Augustus 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in augustus 2020

 

In augustus 2020 heb ik ben ik (slechts) twee keer een (mid)dag weggeweest. De reden: het weer. Eerst was er de hittegolf met temperaturen ver boven de 30° C en daarna kwam het water met bakken uit de lucht en was het weer instabiel. Ik heb me deze maand wel vermaakt, ik heb veel achter de schermen aan mijn websites gewerkt, veel foto’s bewerkt en weer nieuwe ideeën opgedaan voor blogs en artikelen.

Intussen gaat het nog steeds niet goed met het coronavirus. Mensen worden te laks, is mijn mening, in het opvolgen van de maatregelen, gaan op vakantie en houden zich daar niet aan de daar geldende coronaregels en voilà, het virus steekt de kop weer op in Nederland.

In deze blog De maand augustus 2020 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand augustus. Waar ik in augustus 2020 geweest ben, lees je in deze blog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in augustus mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in augustus 2020

 • Zoals gezegd ben ik deze maand (slechts) 2x op uitgetrokken. Ik liep in de eerste week van augustus, net voor de hittegolf daadwerkelijk begon, de eerste etappe van het Westerborkpad vanaf de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam tot aan Station Diemen. Ik ben van plan om elke maand een etappe te lopen. Dit is dus een lange termijn project.
 • Na de hittegolf fietste ik naar Kasteel Keukenhof in Lisse. Hier staan de dahlia’s in bloei. Het is er nu prachtig.

Mijn uitstapjes in augsutus 2020 : etappe 1 van het Westerborkpad en Kasteel Keukenhof met in de tuin mooie dahlia's Mijn uitstapjes in augsutus 2020 : etappe 1 van het Westerborkpad en Kasteel Keukenhof met in de tuin mooie dahlia’s

 

 • In tegenstelling tot vorige maand was ik deze maand heel productief. Ik had minder moeite met het schrijven van blogs, ondanks de hitte.
 • De aanpassingen op JTravel.nl gaan nog steeds traag. Ik heb nu een paar artikelen aangepast. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik nog steeds online volg. De reden dat het vernieuwen traag gaat is omdat ik andere, reeds bestaande artikelen aanvul met nieuwe foto’s en tekst en ook mijn blogs van augustus grotendeels nog moest schrijven. Ik heb deze maand elke week 2 blogs gepubliceerd. Maar vanaf september breng ik dit terug naar 1x per week, dit omdat ik nergens anders aan toekom dan alleen maar nieuwe content voor deze website schrijven.
 • In augustus heb ik 553 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • In augustus plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Ik heb alle pins gepind in mijn eigen borden op Pinterest: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en ben begonnen met het plaatsen van pins van mijn nieuwe ontwerp op mijn eigen borden. Ook worden op de borden Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel pins geplaatst van de nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor andere artikelen die ik afgelopen maand geschreven heb, maar nog niet gepubliceerd zijn de pins direct allemaal gemaakt en in het betreffende artikel geplaatst.
 • In augustus lees ik een paar boeken: De vrouw van de bankier van Cristina Alger, De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan en begin ik in het boek Vuurdoop van Nora Roberts. De eerste twee boeken lees ik via de app van de Vakantiebieb, een app die op 1 september, helaas, weer uit de lucht gaat.

 • Deze maand verschijnen er geen nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten deze maand mijn beide websites weer goed te vinden.
  Voor JTravelBlog was het niet de beste maand ooit, maar de cijfers zijn beter dan de afgelopen 3 maanden.
  Voor JTravel was augustus opnieuw de beste maand ooit.
  De meeste bezoekers komen via zoekmachines en sociale media (vooral Facebook en Pinterest).

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in augustus

Deze maand 2 nieuwe artikelen in deze top 5: het Beatrixpark in Amsterdam en het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Dit laatste artikel heeft al eerder in deze top 5 gestaan. De andere artikelen zijn dezelfde artikelen als de vorige maand.

 1. Informatie over Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Wandeling in Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 4. Beatrixpark in Amsterdam
  Het Beatrixpark in Amsterdam ligt niet ver vanaf NS station Amsterdam-Zuid. Het Beatrixpark werd in 1938 aangelegd en was in 1972 onderdeel van de in Amsterdam gehouden Floriade. Het is hier heerlijk relaxen, wandelen en fietsen.
 5. Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp
  Het Haarlemmermeerse Bos is een bos in Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer). Het is een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en andere sportievelingen. In 2002 werd hier de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade gehouden. Er zijn nog diverse restanten van deze Floriade te zien.

Het Beatrixpark in Amsterdam Het Beatrixpark in Amsterdam

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in augustus

Deze maand één nieuwe blog in de top 5: Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen. De andere artikelen zijn gelijk aan vorige maand. De volgorde is iets gewijzigd.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. De 7 dorpen van Texel
  Dit was één van mijn eerste blogs die in 2018 online kwam. In deze blog heb ik informatie over de zeven dorpen van Texel: Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend en De Waal, voor je op een rijtje gezet. Omdat we niet naar het buitenland kunnen, is Texel een mooie plek om een vakantie door te brengen.
 3. Op vakantie in coronatijd
  Vanaf 15 juni mogen wij, Nederlanders, weer reizen. In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen gaan in deze coronatijd 😷 op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel ook weer verschillende keren aangepast omdat steeds meer landen in Europa veranderden van code geel en naar code oranje en dit aangepast moest worden in deze blog.
 4. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 5. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Een nieuwe blog die begin augustus verscheen en die direct in deze top 5 terecht komt. Er is schijnbaar veel behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen zijn mijn favoriet.

Zonnedauw in de Amsterdamse Waterleidingduinen Zonnedauw in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Foto van de maand augustus

Mijn foto van de maand augustus is een foto van de kern van een bloeiende dahlia. Deze foto maakte ik deze maand bij Kasteel Keukenhof.

Foto van de maand augustus 2020: dahlia in de tuin van Kasteel Keukenhof in Lisse Foto van de maand augustus 2020: dahlia in de tuin van Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Beste Instagram-post in augustus

Deze maand is mijn beste instagram post is een foto van een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Deze foto maakte ik in juli 2020.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van augustus

Voor mijn website JTravel is de pin Reisschema Texel de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland.

Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 10-daagse verblijf op Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #reisschema #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in augustus verschenen op JTravelBlog

In augustus 2020 verschenen er in totaal 9 blogs op deze website.

 1. Juli 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand juli 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand juli voor mij is geweest en waar ik me die maand mee bezig heb gehouden.
 2. Wat kost reizen in Namibië
  Ik heb de kosten van reizen door Namibië voor je op een rijtje gezet. De kosten van een reis door Namibië is voor iedereen anders. Overnacht je in hotels of kies je voor een auto met daktent? Reis je alleen of in een groep? Allemaal dingen die een budget bepalen. Namibië is geen goedkope bestemming, houd daar rekening mee als je besluit om dit schitterende land te bezoeken.
 3. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  In deze blog geef ik je tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen. Wie mij volgt op mijn websites en op sociale media weet dat ik regelmatig een wandeling maak in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 4. Recept : IJskoffie
  IJskoffie, als koffieleut vind ik dit heerlijk met warm weer. Een hete kop koffie is ook heerlijk, maar als het warm is, is een kop ijskoffie, een cafeïneshot in een verfrissend jasje, ook niet te versmaden. In deze blog deel ik een eenvoudig recept voor ijskoffie.
 5. Westerborkpad etappe 0 : Amsterdam CS – Hollandsche Schouwburg
  Een verslag van etappe 0 (proloog) van het Westerborkpad, een lange afstandswandeling die loopt vanaf Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe. Deze blog gaat over het deel in Amsterdam vanaf het Centraal Station naar de Hollandsche Schouwburg.
 6. ‘De Wezens van de Kathedraal’ in de KoepelKathedraal in Haarlem
  Ik bezocht de KoepelKathedraal aan de Leidsevaart in Haarlem. Dit keer in het kader van ‘De Wezens van de Kathedraal’. Vanaf 4 juli t/m 25 oktober 2020 kun je zelf ‘De Wezens van de Koepelkathedraal’ van dichtbij bekijken. Als je het weet, zie je vanaf de grond de wezens rondom de kerk.
 7. Westerborkpad etappe 1 : Hollandsche Schouwburg – Station Diemen
  Het verslag van de eerste etappe van het Westerborkpad van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Station Diemen.
 8. Museumtip #16 : Verzetsmuseum – Amsterdam
  Een museumtip over het Verzetsmuseum in Amsterdam. Het Verzetsmuseum gaat over het verzet en het geeft je een beeld van de samenleving waarin het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Hier zie je, hoor je en lees je verhalen over het uitzonderlijke en het alledaagse leven tijdens de verschrikkelijke oorlogsjaren in Nederland. Heb je interesse in de Tweede Wereldoorlog dan is dit museum zeker een aanrader.
 9. Augustus 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog (deze blog)
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand augustus 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand augustus voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.

Het 3D-beeld van de vleermuis en de duivel in de crypte van de Koepelkathedraal in Haarlem tijdens 'De Wezens van de Kathedraal' Het 3D-beeld van de vleermuis en de duivel in de crypte van de Koepelkathedraal in Haarlem tijdens ‘De Wezens van de Kathedraal’

 

De artikelen die in augustus verschenen op JTravel

In augustus 2020 verschenen er geen nieuwe artikelen op JTravel.

 

Aangepaste berichten in augustus op JTravelBlog

Ik heb in augustus verschillende artikelen op JTravelBlog aangepast.

 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen. Deze blog wordt zeer regelmatig aangevuld/aangepast, vooral het deel met de data van de vele reisorganisaties.
 • Aanbiedingen van JTravelBlog
  Nu we weer mogen reizen, pas ik elke week mijn blog met aanbiedingen aan. Dit kunnen vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen zijn. Ook is er een museum en een boek van de week. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.
 • Op vakantie in coronatijd
  Vanaf 15 juni 2020 mogen wij, Nederlanders, weer reizen. In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen in deze coronatijd 😷 gaan op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel verschillende keren aangepast, omdat steeds meer landen in Europa van een code oranje naar een code geel en terug naar een code oranje reisadvies veranderden.

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

 

Aangepaste artikelen in augustus op JTravel

Ik heb in augustus verschillende artikelen op JTravel aangepast.

De Hollandsche Schouwburg tijdens de 1e etappe van het Westerborkpad De Hollandsche Schouwburg tijdens de 1e etappe van het Westerborkpad

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor september? Ik heb nog geen plannen voor september. Wat ik ga doen is afhankelijk van het weer en mijn gezondheid. Ik ga waarschijnlijk de volgende (2e etappe) van het Westerborkpad van Station Diemen naar Station Weesp lopen. Verder zie ik het nog wel.

 

Meer maandoverzichten

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In augustus 2020 liep ik de eerste etappe van het Westerborkpad van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Station Diemen en bezocht ik de dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #kasteelkeukenhof #augustus2020 #westerborkpad #amsterdam #lisse #jtravel #jtravelblog In augustus 2020 liep ik de eerste etappe van het Westerborkpad van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Station Diemen en bezocht ik de dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #kasteelkeukenhof #augustus2020 #westerborkpad #amsterdam #lisse #jtravel #jtravelblog In augustus 2020 liep ik de eerste etappe van het Westerborkpad van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Station Diemen en bezocht ik de dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #kasteelkeukenhof #augustus2020 #westerborkpad #amsterdam #lisse #jtravel #jtravelblog

In augustus 2020 liep ik de eerste etappe van het Westerborkpad van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Station Diemen en bezocht ik de dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #kasteelkeukenhof #augustus2020 #westerborkpad #amsterdam #lisse #jtravel #jtravelblog In augustus 2020 liep ik de eerste etappe van het Westerborkpad van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Station Diemen en bezocht ik de dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #kasteelkeukenhof #augustus2020 #westerborkpad #amsterdam #lisse #jtravel #jtravelblog In augustus 2020 liep ik de eerste etappe van het Westerborkpad van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Station Diemen en bezocht ik de dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #kasteelkeukenhof #augustus2020 #westerborkpad #amsterdam #lisse #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com