Wandelnetwerk Noord-Holland : Buitenplaatsroute rond Velsen

Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen

 

Ik liep de Buitenplaatsroute rond Velsen over buitenplaatsen Beeckestijn en Velserbeek en bracht een kort bezoek aan Oud-Velsen. De wandelroute begint bij Buitenplaats Beeckestijn bij knooppunt 80. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de  wandeling op elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee langs de schitterende Buitenplaatsroute rond Velsen?

Je loopt over Buitenplaats Beeckestijn door de bossen, via onverharde paden naar Buitenplaats Velserbeek en terug. Vanaf het hertenkamp op Buitenplaats Velserbeek kun je via een tunneltje onder de drukke Parkweg naar Oud-Velsen lopen. Het is maar een klein stukje om naar een mooi stukje Nederland te lopen. Daarna pik je heel makkelijk de route weer op en loop je terug naar Buitenplaats Beeckestijn.

 

Wandelnetwerk Noord-Holland

De website van Wandelnetwerk Noord-Holland  bied je de keuze uit bestaande routes of het maken van je eigen route. Dit kan met behulp van de routeplanner. De gratis routekaarten download en/of print je vanaf de website. Je kunt ze ook delen met vrienden of toevoegen aan de app. De markering van het wandelnetwerk in het veld is leidend voor de routes. Je wandelt vanaf één van de startpunten, waar je uit verschillende gemarkeerde routes kunt kiezen. Deze startpunten liggen op strategische locaties (bij stations, parkeerterreinen en/of horeca gelegenheden) waar een informatiebord (startpaneel) de rondwandelingen vanaf dat startpunt toont. Alle routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met duurzame routepaaltjes voorzien van een herkenbaar logo, gekleurde pijlen en keuzepuntnummers. Naast de routeplanner zijn er ook de ommetjes van de maand, themaroutes en startpuntenroutes. Wandelnetwerk Noord-Holland wordt beheerd door Recreatie Noord-Holland en Recreatieschap West-Friesland en in samenwerking met verschillende terreinbeheerders. Wandelnetwerk Noord-Holland bestaat in 2021 10 jaar. De wandelingen gaan vooral via onverharde paden. Deze wandelroute is ongeveer 90% onverhard, 10% verhard.

Routepaaltje tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Routepaaltje tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen

 

Wandelnetwerk Noord-Holland heeft een wandel-app ontwikkeld met alle routes van het wandelnetwerk. Deze gratis app kun je downloaden in de App Store en in PlayStore. Wat mij opvalt in deze app is dat er geen mogelijkheid is om vanuit de app de GPS-track te downloaden. Het downloaden kan wel als je de website van Wandelnetwerk Noord-Holland opent en via de oranje button opslaan kiest voor GPS. Sinds het voorjaar van 2021 heb ik tijdens elke wandeling het GPX-bestand gedownload. Mocht de route onderweg slecht aangegeven worden, kan ik terugvallen op mijn telefoon. Dit keer heb ik mijn telefoon nodig gehad omdat de kleuren van de pijlen nog al eens wijzigden en ik onderweg her en der waarschijnlijk een paar pijlen die laag bij de grond stonden gemist heb. Lang leve de telefoon.

De wandel app Wandelnetwerk Noord-Holland

De wandel app Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Buitenplaats Beeckestijn

Landhuis Beeckestijn dateert uit de 15e eeuw. Het versterkte landhuis was eigendom van de familie Beeckestijn. In de 18e eeuw kocht Jacob Boreel Janszoon, een invloedrijke regent, Landhuis Beeckestijn. Het huis werd in 1755 vergroot en het park achter het huis werd aangelegd. De tuinen van Beeckestijn zijn uniek voor Nederland. In de tuinen komen twee historisch belangrijke stijlvormen voor: een strak geometrisch opgezet deel volgens de Franse barok en een speels meer natuurlijk Engels landschapspark. Het is er prachtig met alle zichtlijnen. Tijdens je wandeling loop je in het begin door de mooi aangelegde siertuinen en daarna loop je via mooie bospaden door de bossen. In het landhuis worden regelmatig exposities gehouden. In het koetshuis is Brasserie Beeckestijn gevestigd.

Website

Brasserie Beeckestijn op Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Brasserie Beeckestijn op Buitenplaats Beeckestijn

 

Buitenplaats Velserbeek

Buitenplaats Velserbeek is een statig gebouw met met omliggend park. De buitenplaats stamt uit de tweede helft van de 16e eeuw. Een deel van de Buitenplaatsroute rond Velsen loopt door Park Velserbeek. Dit groene park vol bossen is ontstaan vanuit een oude buitenplaats met een rijke historie. De buitenplaats is nu een rustig natuurgebied. De Theeschenkerij is gevestigd in de oude Oranjerie van Buitenplaats Velserbeek.

 

Oud Velsen

Al in een schenkingsactie in de 8e eeuw wordt Velsen met Felison aangeduid. Felison is de oudste bekende benaming. In deze tijd vindt ook de kerstening van Kennemerland plaats. Uit deze tijd dateert ook het middelpunt van Oud Velsen: de Engelmunduskerk. Deze kerk ligt op een terp en werd gebouwd in de 12e eeuw. Toen was het een eenvoudig tufstenen gebouwtje. In de 13e eeuw werd de kerk uitgebreid met een bakstenen toren en een kapel.

De Engelmunduskerk in Oud Velsen tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De Engelmunduskerk in Oud Velsen

 

Velsen was rond 1900 op zijn grootst. Daarna is het dorp gehalveerd door de aanleg van het Noordzeekanaal. Dit kanaal werd tussen 1865 en 1876 ten noorden van Velsen aangelegd. Mede door de kanaalverbredingen is Velsen steeds kleiner geworden.

De dorpskern dateert uit de 18e eeuw en is grotendeels bewaard gebleven. Sinds 1970 is Velsen een beschermd dorpsgezicht. In het dorp zie je nog verschillende monumenten, zoals de Engelmunduskerk, het oude raadhuis, het huis met de troffel, het cachot (voormalig arrestantenlokaal) en de tuinmuur. Het dorp heeft mooie gevels. Veel gebouwen zijn rijksmonumenten.

Een gevel in Oud Velsen tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Een gevel in Oud Velsen

 

Wist je dat Oud Velsen de opnamelocatie is voor de soapserie Goede tijden, Slechte tijden. Oud Velsen (of Velsen Zuid) is dan het fictieve stadje Meerdijk.

 

In Oud Velsen worden buitenscènes opgenomen voor de soapserie Goede tijden, Slechte tijden.

 

Vanaf de kade heb je een prachtig uitzicht over het Noordzeekanaal en het aan de andere kant van het water gelegen industriegebied.

 

Buitenplaatsroute rond Velsen

Ik liep in november de Buitenplaatsroute rond Velsen van Wandelnetwerk Noord-Holland, het ommetje van de maand november 2020 op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. In het Ommetje van de maand nemen wandelverslaggevers je mee over de mooiste wandelroutes van Noord-Holland.

 

Buitenplaats Beeckestijn

Met de bus kom ik aan bij de bushalte Velsen Zuid, Beeckestijn, aan de overkant van de drukke Rijksstraatweg. Pas op als je deze weg oversteekt, want het verkeer raast gewoon door.

Ik begin mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen bij startpunt 80. Dit startpunt ligt tussen de ingang van Buitenplaats Beeckestijn en de parkeerplaats.

De ingang van Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De ingang van Buitenplaats Beeckestijn

 

Helaas schijnt de zon niet, en de zon zal ook gaan schijnen tijdens deze wandeling, ondanks de voorspellingen op de verschillende weerapps die ik de dagen voor deze wandeling geraadpleegd heb.

Eenmaal binnen de hekken van Buitenplaats Beeckestijn volgen de knooppuntenpaaltjes elkaar in het begin heel snel op. Vanaf het hek heb ik een mooi zicht op het landhuis en de naast gelegen koetshuizen. In het gebouw aan de rechterkant is een brasserie gevestigd. In het gebouw aan de linkerkant is een bedrijf gevestigd. Ondanks dat het november is, staan er hier en daar nog struiken in bloei.

Ik loop om het grasveld voor het landhuis en zie daar het knooppuntenpaaltje nr. 94 en bord met uitleg over Beeckestijn. Ik volg hier voorlopig de rode route. Ik loop om het landhuis heen en daar staat al het knooppuntenpaaltje nr. 77. Hier wijk ik van de route af. Want ook de achterkant van het landhuis en vooral de beelden en de zichtlijn aan de achterkant zijn te mooi om niet te fotograferen. In totaal staan hier 4 witte beelden op hun sokkel. Met de herfstkleuren van de omgeving een schitterend plaatje.

Beelden op Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Beelden op Buitenplaats Beeckestijn

 

Ik loop terug naar nr. 77 en loop een klein stukje rechtdoor naar knooppuntenpaaltje nr. 79. Aan de rechterkant bevinden zich de nutstuinen met een mooie zichtlijn. Doordat het herfst is, staat hier niets meer in bloei, helaas. Deze nutstuin/moestuin heeft aan twee kanten een slangenmuur. Ik was iets meer geïnteresseerd in de zichtlijn.

De nutstuinen op Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De nutstuinen op Buitenplaats Beeckestijn

 

Na dit bezoek steek ik over naar cirkelvormige bloementuin. Ik kon helaas geen overzichtsfoto maken want de hoveniers waren druk aan het werk. Je kunt via de verschillende paden tussen de heggen en bloemen doorlopen. Een paar vrouwen die hier ook liepen, deden moeilijk en moesten precies dat pad langs waar ik stond te fotograferen. Hoezo 1,5 meter en waarom niet een paadje verder. Ik stond er al. Ik denk dat dit deel er in het voorjaar en de zomer heel mooi uitziet.

Uitleg over de bloemenwaaier op Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Uitleg over de bloemenwaaier op Buitenplaats Beeckestijn

 

De route gaat verder aan de andere kant van de cirkel. Daar is het op de paden even goed opletten want de rode pijlen staan wel erg laag bij de grond en soms achter het groen. Ik loop langs de boomgaard en zie hier ook de eerste paddenstoelen. Ik zal er nog veel tegenkomen tijdens deze wandeling. Aan het eind van dit pad ligt de schelpvormige vijverkom. Een mooi aangelegde vijver, helaas zonder werkende fontein, maar met mooie zichtlijnen. Vooral aan de overkant van de vijver zie je over de water heen het landhuis.

De achterkant van landhuis Beeckestijn op Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De achterkant van landhuis Beeckestijn op Buitenplaats Beeckestijn

De schelpvormige vijverkom op Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De schelpvormige vijverkom op Buitenplaats Beeckestijn

 

Via een laan in herfsttooi kom ik bij knooppuntenpaaltje nr. 76. Ook hier weer schitterende zichtlijnen via de lanen.

Een bospad tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen

Een bospad tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Bospaden

 

Ik loop nog een stukje rechtdoor en dan sla ik rechtsaf op weg naar knooppunt 74. Hier is het even zoeken welk paadje ik moet nemen naar het volgende knooppunt: 73. Bij knooppunt 74 staat een informatiebord over Buitenplaats Hoogergeest. Van het landhuis is niets meer over, het is nu een mooi wandelgebied. Alleen de muur en het hekwerk herinneren nog aan de buitenplaats.

Een bospad tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Een bospad

 

Tussen Buitenplaats Beeckestijn en Buitenplaats Velserbeek

De route gaat verder tussen twee buitenplaatsen. Ik loop een stukje via de Waterlandweg en daarna via een mooi bospad met aan alle kanten paddenstoelen tot bijna aan de Driehuizerkerkweg. Dit gebied hoort bij de plaats Driehuis. Voor me ligt een fietspad maar net daarvoor duik ik gelukkig het bos weer in en loop ik weer via een mooi bospad met links en rechts, soms door de kleuren onopvallende, paddenstoelen. Het is een lang stuk voor ik bij het volgende knooppunt ben, nr. 70.

Paddenstoelen tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Paddenstoelen

 

De kleur van de pijlen verandert vanaf knooppunt 70 naar paars. Ik zie om mij heen weer overal paddenstoelen. Door de mooie lanen blijf ik de paarse pijlen volgen. Het deel tussen knooppunt 70 en 69 is het langste stuk van de wandeling. Saai is het niet.

Een bospad tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen

Een bospad tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen

Een bospad langs het water tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond VelsenBospaden

 

Buitenplaats Velserbeek

Het is inmiddels etenstijd en op een mooi open veldje op Buitenplaats Velserbeek besluit ik op een bankje mijn meegebrachte boterhammen te gaan eten. Dat kun je daar dus beter niet doen. Het uitzicht is fantastisch op een theekoepel maar er zijn zoveel brutale kauwen die je bijna het brood uit de handen trekken. Ik heb niets laten vallen, maar als je dat wel doet, zullen ze er als de kippen bij zijn. Elke beweging werd nauwlettend door een groep van zeker 20 vogels gevolgd.

De Theekoepel op Buitenplaats Velserbeek tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De Theekoepel op Buitenplaats Velserbeek

 

Ik loop al etend in de richting van de theeschenkerij Velserbeek. Op het moment dat ik hier loop is de theeschenkerij gesloten. In dit deel loop je om het water van het hertenkamp. Er lopen hertjes en zwemmen eenden en andere vogels. In de buurt van de theeschenkerij is een volière met o.a. parkieten.

Ik loop voor een mooi landhuis langs. Dit is het landhuis van Buitenplaats Velserbeek. Nu is hier een advocatenkantoor gevestigd.

De Buitenplaatsroute volgt het water dat om het hertenkamp loopt.

 

Oud Velsen

Aan het eind van dit pad staat knooppuntenpaaltje nr. 69. Hier wijk ik van de route af. Deze buitenplaatsroute rond Velsen gaat verder als je hier rechts afslaat maar ik besluit om een knooppunt extra in mijn route op te nemen, nl. nr. 68. Hierdoor bezoek je ook Oud-Velsen.

Tijdens de Instameet Week van de Industriecultuur 2021 varen we tijdens de Beverwijkse haventocht door het Noordzeekanaal en zie ik Oud Velsen liggen. Groepsgenoten zijn enthousiast over deze plaats. Mijn interesse is gewekt en omdat ik er tijdens deze wandeling zo dicht bij ben, besluit ik een kijkje te nemen in Oud Velsen. Ik volg de paarse pijlen en loop via het tunneltje onder de Parkweg naar Oud-Velsen. In het dorp blijf ik de paarse pijlen volgen. Het is een schitterend dorp met veel (rijks)monumenten. Het is er wel heel erg rustig. Toeristen en ook bewoners heb ik amper gezien. Vanaf de kade van het Noordzeekanaal heb ik een mooi uitzicht over het water en de overkant.

Ik loop rondje om de kerk en door het dorp.

Een huis in Oud Velsen tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Een huis in Oud Velsen

Het Noordzeekanaal vanuit Oud Velsen tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Het Noordzeekanaal vanuit Oud Velsen

 

Als ik uitgekeken ben loop ik terug via het tunneltje naar knooppunt 69.

 

Tussen knooppunt 69 en 75

Tussen knooppunt 69 en 74 volg ik de grijze pijlen. Het is een lang stuk met (helaas) hekken aan beide kanten van het bospad. Wel staat er een mooi huis met kleurige luiken. Op een hekje zit een roodborstje om zich heen te  kijken. En bij een boom zitten op meerdere plekken hele mooie paddenstoelen. Meer is er op dit stuk niet te beleven.

Een huis onderweg tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Een huis onderweg

 

Ik ben weer bij knooppunt 74. Vanaf hier volg ik weer de blauwe pijlen. Hier ben ik eerder geweest en ik loop een stukje tot knooppunt 75 dat ik eerder ook al gelopen heb. Vanaf dit knooppunt volg ik weer de rode pijlen. Volg je het nog, al die kleuren. Hieronder bij het kopje wandelroute staan alle knooppunten en de kleuren pijlen die je moet volgen.

Ik ben weer op Buitenplaats Beeckestijn.

 

Terug op Buitenplaats Beeckestijn

Het deel tussen knooppunt 75 en 82 is niet heel duidelijk aangegeven met de rode pijlen. Op een gegeven moment ben ik even de weg kwijt. Gelukkig biedt de telefoon uitkomst en zie ik via de app waar ik me bevindt en waar ik heen wil.

Een bospad langs het water tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Een bospad

 

Onderweg zie ik weer zoveel mooie paddenstoelen.

Ik loop langs een soort kerkje. Het is een folly is een kapelwoning uit 1769 in neogotische stijl en heeft dienst gedaan als tuinmanswoning en niet als kapel. Een folly had geen nut, maar dienden als tuinversiering. Ach ja waarom niet als je er de ruimte voor hebt.

De folly tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De folly

 

Tot knooppunt 82 is het verder een redelijk saai deel maar er staan wel veel paddenstoelen, ook aan de kant van de Kweekensteinsweg, de doorgaande weg, parallel aan het bospad.

Net na knooppunt 82 staat de historische koelkast. Op een heuvel ligt een ijskelder uit de 18e eeuw. Deze ijskelder is 5 meter diep en in de winter werden er ijsblokken gezaagd en bewaard in de kelder. Het ijs smolt niet en in de zomer werden de ijsblokken gebruikt om het voedsel te koelen. Nu leven er vleermuizen in de ijskelder.

De ijskelder tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De ijskelder

 

Bij zowel de folly als de ijskelder staan borden met uitleg. Deze borden staan ook bij de tuinen en op meer interessante plekken op deze Buitenplaatsroute rond Velsen. Ik loop nog een stuk over mooie bospaden.

Een bospad tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Een bospad

 

Vanaf het knooppunt 78 kom je weer in de buurt van het landhuis en de schitterende tuinen van Buitenplaats Beeckestijn, zoals de neobaroktuin met een tunnelvormige berceau (een met bomen overgroeid pad/loofgang van beuk) die me doet denken aan de berceau in de Prinsentuin in Groningen.

De baroktuin op Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De baroktuin op Buitenplaats Beeckestijn

De berceau in de baroktuin op Buitenplaats Beeckestijn tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De berceau in de baroktuin op Buitenplaats Beeckestijn

 

Ik ben weer bij het landhuis. Nog twee knooppunten 94 en 80 een paar foto’s en dan is mijn fantastische wandeling over vooral Buitenplaats Beeckestijn ten einde. Ik kom hier nog een keer terug om deze wandeling in het voorjaar te maken.

Met de bus (lijn 74) aan de overkant van Buitenplaats Beeckestijn reis ik via IJmuiden en Haarlem naar huis.

 

Mijn route

 

Praktische informatie

Wandelroute

Deze Buitenplaatsroute rond Velsen staat op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. Ik vond het ook heel handig om de app van Wandelnetwerk Noord-Holland te gebruiken. Zo kon ik precies zien of ik de juiste route nam. Want soms was het onduidelijk en de pijltjes stonden soms verscholen in het groen.

De knooppunten zijn: 80, 94, 77, 79, 76, 75, 74, 73, 70, 69, 68, 69, 74, 75, 82, 78, 94 en 80.

Knooppunt 75 tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Knooppunt 75 tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen

 

Deze knooppunten staan soms dicht op elkaar, soms ook niet en om je scherp te houden moet je onderweg verschillende kleuren pijlen volgen:
Tussen de knooppunten: 80, 94, 77, 79, 76, 75 volg je de rode pijlen.
Tussen de knooppunten 75, 74, 73 en 70 volg je de blauwe pijlen.
Tussen de knooppunten 70, 69, 68 en 69 volg je de paarse pijlen. Dit is inclusief het rondje door Oud-Velsen die ik extra heb toegevoegd tussen knooppunten 69, 68 en 69.
Tussen de knooppunten 69 en 74 volg je de grijze pijlen.
Tussen knooppunt 74 en 75 volg je weer de blauwe pijlen.
En tussen knooppunten 75, 82, 78, 94 en 80 volg je weer de rode pijlen.

Grijze routepijl tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Grijze routepijl tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen

 

Afstand

De wandelroute Buitenplaatsroute Velsen heeft een lengte van 5,85 kilometer. Ik liep meer kilometers, omdat ik soms wat omgelopen ben voor het maken van foto’s en bij knooppunt 69 ben ik naar Velsen-Zuid gelopen voor een wandeling door Oud-Velsen.

 

Bereikbaarheid

Het beginpunt is Buitenplaats Beeckestijn. De parkeerplaats ligt aan de zijkant van de ingang. Voor je navigatie moet je Parkeerplaats Kweekensteinweg, Rijksweg 136, Velsen-Zuid of Wandelstartpunt Beeckestijn invoeren.

Ik ben met de bus vanuit Haarlem naar Beverwijk Station gereisd en heb daar buslijn 74 van Connexxion genomen naar bushalte Velsen Zuid, Beeckestijn. Let op de bus stopt hier alleen als je vanuit Beverwijk naar Buitenplaats Beeckestijn reist. Waar de bus op de terugreis stopt, geen idee, want aan de overkant is geen bushalte voor de bus naar Beverwijk.

De terugreis ben ik vanaf de bushalte Velsen Zuid, Beeckestijn verder gereisd met dezelfde lijn 74 naar IJmuiden en ben daar overgestapt op de bus naar Haarlem.

Met de trein kun je naar Driehuis reizen en daar de route oppikken of naar station Beverwijk en vanaf Beverwijk met de bus naar Buitenplaats Beeckestijn.

 

Honden

Honden zijn op delen van deze wandelroute toegestaan, maar je mag niet door de tuinen. Loop eromheen. Waar je hond wel of niet mag lopen staat goed aangegeven.

 

Horeca

Direct bij de start van deze wandeling is Brasserie Beeckestijn gevestigd. Dit restaurant is gevestigd in het koetshuis van Buitenplaats Beeckestijn.

Aan de andere kant op Buitenplaats Velserbeek is De Theeschenkerij gevestigd. De Theeschenkerij is gevestigd in de oude Oranjerie van Velserbeek.

De Theeschenkerij op Buitenplaats Velserbeek tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen De Theeschenkerij op Buitenplaats Velserbeek

 

Bij beide restaurants krijg je op vertoon van de wandelapp (te downloaden via de app voor Android-telefoons of app voor de iPhone) van Wandelnetwerk Noord-Holland of een geprinte routekaart een aantrekkelijke korting.

 

Overnachten

Er zijn een paar overnachtingsmogelijkheden in Velsen-Zuid in de buurt van Buitenplaats Beeckestijn. Wil je liever in bijv. Beverwijk of IJmuiden overnachten, ook daar zijn mogelijkheden. Alle hotels en de prijzen via Booking.com.

Je kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb. Boek je voor de eerste keer via Airbnb? Met deze link krijg je korting op je eerste boeking.

 

Heb jij wel eens een wandeling van het Wandelnetwerk Noord-Holland gemaakt? Zo ja, waar was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik liep de Buitenplaatsroute rond Velsen van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het is een wandelroute over een paar buitenplaatsen rond Velsen, zoals Buitenplaats Beeckestijn en Buitenplaats Velserbeek. Een mooie wandeling door de bossen van de buitenplaatsen. Wandel je mee? #buitenplaatsroute #buitenplaatsbeeckestijn #buitenplaatsvelserbeek #velsen #wandelnetwerknoordholland #jtravelblog #jtravel Ik liep de Buitenplaatsroute rond Velsen van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het is een wandelroute over een paar buitenplaatsen rond Velsen, zoals Buitenplaats Beeckestijn en Buitenplaats Velserbeek. Een mooie wandeling door de bossen van de buitenplaatsen. Wandel je mee? #buitenplaatsroute #buitenplaatsbeeckestijn #buitenplaatsvelserbeek #velsen #wandelnetwerknoordholland #jtravelblog #jtravel Ik liep de Buitenplaatsroute rond Velsen van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het is een wandelroute over een paar buitenplaatsen rond Velsen, zoals Buitenplaats Beeckestijn en Buitenplaats Velserbeek. Een mooie wandeling door de bossen van de buitenplaatsen. Wandel je mee? #buitenplaatsroute #buitenplaatsbeeckestijn #buitenplaatsvelserbeek #velsen #wandelnetwerknoordholland #jtravelblog #jtravel

Ik liep de Buitenplaatsroute rond Velsen van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het is een wandelroute over een paar buitenplaatsen rond Velsen, zoals Buitenplaats Beeckestijn en Buitenplaats Velserbeek. Een mooie wandeling door de bossen van de buitenplaatsen. Wandel je mee? #buitenplaatsroute #buitenplaatsbeeckestijn #buitenplaatsvelserbeek #velsen #wandelnetwerknoordholland #jtravelblog #jtravel Ik liep de Buitenplaatsroute rond Velsen van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het is een wandelroute over een paar buitenplaatsen rond Velsen, zoals Buitenplaats Beeckestijn en Buitenplaats Velserbeek. Een mooie wandeling door de bossen van de buitenplaatsen. Wandel je mee? #buitenplaatsroute #buitenplaatsbeeckestijn #buitenplaatsvelserbeek #velsen #wandelnetwerknoordholland #jtravelblog #jtravel Ik liep de Buitenplaatsroute rond Velsen van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het is een wandelroute over een paar buitenplaatsen rond Velsen, zoals Buitenplaats Beeckestijn en Buitenplaats Velserbeek. Een mooie wandeling door de bossen van de buitenplaatsen. Wandel je mee? #buitenplaatsroute #buitenplaatsbeeckestijn #buitenplaatsvelserbeek #velsen #wandelnetwerknoordholland #jtravelblog #jtravel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com