Juni 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in juni 2020

 

Juni 2020 is nog niet helemaal normaal, maar er mag steeds meer. De intelligente lockdown is vanaf 1 juni ten einde en veel maatregelen zijn versoepeld. We mogen weer vliegen en op vakantie naar het buitenland, de terrassen, de horeca en de musea zijn weer geopend, maar moeten zich aan strikte richtlijnen houden. In juni heb ik (nog) geen museum bezocht en ook kom ik (nog) niet in de steden, omdat ik nog niet met het openbaar vervoer durf te reizen en het niet noodzakelijk is dat ik met het openbaar vervoer reis.

In deze blog De maand juni 2020 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op juni 2020. Ik ben deze maand slechts 2x weggeweest. De redenen dat ik er maar 2x op uit getrokken ben, zijn het weer en mijn eigen fysieke gesteldheid. In juni regende/waaide het veel of het was 30° C (voor mij te warm) en als het weer redelijk was, voelde ik me niet goed en had ik veel hoofdpijn/migraine. Door de migrainemedicatie was ik weer heel moe.

Wat heb ik dan wel gedaan in juni 2020. Je leest het in deze blog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in juni mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in juni 2020

 • Zoals gezegd ben ik er in juni 2x op uitgetrokken. Aan het begin van de maand maakte ik een fietstocht langs fietsknooppunten rond Hoofddorp en half juni maakte ik een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik mis het bezoek aan een museum of een stad, maar ik denk dat ik er in juli er wel weer op uit trek, ook omdat het openbaar vervoer weer toegankelijk is en het voor mij dan iets makkelijker wordt om er op uit te gaan, ik heb geen auto en ben dus afhankelijk van of het ov, mijn fiets of benenwagen.

Juni 2020: Een fietstocht langs fietsknooppunten rond Hoofddorp en wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen Juni 2020: Een fietstocht langs fietsknooppunten rond Hoofddorp en wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

 • Ik was omdat ik veel thuis was redelijk productief deze maand. Ik heb verschillende blogs en artikelen geschreven, mijn foto’s van mijn fietstocht en de Amsterdamse Waterleidingduinen bewerkt en online geplaatst en mijn lijstje verder aangevuld van blogs en artikelen die ik al vast kan schrijven zonder ze te publiceren. Ik heb er inmiddels een aantal geschreven. Ik heb nog genoeg dingen om handen, zoals blog werkzaamheden en interessante cursussen/challenges/webinars.
 • Op JTravel.nl heb ik het een en ander aangepast, zo is de kleur van lichtblauw naar wit gegaan, heb ik onder de artikelen een reactieformulier geplaatst en heb ik achter de schermen de styling van de tags in orde gemaakt. Slechts in een paar artikelen staan nu tags, maar dat wordt rap uitgebreid als ik alles ga aanpassen. Vanaf juli wil ik elke dag 1 of meer artikelen per dag aanpassen, evt. herschrijven, pins toevoegen, affiliate links verwerken, kopteksten plaatsen, enz. Dit ga ik ook doen voor deze website. Dit alles naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik nu online volg.
 • In juni heb ik 732 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • In juli plaatste ik  elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Ik heb inmiddels alle pins gepind in mijn eigen borden op Pinterest: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel. Daar worden op het moment alleen pins geplaatst van de nieuwe artikelen en blogs. Maar op mijn andere borden en groepsborden pin ik dagelijks. Volg je mij al op Pinterest? Het ontwerpen voor 5 andere pins per artikel is inmiddels afgerond. Nu moeten ze nog per artikel gemaakt worden. Het eerste artikel waar ze al geplaatst zijn is in Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 19 juni 2020. Daar staan 3 zichtbaar en ook zijn er 3 op het oog onzichtbaar, maar ze staan wel degelijk in het artikel met de code <display none>. Ik post ze later op Pinterest. Voor andere artikelen die ik afgelopen maand geschreven heb, maar nog niet gepubliceerd zijn de pins direct allemaal gemaakt en in het betreffende artikel geplaatst. Ook hier volgt de rest als ik vanaf juli mijn websites aanpas. Aan het eind van dit artikel plaats ik alle 6 pins, zodat je kunt zien wat ik er van gemaakt hebt. In de andere artikelen staan er dus een aantal onzichtbare pins.
 • In juni lees ik een paar boeken: De zoektocht van Nora Roberts, Meisjes van Ravensbruck van Anna Ellory en Het pad naar de zee van Liz Fenwick. De laatste twee heb ik gratis gekregen via Bookchoice. Het laatste boek van Liz Fenwick heb ik eind juni nog niet uit. • Deze maand verschijnt er slechts 1 nieuw artikel op mijn website JTravel.nl. De foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen van 19 juni staan online. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten deze maand mijn beide websites ondanks de coronacrisis nog steeds goed te vinden.
  De cijfers voor JTravelBlog vallen ook deze maand wel wat tegen.
  Voor JTravel was het ook niet de beste maand ooit, maar er zit een stijgende lijn in de bezoekersaantallen.
  De meeste bezoekers komen via zoekmachines. Het aantal bezoekers dat via sociale media (vooral Facebook en Pinterest) op mijn websites terecht komt, stijgt weer ten opzichte van de vorige maand.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in juni

Deze maand één nieuw artikel in deze top 5. Het is een bekende: Informatie Borkum:

 1. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Informatie Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 3. Informatie Texel
  In dit artikel geef ik informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 4. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 5. Kasteel Keukenhof
  Kasteel Keukenhof ligt aan de overkant van het terrein waar de jaarlijkse bloemententoonstelling Keukenhof wordt gehouden. Het Kasteel is, helaas, niet te bezichtigen, maar je kunt heerlijk wandelen in de prachtige kasteeltuinen, een kabouterwandeling maken met de kinderen vanaf de Hofboerderij, naar de kinderboerderij of een bezoek brengen aan het LAM (Lisser Art Museum) dat op het terrein van Kasteel Keukenhof staat.

Kasteel Keukenhof in Lisse Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in juni

Deze maand twee nieuwe blogs in de top 5: Op vakantie in coronatijd en de Leitjesroute in Oosterend op Texel.

  1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
   De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
  2. Mijn bucketlist – Nederland
   Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
  3. Op vakantie in coronatijd
   Vanaf 15 juni mogen wij, Nederlanders, weer reizen. In deze blog van begin juni heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen gaan in deze coronatijd 😷 op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel verschillende keren aangepast omdat steeds meer landen in Europa van een code oranje naar een code geel reisadvies gingen en dit aangepast moest worden in dit artikel.
  4. De 7 dorpen van Texel
   Dit was één van mijn eerste blogs die in 2018 online kwam. In deze blog heb ik informatie over de zeven dorpen van Texel: Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend en De Waal, voor je op een rijtje gezet. Omdat we niet naar het buitenland kunnen, is Texel een mooie plek om deze zomer door te brengen.
  5. De Leitjesroute in Oosterend op Texel
   In deze blog beschrijf ik de wandeling van 1,65 kilometer (de Leitjesroute) die ik maakte in Oosterend op Texel. Aan de hand van genummerde leistenen bordjes loop je door het dorp. Op belangrijke panden en huizen hangen leitjes (vandaar de naam Leitjesroute). De route heb ik in deze blog beschreven.

Op vakantie in coronatijd Op vakantie in coronatijd

 

Foto van de maand juni

Mijn foto van de maand juni is een foto van een damhert bij de vossenburcht in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit hert is zo tam (in mijn ogen veel te tam) dat je hem kunt aaien en evt. kunt voeren (wat niet mag, maar het wordt wel gedaan).

Foto van de maand juni is een foto van een damhert bij de vossenburcht in de Amsterdamse Waterleidingduinen Foto van de maand juni is een foto van een damhert bij de vossenburcht in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in juni

Deze maand is mijn beste instagram post een foto die ik vorige maand in de Amsterdamse Waterleidingduinen van een vossenwelp maakte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van juni

Voor mijn website JTravel is de pin Informatie Texel de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland.

Hier lees je informatie over het Nederlandse Waddeneiland Texel, zoals geschiedenis, economie en toerisme, hoe er te komen, vervoer ter plekke, de natuur en het strand. Meer lezen doe je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #informatie #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in juni verschenen op JTravelBlog

In juni 2020 verschenen er in totaal 6 blogs.

 1. Op vakantie in coronatijd
  Vanaf 15 juni 2020 mogen wij, Nederlanders, weer reizen, in deze blog van begin juni heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen in deze coronatijd 😷 gaan op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel verschillende keren aangepast omdat steeds meer landen in Europa van een code oranje naar een code geel reisadvies gingen en dit aangepast moest worden in dit artikel.
 2. Wandelen in de duinen van IJmuiden
  Ik maakte eerder dit jaar een wandeling in de duinen van IJmuiden. Mijn route en belevenissen lees je in deze blog.
 3. Mijn reisroute van 22 dagen door Zuid-Afrika en Namibië
  In 2014 maakte ik een reis van 22 dagen door Zuid-Afrika en Namibië. Mijn reisroute, die begon in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en eindigde na 22 dagen in de Namibische hoofdstad Windhoek, lees je in deze blog.
 4. Een fietstocht langs fietsknooppunten rond Hoofddorp
  Begin juni maakte ik een fietstocht van ongeveer 25 kilometer langs fietsknooppunten in en rond Hoofddorp. In deze blog heb ik de route en de bezienswaardigheden van deze mooie fietstocht beschreven.
 5. Kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof
  In deze blog beschrijf ik de wandelroute over Landgoed Keukenhof. De start was bij het voormalig station van Lisse. De kabouterroute begint aan de overkant van de weg bij routepaaltje 45. Onderweg kom ik op verschillende plekken kabouters tegen. Via routepaaltje 43 en 44 kom ik terug bij mijn startpunt, station Lisse.
 6. Praktische informatie over Texel
  In 2016 en 2017 verbleef ik op het Waddeneiland Texel. In deze blog geef ik je praktische informatie over Texel, zoals het vervoer naar en op Texel, het openbaar vervoer ter plekke, parkeren en accommodaties.

Kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof Kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof

 

De artikelen die in juni verschenen op JTravel

In juni 2020 verscheen er maar 1 nieuw artikel op JTravel.

 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 19-6-2020
  Ik maakte op een mooie middag een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer spotte ik een moedervos met 3 van haar 5 jongen bij hun nieuwe burcht (ze waren weer eens verhuisd), op een andere plek spotte ik nog 2 vossen, damherten, zebrarupsen van de Sint Jacobsvlinder, zonnedauw en boomkikkers. Mijn foto’s heb ik in dit artikel geplaatst.

Zebrarups van de Sint Jacobsvlinder in de Amsterdamse Waterleidingduinen in juni 2020 Zebrarups van de Sint Jacobsvlinder in de Amsterdamse Waterleidingduinen in juni 2020

 

Aangepaste berichten in juni op JTravelBlog

 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen. Deze blog is in mei zeer regelmatig aangevuld/aangepast, vooral het deel met de data van de vele reisorganisaties.
 • Aanbiedingen van JTravelBlog
  Nu we weer mogen reizen, pas ik elke week mijn blog met aanbiedingen aan. Ik zet wekelijks een aantal aanbiedingen voor je op een rijtje. Dit kunnen vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen zijn. Ook is er een boek van de week. Meestal is dat het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

 

Aangepaste artikelen in juni op JTravel

Ik heb in juni verschillende artikelen op JTravel aangepast:

 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandeling op 19 juni 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik foto’s met links toegevoegd aan dit artikel.
 • Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Tijdens mijn bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen zag ik dat de kleuren van de routepaaltjes van de uitgezette wandelingen door het gebied zijn aangepast en dat het aantal kilometers van bepaalde wandelingen ook zijn veranderd. Gezien het feit dat dit artikel mijn best gelezen artikel op deze website is, heb ik dit direct aangepast, zodat dit weer up to date is.
 • Stelling van Amsterdam
  Tijdens mijn fietstocht langs de fietsknooppunten rond Hoofddorp ben ik langs een paar onderdelen van de Stelling van Amsterdam gefietst: Batterij aan de IJweg, Damsluis in de Hoofdvaart in Hoofddorp en het Fort bij Hoofddorp.

Fort Hoofddorp tijdens mijn fietstocht langs fietsknooppunten rond Hoofddorp Fort bij Hoofddorp tijdens mijn fietstocht langs fietsknooppunten rond Hoofddorp

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Juli wordt weer iets makkelijker nu de maatregelen nog verder versoepeld worden. Als het weer en mijn gezondheid het toelaten zal ik weer verder weg en met het openbaar vervoer gaan reizen. Durven jullie dat al weer aan?

 

Meer maandoverzichten

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In juni 2020 maakte ik een fietstocht langs fietsknooppunten in Hoofddorp en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juni2020 #fietstocht #fietsknooppunten #haarlemmermeer #jtravel #jtravelblog In juni 2020 maakte ik een fietstocht langs fietsknooppunten in Hoofddorp en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juni2020 #fietstocht #fietsknooppunten #haarlemmermeer #jtravel #jtravelblog In juni 2020 maakte ik een fietstocht langs fietsknooppunten in Hoofddorp en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juni2020 #fietstocht #fietsknooppunten #haarlemmermeer #jtravel #jtravelblog
In juni 2020 maakte ik een fietstocht langs fietsknooppunten in Hoofddorp en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juni2020 #fietstocht #fietsknooppunten #haarlemmermeer #jtravel #jtravelblog In juni 2020 maakte ik een fietstocht langs fietsknooppunten in Hoofddorp en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juni2020 #fietstocht #fietsknooppunten #haarlemmermeer #jtravel #jtravelblog In juni 2020 maakte ik een fietstocht langs fietsknooppunten in Hoofddorp en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #juni2020 #fietstocht #fietsknooppunten #haarlemmermeer #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com