bangkok #bezienswaardigheden #thailand #jtravelblog #jtravel In de Thaise hoofdstad Bangkok is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #bangkok #bezienswaardigheden #thailand #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com