De bezienswaardigheden in Hoi An (Vietnam)

De Japanse Brug in Hoi An/Vietnam

 

Hoi An is voor velen één van de highlights van Vietnam. En terecht, ik vind het één van de mooiste plekken in Vietnam. Hoi An ligt aan de kust in Centraal Vietnam aan de Zuid-Chinese Zee. Hoi An is een populaire toeristenbestemming. In Hoi An zijn veel oude huizen en musea te bezichtigen. En Hoi An is een uitvalbasis om de tempelruïnes van My Son te bekijken of om een paar dagen op het Cua Dai strand te luieren. In deze blog heb ik de bezienswaardigheden in Hoi An, het mooiste stadje van Vietnam, op een rijtje gezet.

Hoi An staat bekend om de prachtig bewaard gebleven oude stad waar je wandelt door de smalle geplaveide straatjes, de historische architectuur bekijkt en  winkels, ambachtelijke werkplaatsen en kunstgalerijen bezoekt. Je kunt een paar dagen in de oude stad van Hoi An vermaken. Ook in de omgeving van Hoi An zijn leuke dingen te doen en te bezichtigen.

 

Hoi An

Op de monumentenlijst van Hoi An staan ongeveer 840 huizen, tempels en andere oude gebouwen. Dit is een indrukwekkend cultureel erfgoed vol kleine details, zoals de glooiende daken in het autovrije centrum. De bruinrode dakpannen zijn afwisselend hol en bol, een verwijzing naar de harmonieuze regels van yin en yang, die ook gelden voor de bewoners onder de daken. Het stadje is enorm schilderachtig. Yin en yang komen ook terug op de gevels in de vorm van een oog dat waakt over huis en bewoners. Hoi An staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In het oude centrum van Hoi An zijn vier musea, drie oude huizen, een aantal gemeenschapshuizen, wat winkeltjes, een theater, de overdekte Japanse brug en een tempel te bezoeken. Hiervoor kun je kaartjes kopen waarmee je één van ieder type mag bezoeken, dus 1 museum, 1 oud huis, 1 gemeenschapshuis, de tempel of de brug en een winkeltje of het theater. De toegangskaartjes zijn een dag geldig en zijn te koop bij de verschillende ingangen van het oude centrum. Het oude centrum is een absolute aanrader bij het bezoeken van Hoi An, omdat je hiermee verschillende bezienswaardigheden van Hoi An in één keer kunt bezoeken. De opbrengsten komen het behoud van het oude centrum ten goede. Een kaartje kost 120.000 VND en geeft toegang tot vijf locaties. Als je meer dan vijf locaties wilt bezoeken, moet je extra tickets kopen. Het ticket is 10 dagen geldig. Er zijn 11 ticketkraampjes die aan de rand van het oude centrum van Hoi An liggen.

Hoi An/Vietnam

 

Hoi An was vroeger een belangrijke handelsstad. Dit zie je nog aan alles terug: de handelshuizen en de bedrijvigheid in het centrum van de stad. In het oude centrum zie je aan de oevers van de rivier tientallen bootjes om een rondvaart over de Thu Bon rivier te maken en om de architectuur van de stad te bekijken.

’s Avonds is er ook genoeg te beleven in het centrum van Hoi An, zoals een bezoekje aan de Japanse Brug die dan schitterend verlicht wordt. De verlichte straten van Hoi An hangen vol met gekleurde lampionnen. Tijdens een cursus lampion maken maak je je eigen lampion die je uiteraard ook mee naar huis mag nemen. Geniet van het heerlijke eten in één van de vele restaurants in Hoi An.

Lampionnen in Hoi An/Vietnam

 

De bezienswaardigheden in Hoi An

Japanse Brug

De Japanse Brug is één van de populairste attracties in Hoi An. De brug staat ook bekend als de Cau Chua-pagode. De overdekte Japanse Brug dateert uit de 16e eeuw. De brug maakt een vervallen indruk: de buitenkant kan wel een verflaagje gebruiken. Er zijn interessante details aan de binnenkant. Er zijn wachters in de vorm van twee honden en twee apen te zien en halverwege een donkere tempel. Het heiligdom is gewijd aan de god van het weer, Tran Bo Bac De, waar zeelieden, kooplieden en de lokale bevolking kwamen om te aanbidden tegen slecht weer en natuurrampen. Volgens een eeuwenoude legende is het bruggetje precies bovenop een draak gebouwd. Het hoofd van de draak ligt in India en staart ligt in Japan. De Japanse brug is een overdekte brug van ongeveer 18 meter lang. Deze brug is eind 1500 door de Japanners gebouwd. In 1986 is de brug volledig gerestaureerd. Het dak van de brug is toegevoegd, zodat de structuur ook als schild tegen zon en regen kan worden gebruikt.

Japanse Brug in Hoi An/Vietnam

 

Lees ook: Japanse Brug in Hoi An

 

Markt van Hoi An

Hoi An heeft de Night Market of de Central Market. Geniet hier van de verse producten, kruiden, specerijen en handwerk. Het is ook een geweldige plek om traditionele Vietnamese gerechten te proeven. De markt van Hoi An ligt aan de kade van de Thu Bon rivier. De hele dag zijn hier kooplui in de weer. De stalletjes beslaan meestal niet meer dan een paar vierkante meter en daarom worden groente en fruit mooi opgestapeld. Bij zonsopgang, wanneer de kade als visafslag fungeert, is de markt het schilderachtigst. Bootjes en sampans met versgevangen vis varen af en aan. Vraag en aanbod komen hier samen. Nergens in Vietnam zie je zoveel vrouwen met hun kenmerkende, conische rijsthoedjes bijeen. Ook ’s avonds bruist het hier.

Markt in Hoi An/Vietnam

 

De gemeenschapshuizen werden gebruikt als administratieve centra en ontmoetingsplaatsen en als plaats van aanbidding. De architectuur in de gemeenschappelijke huizen vertellen het verhaal van culturele uitwisseling en commerciële handelshandel in het gebied. Hoi An heeft een aantal gemeenschappelijke huizen, waarvan er twee zijn geclassificeerd als bezienswaardigheden in het oude stadsdeel.

 

Fukian Assembly Hall

Het Fukian Assembly Hall is in 1697 door Chinese handelaren gebouwd. Het gemeenschapshuis dient ook als tempel. In de bijhorende tuin vindt u onder andere bonsaiboompjes.

 

Kantonese gemeenschapshuis

Het Kantonese gemeenschapshuis ligt ten oosten van de Japanse Brug. Dit gemeenschapshuis behoorde toe aan de Kantonese bevolking in Hoi An. De toegangspoort is een verfraaiing van het oorspronkelijke laat 18e eeuwse huis. Het huis werd door immigranten uit Guangdong gebouwd. Het is een gebouw met een volop beplante binnenplaats en houtsnijwerk van draken en karpers. Het huis is het minst bezochte Chinese huis in Hoi An.

Een tempel in Hoi An/Vietnam

 

Chinese gemeenschapshuis

Het Chinese gemeenschapshuis is in 1740 gebouwd. Het was een instelling voor de etnische Chinese bevolking van heel Hoi An. Thien Hau luistert het altaar op. Het gebouw wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt om lokale Chinese kinderen en volwassenen hun moedertaal te leren. De school werd in 1975 gesloten en ging pas in 1990 weer open.

 

Phuoc Kiengemeenschapshuis / Hoi Quan Phuoc Kien

Het Phuoc Kiengemeenschapshuis/Hoi Quan Phuoc Kien is het gemeenschapshuis van de grootste groep uit de Chinese gemeenschap uit Fuijan. Dit gemeenschapshuis is een imposant bouwwerk met een poortgebouw met drie bogen dat begin jaren zeventig van de 20e eeuw werd toegevoegd. De toegangspoort is versierd met kleurige houten friezen en verfijnde stenen motieven. Eind 17e eeuw was het huis een pagode, toen er een boeddhistisch beeld met een klomp goud erin op de rivieroever aanspoelde. De Chinezen namen het vervallen gebouw bijna een eeuw later over en wijdden het in als tempel voor Thien Hau, de godin van de zee. Een beeld van deze godin staat, gemaakt van 200 jaar oud papier-maché, op het hoofdaltaar tussen haar beide helpers, de groenhuidige Thien Ly Nhan en de roodhuidige Thuan Phong Nhi. Deze helpers hebben samen over een afstand van 1000 mijl elk schip in nood kunnen zien of horen. Achter en rechts van het hoofdaltaar ziet u een tweede heiligdom. Dit is het heiligdom voor Van Thien en haar helpsters. Deze god is zeer geliefd bij echtparen en zwangere vrouwen. De helpsters zijn twaalf hemelse vroedvrouwen, die het leven van een kind vanaf de conceptie bepalen en zelfs het geslacht bepalen. Het houtwerk is felrood in combinatie met de groene dakpannen en de gouden details. Binnen in de tempel hangt het gehele plafond vol met wierook. Dit wordt aangestoken om de goden gunstig te stemmen.

Adres: 46 Tran Phu

Chinese Pagode in Hoi An/Vietnam

 

Hai Nam gemeenschapshuis

Het Hai Nam gemeenschapshuis is opgericht voor de Chinese gemeenschap uit Hainan. Dit gemeenschapshuis is bekend om zijn sierlijk bewerkte, vergulde altaartafel. In 1851 plunderde een Vietnamese generaal drie koopvaardijschepen. Hierbij kwamen 107 opvarenden om en de vaartuigen werden zwart geschilderd om aan te geven dat het nu piratenschepen waren. De enige overlevende onthulde de misdaad aan koning Tu Duc. Deze veroordeelde de generaal ter dood en hij beval dat de buit aan de familie van de slachtoffers werd teruggegeven. Het later gebouwde huis werd gewijd aan de onfortuinlijke opvarenden.

Adres: 10 Tran Phu

 

Trieugemeenschapshuis/Quang Trieu Assembly Hall

Eind 18e eeuw is het Trieugemeenschapshuis/Quang Trieu Assembly Hall door Chinezen uit Chaozhou gebouwd. Het Trieugemeenschapshuis is bekend om het bijzondere houtsnijwerk. In de altaarnis zit de vergulde Ong Bon. Hij was een generaal van de Chinese marine van wie men zegt dat hij wind en golven gebiedt. Het beeld is omgeven door een fries vol levensechte vogels, andere dieren en insecten. De altaartafel beeldt het leven op het land en diep in de zee uit. Panelen aan weerszijden laten twee dames van het Chinese hof zien. Zij demonstreren de laatste Japanse haarmode.

Quang Trieu Assembly Hall in Hoi An/Vietnam

 

Phung Hunghuis

Het Phung Hunghuis ligt ten westen van de Japanse brug. Het huis is sinds 1780 in het bezit van dezelfde familie. Zij vertrokken toen uit Hué om kaneel en hardhout uit het centrale hoogland en zijde en glas te gaan verhandelen. Het grote huis van twee verdiepingen en is gebouwd in een Vietnamese stijl. Je ziet 80 hardhouten zuilen en kleine glazen dakramen die de Japanse invloed verraden en de galerij en de blinden voor de ramen hebben Chinees ogen. Het woongedeelte boven heeft een schrijn voor de voorouders en ook een grote schrijn voor de godin van de zee Thien Hau. Deze is aan het plafond opgehangen. Hier werden gebeden voor een veilige terugkeer van familieleden die op handelsreis waren, uitgesproken. De zeven dobbelstenen in een kom op de tafel voor het altaar werden geworpen om de gunstige tijd te bepalen om op reis te gaan. De originelen van bot en marmer zijn vervangen door plastic exemplaren.

Adres: 4 Nguyen Thi Minh Khai

 

Tan Ky-huis

In het Tan Ky-huis staat op de houten zuilen Chinese poëzie. De balken waarop het dak steunt vinden hun oorsprong in Japan, de binnenplaats is naar Zuid-Europees voorbeeld ontworpen en de katrol in de opslagruimte is vermoedelijk Nederlands. Van deze koopmanshuizen zijn er een aantal bewaard gebleven. Deze zijn nu voor bezoekers opengesteld. Het Tan Ky-huis is een voorbeeld van een uit twee verdiepingen bestaand, laat 18e eeuws winkelhuis dat Vietnamese, Japanse en Chinese invloeden combineert in een stijl die typerend is voor Hoi An.

Adres: 101 Nguyen Thai Hoc

Tan Ky Huis in Hoi An/Vietnam

 

Museum voor Exportkeramiek

Het Museum voor Exportkeramiek is het mooiste museum van Hoi An. Het museum is gevestigd in een traditioneel houten woon- en winkelhuis. Het museum toont de geschiedenis van de handel in aardewerk dat in de 15e en 16e eeuw op zijn hoogtepunt was. Het tentoongestelde komt uit Vietnam, Japan en China. Op de begane grond is een kleine tentoonstelling over de architectuur van Hoi An.

Museum of Trading Ceramics in Hoi An/Vietnam

 

Museum van de Sa Huyncultuur

Het Museum van de Sa Huyncultuur is gevestigd in een huis van twee verdiepingen, dat dateert uit de Franse tijd. Het museum werpt een licht op een bepaalde cultuur die tussen de 2e eeuw voor Christus en de 2e eeuw na Christus aan de kust van Midden-Vietnam floreerde. De naam van het museum komt van de stad dat 130 kilometer ten zuiden van Hoi An ligt en waar in 1902 de eerste sporen van deze cultuur is gevonden.

Openingstijden: dagelijks van 08.00-17.00 uur; gesloten op de 10e van de maand.

 

Museum van Geschiedenis en Cultuur

Het Museum van Geschiedenis en Cultuur is gevestigd in een pagode. Hier zie je exemplaren van oude kaarten van Fai Fo en een kleine stille binnenplaats met bewerkte houten deurpanelen die de vier heilige dieren uitbeelden: kraanvogel, draak, schildpad en de mytische kylin.

 

Het oude Huis van Quin Thong

Dit is de privéwoning van Kapitein Quin Thong. Dit historische huis is meer dan 150 jaar geleden gebouwd en is zeer goed bewaard gebleven. Veel van de houten balken en meubels in het gebouw tonen details van ongelooflijk bekwame houtsnijwerk. Het tentoonstellen van traditionele Chinese stijl architectuur en decoratie. Een fantastisch voorbeeld van hoe rijke kooplieden in de vorige eeuwen leefden.

Adres: 77 Tran Phu

 

Ambachten

In één van de boetieks in de Le Loi-straat wordt getoond hoe zijderupsen zich vol eten aan verse moerbeiblaadjes en een cocon spinnen. Met een eenvoudig apparaatje wordt de cocon afgewikkeld om er zijde van te spinnen. In hetzelfde huis worden ook andere traditionele ambachten getoond, zoals houtsnijden, mattenvlechten en weven.

 

Strand

Het strand ligt vier kilometer van Hoi An. Je fietst er in ongeveer 20 minuten naar toe. Bij het strand kun je je fiets parkeren. Er zijn meerdere stranden rond Hoi An:

  • Cua Dai strand is een breed strand met zacht zand. Langs de kust bevinden zich veel eet- en koffietentjes.
  • An Bang strand ligt noordelijker. Dit strand is erg levendig. Je hebt hier de keuze om een handdoek op het strand uit te spreiden of om voor een klein prijsje strandstoelen met parasol te huren.

 

Kleding op maat laten maken

In Hoi An kun je uitstekend een nieuwe garderobe aanschaffen. In Hoi An zijn overal naaiateliers gevestigd. Kleermakers maken de jurken, maatpakken, overhemden, jassen en blouses voor je op maat. En de prijzen zijn voor onze begrippen laag. Binnen enkele dagen en een paar pasbeurten later, is jouw perfect passende kleding af. Je hebt de keuze uit vele stoffen en kunt de kledingstukken helemaal laten maken zoals jij het wenst.

 

Vietnamese cooking class

De Vietnamese keuken maakt gebruik van veel verse en natuurlijke ingrediënten. Tijdens een cooking class leer je hoe je springrolls, soep en salades maakt. Een cooking class begint met een rondje over de lokale markt waar je de benodigde ingrediënten koopt. Daarna ga je aan de slag om verschillende gerechten te maken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de producten moet schillen, koken en stomen. Na een paar uur heb je een aantal heerlijke gerechten gemaakt en mag je alles opeten.

Avond in Hoi An/Vietnam

 

Ik raad je aan om tickets en tours voor Hoi An aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

 

Bezienswaardigheden buiten Hoi An

My Son

Het tempelcomplex van My Son ligt op 40 kilometer van Hoi An. Het is een leuke plek om als (halve)dagexcursie te doen. De tempels van My Son staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het tempelcomplex dateert uit de 4e tot de 13e eeuw. De ruïnes bestaan uit zeventig tempels en andere gebouwen, verdeeld over vijf verschillende plekken met een totaal van 142 hectare. Archeologen hebben de constructies van My Son verdeeld in tien afzonderlijke groepen en benoemd met de letters van het alfabet. De belangrijkste archeologische groepen zijn groepen B, C en D. Het verstrijken van de tijd en de bombardementen tijdens de oorlog in Vietnam hebben een deel van de structuur verslechterd. Momenteel worden er restauraties uitgevoerd. My Son is een Hindoe heiligdom van vergelijkbare stijl tempels Borobudur (Java, Indonesië), Pagan (Birma), Angkor (Cambodja) en Ayutthaya (Thailand).

My Son in Vietnam

 

Ik raad je aan om tickets en tours voor My Son aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

 

Lees ook: My Son

 

Fietstour in de omgeving van Hoi An

In Hoi An en omgeving kun je, doordat het is heel vlak is, gemakkelijk per fiets verplaatsen. Overal in Hoi An kun je bij de hostels en hotels gratis fietsen krijgen of tegen een kleine vergoeding huren. Je kunt een fietstour boeken, maar ook gemakkelijk zelf rondfietsen tussen de rijstvelden buiten de stad en een bezoek brengen aan een van de vele uitgestrekte stranden in de omgeving van Hoi An. Op 10 minuten fietsen vanuit het oude centrum ligt de Boeddhistische Chùa Nam Quang Theravada tempel. Fietsen in de omgeving is een aanrader. Ik maakte een fietstocht langs de rijstvelden en bezocht een school. Met de boot incl. de fietsen werd ik teruggebracht naar Hoi An. De fietstour wordt begeleid door Engelssprekende gidsen. Zij geven je veel informatie over het lokale leven in Vietnam.

Fietsen in de omgeving van Hoi An/Vietnam

 

Ik raad je aan om tickets en tours voor een fietstocht in de omgeving van Hoi An aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

 

Marble Mountains

Marble Mountains liggen aan de kust bij Da Nang. Deze bezienswaardigheid bestaat uit een groep van vijf indrukwekkende kalkstenen bergen, en het beklimmen ervan is de moeite zeker waard. Je kunt ook met de lift naar boven als het te warm of inspannend is. Geniet van de uitzichten over Da Nang en de kustlijn, grotten met honderden Boeddhabeelden verkennen en onderweg prachtige pagodes tegenkomen.

Een entreeticket kost 40.000 VND, de lift naar boven kost 15.000 VND. Vanwege de hitte raad ik je aan om zo vroeg in de ochtend te gaan. Marble Mountains zijn dagelijks van 07.00-17.00 uur geopend.

 

Da Nang

In Da Nang staat de 67 meter hoge Lady Buddha, een 67 meter hoog Boeddhabeeld, één van de grootste Boeddhabeelden in Vietnam.

In het binnenland buiten Da Nang ligt de Golden Bridge, een indrukwekkende voetgangersbrug die door enorme handen wordt gedragen.

Da Nang/Vietnam

 

 

Ik raad je aan om tickets en tours voor Da Nang en Marble Mountains aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je tot 24 uur voor het begin van je activiteit gratis annuleren. Je ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

 

Bekijk ook: Foto’s van Hoi An en Foto’s van My Son

 

Praktische informatie over Vietnam

Bereikbaarheid van Hoi An

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Deze luchthavens worden vanuit Nederland niet rechtstreeks aangevlogen. Je zult altijd moeten overstappen in bijv. Hongkong, Doha (Qatar), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), Kuala Lumpur (Maleisië) of Singapore. Een ticket naar Da Nang met een tussenstop kost op het moment vanaf € 800,–. De meeste reizigers vliegen op Hanoi in het noorden of op Ho Chi Minh in het zuiden van Vietnam. Vanaf Hanoi of Ho Chi Minh City kun je de trein of de nachtbus naar Hoi An nemen. De nachtbus is comfortabel. Je kunt de stoelen helemaal naar achteren klappen.

Wil je een vlucht naar Da Nang, in de buurt van Hoi An boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden. De internationale luchthaven van Da Nang ligt ongeveer 30 kilometer van Hoi An. Je kunt de prijzen vergelijken op de website van Tix. De prijzen en voorwaarden kunnen verschillen, vergelijken kan geen kwaad.

Via de website van GetYourGuide kun je eenvoudig een privé transfer vanaf de luchthaven van Da Nang reserveren.

Hoi An is per bus heel goed bereikbaar. Dit is niet de snelste manier maar vaak wel de voordeligste. Er gaan nachtbussen tussen grotere steden en Hoi An. Op kleinere trajecten rijden er reguliere bussen. Vervoer per bus is nogal wennen in Vietnam. Buskaartjes zijn goedkoop en makkelijk op stations te verkrijgen of via je hotel te regelen. Ook kan je tegenwoordig je busticket naar Hoi An online via 12go.asia boeken.

Een avontuurlijke manier om Hoi An te bereiken is met een easyrider. Vanuit Hué of Da Nang reis je achterop de motor bij een local en maakt een tour in de omgeving. Tijdens het rijden vertelt hij veel over het land en kom je op plekjes waar je normaal niet snel komt. De route gaat over de Hai Van Pass, één van de mooiste bergpassen door de bergen en langs de kust van Vietnam. De easyrider boek je via GetYourGuide.

 

Vervoer in Hoi An

In Hoi An is alles compact en heel goed per voet bereikbaar. In de oude binnenstad zie je geen auto’s. Want tussen 08.30-11.00 uur en 15.00–21.00 uur (uitgebreid tot 21.30 uur in de zomer) zijn scooters en motorfietsen verboden door de straten van de oude stad van Hoi An. De straten zijn afgezet met grote, beweegbare borden die voorkomen dat voertuigen binnenkomen vanwege zwaar voetverkeer op deze momenten.

De fiets is een populair vervoersmiddel in Hoi An. Per fiets kun je de omgeving van Hoi An verkennen. Maak een fietstocht door de rijstvelden, stop onderweg in kleine dorpen en maak kennis met het plattelandsleven van Vietnam.

 

Overnachten in Hoi An

In Hoi An overnachtte ik in het Thuy Duong 3 Hotel aan de 92-94 Ba Trieu Street. Ik kan het hotel niet meer terugvinden op de boekingswebsites. In de buurt liggen de hotels:

Vanuit deze hotels loop je in een paar minuten naar het oude centrum van Hoi An.

Verblijf je liever in een ander hotel in Hoi An? Er zijn veel hotels in Hoi An.

Mijn kamer in het Thuy Duong 3 Hotel in Hoi An/Vietnam

 

Beste reistijd voor Hoi An

De beste reistijd voor Hoi An is van februari t/m augustus. Er valt dan de minste regen en je hebt de meeste kans op goed weer. Hoi An heeft een zeeklimaat. Er valt op alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Hoi An is 28°C en er valt in een jaar tijd 625 mm regen.

 

Lees ook: Beste reistijd voor Vietnam

 

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wil je nog meer voorpret of je nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik je onderstaande reisgidsen aanraden:

 

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Hoi An?  

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen over Vietnam

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Hoi An is voor velen één van de highlights van Vietnam. In Hoi An is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hoian #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel Hoi An is voor velen één van de highlights van Vietnam. In Hoi An is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hoian #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel Hoi An is voor velen één van de highlights van Vietnam. In Hoi An is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hoian #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel

Hoi An is voor velen één van de highlights van Vietnam. In Hoi An is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hoian #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel Hoi An is voor velen één van de highlights van Vietnam. In Hoi An is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hoian #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel Hoi An is voor velen één van de highlights van Vietnam. In Hoi An is genoeg te zien om een paar dagen door te brengen. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #hoian #bezienswaardigheden #vietnam #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com