De best nine van JTravel op Instagram in 2021

Een roodborstje in de Amsterdamse Waterleidingduinen, januari 2021

 

Dit is de best nine van JTravel op Instagram in 2021 met de 9 foto’s die de meeste likes kregen op mijn instagramaccount @jtravel.nl. Aan het begin van 2022 heb ik een top 9 van mijn instagram foto’s uit 2021 via een app op mijn telefoon samengesteld. Gelukkig hoef ik zo niet zelf te zoeken naar mijn top 9 lijstje. Met de app Best Grid – Top Nine Collage for Instagram gebeurt dit automatisch en hoef ik niet uren te zoeken in alle posts, ik heb nl. 344 foto’s gepost in 2021. De 9 foto’s met de meeste likes vormen samen een collage. Ik wil iedereen bedanken die mijn foto’s op Instagram heeft geliked en me heeft gevolgd. Ook in 2022 probeer ik om dagelijks een nieuwe foto te plaatsen. Volg jij mij al?

 

Best nine van JTravel op Instagram in 2021

De best nine van JTravel op Instagram in 2021 De best nine van JTravel op Instagram in 2021

 

#1 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 18 januari 2021

De foto die de meeste likes in 2021 kreeg was een foto van een roodborstje die ik tijdens mijn eerste wandeling in 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 18 januari 2021 maakte. Het was een sombere dag qua weer, het was bewolkt, winderig en koud. Nederland bevond zich in een lockdown. Veel was er dit keer niet te zien. Maar dit roodborstje bleef mooi zitten voor de camera.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#2 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 12 februari 2021

Deze foto van een ijsvogel maakte ik op een ijskoude februari dag in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een gebied waar ik veel vaker kom. Het heeft de dagen voor deze wandeling gesneeuwd en het vriest. Ik heb mazzel want deze ijsvogel laat zich op een plek zien waar ik redelijk makkelijk sta en waar hij/zij goed te spotten is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#3 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 24 augustus 2021

Deze foto van een vos 🦊 maakte ik op 24 augustus 2021. Vossen zijn mijn favoriete dieren om te spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Deze vos zat op een voor mij nieuwe plek. De laatste keren dat ik in 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen liep heb ik (helaas) geen vos gezien. In totaal heb ik in 2021 15 wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen gemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#4 – De meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl

Deze vossenfoto hoort bij mijn jaaroverzicht van de meest gelezen blogs van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl. Zoals elk jaar maak ik een aantal jaaroverzichten. Dit is de uitgelichte afbeelding van de meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl. Het zijn twee vossenwelpen in mei 2020. 🦊

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#5 – Station Haarlem

Een foto van het in mijn eigen mooiste station van Nederland: het Station van Haarlem. Groningen heeft ook een mooi stationsgebouw, maar in Haarlem zijn ook de perrons nog deels authentiek met een oude wachtruimte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#6 – Sani Pass in Zuid-Afrika

De eerste foto die ik in 2021 postte op Instagram ging over een fantastische excursie die ik tijdens mijn 23-daagse rondreis door Zuid-Afrika maakte: de Sani Pass in de Drakensbergen. Deze excursie gaat via kronkelwegen naar top van de Sani Pass die 22 kilometer vanaf het begin punt ligt op een hoogte van 2.873 meter. Op de top vindt staat de Sani Top Chalet, de hoogste pub van Afrika.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#7 – 52 websites met gratis en rechtenvrije afbeeldingen voor je blogs

Deze vossenfoto is een eigen foto. Maar soms heb je foto’s nodig voor een blog die je niet hebt gemaakt omdat je een onderwerp behandelt waarvan het moeilijk is om zelf foto’s van te maken. Dan zijn er gelukkig gratis en rechtenvrije afbeeldingen en foto’s voor je blog en websites kunt vinden. Ik heb 52 websites met gratis en rechtenvrije afbeeldingen voor je blogs op een rijtje gezet. Heb jij wel eens een foto van een van de 52 websites gehaald? Zo ja van welke website en waarom?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#8 – Walvis Bay in Namibië

De foto op nr. 8 is een foto van flamingo’s die ik tijdens een een Living Desert Tour in de woestijn bij het Namibische Walvis Bay maakte. Op weg naar de woestijn spotten we een groep flamingo’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#9 – Strandhuisjes op het strand van De Koog op Texel

Tijdens mijn bezoeken aan Texel verbleef ik in De Koog, dé badplaats van Texel en voor mij de ideale uitvalsbasis voor mijn verblijven op Texel. Vanuit De Koog maakte ik elke dag een fietstocht naar de andere plaatsen en/of natuurgebieden op Waddeneiland Texel. De Koog is meer dan alleen een badplaats. Deze foto van de strandhuisjes is gemaakt op het strand van De Koog.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Kijk eens op mijn instagramaccount @jtravel.nl en like welke foto jij het mooist vindt.

 

Algoritme van Instagram

Algoritme is een mechanisme dat, op basis van verschillende factoren, bepaalt welke gebruikers welke berichten (eerst) te zien krijgen op sociale media.

De meeste sociale media maken gebruik van een algoritme, dat minder rekening houdt met chronologie, en meer met engagement en interesse.

Het algoritme van Instagram let op de volgende punten:

 • wie je volgt bepaalt welke foto’s je in jouw feed ziet. De plek van al die posts en stories wordt vooral bepaald door wat je eerder interessant hebt gevonden. Het gaat om het volledige gedrag dat je op Instagram vertoont, zoals welk type posts of stories kijk je bijvoorbeeld het vaakst of het langst, waar zoek je op,  welke hashtags volg je?
 • de relatie die je hebt tot een Instagram-gebruiker. Instagram probeert een inschatting te maken van de relatie die je hebt tot een Instagram-gebruiker. Dit gebeurt door na te gaan met wie je bovengemiddeld veel interactie hebt op Instagram. Hoe vaker de interactie met een account, hoe dichter die persoon bij je staat en hoe meer van hun content je wilt bekijken.
 • de actualiteit van posts en stories. Hoe recenter een bericht, hoe groter de relevantie. Instagram toont vaker berichten die kort geleden zijn geplaatst.
 • de frequentie waarmee jij als gebruiker Instagram opent. Instagram toont je de meest relevante stories en posts sinds je laatste bezoek.
 • hoe minder mensen jij volgt, hoe meer berichten en Stories jij te zien krijgt en als jouw volgers veel anderen volgen, is de kans kleiner dat ze jouw bericht te zien krijgen.
 • de tijd die je doorbrengt op Instagram bepaalt of je de beste posts ziet of ook de posts die minder goed scoren.
 • er zijn voorbereidingen gaande voor de terugkeer van de chronologische weergave van de nieuwsfeed, zodat alle nieuwste berichten bovenaan staan in plaats van nieuwsfeed die door een algoritme wordt gesorteerd. Extremen worden daarin uitvergroot. ‘Goede’ content presteert nog beter, ‘slechte’ content nog slechter. Bereik en interactie zijn geen vanzelfsprekendheid meer.

 

Tips om het maximale uit Instagram te halen:

 • reageer op content van je volgers in het eerste uur nadat je iets gepubliceerd hebt
 • reageer de eerste drie uur nadat je iets gepubliceerd hebt op alle reacties die je ontvangt
 • denk na na over de tekst die je bij je foto schrijft
 • stel een vraag in je tekst om meer interactie met je publiek te krijgen
 • gebruik verschillende hashtags
 • gebruik Instagram Stories om meer mensen te bereiken
 • post elke dag, elke twee dagen of twee keer per week

 

Likes per foto

In 2021 kreeg ik 13.283 likes op 344 posts. Het aantal likes per foto is heel wisselend. Ik doe veel moeite om de foto’s met een tekst in het Nederland en Engels en # bij. Maar het aantal likes mag echt veel hoger worden evenals het aantal volgers. Wat me nl. opvalt is dat deze foto’s allemaal van begin 2021 zijn en wat ik ook al in mijn maandoverzichten meldde is dat het aantal likes per foto sinds een paar maanden veel minder is geworden. Geen idee waarom dat ik doe nl. niets anders dan anders en ik lees dat er meer mensen last van hebben. Ook post ik niet meer voor elk gepubliceerde blog een instagram foto, dit omdat ik gemerkt heb dat foto’s recepten, wandelgidsen of een review bijna geen likes krijgen. In 2019 ben ik begonnen met Pinterest en dit levert me veel meer bezoekers op dan met Instagram. Net als Facebook en Twitter me meer bezoekers met kliks naar mijn blogs opleveren dan Instagram. In 2020 heb ik een aparte pagina op deze website gemaakt met de meest recente Instagram posts op een rijtje. Vanuit de link in bio op Instagram kom je uit op deze pagina. In 2021 heb ik dagelijks een story met sinds een paar maanden een link naar het artikel/de blog waar de foto naar verwijst.

 

Heb jij instagram?

Heb jij instagram? Volg me dan als je het leuk vindt. JTravel en JTravelBlog zijn te vinden in één account: @jtravel.nl. Ik probeer dagelijks foto’s te posten.

 

Hoe maak je een best nine van je instagramfoto’s?

Heb jij ook een top negen? Ik maakte mijn top 9 van 2021 met de telefoonapp Best Grid – Top Nine Collage for Instagram.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2021 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2021bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2021 #topnine2021 #bestnine2021 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2021 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2021bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2021 #topnine2021 #bestnine2021 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2021 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2021bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2021 #topnine2021 #bestnine2021

In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2021 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2021bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2021 #topnine2021 #bestnine2021 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2021 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2021bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2021 #topnine2021 #bestnine2021 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2021 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2021bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2021 #topnine2021 #bestnine2021

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com