De meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl

Twee vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Het bizarre jaar 2020 zit er al weer een paar dagen op. Zoals elk jaar maak ik een aantal jaaroverzichten. Dit jaar voor het eerst een aparte blog met de meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl.

Ik heb van mijn twee websites (JTravel.nl en JTravelBlog.nl) een top 10 van de meest gelezen artikelen/blogs per website gemaakt. In totaal heb ik 41 artikelen voor JTravel.nl en 86 blogs voor JTravelBlog.nl gepubliceerd. De top 10 is een lijst met vooral bestemmingen in Nederland.

De reden dat ik een vossenfoto kies als uitgelichte afbeelding, is omdat de artikelen met Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen op beide websites dit jaar erg goed gelezen zijn. Ik heb genoten van mijn 10 wandelingen en van de jonge vossen in het mooie gebied tussen Zandvoort en Noordwijk.

 

Top 10 meest gelezen artikelen op JTravel.nl in 2020

In totaal verschenen er in 2020 41 artikelen op JTravel.nl. De meest gelezen artikelen in 2020 zijn:

10. Hortus Botanicus in Leiden

In dit artikel lees je de informatie over Hortus Botanicus in Leiden. De Hortus Botanicus in Leiden is de oudste (opgericht in 1590) nog bestaande botanische tuin van Nederland. Ik vond vooral de kassen heel erg interessant, zoals de Victoriakas (met de reuzenwaterlelie) en de Hoge Kas. Ook zijn er interessante tuinen, zoals de Chinese Kruidentuin, de Von Siebold Gedenktuin en de rozentuin. Naast informatie over de tuinen, kassen en andere bezienswaardigheden in de Hortus Botanicus in Leiden, geef ik je ook informatie over de geschiedenis, de entreeprijzen en de openingstijden.

De Hortus Botanicus in Leiden De Hortus Botanicus in Leiden

Lees meer: Hortus Botanicus in Leiden

 

9. Hofjes in Groningen

In Groningen heb ik verschillende hofjes bezocht en voor je op een rijtje gezet. Als ik weer een keer in Groningen ben en een hofje bezoek, wordt dit artikel aangevuld. Ik heb van de 32 gasthuizen, zoals hofjes in Groningen genoemd worden, nog veel te bekijken. Een paar bekende hofjes zijn het St. Anthonygasthuis, het Pepergasthuis en het Pelstergasthuis. Een hofje bestaat uit een binnenplaats met daaromheen een aantal huizen die als gasthuizen werden gebruikt. Het kon een woonplek of verzorgingsplek zijn. Alles in het kader van liefdadigheid. Ik moet dus hoog nodig weer een keer naar Groningen. De coronapandemie zorgt er voor dat ik sinds februari 2020 niet meer in Groningen geweest ben.

Het Sint-Anthonygasthuis in Groningen Het Sint-Anthonygasthuis in Groningen, één van de hofjes in Groningen

Lees meer: Hofjes in Groningen

 

8. Informatie over Texel

In dit artikel geef ik informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2016. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis van het eiland, de vele natuurgebieden, de 7 dorpen, de bezienswaardigheden en nog veel meer.

Informatie Texel 2016 Informatie Texel 2016

Lees meer: Informatie Texel 2016

 

7. Beatrixpark in Amsterdam

Het Beatrixpark in Amsterdam ligt niet ver vanaf NS station Amsterdam-Zuid. Het Beatrixpark werd in 1938 aangelegd. Het park was in 1972 onderdeel van de in Amsterdam gehouden Floriade. Je kunt in het Beatrixpark heerlijk relaxen, wandelen en fietsen. In het Beatrixpark bevindt zich het Artsenijhof, een medicinale kruidentuin. Deze kruidentuin bestaat uit drie delen met een eigen karakter. Hier groeien honderden geneeskrachtige kruiden. Ook groeit in het park een koningslinde. Deze linde is hier geplant ter ere van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in april 2013.

Het Beatrixpark in Amsterdam Het Beatrixpark in Amsterdam

Lees meer: Beatrixpark in Amsterdam

 

6. Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

Het Haarlemmermeerse Bos is een bos in Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer). Het Haarlemmermeerse Bos ligt rondom de recreatieplas met horecagelegenheid. Het is een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en andere sportievelingen. In 2002 werd hier de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade gehouden. Er zijn nog diverse restanten van deze Floriade te zien. Aan de rand van het Haarlemmermeerse Bos is nu nog het Historisch Museum Haarlemmermeer gevestigd. Dit museum verhuist in 2021 naar Cruquius.

Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

Lees meer: Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

 

5. Koninklijk Paleis in Amsterdam

Het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam is het officiële ontvangstpaleis van het Nederlandse staatshoofd, Koning Willem-Alexander. In het Koninklijk Paleis vinden grote koninklijke ontvangsten plaats. Tijdens de staatsbezoeken verblijven de buitenlandse staatshoofden en hun gezelschap in het paleis.  In het paleis vinden ook tentoonstellingen plaats. Ik heb dit paleis van de Koninklijke Familie van binnen bekeken en er een artikel over geschreven van wat je kunt verwachten als je het Koninklijk Paleis bezoekt. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het paleis.

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam Het Koninklijk Paleis in Amsterdam

Lees meer: Koninklijk Paleis in Amsterdam

 

4. Informatie over Texel

In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis van het eiland, de vele natuurgebieden, de 7 dorpen, de bezienswaardigheden en nog veel meer.

Informatie over Texel Informatie over Texel 2017

Lees meer: Informatie Texel 2017

 

3. Informatie over Borkum

Borkum is een Duits Waddeneiland. Het eiland is het westelijke en tevens het grootste van de Oost-Friese Waddeneilanden. Borkum ligt voor de kust van de Nederlandse provincie Groningen. In dit artikel geef ik je over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.

Borkum Borkum

Lees meer: Informatie over Borkum

 

2. Wandeling in Amsterdam-Noord

Ik maakte een wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM-werf. In dit artikel beschrijf ik mijn wandelroute en de leuke plekken die je onderweg tegenkomt. Mijn wandeling begint achter Amsterdam Centraal waar ik de pont naar de overkant neem om daar te beginnen met mijn wandeling. De route eindigt bij de pont in de buurt van de NDSM-werf. Met de pont steek ik het IJ over naar Amsterdam Centraal Station. Deze leuke wandelroute door een onbekend stukje Amsterdam komt uit de wandelgids ‘Amsterdam acht keer anders’ van routemaker Gerard Goudriaan.

Streetart van Anne Frank op de NDSM-werf tijdens mijn wandeling in Amsterdam-Noord Streetart van Anne Frank op de NDSM-werf tijdens mijn wandeling in Amsterdam-Noord

Lees meer: Wandeling in Amsterdam-Noord

 

1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook regelmatig. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart. Ook informatie over de entreeprijzen, ingangen, routes worden in dit artikel beschreven. Afgelopen jaar (2020) heb ik 10 wandelingen in de het gebied gemaakt.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Lees meer: Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Top 10 meest gelezen artikelen op JTravelBlog.nl in 2020

In totaal verschenen er in 2020 86 blogs. De meest gelezen blogs in 2020 zijn:

10. De Leitjesroute in Oosterend op Texel

De Leitjesroute in het plaatsje Oosterend op Texel is een korte route van 1,65 kilometer door het dorp. Aan de hand van genummerde leistenen bordjes loop je door Oosterend. In het dorp hangen leitjes (vandaar de naam Leitjesroute) op panden en huizen die belangrijk zijn. Op deze leitjes staat informatie over het pand zelf en zijn vroegere bewoners. De routebeschrijving kun je bij verschillende winkels in het dorp krijgen.

De Leitjesroute in Oosterend op Texel De Leitjesroute in Oosterend op Texel

Lees meer: De Leitjesroute in Oosterend op Texel

 

9. Museumtip #14 : Muiderslot – Muiden

Ik bezocht het Muiderslot tijdens een wandeling door vestingstad Muiden op de dag in maart 2020 dat werd aangekondigd dat de musea voorlopig gesloten zouden worden. In deze museumtip lees je alles over de routes in het kasteel, de binnen- en buitenruimtes van het Muiderslot. Het Muiderslot is een vierkante waterburcht en oudste waterburcht van Nederland met op iedere hoek van het kasteel een ronde toren en binnen de muren een groot gebouw met trapgevels. Het kasteel heeft een slotgracht met een ophaalbrug. Het Muiderslot als vesting met bijbehorende vestingwerken was een onderdeel en sluitstuk van vier waterdefensie linies: de Utrechtse Waterlinie, de Oude,  de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De Stelling van Amsterdam staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het Muiderslot in Muiden Het Muiderslot in Muiden

Lees meer: Museumtip #14 : Muiderslot – Muiden

 

8. Wandelen in de binnenstad van Groningen

De blog omvat een wandeling door de binnenstad van mijn geliefde Groningen. Een wandeling die je voert langs de Grote Markt met d’Olle Grieze, het Martinikerkhof en de Prinsentuin, een paar musea, universiteitsgebouwen en het mooiste station van Nederland in 2019.

De Prinsentuin in Groningen De Prinsentuin in Groningen tijdens mijn wandeling in de Binnenstad van Groningen

Lees meer: Wandelen in de binnenstad van Groningen

 

7. Mijn eerste stappen naar herstel van het chronisch vermoeidheidssyndroom

In deze blog beschrijf ik hoe de eerste maand van mijn cognitieve gedragstherapie is gegaan. Een therapie die bedoeld was om van mijn chronische vermoeidheid af te komen (iets dat helaas niet gelukt is). Deze blog gaat over mijn eerste stappen: het stellen van doelen. Mijn doelen waren: werken en reizen. Werken is niet gelukt en reizen doe ik alleen in Nederland. Het is voor mij op het moment nog altijd te vermoeiend om over de landsgrenzen te gaan kijken. Al is het dit jaar (2020) natuurlijk sowieso bijna onmogelijk geweest om te reizen. In totaal zijn er 10 blogs over mijn ziekte en therapie verschenen.

Mijn eerste stappen naar herstel van het chronisch vermoeidheidssyndroom: doelen stellen Mijn eerste stappen naar herstel van het chronisch vermoeidheidssyndroom: doelen stellen

Lees meer: Mijn eerste stappen naar herstel van het chronisch vermoeidheidssyndroom

 

6. Op vakantie in coronatijd

In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen gaan in deze coronatijd 😷 op een rijtje gezet. De afgelopen maanden is dit artikel vaak aangepast omdat er elke keer veel veranderde en dit aangepast moest worden in deze blog.

Op vakantie in coronatijd Op vakantie in coronatijd

Lees meer: Op vakantie in coronatijd

 

5. De 7 dorpen Texel

Dit was één van mijn eerste blogs die in 2018 online kwam. In deze blog heb ik informatie over de zeven dorpen van Texel: Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend en De Waal, voor je op een rijtje gezet. Omdat we niet naar het buitenland kunnen, is Texel een mooie plek om een vakantie door te brengen.

De 7 dorpen van Texel De 7 dorpen van Texel

Lees meer: De 7 dorpen van Texel

 

4. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen zijn mijn favoriet. 🦊 Dit is een blog uit 2020 die vanaf het begin heel goed gelezen wordt. Ik neem je mee naar het gebied en geef je informatie over de wandelroutes, ingangen, entreeprijzen, de do’s en don’ts. In 2020 heb ik hier voor het eerst vossenwelpen gezien, zo leuk. Ik hoop dat ik ze dit jaar ook weer kan spotten. Eind 2020 zijn de welpen die in het voorjaar 2020 geboren zijn, volwassen dieren geworden.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen, december 2020 (deze vos is geboren in maart 2020)

Lees meer: Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

3. Mijn bucketlist – Nederland

Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken. De pinterest pin voor deze blog zorgt voor veel bezoekers van deze blog. Eén plek die ik inmiddels van deze lijst kan afvinken is de Zaanse Schans in Zaandam. Deze plek bezocht ik in juli 2020 toen er bijna geen buitenlandse toeristen in Nederland waren.

De Zaanse Schans, afgestreept van mijn bucketlist - Nederland in 2020 De Zaanse Schans, afgestreept van Mijn bucketlist – Nederland in 2020.

Lees meer: Mijn bucketlist – Nederland

 

2. 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis

Een blog die in 2020 veel gelezen is de blog met tips om tijdens de coronacrisis te doen. In deze blog heb ik een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷

Doen tijdens de coronacrisis: wandelen en genieten van de natuur Doen tijdens de coronacrisis: wandelen, fotograferen en genieten van de natuur

Lees meer: 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis

 

1. Review : Wereldkaart op canvas van Wereldkaarten.nl

Deze blog is bijna elke maand de best gelezen blog op mijn website. De reden, geen idee, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog. Ik ben altijd gek geweest wereldkaarten of dat nu landenkaarten, atlassen, puzzels, globes zijn. Ik was/ben er dol op. Als ik een land/stad bezoek moet ik een plattegrond hebben. In mijn reisverslagen zul je altijd plattegronden / (route)kaarten tegenkomen.

Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl

Lees meer: Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl

 

2020

2020 was een raar jaar met alle restricties vanwege de coronacrisis die er waren, zoals gesloten musea, (gedeeltelijke) lockdowns, reisbeperkingen in Nederland en naar het buitenland.

Ik mag niet mopperen over mijn bezoekersaantallen. Het was voor beide websites het beste jaar ooit. Nu is dat voor JTravelBlog niet zo moeilijk omdat deze blog pas sinds september 2018 bestaat. Ook JTravel is ontzettend gegroeid in 2020. Ik ben bezig met SEO aanpassingen en of dat de reden is dat deze website nu in ene beter scoort, geen idee. Ik weet niet hoeveel bezoekers andere (blog)websites trekken, want ik lees overal dat de bezoekersaantallen ontzettend gekelderd zijn. Ik ben tevreden. De piek lag voor JTravelBlog in maart na het uitbreken van corona schreef ik 3 blogs die in maart goed gelezen werden, vooral de blog 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis werd ontzettend goed gelezen en wordt ook weer goed gelezen zodra de maatregelen aangescherpt worden.

 

2021

Mijn doel is om in 2021 nog meer bezoekersaantallen te trekken en meer te verdienen met de affiliates. Links die ik bij de aanpassingen nog meer verwerk in de artikelen/blogs. De eerste jaren van JTravel heb ik helemaal niets aan affiliate gedaan en pas sinds ik deze blog ben opgestart ben ik daar serieus naar gaan kijken en pas ik het in mijn blogs en artikelen toe.

 

Ik ben heel benieuwd wat de meest gelezen blogs in 2021 worden? Blijf het volgen. Ik blijf wekelijks een nieuwe blog en soms 2 per week publiceren op deze website. Op JTravel.nl verschijnen de artikelen onregelmatiger, dit omdat er pas een artikel verschijnt als ik bijv. een wandeling heb gemaakt of een museum heb bezocht.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #2020 #jaaroverzicht2020 Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #2020 #jaaroverzicht2020 Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #2020 #jaaroverzicht2020

Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #2020 #jaaroverzicht2020 Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #2020 #jaaroverzicht2020 Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #2020 #jaaroverzicht2020

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com