Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl

Mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl

 

Het jaar 2019 begint met een aangename verrassing. Ik ontvang een e-mail van wereldkaarten.nl dat ik in ruil voor een review gratis een grootformaat wereldkaart (120 x 80 cm) op canvas krijg. Daar zeg ik geen nee tegen. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees mijn review over deze wereldkaart op canvas.

Ik ben altijd gek geweest wereldkaarten of dat nu landenkaarten, atlassen, puzzels, globes zijn. Ik was/ben er dol op. Thuis heb ik op dit moment bijv. een globe op de kast staan en een placemat met wereldkaart op mijn bureau liggen. Als ik een land/stad bezoek moet ik een plattegrond hebben. In mijn reisverslagen, zowel op papier, als op mijn website, zul je plattegronden / (route)kaarten tegenkomen.

 

Wereldkaarten.nl

Wereldkaarten.nl is onderdeel van FotoCadeau.nl B.V. Als ik op de website van wereldkaarten.nl kijk valt direct op hoe groot de keuze is. Meer dan 90 wereldkaarten! Je kunt ook stadskaarten, gadgets, behang en schoolplaten bestellen op deze website. Naast wereldkaarten.nl is ook tuinposteropmaat.nl onderdeel van FotoCadeau.nl B.V. Via deze website zijn er ook weer tal van mogelijkheden voor het bestellen van een mooie tuinposter om je tuin, balkon of terras in het voorjaar nog mooier te maken. Dit is een eigen foto, die net als de wereldkaarten, in verschillende formaten en materialen afgedrukt worden.

De website is overzichtelijk en gecategoriseerd. Er is heel veel keuze uit veel verschillende wereldkaarten. Er is veel keuze in afbeelding en stijl en materiaal, zoals canvas, hout, poster, behang.

Het maken van de keuze is moeilijk. Na een eerste selectie blijven er vijf versies over waar ik een keuze uit ga maken: de geografische versie, de textiel versie, de klassieke versie, de zachte tinten versie of de kleurige versie. Ik ga er eens goed over nadenken.

Mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl Mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl

 

Bestellen

Uiteindelijk kies ik voor de kleurige versie van een wereldkaart, maar de keuze is moeilijk. Ik heb een paar dagen de tijd genomen om tot een keuze te komen.

Bestellen gaat eenvoudig:

  • Je kiest een categorie. Er zijn 4 categorieën: wereldkaarten, wereldkaart behang, wereldkaart op schoolplaat en stadskaarten. Daarnaast zijn er ook leuke gadgets, zoals puzzels, lampenkappen, toilettassen.
  • Je kiest een wereldkaart die je aan je muur wilt hebben of misschien wel cadeau wilt geven. De keuzestress slaat toe want welke moet ik kiezen. In dit geval krijg ik de wereldkaart op canvas dus de keuze voor materiaal is al gemaakt, maar je kunt ook voor wereldkaart op hout, als poster, prikbord of op aluminium kiezen.
  • Dan een volgende keuze, het formaat van de kaart. Er zijn maar liefst 11 formaten met elk hun eigen prijskaartje.
  • Als je je keuze hebt gemaakt en het formaat hebt gekozen, klik je op de groene button om je gewenste wereldkaart in je winkelmandje te stoppen.
  • Daarna moet je beslissen of je extra zaken wilt bijbestellen, zoals een ophangsysteem of prikvlaggetjes. Mij is niet duidelijk waar deze op de website te vinden zijn. Ik zie ook geen zoekfunctie op de website. Nu hoef ik geen van deze extra’s omdat deze inclusief zijn, maar of dit bij iedere kaart zo is, is niet geheel duidelijk. Onder de tab lijsten en accessoires wordt wel uitgelegd dat je met of zonder ophangsysteem kunt bestellen, maar er is geen link naar de pagina met het ophangsysteem. Later zie ik dat bij het menu thema’s de keuze of je de prikvlaggetjes en/of ophangsysteem wilt, wel krijgt. Ik heb mijn bestelling via het menu wereldkaarten/wereldkaarten op canvas geplaatst en via deze manier krijg je dus niet de keuze of je bijv. het ophangsysteem wilt bijbestellen.
  • Als je volledige bestelling je winkelmandje is beland, klik je op de groene button ‘ga door naar de kassa’.
  • Tot slot vul je je gegevens in en betaal je je mooie wereldkaart.

Mijn bestelling is geplaatst en de bevestigingsmail is binnen.

 

Dan begint het wachten. Wanneer wordt mijn wereldkaart bezorgd? Volgens de website wordt de bestelling binnen 5 werkdagen verzonden. Ik wacht af.

 

Bezorging

Een week na mijn bestelling ontvang ik het ophangsysteem. Ik had na de bestelling een e-mail ontvangen dat ik geen ophangsysteem had besteld en of ik die niet nodig had. Ja, die heb ik wel nodig en dus heb ik een e-mail teruggestuurd dat ik dat systeem graag nagezonden wil hebben. Het blijkt dat het niet kunnen bestellen van het ophangsysteem een bekend iets is en dat Wereldkaarten.nl er mee bezig is om het op de website aan te passen. Het ophangsysteem wordt bij mij meegeleverd. Maar het is een voorzending, want het ophangsysteem wordt eerder geleverd dan de wereldkaart.

Het ophangsysteem van mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl Het ophangsysteem van mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl

 

Anderhalve week na de bestelling wordt mijn wereldkaart bezorgd. De bezorging wordt gedaan via DHL. De canvas wereldkaart is goed ingepakt en afgeleverd en dat is maar goed ook, want er zit een beschadiging in het karton dat voor het doek tussen het bubbeltjesplastic zat maar gelukkig waar daarachter ook nog een laag bubbeltjesplastic bevestigd. Daarom is mijn wereldkaart zelf gelukkig niet beschadigd.

 

Review

Ik ben verrast door het formaat. Ik weet dat mijn wereldkaart 120×80 cm is, maar hij is wel heel groot. Vol ongeduld haal ik het bubbeltjesplastic eraf. Hij is zo gaaf. Hier ga ik veel plezier van hebben. Ik weet al een mooi plekje maar voor ik de kaart definitief op die plek ophang, maak ik eerst een paar foto’s. Wat opvalt bij het maken van een close up foto van Nederland dat de spelling van Amsterdam niet klopt. Er staat nl. Asterdam. Foutje. Beetje slordig. Ik stuur mijn foto met een opmerking over deze fout direct per e-mail door naar Wereldkaarten.nl. Ik krijg ook heel snel een antwoord terug dat deze fout teruggekoppeld wordt naar de grafisch vormgeefster voor herstel.

Ik ben ondanks deze fout blij met deze wereldkaart. De kwaliteit is goed. Ook van dichtbij zijn de landen en plaatsen goed te lezen. De schroef zit al in de muur, hier hing eerst iets anders dat nu plaats heeft gemaakt voor mijn wereldkaart. Als ik nu aan het werk ben ik achter mijn computer kijk ik met een schuin oog naar mijn wereldkaart en bedenk ik welke reizen ik in de toekomst nog wil maken en over de reizen die ik al gemaakt heb.

Mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl Mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl

Mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl Mijn canvas wereldkaart van wereldkaarten.nl

 

Wereldkaarten.nl bedankt voor dit geweldige cadeau. Ik ga ervan genieten.

 

Deze wereldkaart heb ik gekregen van Wereldkaarten.nl in ruil voor een review. Deze review van mijn wereldkaart is mijn persoonlijke mening en ervaring.

 

Meer reviews

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Van Wereldkaarten.nl mocht ik een wereldkaart op canvas uitkiezen. Ik kies uiteindelijk voor de kleurige versie van de wereldkaart. Mijn review over wereldkaarten.nl lees je op mijn website. Lees je mee en doe inspiratie op. #review #wereldkaarten.nl #wereldkaart #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com