Tips voor het besparen op entreeprijzen

Keukenhof

 

In deze blog geef ik je tips voor het besparen op entreeprijzen. Iedereen kent dat wel, de vakantie is begonnen, de kinderen willen er op uit naar een attractiepark, museum of dierentuin. Maar paps en mams hebben zoiets, hoe gaan we dat betalen. Ik heb een aantal mogelijkheden voor het besparen van geld op een dagje uit voor je op een rijtje gezet. Zelf ga ik er zeer regelmatig op uit met mijn museumkaart en op internet zoek ik vaak naar een leuke korting om geld te besparen, dat je weer aan iets anders kunt uitgeven, zoals een souvenir of een ijsje.

 

Supermarkten

Supermarkten als Albert Heijn en Jumbo hebben regelmatig acties, waarbij je zegels kunt sparen voor hoge kortingen op een dagje uit. Je moet wel voor een bepaald bedrag aan boodschappen hebben of bepaalde actieproducten aanschaffen om een zegel te krijgen. Albert Heijn heeft bijv. een jaarlijkse actie om € 10,– korting te krijgen bij de Efteling in Kaatsheuvel.

De Jumbo heeft een kortingsactie waarbij je bij elke € 10,– een kortingsmunt van € 2,50 ontvangt die je in 2019 kunt inleveren. De korting kan oplopen tot 77% bij 77 dagjes uit.

 

Winkelaanbiedingen

Er zijn winkels, zoals Hema en Kruidvat, die via acties entreebewijzen met korting aanbieden. Deze entreekaarten zijn zonder datum te koop. Vaak zijn ze tot een bepaalde datum geldig.

Ook hebben de Albert Heijn, Kruidvat en Hema vaak goedkopere treintickets te koop. Houd de folders en/of websites van deze winkelketens in de gaten.

Ook de NS zelf heeft via de website of via couponboekjes, die huis aan huis verspreid worden, vaak leuke aanbiedingen, zoals een seizoensretour voor € 37,– per persoon waarvoor je 3x een dagretour mag gebruiken, één in de maanden april, mei en juni, één in de maanden juli, augustus en september en de laatste in de maanden oktober, november en december van 2019. Deze dagretour is t/m 2 juni 2019 te koop op de website van de NS. Ik maak hier zeker gebruik van. Scheelt toch weer een hoop kosten. Zo kun je voor € 12,33  per persoon 3x in 2019 een hele dag met de trein reizen. Deze aanbieding is er elk jaar. Houd volgend jaar de website van de NS in de gaten.

 

Internet

Je kunt op internet veel websites vinden die kortingsacties hebben voor een toegangskaartje, zoals op uitmetkorting.

Op de veilingsite Vakantieveilingen.nl kun je bieden op toegangskaartjes voor een dagje uit. Zo kun je voor relatief weinig geld en door op het juiste moment te bieden toegangskaartjes kopen.

Ook op bijv. een website als marktplaats.nl worden vaak entreebewijzen aangeboden door mensen die deze al gekocht hebben en er geen gebruik van kunnen en/of willen maken.

 

Museumkaart

Ik bezoek zeer regelmatig een museum. Met mijn museumkaart kom ik met deze jaarkaart gratis binnen in een deelnemend museum. Soms moet je voor bepaalde tentoonstellingen een toeslag van een paar € betalen. Na een paar museumbezoeken heb je de aanschafkosten er alweer uit. De kosten van een museumkaart zijn € 64,90 per persoon per jaar. In verschillende musea kun je deze museumkaart ook aan de balie kopen. Ik merk dat ik met mijn museumkaart op zak sneller een museum binnen stap dan voor de tijd dat ik een museumkaart heb. De entree van een museum is vaak een drempel om een museum niet te bezoeken. Daar heb je met een museumkaart geen last meer van. 1x per jaar betaal je € 64,90 en je kunt het hele jaar bijna elk museum in Nederland bezoeken.

Mijn museumkaart (in het kader van privacy en misbruik zijn bepaalde gegevens verwijderd) Mijn museumkaart (in het kader van privacy en misbruik zijn bepaalde gegevens verwijderd)

 

Abonnement

Als je vaker naar een bepaald pretpark of dierentuin gaat, is het veel voordeliger om een abonnement aan te schaffen. De aanschafkosten heb je er na een paar bezoeken alweer uit. Vaak ontvang je korting op andere parken. Of je neemt iemand mee die tegen een gereduceerd tarief mee mag.

 

Online van tevoren kopen

Het online bestellen van entreekaarten voor dierentuinen, attractieparken of musea is vaak een paar euro per persoon goedkoper. Bijkomend voordeel is dat je ook niet in de soms lange rij bij de entree hoeft te staan. Scheelt tijd en ook alle euro’s zijn toch meegenomen.

Soms is het ook mogelijk om online je parkeerkaart (zoals bij de Keukenhof) al aan te schaffen. Scheelt ook weer wachten in de rij. Check de website van de attractie die je wilt bezoeken en kijk of ze een korting op de entree aanbieden.

Online heeft de NS-aanbiedingen van een treinreis (soms ook incl. een busrit) en de entree van een attractie via de spoorwegwinkel. Je boekt een dagje uit in combinatie met een treinkaartje met korting. In één keer bestel je de toegangskaartjes voor de attractie en treinkaartjes. Je print beide kaartjes uit. Met het treinkaartje check je in bij NS, het toegangskaartje neem je mee naar de kassa van het attractiepark/museum.

Omdat ik een kortingskaart van de NS heb, krijg ik zeer regelmatig leuke aanbiedingen van de NS in het blad Spoor.

De ANWB heeft kortingen voor leden op attracties. Je bestelt en betaalt online via de website van de ANWB. Deze website biedt veel dagjes, nachtjes en weekendjes weg aan tegen zeer gunstige prijzen en leuke kortingen. Soms is het zo dat hoe langer je lid bent, hoe hoger de korting die je ontvangt.

 

Algemene bespaartips

Twee dure kostenposten waar goed op te besparen is, zijn vervoer en eten + drinken.

#Vervoer

  • Het is algemeen bekend dat parkeren bij een grote stad, attractiepark of dierentuin duur is. Parkeer je auto als het kan, in de directe omgeving van het park of de stad. Soms is het vanwege de ligging niet mogelijk, maar bekijk van tevoren de mogelijkheden. Een (klein) stukje lopen kan je een hoop geld besparen. Als je aan de rand van een grote stad je auto parkeert, stap je om in het centrum te komen een tram/metro of bus. Of je huurt een (OV)fiets.
  • Een andere optie is om met het openbaar vervoer te komen. Je hebt geen stress om op drukke dagen je auto te parkeren. Reizen met de trein is niet goedkoop, maar er zijn veel acties via de supermarkten of drogisterijen. Ikzelf kan met 40% korting met de trein buiten de spits reizen. Kinderen kunnen met een Railrunnerkaart voor € 2,50 per kind reizen.
  • Vaak zijn er combinatieacties, waarbij je een toegangsbewijs en een treinticket voor een voordelige prijs kunt kopen.
  • Het kan de moeite waard zijn om van tevoren uit te zoeken wat goedkoper is, eigen vervoer (let hierbij ook op de parkeerkosten) of openbaar vervoer.

OV-Fiets OV-Fiets

 

#Eten en drinken

Eten en drinken in attractieparken en dierentuinen zijn ontzettend duur. Je kunt door zelf je eten en drinken mee te nemen een hoop geld besparen. Ikzelf neem altijd een flesje water en een flesje frisdrank mee en voor ik vertrek heb ik een paar boterhammen/krentenbollen gesmeerd die ik op een bankje in het park opeet. Een flesje water en/of frisdrank in de supermarkt is veel goedkoper dan een flesje water/frisdrank in een restaurant in het park kopen. Je flesje water kun je bij een toilet of watertappunt bijvullen. Scheelt je een hoop kosten en je mag je eigen eten en drinken gewoon meenemen de parken in.

 

#Overig

Ook zaken als een paraplu, fotobatterijen, regenponcho’s kun je beter van huis meenemen. Als je dit ter plekke koopt, ben je veel duurder uit dan dat je eerst bijv. naar een Action gaat voor een paraplu of regenponcho.

 

Veel plezier als je erop uit trekt. Ik hoop dat je met mijn tips wat geld hebt kunnen besparen op een mooi dagje uit.

 

Heb jij nog tips voor het besparen op entreeprijzen?  Laat het me weten.

 

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

 

Bewaar op Pinterest

In mijn blog heb ik een aantal bespaartips voor dagjes uit voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #bespaartips #pretparken, #dierentuinen, #musea, #museumkaart #eurosparen #paspartoutkaart #keukenhof In mijn blog heb ik een aantal bespaartips voor dagjes uit voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #bespaartips #pretparken, #dierentuinen, #musea, #museumkaart #eurosparen

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com