Geld verdienen met je blog

Het is mogelijk om je geld verdienen als blogger, In deze blog deel ik een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen als blogger.

 

In deze blog deel ik een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen als blogger. Je verdient je inkomen met iets wat je het liefst de hele dag doet: schrijven en bloggen. Het is fantastisch als je met bloggen je boterham kunt verdienen. Er zijn genoeg bloggers die kunnen leven van hun blog.

 

Manieren om je geld te verdienen met bloggen

Er zijn verschillende manieren waarop je je geld kunt verdienen met bloggen. Hieronder noem ik een aantal:

 

1 – Doe aan affiliate marketing

Toen ik in 2016 begon met mijn website JTravel had ik nog nooit van affiliate marketing gehoord, laat staan dat ik affiliate links in mijn artikelen plaatste. Bij het starten van mijn tweede website, JTravelBlog, heb ik verdiept in affiliate marketing en heb ik me bij verschillende adverteerders aangemeld. Ik werk hard om ook in de vele artikelen op JTravel.nl meer affiliatelinks te plaatsen. In de nieuwste artikelen zijn de links al geplaatst.

Affiliate marketing betekent dat een adverteerder jou als blogger/affiliate, beloont als je via je website/blog hun producten verkoopt en zorgt voor meer websitebezoekers. De bedragen zijn niet hoog, maar als je lezers helpt met de informatie op jouw website(s) kunnen de bedragen interessant zijn. Het is een passieve manier van inkomsten genereren voor bloggers. Het enige wat je hoeft te doen is een link in je blogs plaatsen en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Een paar bekende websites waar ik heb ingeschreven zijn:

Daarnaast zijn er verschillende bedrijven die hun eigen partnerprogramma hebben, zoals Bol.com, Booking.com of Airbnb. Ook sommige aanbieders van cursussen (bijv. IMU en DSocials) hebben hun eigen affiliate programma.

Ik plaats bijv. in mijn maandoverzichten altijd de door mij gelezen boeken van de betreffende maand. Deze maandoverzichten bevatten affiliate links naar de boeken op Bol.com. Als jij als bezoeker dit boek bestelt, krijg ik een paar procent van de aankoopprijs als commissie. Bol.com is meer dan alleen een website voor boeken, ze hebben intussen zoveel producten dat je het zo gek niet kunt bedenken of je kunt het kopen bij Bol.com.
Bol.com

 

Bij veel bedrijven krijg je pas uitbetaald als je een bepaalde drempel hebt gehaald of je moet een klein bedrag betalen om lid te worden (zoals bij Awin). Dit geld wordt verrekend als je je eerste bedrag uitbetaald krijgt. De drempel bij Bol.com € 10,– en bij Booking.com is dit € 100,–. Soms kun je het ook zelf aangeven bij welke drempel je uitbetaald wilt worden.

Als ik affiliate links in mijn blogs plaats zie je onderaan de blog, de volgende regel: Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

2 – Plaats banners en advertenties

Zoals je hier boven ziet heb ik daar een banner van Bol.com geplaatst. Op mijn websites zie je meer banners, zoals in het artikel Links naar andere websites op JTravel.nl en op deze website op de pagina JTravelBlog Steunen. Deze banners haal ik van de websites van de bovengenoemde affiliate-adverteerders.  Ook in de sidebar op deze website zie je een paar banners van bijv. Bol.com, Booking.com, Skyscanner en The Mediashop.

Ook via Google Adsense worden als je je hebt aangemeld banners op je website geplaatst. Voordeel is dat je je alleen maar hoeft aan te melden. Google bepaalt wat je bezoekers te zien krijgt in de advertentie. Dit is op basis van de interesse van je bezoeker. Qua verdiensten ben je afhankelijk van de hoeveelheid bezoekers op je website en of ze op de advertenties klikken. Gemiddeld levert een advertentie ongeveer € 0,50 per klik op. Google Adsense is interessant als je meer dan 1.000 bezoekers per maand hebt. Ik heb (nog) geen Google Adsense op mijn websites. De reden: ik wil mijn websites niet vol advertenties hebben. Ik heb zelf ook een adblocker aan op mijn computer voor de websites die ik bezoek, dit omdat ik geen zin heb om eerst door een serie advertenties te moeten scrollen om online bijv. een krantenartikel of blog te lezen.

 

3 – Schrijf recensies/reviews over bestemmingen of producten

Ik heb de afgelopen jaren een aantal keren een review geplaatst over een product dat ik door een bedrijf kreeg aangeboden. Dit zijn in mijn geval fotoproducten geweest voor bijv. Fotofabriek.nl, Studentendrukwerk.nl en Drukwerknodig.nl. Ook kreeg ik in ruil voor een review een gave wereldkaart van Wereldkaarten.nl.

Er zijn meer bedrijven die je een gratis product toesturen in ruil voor een review. Ik zie regelmatig blogs verschijnen met reviews over rugzakken, waterflessen, wandelschoenen of jassen.

Een persreis is ook een soort recensie van een bestemming die je op uitnodiging hebt bezocht. In ruil voor een aantal artikelen op je website, bezoek je een bepaalde bestemming en verblijf je in een hotel. Alles wordt voor jou betaald in ruil voor een positieve review. Je krijgt een bepaald budget per dag om een bestemming te promoten.

 

4 – Plaats advertorials/gesponsorde content

Je blogt over een dienst of product van een ander waarvoor je betaald wordt. Soms word je door bedrijven gevraagd om in een artikel aandacht te besteden aan een bepaalde bestemming of bepaald hotel. Dit artikel schrijf je in samenwerking met het bedrijf en natuurlijk noem je een paar keer dit bedrijf. Zorg voor goede afspraken over de inhoud van je artikel. Sta wel achter het product dat je aanprijst.

Ook kan het zijn dat je een product krijgt in ruil voor een blog. Ik heb al een aantal keren op deze manier een blog geschreven. Dit heet een barterdeal. Je krijgt een product in ruil voor een blog/review.

Ook kan het zijn dat je een kant-en-klaar artikel aangeboden krijgt om op je website te plaatsen.

Ik heb het nog nooit bij de hand gehad, maar mijn voorkeur zou zijn dat ik zelf het artikel schrijf en plaats op mijn website. Het geeft het artikel een persoonlijk tintje.

Kosten voor een advertorial zijn ongeveer € 50,– en per 1.000 unieke bezoekers € 10,– extra. Je moet niet alleen je artikel schrijven maar ook de bijbehorende foto’s maken en promotie maken op je sociale media kanalen. Je krijgt een vergoeding voor het schrijven van het artikel, de link en het bereik dat je de opdrachtgever biedt. Probeer te onderhandelen over de prijs. Andere dingen die nog meespelen, zoals de kwaliteit van de website. Ik heb op deze website een pagina met informatie over samenwerkingen. Ook kun je een zgn. mediakit maken met iets over jezelf, je blog, cijfers en andere samenwerkingen.

Je kunt jezelf aanmelden voor een campagne, bijv. bij Linkpizza of Bloggerslijst. Hier pitch je op opdrachten. Voordeel van Linkpizza is dat ze ook een affiliatebureau zijn waardoor je voor bepaalde websites niet apart partner hoeft te worden maar via Linkpizza toch affiliatelinks van bijv. Daisycon en Awin kunt plaatsen en dus geld kunt verdienen.

 

5 – Plaats gesponsorde posts op je sociale media kanalen

Een blogger kant niet meer zonder sociale media kanalen om de blogs/artikelen te promoten. Dagelijks probeer ik mijn content te plaatsen op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’. Ook YouTube is een interessant medium. Ik ben niet actief op YouTube.

Voor bedrijven kan het interessant zijn om jou de opdracht te geven om een post tag op sociale media te plaatsen waarvoor jij betaald krijgt. Het is meestal een combinatie van een advertorial op je website. Deze blog met advertorial promoot je vervolgens via je sociale media. Dit om zo veel mogelijk verschillende mensen te bereiken.

Geld verdienen met je blog

 

6 – Betaalde links op je website

Soms word je door een bedrijf benaderd voor een betaalde link. Zo werd ik vorig jaar door een bedrijf met de vraag of ik tegen betaling een link wilde plaatsen in een bestaand artikel. De link moet wel relevant zijn voor het artikel. Het is heel normaal om hier geld voor vragen.

 

7 – Maak en verkoop je eigen producten in je eigen webshop

Denk hierbij bijv. aan presets voor Adobe Lightroom, een e-book, een set kant en klare ontwerpen voor Pinterest, een checklist, printables (pdf’s die mensen zelf kunnen printen), trainingen, lespakketten of een social media planner.

Ook het verkopen van online cursussen is een manier om geld te verdienen.

Sinds december 2020 heb ik een account bij Werkaandemuur.nl om mijn foto’s te verkopen. Ik heb een aantal foto’s geüpload. Je kunt je eigen foto’s ook via beeldbanken aanbieden. Let hierbij wel goed op de verdiensten en jouw rechten als fotograaf. Ik heb er eerder een blog over geschreven hoe je stockfoto’s van beeldbanken in je eigen blogs kunt gebruiken.

Een platform zoals Etsy is een andere mogelijkheid om je eigen product te verkopen.

Je (digitale) producten kun je in een webshop op je blog/website verkopen.

 

8 – Organiseer een winactie

Een leuke manier om lezers/volgers aan je te binden is het aanbieden van een winactie. Je geeft bij een winactie iets weg van een bedrijf aan jouw volgers. Dit levert het bedrijf leuke publiciteit op, en je volgers maken kans op een leuk cadeautje.

Het bedrijf moet bij je blog passen. Ook een vergoeding voor jou als blogger is gebruikelijk. Het bedrijf krijgt een platform. Je kunt de bedragen van een gesponsorde blog aanhouden. Vermeld wel een link in je blog met de winactie naar het betreffende bedrijf. Je kunt het bedrijf ook vragen of je een affiliate link van het betreffende bedrijf in de blog mag plaatsen.

 

9 – Word gastblogger

Ik heb 1x een gastblog geschreven: voor de website Liefs uit Haarlemmermeer schreef ik een blog n.a.v mijn eigen artikel 5x doen voor de douane op Schiphol. Voor deze blog ben ik niet betaald.

Daarnaast ligt er nog een aanvraag voor het schrijven van een artikel voor Wandelnet. Dit naar aanleiding van mijn lange termijn project: het wandelen van het Westerborkpad. Ook voor het schrijven van deze blog word ik niet betaald. Deze blog moet nog verschijnen, maar door de lockdown kan ik op het moment niet met het openbaar vervoer reizen en komt er van wandelen langs het Westerborkpad ook niets. Mijn volgende etappe (5e) begint nl. op Station Naarden-Bussum en daar reis ik met de trein naar toe.

Meestal word je dus niet betaald voor een gastblog maar is het reclame voor je eigen blog, want in de gastblog staat altijd een link naar jouw blog.

 

10 – Schrijf en verkoop een (e)book of boek

Er zijn al veel e-books over veel onderwerpen geschreven. De afgelopen jaren heb ik er ook veel, gratis of tegen betaling, ontvangen. In een e-book verdiep je je nog meer in het onderwerp waar jij als blogger over wilt schrijven en geef je je volgers nog meer interessante informatie over een bepaald onderwerp. Dit hoeft niet te gaan over reizen, maar kan ook gaan over SEO, sociale media, het starten van een onderneming, website of webshop of fotografie. E-books worden gratis of tegen betaling aangeboden. Je e-book kun je aanbieden op je blog en/of je webshop.

Ook zijn er steeds meer bloggers die hun eigen boek uitbrengen, denk bijv. aan Suzanne van Duijn die het boek Work Hard Travel Harder, een boek over werken en reizen als digital nomad uitbracht of Marloes de Hooge die twee boeken schreef over bucketlist stedentrips en reizen.

 

11 – Geef (online) trainingen/workshops/cursussen

Er zijn bloggers die geld verdienen door het geven van cursussen, trainingen en workshops. Dit kan op locatie zijn of online. Ik volg zelf ook regelmatig van deze vooral online cursussen, zoals over PR, wandelen, Pinterest, SEO of sociale media. Soms zijn ze gratis, soms tegen betaling. Soms is het een dag/uur/meerdere dagen en soms bestaan de cursussen uit meerdere modules.

Geld verdienen met je blog

 

12 – Organiseer een evenement

Een evenement kan van alles zijn, zoals een dag met workshops en lezingen over schrijven van blogs of marketingonderwerpen. Dit kan een eenmalig evenement zijn of een regelmatig terugkerend/jaarlijks evenement. De deelnemers kopen van de te voren een entreeticket om het evenement bij te kunnen wonen. Tijdens het evenement ontmoet je bijv. collega bloggers en aan het eind is er een afsluitende borrel.

Je kunt natuurlijk ook een online (helemaal in coronatijd) evenement organiseren waar bij de mensen moeten inloggen om het online live event bij te kunnen wonen.

 

13 – Bied een membership/lidmaatschap aan

Aanbieders van bijv. cursussen bieden soms een membership aan. Tegen betaling van een x bedrag krijg jij toegang tot cursussen en webinars en andere exclusieve voordelen. Je richt op je een blog een apart membership-gedeelte in. In dit afgesloten deel plaats je specifieke doelgerichte artikelen voor je lezers voordelig kunnen zijn en die ze kunnen inzien als ze een betaald lidmaatschap afsluiten.

Je ziet dit ook bij veel kranten/tijdschriften. Per dag/week/maand mag je een aantal artikelen gratis lezen. Wil je meer artikelen lezen moet je per artikel betalen.

 

Tenslotte

Ik verdien nog niet heel veel aan mijn blogs, maar het gaat steeds beter, vooral met de affiliatelinks. Ik plaats nu zeer regelmatig affiliate links in mijn artikelen. Deze links hebben betrekking op de content van het betreffende artikel. Mijn bezoekersaantallen stijgen elk jaar, omdat de websites steeds beter gevonden worden en interessanter zijn voor bedrijven om bijv. links of gesponsorde content aan te bieden.

Sommige van bovenstaande manieren geld te verdienen met mijn blog zijn voor mij nu niet interessant, maar andersom maak ik er wel gebruik van bij collega bloggers door bijv. een cursus te volgen of een e-book aan te schaffen. Jij als blogger moet je eigen manieren vinden om geld verdienen met je blog, een manier waar jij je goed bij voelt. Je  moet niet iets aanbieden waar je je niet goed bij voelt, puur om het geld verdienen, want dat is niet de manier.

Het is belangrijk dat je website gevonden wordt door bijv. Google. De artikelen op je website moeten SEO proof zijn. Ik pas op het moment n.a.v. een cursus die ik in 2020 gevolgd heb, mijn artikelen en blogs aan met meer links (interne en affiliatelinks) en pas de SEO met zoekwoorden aan. Je Domeinautoriteit moet interessant zijn anders word je niet gevraagd voor samenwerkingen.

Ook bedrijven moeten je weten te vinden want zij zullen je niet betalen als je geen bereik hebt.

Heb geduld. Je kunt geld verdienen met je blog maar je blog moet gevonden worden en dat heeft tijd nodig. Blijf schrijven, doe ik ook, want ook ik heb de eerste jaren niets verdiend met mijn websites. Je leert een hoop over bijv. sociale media, marketing, SEO, blogs schrijven, webdesign en website bouwen.

 

Verdien jij geld als blogger? Zo ja, hoe doe je dat?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Het is mogelijk om je geld verdienen als blogger. In deze blog deel ik een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen als blogger. #geldverdienenalsblogger #geldverdienenmetbloggen #jtravel #jtravelblog #affiliatemarketing #blogger #blogtips Het is mogelijk om je geld verdienen als blogger. In deze blog deel ik een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen als blogger. #geldverdienenalsblogger #geldverdienenmetbloggen #jtravel #jtravelblog #affiliatemarketing #blogger #blogtips Het is mogelijk om je geld verdienen als blogger. In deze blog deel ik een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen als blogger. #geldverdienenalsblogger #geldverdienenmetbloggen #jtravel #jtravelblog #affiliatemarketing #blogger #blogtips

Het is mogelijk om je geld verdienen als blogger. In deze blog deel ik een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen als blogger. #geldverdienenalsblogger #geldverdienenmetbloggen #jtravel #jtravelblog #affiliatemarketing #blogger #blogtips Het is mogelijk om je geld verdienen als blogger. In deze blog deel ik een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen als blogger. #geldverdienenalsblogger #geldverdienenmetbloggen #jtravel #jtravelblog #affiliatemarketing #blogger #blogtips Het is mogelijk om je geld verdienen als blogger. In deze blog deel ik een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen als blogger. #geldverdienenalsblogger #geldverdienenmetbloggen #jtravel #jtravelblog #affiliatemarketing #blogger #blogtips

Meer over dit onderwerp

4 reacties

 • Ilse schreef:

  Hoi Jaquelien,

  Bedankt voor je tips. Leuk om te lezen wat de mogelijkheden zijn. Ik moet eerst maar eens mijn bereik vergroten, voordat ik hiermee kan beginnen. Affiliate marketing lijkt mij erg interessant. Maar eens in verdiepen….

  Groetjes Ilse

  • Jaquelien schreef:

   Hallo Ilse, Ik ben ook pas later begonnen met affiliate marketing en het levert voor mij nog niet genoeg op om van te leven. Maar het begin is er. Ik ben bezig met het optimaliseren van oude blogs en ook daar stop ik affiliate links in, iets wat ik voor mijn websites de eerste jaren niet deed. Kende het ook niet. De rest doe ik ook niet veel mee, zit wel te denken aan Google adsense maar vind zelf altijd irritant als er op elke pagina zoveel reclame staat, ben er nog niet uit. Succes

 • Natascha schreef:

  Hoi hoi, ik ben sinds een maandje nu begonnen met bloggen en heb me aangemeld bij Daisycon en tradetracker maar kom er geen wijs uit! Zou je mij misschien op weg willen helpen

 • Geef een reactie

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com