Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’

De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Delft' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’ is een gids met 10 thematische wandelingen in en rond Delft, variërend tussen 11 en 14,5 kilometer. De uitdaging voor de routemakers Cock Hazeu en Peter Kuiper was daarbij om ook mensen die denken alles in en om Delft wel te kennen, te laten zien dat er toch nog veel te ontdekken valt. Wandel je mee door Delft?

Deze wandelgids krijg ik toegestuurd door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De uitgever heeft regelmatig aanbiedingen met wandelgidsen die nog worden uitgegeven. De kosten zijn, als je ze voor de uitgiftedatum bestelt, een paar euro lager. Ik open, zoals altijd, nieuwsgierig de envelop die in mijn brievenbus ligt.

Deze wandelgids is geschreven door Cock Hazeu en Peter Kuiper. Cock Hazeu en Peter Kuiper zijn vertrouwde routemakers uit de stal van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ze maakten al diverse gidsen onder het motto ‘Wandelen Dichtbij’. Hun uitgangspunt: ook in je eigen omgeving, zelfs in de drukke Randstad, valt prima te wandelen. Als je maar weet waar je moet zijn. Een paar voorbeelden van gidsen van deze routemakers zijn Wandelgids ‘Wandelen in de Hollandse Delta’, Wandelgids ‘Wandelen in Rijnland’ en Wandelgids ‘Wandelen in Schieland en de Krimpenerwaard’. Hun uitgangspunt: ook in je eigen omgeving, zelfs in de drukke Randstad, valt prima te wandelen. Als je maar weet waar je moet zijn. En dat weten beide heren als geen ander.

Delft staat op mijn bucketlist en een paar van deze wandelingen komen zeker op Mijn bucketlist – Wandelingen.

 

Delft

Er zijn tal van redenen om de Hollandse stad Delft al te kennen of te willen leren kennen, zoals Delfts Blauw, de schilder Johannes Vermeer, het Prinsenhof (hier resideerde Prins Willem van Oranje, dit is het voormalige Sint-Agathaklooster), de Technische Universiteit, de Nieuwe Kerk met het praalgraf Willem van Oranje en de Grafkelder van Oranje-Nassau. Tijdens deze wandelingen leer je Delft goed kennen, je ontdekt de stadsnatuur en het fraaie groene gebied rond Delft. Op het wandelprogramma staan ook de monumentale Oostpoort, de historische Tanthofkade en kunst in de polder. Je komt langs mooie plekken en bezoekt het drukst bebouwde stukje Nederland. Ook de TU-campus wordt niet overgeslagen.

Ik ken Delft niet maar de stad staat nog op mijn bucketlist om te ontdekken. Delft heeft een historische binnenstad, ontwikkelde zich in de 19e eeuw tot industriestad en profileert door de aanwezigheid van een Technische Universiteit en de onderzoeksinstituten TNO, als Delft Kennisstad.

Zoals in elke wandelgids staan ook in deze wandelgids weer een aantal mooie wandelingen die uitnodigen om Delft te verkennen.

 

Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’

Delft is een ideale stad om wandelend te ontdekken. Cock Hazeu en Peter Kuiper hebben tien thematische wandelingen ontworpen die een stukje van de stad combineren met het groene buitengebied van Delft of het bijzondere groen in de stad zelf. Ook leiden ze je langs de monumentale Oostpoort, over de historische Tanthofkade en langs kunst in de polder. En natuurlijk slaan ze de TU-campus niet over. Het zijn rondwandelingen van gemiddeld 12 kilometer.

De gidsen in de reeks ‘Wandelen buiten de binnenstad van …’ zijn geschreven om het langesafstandsgevoel van bijv. het Pieterpad of het Trekvogelpad dichtbij huis te ervaren. De wandelingen in de wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’ combineren het langeafstandswandelen met de aantrekkelijke kanten van een stedelijke omgeving ‘urban walking’: relaxed lopen langs water, groen, historie en onbekende mooie plekken. De 14 gidsen uit de reeks ‘Wandelen buiten de binnenstad van …’ zijn bij de uitgever te koop voor € 140,–. Je bespaart hiermee meer dan 40%. Van het uitgespaarde bedrag kun je tijdens één van de wandelingen op een terras een drankje en een plaatselijke lekkernij bestellen. Niet de geijkte hotspots van de stad, maar bijzondere plekken buiten de binnenstad met heel veel wetenswaardigheden opgetekend door ter plaatse deskundigen. Een must voor wie een stad nog niet kent. Een verrassing voor wie er thuis dacht te zijn.

De wandelgids is voorzien van overzichtelijke routekaartjes, veel achtergrond informatie over de bezienswaardigheden die je tegenkomt maken je wegwijs in en rond Delft en gedetailleerde routebeschrijving, zoals alle wandelgidsen uit de serie ‘Wandelen buiten de binnenstad van …’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ook deze wandelgids heeft een standaard opbouw:

 • Lengte in kilometers
 • Start- en eindpunt
 • Bezienswaardigheden tijdens de wandeling
 • De QR-code en het nr. van de wandeling op de website van Wandelzoekpagina. Deze QR-code staat op de openingspagina van elke wandeling. Met deze QR-code krijg je gratis toegang tot de betreffende wandeling op de website van Wandelzoekpagina.nl. Elke wandeling heeft een viercijferige code. Met deze code kun je gratis de meest actuele routebestanden downloaden
 • Uitgebreide routebeschrijving met plattegrond en interessante achtergrondinformatie
 • Mooie foto’s

Het start- en eindpunt zijn goed bereikbaar en onderweg zijn horecagelegenheden die op het kaartje worden aangegeven en in wandelbeschrijvingen worden vermeld. Informatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en overnachtingsmogelijkheden ontbreken in deze wandelgids. Dit in tegenstelling tot de meeste andere wandelgidsen die ik al beschreven heb.

De wandelingen zijn niet gemarkeerd maar met behulp van de routebeschrijving in deze wandelgids en eventueel het GPX-bestand van je gekozen wandeling die je kunt vinden op de website van Wandelzoekpagina kun je niet verdwalen.

Een voorbeeld van een wandeling in de wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Delft' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Een voorbeeld van een wandeling in de wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

Lees meer: Alles over GPX-bestanden en GPS-wandelen

 

Wandelingen

De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’ bevat 10 wandelingen met een afstand van 11 tot 14,5 kilometer.

 • De Campuswandeling : 13 kilometer
 • De Harnaschpolder : 12 kilometer
 • De Zuidrand van Delft : 12 kilometer
 • Delft binnenstebuiten : 14 kilometer
 • Delft in ’t groen : 14 kilometer
 • Delft Oost : 14 kilometer
 • Delft Zuid : 11,5 kilometer
 • Langs tramlijn 1 : 13 kilometer
 • Naar het Sint Joris : 12 kilometer
 • Naar moeder Aarde  : 14,5 kilometer

 

De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’ is een aanrader. Heb jij deze wandelgids al gekocht? De wandelgids telt 128 pagina’s en is voor € 17,95 te koop bij de uitgever of via Bol.com.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Delft' bevat 10 rondwandelingen van 11 tot 14,5 kilometer in en rond Delft. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #delft #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Delft' bevat 10 rondwandelingen van 11 tot 14,5 kilometer in en rond Delft. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #delft #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Delft' bevat 10 rondwandelingen van 11 tot 14,5 kilometer in en rond Delft. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #delft #jtravel #jtravelblog

De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Delft' bevat 10 rondwandelingen van 11 tot 14,5 kilometer in en rond Delft. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #delft #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Delft' bevat 10 rondwandelingen van 11 tot 14,5 kilometer in en rond Delft. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #delft #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Delft' bevat 10 rondwandelingen van 11 tot 14,5 kilometer in en rond Delft. Wandel je mee? #wandelgids #wandelen #hiken #gegarandeerdonregelmatig #delft #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com