Maart, april en mei 2019 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Maart, april en mei 2019 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

 

Dit is het eerste maandoverzicht van JTravelBlog. Vanaf deze maand een nieuwe rubriek op deze website: Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog. Het is dit keer geen maandoverzicht maar een overzicht van een aantal maanden nl. maart, april en mei 2019. Dit omdat mijn verschenen blogs over chronische vermoeidheid iets achter liepen met de werkelijkheid en in de tussengelegen maanden het een en ander is gebeurd.

 

Dit waren mijn bezigheden in de maanden maart, april en mei 2019

Maart

 • Sinds deze maand volg ik geen cognitieve gedragstherapie meer bij het Nederlands Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid (NKCV) in Amsterdam. Ik heb daar het afgelopen jaar elke maand een blog over geschreven. Deze therapie heeft wel iets geholpen, maar door verschillende omstandigheden is dit voor mij een slechte maand, een maand waarin ik heel moe ben en er niet heel veel uit mijn handen komt. Zoals gezegd liep deze serie blogs een aantal maanden achter met de werkelijkheid.
 • Ik ben druk geweest met het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken. Helaas is het tot nu toe allemaal op niets uitgelopen. Aan het eind van maart heb ik nog geen baan.
 • Ik heb mijn account op Pinterest aangemaakt, maar nog niets gepind. Volg je mij al? Ik moet me er nog verder in verdiepen.
 • Deze maand ben ik begonnen om het lettertype op JTravel.nl aan te passen en de tekst Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest onder al mijn artikelen op deze site te plaatsen. Dit is eind maart nog niet klaar. Het project staat in april weer in de agenda. Op JTravelBlog.nl heb ik deze tekst al onder alle gepubliceerde artikelen geplaatst.
 • In maart heb ik 1 uitje gemaakt. Na een gesprek in het WTC in Amsterdam-Zuid ben ik doorgelopen naar de Botanische Tuin Zuidas tussen het VUmc en de Vrije Universiteit. Ik schreef hier twee artikelen over voor JTravel.nl: Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam en Foto’s van de Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam.
 • In maart heb ik slechts 156 foto’s gemaakt. De foto van de maand maart zie je ⬇️
 • Aan het eind van deze maand heb ik (eindelijk) een nieuwe mobiele telefoon gekocht. Dit is hem geworden:

 • Dit is de eerste foto die ik met mijn nieuwe mobiele telefoon heb gemaakt. Normaal gesproken ben ik niet zo van het fotograferen met een mobiele telefoon en heb ik bijna altijd mijn spiegelreflexcamera bij me. Maar dit keer niet, ik moest even snel een boodschap halen bij de supermarkt en zag toen deze kievietsbloem aan de kant van de weg. Even uitproberen hoe de camera op mijn nieuwe mobiele telefoon werkt.

Mijn eerste foto met mijn nieuwe mobiel: een kievietsbloem. Mijn eerste foto met mijn nieuwe mobiele telefoon: een kievietsbloem.

 

April

 • In april heb ik 1.469 foto’s gemaakt. De foto van de maand april zie je ⬇️
 • Deze maand heb ik eindelijk weer eens een paar boeken gelezen: De orchideeëntuin van Lucinda Riley en de spannende thriller Erfenis van Henk Apotheker & Kirsten van Dissel.
 • In april ben ik verder gegaan om het lettertype op mijn andere website JTravel.nl aan te passen en de tekst Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest onder al mijn artikelen op deze site te plaatsen.
 • Begin april maakte ik een wandeling langs de Groene Zuidas van Amsterdam. Ik moest halverwege de route mijn wandeling staken, want ik kon vanwege een paar grote blaren op mijn hakken bijna niet meer lopen. Thuisgekomen bleek dat mijn wandelschoenen van binnen kapot zijn, precies op de plek waar ik al een paar keer blaren had opgelopen. Dit was nl. niet de eerste keer dat ik blaren opliep met deze schoenen aan, ondanks het plakken van pleisters. Ik moet nieuwe wandelschoenen kopen. Heeft iemand tips?
 • Een paar dagen later maakte ik opnieuw een tocht langs de Groene Zuidas, alleen deed ik dit toen op de fiets. Deze fietstocht was ook veel langer dan een paar dagen eerder tijdens mijn wandeling. Ik zag delen van de Zuidas die ik een paar dagen ervoor niet had bezocht. Op Station Amsterdam Zuid huurde ik een OV-fiets.
 • Halverwege de maand april reisde ik weer af naar Groningen, mijn moeder was plotseling in het ziekenhuis opgenomen en ik had een begrafenis van een familielid. De tweede helft van april was een periode om snel te vergeten.
 • Zoals gezegd verbleef ik de tweede van de maand april verbleef ik in Groningen. Hierdoor was ik een stuk minder actief op sociale media.
 • Begin april ben ik druk geweest met het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van een paar sollicitatiegesprekken. Helaas is het tot nu toe allemaal op niets uitgelopen. Halverwege de maand kwam dit stil te liggen vanwege de familieomstandigheden.
 • Ik maakte deze maand één uitje: ik bezocht eind april de tentoonstelling Chihuly in het Groninger Museum in Groningen en maakte ik een wandeling langs een paar hofjes in Groningen. Deze Chihuly tentoonstelling is inmiddels gestopt. Ik schreef twee artikelen over het Groninger Museum voor JTravel.nl: Groninger Museum in Groningen en Foto’s van het Groninger Museum in Groningen.

De Chihuly tentoonstelling in het Groninger Museum in Groningen De Chihuly tentoonstelling in het Groninger Museum in Groningen

 

Mei

Schiphol Experience De bus van de Schiphol Experience op Schiphol

 

Top 3 meest gelezen artikelen JTravel in maart, april en mei 2019

 1. Informatie over Borkum 
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 3. Hortus Botanicus Leiden
  Informatie over dat wat er in de Hortus in Sleutelstad Leiden te zien is, een stukje geschiedenis en algemene informatie zoals de entreeprijzen en openingstijden.

Het strand van het Duitse Waddeneiland Borkum Het strand van het Duitse Waddeneiland Borkum

 

Top 3 meest gelezen artikelen JTravelBlog in maart, april en mei 2019

 1. Review – Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is opnieuw de best gelezen blog op mijn website tot nu toe. Reden, geen idee want promotie door deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Wat is een instawalk/instameet?
  In deze blog beschrijf ik wat een instawalk / instameet inhoudt en ook mijn belevenissen in het kort van de instameets en instawalks waaraan ik heb deelgenomen. Als ik weer aan één heb deelgenomen wordt dit toegevoegd aan deze blog, Ook leg ik je uit hoe jij kunt deelnemen aan een instameet of instawalk.
 3. Mijn leven met chronische vermoeidheid – Ben ik hersteld?
  Dit is de laatste blog die ik over mijn ziekte chronische vermoeidheid heb geschreven. In deze blog beschrijf ik de laatste maand van mijn cognitieve gedragstherapie en wordt de eindconclusie getrokken: ben ik hersteld?

Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl Mijn wereldkaart van wereldkaarten.nl

 

Foto’s van de maanden maart, april en mei 2019

Foto van de maand maart

Een cactus in de Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam Een cactus in de Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam

 

Foto van de maand april

Magnolia in april 2019 Magnolia

 

Foto van de maand mei

De Liniebrug tijdens de Instameet Waterliniepad - deel 1 De Liniebrug tijdens de Instameet Waterliniepad – deel 1

 

Beste Instagram-post in maart, april en mei 2019

Maart

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op


April

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op


Mei

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

De blogs die in maart, april en mei 2019 verschenen op JTravelBlog

Maart

 • Nog steeds in de 2e fase van mijn therapie
  Ik bevind me nog in de tweede fase van de cognitieve gedragstherapie. Ik voel me nog altijd niet in staat om volledig over te gaan naar de derde fase. De derde en laatste is de fase om de gestelde doelen te realiseren.
 • Museumtip #9 : Museum Willet-Holthuysen – Amsterdam
  Een museumtip over Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam. Museum Willet-Holthuysen is gevestigd in een dubbel herenhuis aan de Herengracht in Amsterdam. In dit grachtenpand zijn volledig ingerichte stijlkamers te bewonderen.
 • Tools die ik gebruik bij het bouwen van mijn websites
  Ik heb de door mij gebruikte tools voor mijn beide websites: JTravel.nl en JTravelBlog.nl. Dit omdat ik soms de vraag krijg welke tools en programma’s ik gebruik voor het bouwen van mijn websites en voor mijn foto’s die ik in elk bericht/artikel plaats.
 • Excursies in Walvis Bay : Bootcruise en Living Desert Tour
  De excursies Bootcruise en Living Desert Tour in Walvis Bay in Namibië heb ik gemaakt toen ik, tijdens een georganiseerde groepsreis in Swakopmund, verbleef. Dit is een ideale basis voor deze twee excursies. Ik was de hele dag onder de pannen. ’s Ochtends de bootcruise en aansluitend ’s middags de Living Desert Tour.
 • Museumtip #10 : GRID Grafisch Museum – Groningen
  Het GRID Grafisch Museum in Groningen geeft een beeld van de geschiedenis van het grafische vak en de geschiedenis van het gedrukte woord. Er worden regelmatig wisseltentoonstellingen gehouden.
 • In de spotlights : Van Dijk & Ko – Amsterdam
  Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord is een loods van 2.500 vierkante meter met heel veel tweedehands en vintage spullen. Je kunt hier veel meubels, boeken, woonaccessoires, oud glaswerk, porselein en andere hebbedingetjes kopen. Een mooie plek om door heen te struinen.
 • Doen in de Bollenstreek
  De Bollenstreek is meer dan alleen de bollenvelden, je vindt hier ook de Keukenhof en in Lisse zijn twee musea gevestigd die het bezoeken waard zijn. Wil je leuke wandelingen maken en uit de drukte blijven of je bezoekt de Bollenstreek buiten het seizoen dan zijn het park van Kasteel Keukenhof of de Amsterdamse Waterleidingduinen een optie.

De balzaal in Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam Museumtip #9 : Willet-Holthuysen in Amsterdam

 

April

 • De derde fase van mijn cognitieve gedragstherapie
  Ik ben over naar de derde fase van mijn cognitieve gedragstherapie. Deze derde en laatste is de fase om de gestelde doelen te realiseren. Maar ben ik daar al aan toe? Je leest het in deze blog.
 • Alles over rooibos
  In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over rooibos. Weet je dat rooibos alleen in de Cederbergen in Zuid-Afrika groeit?
 • Een wandeling door Leiden
  Ik heb een wandeling door Leiden uitgestippeld vanaf het Centraal Station via de gratis toegankelijke Burcht, een paar hofjes, de Pieterskerk en de Hortus naar Museum Volkenkunde. Ga je mee op ontdekkingstocht door de schitterende Sleutelstad Leiden.
 • Tips voor besparen op entreeprijzen
  In deze blog geef ik je tips voor het besparen op entreeprijzen. Iedereen kent dat wel, de vakantie is begonnen, de kinderen willen er op uit naar een attractiepark, museum of dierentuin. Ik heb een aantal mogelijkheden voor het besparen van geld op een dagje uit voor je op een rijtje gezet.

De Hortus Botanicus in Leiden Wandelen in Leiden

 

Mei

 • Mijn leven met chronische vermoeidheid – Ben ik hersteld?
  Dit is de laatste blog die ik over mijn ziekte chronische vermoeidheid heb geschreven. In deze blog beschrijf ik de laatste maand van mijn cognitieve gedragstherapie en wordt de eindconclusie getrokken: ben ik hersteld?
 • Highlights van Thailand
  Thailand heeft zoveel mooie bezienswaardigheden en plaatsen die je tijdens een reis kunt bezoeken. Ik heb mijn highlights van Thailand voor je op een rij gezet. Deze lijst kan vele malen langer zijn maar dit waren voor mij de hoogtepunten van mijn rondreis door Thailand.
 • Recept: Aardappelen met geitenkaas
  In deze blog een heerlijk recept : aardappelen met geitenkaas en als groente sla met tomaat.
 • Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem
  Ik maakte een bijzonder uitje in Haarlem: ik bezocht de KoepelKathedraal aan de Leidsevaart in het kader van ‘Klim naar het licht’. Vanaf 1 mei t/m 27 oktober 2019 is deze bijzondere attractie te bezoeken en kun je zelf ook de klim naar het licht maken. De ‘Klim naar het licht’ is een route langs smalle trappen, via de koepel en catacomben naar de Vrouwen- en Mannentoren. Tussen de beide torens is een speciale loopbrug aangelegd.

De koepel van de KoepelKathedraal in Haarlem De koepel van de KoepelKathedraal in Haarlem tijdens de ‘Klim naar het licht’

 

De artikelen die in maart, april en mei 2019 verschenen op JTravel

Rododendron in het Amstelpark in Amsterdam Rododendron in het Amstelpark in Amsterdam

 

Aangepaste berichten in maart, april en mei 2019 op JTravelBlog

Wat is een instawalk/instameet?
In deze blog beschrijf ik wat een instawalk / instameet inhoudt en ook mijn belevenissen in het kort van de instameets en instawalks waaraan ik heb deelgenomen. Als ik weer aan één heb deelgenomen wordt dit toegevoegd aan deze blog, Ook leg ik je uit hoe jij kunt deelnemen aan een instameet of instawalk.

 

Aangepaste artikelen in maart, april en mei 2019 op JTravel

Het Pelstergasthuis in Groningen Het Pelstergasthuis in Groningen

 

Dit was een lange blog. Volgende maand gaat het maandoverzicht over 1 maand.

 

Hoe waren jouw afgelopen maanden? En heb je al leuke plannen voor de komende maand?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maanden maart, april en mei waren moeilijke maanden. Ik maakte verschillende uitstapjes en verbleef in Groningen. Meer lees in dit overzicht die over 3 maanden gaat. #groningen #haarlem #amsterdam #instameet #jtravel #jtravelblog De maanden maart, april en mei waren moeilijke maanden. Ik maakte verschillende uitstapjes en verbleef in Groningen. Meer lees in dit overzicht die over 3 maanden gaat. #groningen #haarlem #amsterdam #instameet #jtravel #jtravelblog De maanden maart, april en mei waren moeilijke maanden. Ik maakte verschillende uitstapjes en verbleef in Groningen. Meer lees in dit overzicht die over 3 maanden gaat. #groningen #haarlem #amsterdam #instameet #jtravel #jtravelblog

De maanden maart, april en mei waren moeilijke maanden. Ik maakte verschillende uitstapjes en verbleef in Groningen. Meer lees in dit overzicht die over 3 maanden gaat. #groningen #haarlem #amsterdam #instameet #jtravel #jtravelblog De maanden maart, april en mei waren moeilijke maanden. Ik maakte verschillende uitstapjes en verbleef in Groningen. Meer lees in dit overzicht die over 3 maanden gaat. #groningen #haarlem #amsterdam #instameet #jtravel #jtravelblog De maanden maart, april en mei waren moeilijke maanden. Ik maakte verschillende uitstapjes en verbleef in Groningen. Meer lees in dit overzicht die over 3 maanden gaat. #groningen #haarlem #amsterdam #instameet #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com