Juli 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens de 7e etappe van het Westerborkpad, juli 2021

 

Ook de wisselvallige maand juli 2021 is alweer voorbij. In deze blog kijk ik terug op de afgelopen maand. In juli 2021 heb ik 4 uitstapjes gemaakt. De rest van de maand heb ik vooral heel veel nieuwe content voor deze website geschreven, veel foto’s bewerkt, dingen aan mijn websites aangepast, een aantal artikelen aangepast en veel ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

De coronapandemie is weer aan een opmars bezig. In juni werd er versoepeld, gevolg was dat er weer een stroom aan besmettingen op gang kwam. Dit keer waren het de feestende jongeren die besmet werden. Gevolg was dat er voor vakantiegangers veel restricties kwamen. Gelukkig vallen de overlijdens en ziekenhuisnamen mee, mede door de vaccinaties. Ik las dat degenen die in het ziekenhuis belandden veelal niet of slechts voor een deel gevaccineerd zijn.

In juli heb ik mijn tweede prik met het BioNTech/Pfizer vaccin gekregen. Ik heb er geen last van gehad. Ook nu ik volledig gevaccineerd ben, houd ik me strikt aan de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en mondkapje op als ik boodschappen doe😷, ook al hoeft het niet meer.

Juli was een heftige maand met de aanslag en het overlijden van misdaadjournalist Peter R. de Vries en de overstromingen in Limburg, Duitsland en België en de Olympische Spelen in Tokio zijn begonnen. Ik vind het aantal medailles 🏅deze eerste week, gezien de torenhoge verwachtingen, een beetje tegenvallen.

In deze blog De maand juli 2021 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand juli. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in juli mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in juli 2021

 • Ik ben er in juli 4x op uitgetrokken. De laatste week van juli zat het weer niet mee en ik voelde me niet zo goed, veel hoofdpijn/migraine. Ik liep in juli de Vrijheidswandeling en een korte beeldenwandeling in Haarlem, ik liep de zevende etappe van het Westerborkpad, ik wandelde in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik maakte een fietstocht langs de Manpadroute rond Vogelenzang. De blogs over de zevende etappe van het Westerborkpad, de Vrijheidswandeling in Haarlem en de fotoblog van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn in juli verschenen. De blogs over de de korte beeldenwandeling in Haarlem en mijn fietstocht verschijnen volgende maand. Houdt deze website in de gaten!

Juli 2021: Beeld van Hannie Schaft in het Kenaupark tijdens de Vrijheidswandeling in Haarlem, zonnedauw in de Amsterdamse Waterleidingduinen, het Oorlogsmonument in Baarn tijdens de 7e etappe van het Westerborkpad en het markeringsteken van de Manpadroute Juli 2021: Beeld van Hannie Schaft in het Kenaupark tijdens de Vrijheidswandeling in Haarlem, zonnedauw in de Amsterdamse Waterleidingduinen, het Oorlogsmonument in Baarn tijdens de 7e etappe van het Westerborkpad en het markeringsteken van de Manpadroute

 

 • Eind juli heb ik opnieuw een aantal artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast en SEO proof gemaakt. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. In de eerste helft van juli heb ik veel nieuwe blogs en artikelen voor beide websites geschreven.
 • In juli heb ik 969 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in juli plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Vorig jaar ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds februari heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek, dit omdat ik in deze coronatijd geen zin heb om naar een fysieke bieb te gaan. In juli lees ik 4 titels, waarvan 2 half: ik lees het einde van het boek Noorderlicht van Suzanne Vermeer, het spannende en verrassende boek Dubbelleven van Danielle Steel, Tot de maan en terug van Karen Kingsbury en een deel van het boek Zomer aan het meer van Susan Wiggs.

 • In juli verschijnt er 1 nieuw artikel op mijn website JTravel.nl. Welke dat is lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in juli 8 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten in juli mijn beide websites goed te vinden. De bezoekersaantallen in juli voor JTravelBlog en JTravel zijn weer beter dan de vorige maand, maar nog niet zo goed als in maart-april-mei 2021. Voor JTravel staat juli op plaats 4 overall sinds het bestaan van de website (oktober 2016).  Juli is voor JTravelblog een mindere maand. Overall staat juli op de 6e plek sinds september 2018. Ik merk dat alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen, hun doel niet missen. De meeste bezoekers komen ook in juli weer via zoekmachines en sociale media (vooral Facebook en Twitter), al is het aantal bezoekers via sociale media voor JTravelBlog weer minder dan de vorige maand, voor JTravel zit er weer een stijgende lijn in het aantal bezoekers via sociale media en ook de stijgende lijn via Pinterest heeft zich niet doorgezet. Ik heb besloten om niet meer elke nieuwe post op Instagram te plaatsen. Ik denk dat hier iets gewijzigd is in het algoritme, want wat mij al een paar maanden opvalt zijn de teruglopende likes op mijn posts. Zijn er meer Instagrammers die daar last van hebben of heb je er een verklaring voor?
 • Deze maand moest ik ook veel affiliate links aanpassen, Fox Verre Reizen werd ANWB Reizen en Skyscanner ging over van Tradedoubler naar hun eigen affiliateprogramma Impact. Dus moesten alle links aangepast worden. Gelukkig houd ik alle affiliatelinks bij in een excel spreadsheet waardoor het iets makkelijker zoeken werd.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in juli

Deze maand 5 dezelfde artikelen in deze top 5 als in juni, alleen de volgorde is anders.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Informatie over Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 3. Informatie Texel 2017
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 4. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 5. Reisschema Texel
  In dit artikel heb ik dag voor dag mijn reisschema de routekaarten van mijn 6-daagse vakantie naar Texel beschreven.

Informatie over Texel De haven van Texel

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in juli

In juli 2021 staan 2 nieuwe blogs, waarvan één al eerder in deze top 5 heeft gestaan (de Leitjesroute op Texel). Nieuw in deze top 5 is de blog over mijn wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. De andere drie blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen 🦊 zijn mijn favoriet. Maar er is veel meer te zien. Ik heb nog een lijstje van blogs die ik over de Amsterdamse Waterleidingduinen wil schrijven.
 3. Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam
  Ik was tot de zomer van 2020 nog nooit op de Zaanse Schans geweest. Omdat het door corona veel rustiger is dan normaal, grijp ik mijn kans. De niet-Europese toeristen blijven weg en de toeristen die er zijn, zijn veelal Nederlanders. In deze blog vertel ik je alles over dat wat op de Zaanse Schans te zien is, zoals de molens, de ambachten, musea, panden en winkels.
 4. De Leitjesroute in Oosterend op Texel
  De Leitjesroute in het plaatsje Oosterend op Texel is een korte route van 1,65 kilometer door het dorp. Aan de hand van genummerde leistenen bordjes loop je door Oosterend. In het dorp hangen leitjes (vandaar de naam Leitjesroute) op panden en huizen die belangrijk zijn. Op deze leitjes staat informatie over het pand zelf en zijn vroegere bewoners. De routebeschrijving kun je bij verschillende winkels in het dorp krijgen.
 5. Een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang
  Ik maakte een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Deze wandeling is onderdeel van het Buitenplaatsenpad, een verbinding tussen historische buitenplaatsen rond Heemstede en Vogelenzang. Buitenplaats Leyduin zijn meerdere buitenplaatsen die samengevoegd zijn: Leyduin, Oud-Woestduin en Vinkenduin.

De Belvedère op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang De Belvedère op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

 

Foto van de maand juli

Mijn foto van de maand juli 2021 is een foto die ik deze maand op in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte.

Een Sint Jansvlinder in de Amsterdamse Waterleidingduinen, juli 2021 Een Sint Jansvlinder in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in juli

Mijn beste instagram post van juli 2021 is een foto die ik in het Sint Anthony Gasthuis in Groningen maakte. Wat mij opvalt is dat mijn foto’s slecht geliked worden. De reden geen idee. Ik doe niets anders dan anders maar zelfs de foto van een vos doet het niet goed.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van juli

Voor mijn website JTravel is de pin Foto’s van de hofjes in Leiden de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelBlog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland. Dit waren vorige maand en al vaker de best scorende pins.

Tijdens je wandeling door Leiden zijn er vele hofjes te bezoeken. Mijn foto's van deze hofjes zie je op mijn website. Kijk en wandel je mee? #leiden #wandeling #hofjes #jtravel #jtravelblog #fotos Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in juli verschenen op JTravelBlog

In juli 2021 verschenen er in totaal 8 blogs op deze website. Mijn blogs verschijnen in principe (soms is er een uitzondering) op woensdag en zondag.

 1. Juni 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand juni 2021 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand juni voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’
  De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’ is een gids met tien wandelingen in en rond de stad Groningen. Een bekende plek voor mij, want ik ben opgegroeid in een dorp 10 kilometer van Groningen. Ik heb de wandelingen uit deze wandelgids op mijn bucketlist – wandelingen geplaatst.
 3. Westerborkpad etappe 6 : Station Hilversum – Station Hilversum Sportpark
  Het verslag van etappe 6 van het Westerborkpad van Station Hilversum naar Station Hilversum Sportpark over een afstand van 13,8 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject.
 4. Websites om vakantiehuizen te huren
  Deze zomer zijn veel mensen op zoek naar een vakantiehuis in Nederland en Europa. Ik heb een aantal betrouwbare websites om vakantiehuizen te huren voor je op een rijtje gezet. Je hebt in een vakantiehuis meer vrijheid dan in een hotel. En veel van de vakantiehuizen liggen in een schitterende natuur en rustig. Zeker in deze tijd is het heerlijk om in je eigen bubbel te blijven en geen of weinig contact te hebben met mede vakantiegangers in een groot en druk hotel.
 5. Vrijheidswandeling in Haarlem
  De Vrijheidswandeling in Haarlem is een wandeling langs 25 monumenten, gebouwen en beelden in Haarlem die te maken hebben met Tweede Wereldoorlog. Voor mij veel bekende plekken, maar tijdens deze wandeling ga ik toch anders naar bepaalde monumenten en gebouwen kijken.
 6. Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zeeland
  Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zeeland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Zeeland verblijft.
 7. Westerborkpad etappe 7 : Station Hilversum Sportpark – Station Baarn
  Het verslag van etappe 7 van het Westerborkpad van Station Hilversum Sportpark naar Station Baarn over een officiële afstand van 7,9 kilometer. De wandeling werd iets langer, de reden? Je leest het verderop in het verslag. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject.
 8. De Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) in Nederland
  Wandelaars kunnen met de Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) in Nederland hun hart ophalen. Er zijn op het moment 23 van deze Lange-Afstand-Wandelpaden. De Lange-Afstand-Wandelpaden worden beschreven op de website van Wandelnet en van elk Lange-Afstand-Wandelpad is een aparte gids te koop. In deze blog neem ik je in het kort mee langs de 23 Lange-Afstand-Wandelpaden.

Een bospad tijdens de 7e etappe van het Westerborkpad Een bospad tijdens de 7e etappe van het Westerborkpad

 

De artikelen die in juli verschenen op JTravel

In juli 2021 verscheen er 1 nieuw artikel op JTravel:

 1. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 9 juli 2021
  Mijn 8e bezoek (9e als je ook een deel van de wandeling Groene Wissel Vogelenzang meerekent) aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2021 begin ik bij ingang Panneland. Ik zie veel leuke dingen vandaag, zoals zonnedauw (vleesetend plantje), zebrarupsen van de Sint Jacobsvlinder op jakobskruiskruid, Sint Jansvlinders, damherten en 3 vossen. Ik heb weer een nieuwe plek leren kennen.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen, juli 2021 Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Aangepaste berichten in juli op JTravelBlog

Ik heb in juli twee blogs op JTravelBlog aangepast. De komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert gestaag.

 • Op vakantie in coronatijd
  In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen in deze coronatijd 😷 gaan op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel aangepast, omdat de reisadviezen binnen Europa veranderden.
 • Aanbiedingen
  Deze blog met aanbiedingen pas ik een paar keer per maand aan. De aanbiedingen zijn een last minute van de week, een arrangement van de week, maar ook vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen en een boek van de week. Het museum van de week staat ook weer online omdat de musea sinds juni weer geopend zijn. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

 

Aangepaste artikelen in juli op JTravel

Ik heb in juli 1 artikel op JTravel aangepast. De komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijd mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert gestaag.

 • Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandelingen op 9 juli 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik foto’s met de link naar alle foto’s van deze dag toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen, juli 2021 Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor augustus? Ik wil in elk geval weer een etappe van het Westerborkpad lopen en voor het eerst dit jaar een museum bezoeken. De planning is om eind augustus naar Groningen af te reizen, dit om mijn ouders voor het eerst sinds de coronapandemie weer te bezoeken. We zijn allemaal ingeënt en mijn moeder is jarig.
Ik heb me in 2021 voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is tot nu toe niet helemaal gelukt, want het is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In juli 2021 liep ik de Vrijheidswandeling en korte Beeldenwandeling in Haarlem, liep ik een etappe van het Westerborkpad van Station Hilversum Sportpark naar Station Baarn, maakte ik een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en fietste ik de Mandpadroute. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juli2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #fietsen #haarlem #vrijheidswandeling #beeldenwandeling #mandpadroute #jtravel #jtravelblog In juli 2021 liep ik de Vrijheidswandeling en korte Beeldenwandeling in Haarlem, liep ik een etappe van het Westerborkpad van Station Hilversum Sportpark naar Station Baarn, maakte ik een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en fietste ik de Mandpadroute. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juli2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #fietsen #haarlem #vrijheidswandeling #beeldenwandeling #mandpadroute #jtravel #jtravelblog In juli 2021 liep ik de Vrijheidswandeling en korte Beeldenwandeling in Haarlem, liep ik een etappe van het Westerborkpad van Station Hilversum Sportpark naar Station Baarn, maakte ik een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en fietste ik de Mandpadroute. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juli2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #fietsen #haarlem #vrijheidswandeling #beeldenwandeling #mandpadroute #jtravel #jtravelblog

In juli 2021 liep ik de Vrijheidswandeling en korte Beeldenwandeling in Haarlem, liep ik een etappe van het Westerborkpad van Station Hilversum Sportpark naar Station Baarn, maakte ik een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en fietste ik de Mandpadroute. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juli2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #fietsen #haarlem #vrijheidswandeling #beeldenwandeling #mandpadroute #jtravel #jtravelblog In juli 2021 liep ik de Vrijheidswandeling en korte Beeldenwandeling in Haarlem, liep ik een etappe van het Westerborkpad van Station Hilversum Sportpark naar Station Baarn, maakte ik een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en fietste ik de Mandpadroute. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juli2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #fietsen #haarlem #vrijheidswandeling #beeldenwandeling #mandpadroute #jtravel #jtravelblog In juli 2021 liep ik de Vrijheidswandeling en korte Beeldenwandeling in Haarlem, liep ik een etappe van het Westerborkpad van Station Hilversum Sportpark naar Station Baarn, maakte ik een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en fietste ik de Mandpadroute. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juli2021 #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #fietsen #haarlem #vrijheidswandeling #beeldenwandeling #mandpadroute #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com