De meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl

Blogs en artikelen over de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl

 

Ook het bizarre jaar 2021 zit er al weer een paar dagen op. Zoals elk jaar maak ik een aantal jaaroverzichten. Dit jaar voor de tweede keer een aparte blog met de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl.

Ik heb van mijn twee websites (JTravel.nl en JTravelBlog.nl) een top 10 van de meest gelezen artikelen/blogs per website gemaakt. In totaal heb ik 78 artikelen voor JTravel.nl en 102 blogs voor JTravelBlog.nl gepubliceerd. De top 10 is een lijst met vooral bestemmingen in Nederland. Lees mee en doe inspiratie op met het overzicht van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl.

De reden dat ik een damhert kies als uitgelichte afbeelding, is omdat de artikelen over de Amsterdamse Waterleidingduinen op beide websites dit jaar erg goed gelezen zijn. Ik heb genoten van mijn 15 wandelingen in het mooie gebied tussen Zandvoort en Noordwijk.

 

Top 10 meest gelezen artikelen op JTravel.nl in 2021

In totaal verschenen er in 2021 78 artikelen op JTravel.nl. Wat opvalt in onderstaande lijst is dat deze meest gelezen artikelen allemaal oude artikelen zijn. Van de in 2021 gepubliceerde artikelen staat (nog) geen artikel in deze top 10. Zeven van onderstaande artikelen stonden in 2020 ook in dit overzicht. De meest gelezen artikelen op JTravel.nl in 2021 zijn:

 

10. Leitjesroute in Oosterend

De Leitjesroute in Oosterend op Texel is een korte wandelroute van 1,65 kilometer door Oosterend. U loopt aan de hand van genummerde leistenen bordjes door het dorp. In Oosterend hangen leitjes (vandaar de naam Leitjesroute) op panden en huizen die belangrijk zijn. Op deze leitjes staat informatie over het pand zelf en zijn vroegere bewoners. De routebeschrijving kun je bij verschillende winkels in het dorp kopen. Je krijgt in het boekje veel uitleg over het dorp. Tijdens deze korte wandeling zie je alle belangrijke gebouwen in het pittoreske Oosterend.

De Leitjesroute in Oosterend op Texel De Leitjesroute in Oosterend op Texel

 

Lees meer: Leitjesroute in Oosterend

 

9. Wandelen in IJmuiden

Ik maakte een mooie wandeling rond IJmuiden. Deze wandeling is een wandeling via routepaaltjes, door de duinen, over het strand en langs bunkers. Verschillende paden waren door het slechte weer voorafgaand aan deze wandeling niet te belopen en dus moest ik omlopen. Ik heb het meest genoten van de strandwandeling en de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. In dit artikel deel ik je mijn route en vertel ik je wat je onderweg tegenkomt.

Wandelen in IJmuiden Wandelen in IJmuiden

 

Lees meer: Wandelen in IJmuiden

 

8. Informatie over Texel

In dit artikel geef ik informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2016. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis van het eiland, de vele natuurgebieden, de 7 dorpen, de bezienswaardigheden en nog veel meer.

Informatie over Texel Informatie over Texel 2016

 

Lees meer: Informatie Texel 2016

 

7. Beatrixpark in Amsterdam

Het Beatrixpark in Amsterdam ligt niet ver vanaf NS station Amsterdam-Zuid. Het Beatrixpark werd in 1938 aangelegd. Het park was in 1972 onderdeel van de in Amsterdam gehouden Floriade. Je kunt in het Beatrixpark heerlijk relaxen, wandelen en fietsen. In het Beatrixpark bevindt zich het Artsenijhof, een medicinale kruidentuin. Deze kruidentuin bestaat uit drie delen met een eigen karakter. Hier groeien honderden geneeskrachtige kruiden. Ook groeit in het park een koningslinde. Deze linde is hier geplant ter ere van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in april 2013.

Het Beatrixpark in Amsterdam Het Beatrixpark in Amsterdam

 

Lees meer: Beatrixpark in Amsterdam

 

6. Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

Het Haarlemmermeerse Bos is een bos in Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer). Het Haarlemmermeerse Bos ligt rondom de recreatieplas met horecagelegenheid. Het is een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en andere sportievelingen. In 2002 werd hier de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade gehouden. Er zijn nog diverse restanten van deze Floriade te zien, zoals het Haarlemmermeerpaviljoen, nu te koop voor 1,9 miljoen euro.

Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

 

Lees meer: Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

 

5. Informatie over Borkum

Borkum is een Duits Waddeneiland. Het eiland is het westelijke en tevens het grootste van de Oost-Friese Waddeneilanden. Borkum ligt voor de kust van de Nederlandse provincie Groningen. In dit artikel geef ik je over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.

Borkum Borkum

 

Lees meer: Informatie over Borkum

 

4. Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas

Je verwacht in dit deel van onze hoofdstad niet dat het zo groen is. Want iedereen kent de Amsterdamse Zuidas als een zakencentrum met hoge en grote kantoorgebouwen en woningen. Alles is gebouwd rondom NS Station Amsterdam Zuid. Het gebied is heel groen met veel parken, het Amsterdamse Bos met de kersenbloesem, het Amstelpark met de rododendrontuin, een stadsstrand en een botanische tuin.

Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas

 

Lees meer: Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas

 

3. Informatie over Texel

In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis van het eiland, de vele natuurgebieden, de 7 dorpen, de bezienswaardigheden en nog veel meer.

Informatie over Texel Informatie over Texel 2017

 

Lees meer: Informatie Texel 2017

 

2. Wandeling in Amsterdam-Noord

Ik maakte een wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM-werf. In dit artikel beschrijf ik mijn wandelroute en de leuke plekken die je onderweg tegenkomt. Mijn wandeling begint achter Amsterdam Centraal waar ik de pont naar de overkant neem om daar te beginnen met mijn wandeling. De route eindigt bij de pont in de buurt van de NDSM-werf. Met de pont steek ik het IJ over naar Amsterdam Centraal Station. Deze leuke wandelroute door een onbekend stukje Amsterdam komt uit de wandelgids ‘Amsterdam acht keer anders’ van routemaker Gerard Goudriaan.

Wandeling in Amsterdam-Noord, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Wandeling in Amsterdam-Noord

 

Lees meer: Wandeling in Amsterdam-Noord

 

1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook regelmatig. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart. Ook informatie over de entreeprijzen, ingangen, routes worden in dit artikel beschreven. Afgelopen jaar (2021) heb ik 15 wandelingen in de het gebied gemaakt.

Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Lees meer: Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Top 10 meest gelezen artikelen op JTravelBlog.nl in 2021

In totaal verschenen er in 2021 102 blogs. Van de in 2021 gepubliceerde blogs staan 3 blogs in deze top 10: Buitenplaats Leyduin, Bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen en Kabouterdorp de Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vijf van onderstaande artikelen stonden in 2020 ook in dit overzicht, alleen de volgorde is anders. De meest gelezen blogs op JTravelBlog.nl in 2021 zijn:

 

10. Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Ik bezocht het kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De Amsterdamse Waterleidingduinen is voor mij bekend terrein. Dit keer fiets ik naar ingang De Zilk omdat op ongeveer 1,2 kilometer afstand van de ingang het kabouterdorp ligt. Ik had er nog nooit van gehoord, maar las toevallig een stukje op Facebook over het bestaan van dit kabouterdorp. Het kan heel goed zijn dat de kabouters die je op de foto’s ziet inmiddels niet meer te zien zijn omdat ze bijv. kapot zijn. Maar niet getreurd, er staan meer dan genoeg kabouters in de duinen. Leuk om met kinderen naar toe te gaan.

Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Lees meer: Kabouterdorp De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

9. De Leitjesroute in Oosterend op Texel

De Leitjesroute in het plaatsje Oosterend op Texel is een korte route van 1,65 kilometer door het dorp. Aan de hand van genummerde leistenen bordjes loop je door Oosterend. In het dorp hangen leitjes (vandaar de naam Leitjesroute) op panden en huizen die belangrijk zijn. Op deze leitjes staat informatie over het pand zelf en zijn vroegere bewoners. De routebeschrijving kun je bij verschillende winkels in het dorp krijgen.

Leitjesroute in Oosterend, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl De Leitjesroute in Oosterend op Texel

 

Lees meer: De Leitjesroute in Oosterend op Texel

 

8. Museumtip #14 : Muiderslot – Muiden

Ik bezocht het Muiderslot tijdens een wandeling door vestingstad Muiden op de dag in maart 2020 dat werd aangekondigd dat de musea voorlopig gesloten zouden worden. In deze museumtip lees je alles over de routes in het kasteel, de binnen- en buitenruimtes van het Muiderslot. Het Muiderslot is een vierkante waterburcht en oudste waterburcht van Nederland met op iedere hoek van het kasteel een ronde toren en binnen de muren een groot gebouw met trapgevels. Het kasteel heeft een slotgracht met een ophaalbrug. Het Muiderslot als vesting met bijbehorende vestingwerken was een onderdeel en sluitstuk van vier waterdefensie linies: de Utrechtse Waterlinie, de Oude,  de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De Stelling van Amsterdam en ook de Nieuwe Hollandse Waterlinie staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Museumtip #14 : Muiderslot - Muiden, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Museumtip #14 : Muiderslot – Muiden

 

Lees meer: Museumtip #14 : Muiderslot – Muiden

 

7. Mijn bucketlist – Nederland

Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken. De pinterest pin voor deze blog zorgt voor veel bezoekers van deze blog. Veel kan ik nog altijd niet wegstrepen van deze lijst. De Zaanse Schans, Muiden en Naarden heb ik inmiddels bezocht en ook ben ik vaker in Groningen, Leiden en Haarlem geweest, maar in deze steden zijn nog veel meer dingen te ontdekken dan ik tot nu to gedaan heb.

Mijn bucketlist - Nederland, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Mijn bucketlist – Nederland

 

Lees meer: Mijn bucketlist – Nederland

 

6. Bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Ik liep de bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een route die ik vond op de website van de Amsterdamse Waterleidingduinen. De bunkerroute loopt langs verschillende bunkers. De bunkers zijn soms moeilijk te vinden omdat ze goed verborgen liggen. Ze zijn veelal niet meer toegankelijk, maar er zijn een aantal die wel toegankelijk zijn. In sommige bunkers wonen nu vleermuizen. De bunkers dateren uit de Tweede Wereldoorlog.

Bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Lees meer: Bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

5. Een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

Dit is een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Dit zijn meerdere buitenplaatsen die samengevoegd zijn: Leyduin, Oud-Woestduin en Vinkenduin. Op het terrein zijn meerdere wandelingen uitgezet. Ik liep het deel van het Buitenplaatsenpad over deze buitenplaats.

Een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

 

Lees meer: Een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

 

4. Wandelen in de duinen van IJmuiden

Ik maakte een wandeling in de duinen van IJmuiden en aan het eind bezocht ik een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Mijn route en belevenissen lees je in deze blog.

Wandelen in de duinen van IJmuiden, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Wandelen in de duinen van IJmuiden

 

Lees meer: Wandelen in de duinen van IJmuiden

 

3. Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam

Ik was tot de zomer van 2020 nog nooit op de Zaanse Schans geweest. Omdat het door corona veel rustiger is dan normaal, grijp ik mijn kans. De niet-Europese toeristen blijven weg en de toeristen die er zijn, zijn veelal Nederlanders. In deze blog vertel ik je alles over dat wat op de Zaanse Schans te zien is, zoals de molens, de ambachten, musea, panden en winkels.

Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam

 

Lees meer: Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam

 

2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen zijn mijn favoriet. 🦊 Het was in 2021 best moeilijk om de vossen te vinden. Deels kwam dat denk ik door werkzaamheden in het gebied waar de vossen vaak te spot worden. Dit is een blog uit 2020 die vanaf het begin heel goed gelezen wordt. Ik neem je mee naar het gebied en geef je informatie over de wandelroutes, ingangen, entreeprijzen, de do’s en don’ts.

Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Lees meer: Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

1. Review : Wereldkaart op canvas van Wereldkaarten.nl

Deze blog is bijna elke maand de best gelezen blog op mijn website. De reden, geen idee, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog. Ik ben altijd gek geweest wereldkaarten of dat nu landenkaarten, atlassen, puzzels, globes zijn. Ik was/ben er dol op. Als ik een land/stad bezoek moet ik een plattegrond hebben. In mijn reisverslagen zul je altijd plattegronden / (route)kaarten tegenkomen.

Review : Wereldkaart op canvas van Wereldkaarten.nl, een van de meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl Review : Wereldkaart op canvas van Wereldkaarten.nl

 

Lees meer: Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl

 

2021

Ook 2021 was een raar jaar met alle restricties vanwege de coronacrisis die er waren, zoals gesloten musea, (gedeeltelijke) lockdowns, reisbeperkingen in Nederland en naar het buitenland.

Ik mag niet mopperen over mijn bezoekersaantallen. Het was in 2021 voor beide websites het beste jaar ooit. Beide websites zijn met name in de eerste 9 maanden van 2021 ontzettend gegroeid. Daarna kwam de klad er een beetje in. Ik ben nog altijd bezig met SEO aanpassingen en of dat de reden is dat deze website nu in ene beter scoort, geen idee. Ik ben tevreden over de eerste maanden, niet over de laatste 3 maanden. De affiliatelinks leveren eindelijk wat geld op.

 

2022

Mijn doel is om in 2022 nog meer bezoekersaantallen te trekken en nog meer te verdienen met de affiliates. Links die ik bij de aanpassingen nog meer verwerk in de artikelen/blogs. De eerste jaren van JTravel heb ik helemaal niets aan affiliate gedaan en pas sinds ik deze blog ben opgestart ben ik daar serieus naar gaan kijken en pas ik het in mijn blogs en artikelen toe.

 

Ik ben heel benieuwd wat de meest gelezen blogs en artikelen in 2022 worden? Blijf het volgen. Ik blijf wekelijks 2 nieuwe blogs per week publiceren op deze website. Op JTravel.nl verschijnen de artikelen onregelmatiger, dit omdat er een artikel verschijnt als ik bijv. een wandeling heb gemaakt of een museum heb bezocht.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #jaaroverzicht2021 Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #jaaroverzicht2021 Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #jaaroverzicht2021

Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #jaaroverzicht2021 Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #jaaroverzicht2021 Jaarlijks maak ik een aantal jaaroverzichten. In deze blog zet ik mijn meest gelezen blogs en artikelen van 2021 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl voor je op een rijtje. Benieuwd welke artikelen en blogs het meest gelezen zijn. Kijk dan op mijn website. #jaaroverzicht #meestgelezenblogs #jtravel #jtravelblog #jaaroverzicht2021

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com