Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’

De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’ is een gids met tien wandelingen in en rond de stad Groningen. Een bekende plek voor mij, want ik ben opgegroeid in een dorp 10 kilometer van Groningen en heb een aantal jaren in Groningen op school gezeten. Nu kom ik er af en toe omdat mijn ouders en andere familie nog in de provincie wonen. En tijdens mijn bezoeken aan mijn ouders, breng ik bijna altijd een bezoek aan de stad.

Deze wandelgids bestel ik online in de voorverkoop rechtstreeks bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De uitgever heeft regelmatig aanbiedingen met wandelgidsen die nog worden uitgegeven. De kosten zijn, als je ze voor de uitgiftedatum bestelt, een paar euro lager.

Deze wandelgids is geschreven door Marycke Janne Naber. Marycke Janne Naber is beeldend kunstenaar, fotograaf en medewerker beeldbank bij het Historisch Centrum Overijssel. Sinds zij in 2000 het Pieterpad heeft gelopen, is het ontwikkelen van wandelroutes haar grote passie. Inmiddels heeft zij verschillende wandel- en fietsgidsen op haar naam staan, zoals ‘Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle’, ‘De mooiste landgoedwandeling in Salland’ en ‘De mooiste landgoedwandeling in de Achterhoek’.

Ik heb verschillende wandelingen in Stad en Ommeland op Mijn bucketlist – Wandelingen staan en er komen nog een aantal bij. Want er staan een paar mooie wandelingen in deze wandelgids.

 

Groningen

Groningen heeft een rijke geschiedenis. De eerste vermelding over de stad dateert al uit 1040. Groningen is dan de meeste noordelijke post van het bisdom Utrecht. Het stratenplan van de binnenstad dateert ook uit deze tijd. Groningen is ontstaan uit twee kernen: de kern rond het Martinikerkhof en de kern tussen het Zuiderdiep en het Verbindingskanaal.

Groningen is een echte universiteitsstad met veel studenten. De universiteit kwam in 1614 in de stad.

Voor de echte Groningers is 28 augustus een feestdag: het Gronings ontzet wordt jaarlijks groots gevierd. Maar wat er die dag herdacht wordt, weten veel mensen niet: de overwinning op Bommen Berend in 1672 op de bisschop van Münster, Bernhard von Galen. Hij belegerde in 1672 de stad. Bommen Berend is de bijnaam van de bisschop. Hij trok in juli 1672 met een leger van 24.000 man op naar de stad om de protestantse Groningers proberen te bekeren tot het katholicisme. De opmars wordt gestuit en op 28 augustus 1672 druipt Von Galen af en is Groningen ontzet. Vandaar de naam Gronings ontzet.

In Groningen zijn een aantal musea gevestigd: Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, Nederlands Stripmuseum (in het Forum, dat ook de moeite van een bezoek waard is), Universiteitsmuseum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Andere bekende plekken in Groningen: de Martinitoren en daarachter liggende Martinikerk en het Martinikerkhof, de Prinsentuin, het Station van Groningen met daarvoor het beeld Peerd van Ome Loeks, de A-Kerk, de Synagoge en de Jozefkerk. Bekende pleinen zijn de Grote Markt en de Vismarkt. Ook leuk zijn de vele hofjes in Groningen. Er liggen er 32 in de stad. Er is nog veel meer te zien. Op mijn andere website heb ik heel veel informatie en foto’s over de bezienswaardigheden in Groningen staan.

Een wandeling door en rond de stad Groningen is de moeite waard.

 

Lees ook: Groningen

 

Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’

In deze wandelgids neemt Marycke Janne Naber je mee naar de binnenstad van Groningen en het landelijk gebied rond de stad. De wandelingen gaan door het Noorderplantsoen, het Stadspark en Kardinge, langs historische hofjes en villa’s en langs de moderne architectuur in Corpus Den Hoorn en op de Zernike Campus. Alle bezienswaardigheden werden samengevoegd tot prachtige wandelingen langs grachten, plassen, meren, kanalen en de typisch Groningse diepen. Vanuit Haren gaat een wandeling naar de provincie Drenthe over een drietal voorname landgoederen bij Eelde en Glimmen.

De gidsen in de reeks ‘Wandelen buiten de binnenstad van …’ zijn geschreven om het langesafstandsgevoel van bijv. het Pieterpad of het Trekvogelpad  dichtbij huis te ervaren. De wandelingen in de wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’ combineren het langeafstandswandelen met de aantrekkelijke kanten van een stedelijke omgeving ‘urban walking’: relaxed lopen langs water, groen, historie en onbekende mooie plekken.

De wandelgids is voorzien van overzichtelijke routekaartjes, veel achtergrond informatie en gedetailleerde routebeschrijving, zoals alle wandelgidsen uit de serie ‘Wandelen buiten de binnenstad van …’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ook deze wandelgids heeft een standaard opbouw:

 • Lengte in kilometers
 • Start- en eindpunt
 • Bezienswaardigheden tijdens de wandeling
 • De QR-code en het nr. van de wandeling op de website van Wandelzoekpagina. Deze QR-code staat op de openingspagina van elke wandeling. Met deze QR-code krijg je gratis toegang tot de betreffende wandeling op de website van Wandelzoekpagina.nl. Elke wandeling heeft een viercijferige code. Met deze code kun je gratis de meest actuele routebestanden downloaden
 • Uitgebreide routebeschrijving met plattegrond en interessante achtergrondinformatie
 • Mooie foto’s

Het start- en eindpunt zijn goed bereikbaar en onderweg zijn horecagelegenheden die op het kaartje worden aangegeven en in wandelbeschrijvingen worden vermeld. Informatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer (wel staat bij verschillende wandelingen dat er bushaltes op bepaalde kilometers zijn) en overnachtingsmogelijkheden ontbreken in deze wandelgids. Dit in tegenstelling tot de meeste andere wandelgidsen die ik al beschreven heb.

De wandelingen zijn niet gemarkeerd maar met behulp van de routebeschrijving in deze wandelgids en eventueel het GPX-bestand van je gekozen wandeling die je kunt vinden op de website van Wandelzoekpagina kun je niet verdwalen.

Een voorbeeld van een wandeling in de wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Groningen' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig Een voorbeeld van een wandeling in de wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

Lees meer: Alles over GPX-bestanden en GPS-wandelen

 

Wandelingen

De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’ bevat 10 wandelingen met een afstand van 10 tot 16 kilometer.

 • Helpmanpad : 13 kilometer
 • Hofjespad : 10 kilometer
 • Hoogkerkpad : 16 kilometer
 • Hoornsemeerpad : 13 kilometer
 • Kardingepad : 14 kilometer
 • Landgoederenpad : 16 kilometer
 • Meerstadpad : 13 kilometer
 • Parkenpad : 11 kilometer
 • Paterswoldsemeerpad : 14 kilometer
 • Reitdieppad : 14 kilometer

 

De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’ is een aanrader. Heb jij deze wandelgids al gekocht? De wandelgids telt 128 pagina’s en is voor € 17,95 te koop bij de uitgever of via Bol.com of rechtstreeks bij de uitgever.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Groningen' bevat 10 rondwandelingen van 10 tot 16 kilometer rond de binnenstad en het landelijk gebied daarbuiten. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #groningen #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Groningen' bevat 10 rondwandelingen van 10 tot 16 kilometer rond de binnenstad en het landelijk gebied daarbuiten. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #groningen #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Groningen' bevat 10 rondwandelingen van 10 tot 16 kilometer rond de binnenstad en het landelijk gebied daarbuiten. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #groningen #jtravel #jtravelblog

De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Groningen' bevat 10 rondwandelingen van 10 tot 16 kilometer rond de binnenstad en het landelijk gebied daarbuiten. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #groningen #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Groningen' bevat 10 rondwandelingen van 10 tot 16 kilometer rond de binnenstad en het landelijk gebied daarbuiten. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #groningen #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Groningen' bevat 10 rondwandelingen van 10 tot 16 kilometer rond de binnenstad en het landelijk gebied daarbuiten. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #groningen #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com