Juni 2019 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Klaproos in Nijkerk

 

Juni 2019 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog is de tweede blog in een nieuwe rubriek: de maand van JTravelBlog. Deze blog gaat over de maand juni 2019.

 

Dit waren mijn bezigheden in juni 2019

De tuin van Museum Van Loon in Amsterdam De tuin van Museum Van Loon in Amsterdam

 

 • En op ik maakte een wandeling door het hoevenlandschap rond Nijkerk. De dag erna ging het niet zo goed met me. Maar ’s maandags voelde ik me al weer een stuk beter. Volgende maand meer over deze wandeling op deze blog.

Kasteel Salentein Kasteel Salentein buiten Nijkerk

 

 • Het maken van uitjes is voor mij nog steeds heel vermoeiend, maar ik maak ze wel om er toch even uit te zijn. Ik neem op de koop toe dat ik de volgende dag weinig tot niets kan. Het doet me dan ook zeer dat ik van iemand waarvan ik dacht dat degene begrip had voor het feit dat ik een dag weg ben en de dag erop en soms zelfs twee dagen geen afspraak kan maken omdat ik moet herstellen van mijn inspanning, in ene zei dat ik ondanks mijn ziekte wel veel ondernam en dus twijfelde aan de ernst ervan. Ik heb deze persoon direct geantwoord, jij ziet alleen dat ik een uitje maak, je ziet me ’s avonds niet als ik kapot op de bank lig en de volgende dag weinig tot niets kan. Nee, was het antwoord. Nu dan houd je mond en kijk verder. Weet dat dit heel zeer doet dat ik me iedere keer moet verdedigen als ik eens iets onderneem.
 • In juni heb ik 703 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Helaas was ik uitgeloot voor deel 2 van de Instameet Waterliniepad. Deze instameet werd op zaterdag 15 juni gehouden.  Aan deel 1 heb ik wel deelgenomen. Mijn artikelen over deel 1 verschenen deze maand op JTravel.nl. Op het moment van publicatie van deze blog weet ik dat ik 6 juli deelneem aan deel 3 van de Instameet Waterliniepad. Het programma is op het moment nog niet bekend. Volgende maand meer.

Fort Uitermeer tijdens de Instameet Waterliniepad part 1 Fort Uitermeer tijdens de Instameet Waterliniepad part 1

 

 • Ik heb tot nu toe naast pins van anderen, van mezelf alleen mijn Instagram berichten gepind op mijn Pinterest account. Achter de schermen ben ik druk bezig met het ontwerpen van de pins voor JTravel. Over het ontwerp van JTravelBlog ben ik nog aan het nadenken. Het pinnen zelf staat op mijn to do lijst, ik moet me daar verder in verdiepen. Volg je mij al?
 • In juni ben ik begonnen met het lezen van de driedelige boekenserie over de familie Deverill van de schrijfster Sante Montefiore.
 • De hele maand juni ben ik in mijn eigen huis. De gezondheidstoestand van mijn moeder is onder controle. Op de laatste scan is (gelukkig) niets meer te zien. De behandeling wordt de komende maanden volgens planning voortgezet.
 • Ik ben redelijk druk geweest met het schrijven van sollicitatiebrieven. Het is wel heel stil met uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken, afgelopen maand ben ik 0x uitgenodigd voor een gesprek.
 • Aan het eind van de maand heb ik bij de vestiging van Bever in mijn woonplaats een paar nieuwe wandelschoenen gekocht. Zoals je in mijn vorige maandoverzicht kon lezen waren mijn oude schoenen kapot. Ik heb bij diverse winkels wandelschoenen gepast. Het heeft een tijdje geduurd voor ik de juiste vond. Ik hoop dat ik ze nu gevonden heb, zodat ik weer een paar jaar vooruit kan met mijn wandelschoenen.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in juni 2019

 1. Informatie over Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 3. Hofjes in Groningen
  Ik ben gek op hofjes en ook de stad Groningen heeft er vele. In dit artikel heb ik de hofjes in de stad op een rijtje gezet en vul deze aan met tekst en foto’s, zodra ik weer een hofje gezien heb.
 4. Hortus Botanicus Leiden
  Informatie over dat wat er in de Hortus in Sleutelstad Leiden te zien is, een stukje geschiedenis en algemene informatie zoals de entreeprijzen en openingstijden.
 5. Hofjes in Leiden
  Net als in Groningen heeft ook Leiden verschillende hofjes. Ik heb de hofjes in Leiden op een rijtje gezet en zal deze tekst aanvullen, zodra ik weer een hofje gezien heb.

Het Sint Anthony Gasthuis in GroningenHet Sint Anthony Gasthuis in Groningen

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in juni 2019

 1. Review – Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is opnieuw de best gelezen blog op mijn website tot nu toe. Reden, geen idee want promotie door deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem
  Ik maakte een bijzonder uitje in Haarlem: ik bezocht de KoepelKathedraal aan de Leidsevaart in het kader van ‘Klim naar het licht’. Vanaf 1 mei t/m 27 oktober 2019 is deze bijzondere attractie te bezoeken en kun je zelf ook de klim naar het licht maken. De ‘Klim naar het licht’ is een route langs smalle trappen, via de koepel en catacomben naar de Vrouwen- en Mannentoren. Tussen de beide torens is een speciale loopbrug aangelegd.
 3. Mijn eerste stappen naar herstel van het chronisch vermoeidheidssyndroom
  In deze blog heb ik de eerste maand van mijn cognitieve gedragstherapie beschreven. Een therapie die bedoeld was om van mijn chronische vermoeidheid af te komen. In totaal zijn er 10 blogs over deze ziekte en mijn therapie verschenen.
 4. Wat te doen in Ho Chi Minh City (Vietnam)
  In deze blog heb ik de bezienswaardigheden van de Vietnamese stad Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) voor je op een rijtje gezet.
 5. Wat is een instawalk/instameet?
  In deze blog beschrijf ik wat een instawalk / instameet inhoudt en ook mijn belevenissen in het kort van de instameets en instawalks waaraan ik heb deelgenomen. Als ik weer aan één heb deelgenomen wordt dit toegevoegd aan deze blog, Ook leg ik je uit hoe jij kunt deelnemen aan een instameet of instawalk.

De trap naar de torens in de KoepelKathedraal in Haarlem De trap naar de torens in de KoepelKathedraal in Haarlem

 

Foto van de maand

Deze foto van een zonsondergang is op 11 juni 2019 vanuit mijn huiskamer gemaakt.

Zonsondergang in juni 2019 Zonsondergang in juni 2019

 

Beste Instagram-post in juni 2019

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

De blogs die in juni 2019 verschenen op JTravelBlog

Magazijn De Klomp in Groningen In de spotlights : Magazijn De Klomp – Groningen

 

De artikelen die in juni 2019 verschenen op JTravel

Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam De klederdracht van Bunschoten-Spakenburg in het Klederdrachtmuseum in Amsterdam

 

Aangepaste berichten in juni 2019 op JTravelBlog

 • Recept : Avocadosalade
  Ik heb nieuwe foto’s van mijn avocadoplant toegevoegd. Mijn avocadoplant groeit lekker door. Dit is een update van de laatste maanden.
 • Museumtip #1 : Hermitage – Amsterdam
  Op dezelfde dag dat ik het Klederdrachtmuseum en Museum Van Loon in Amsterdam bezocht, bezocht ik ook de tentoonstelling ‘De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage’. Ik heb mijn blog aangepast met informatie over deze tentoonstelling die duurt t/m 25 augustus 2019.

Mijn avocadoplant in juni 2019 Mijn avocadoplant in juni 2019

 

Aangepaste artikelen in juni 2019 op JTravel

Hermitage in Amsterdam en Foto’s Hermitage in Amsterdam
Ik heb de tentoonstelling ‘De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage’ bezocht. Dit de reden dat dit artikel is aangepast met informatie over deze tentoonstelling en nieuwe foto’s van deze tentoonstelling zijn toegevoegd.

Portret van Margaretha van Savoye, hertogin van Mantau en Portret van een Chinese hoogwaardigheidsbekleder tijdens de tentoonstelling De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage in de Hermitage in Amsterdam Portret van Margaretha van Savoye, hertogin van Mantau en Portret van een Chinese hoogwaardigheidsbekleder tijdens de tentoonstelling De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage in de Hermitage in Amsterdam

 

Hoe was jouw afgelopen maand? En heb je al leuke plannen voor juli?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maand juni 2019 van JTravelBlog met een wandeling in Nijkerk en drie museumbezoeken in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdam #nijkerk #wandelen #jtravel #jtravelblog De maand juni 2019 van JTravelBlog met een wandeling in Nijkerk en drie museumbezoeken in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdam #nijkerk #wandelen #jtravel #jtravelblog De maand juni 2019 van JTravelBlog met een wandeling in Nijkerk en drie museumbezoeken in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdam #nijkerk #wandelen #jtravel #jtravelblog

De maand juni 2019 van JTravelBlog met een wandeling in Nijkerk en drie museumbezoeken in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdam #nijkerk #wandelen #jtravel #jtravelblog De maand juni 2019 van JTravelBlog met een wandeling in Nijkerk en drie museumbezoeken in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdam #nijkerk #wandelen #jtravel #jtravelblog De maand juni 2019 van JTravelBlog met een wandeling in Nijkerk en drie museumbezoeken in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdam #nijkerk #wandelen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

2 reacties

 • Wanda schreef:

  Zo’n soort gesprek heb ik twee jaar geleden met een goede vriendin gehad die twijfelde aan mijn winterdepressie omdat ik op mijn blog alleen maar leuke dingen liet zien. Mensen kijken helaas niet verder en trekken direct hun oordeel, heel vervelend in ieder geval.

  • JTravelBlog schreef:

   Dat bedoel ik dus. Dat is ook één van de redenen waarom ik een jaar geleden deze blog heb opgezet. Ik wilde meer begrip voor en bekendheid aan CVS/Chronische vermoeidheid geven door er over te schrijven. Maar dit soort reacties van mensen waarvan je denkt dat ze na een paar maanden/jaar inmiddels beter moeten weten, doen nog altijd heel zeer. Ik doe leuke dingen maar moet het daarna wel 1 of meerdere dagen bekopen en dat zien mensen vaak (helaas) niet.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com