De best nine van JTravel op Instagram in 2023

Een ijsvogel in de Amsterdamse Waterleidingduinen, januari 2023.

 

Dit is de best nine van JTravel op Instagram in 2023 met de 9 foto’s die de meeste likes kregen op mijn instagramaccount @jtravel.nl. Aan het begin van 2024 heb ik een top 9 van mijn instagram foto’s uit 2023 via een website samengesteld. Gelukkig hoef ik zo niet zelf te zoeken naar mijn top 9 lijstje. Op de website Top Nine for Instagram gebeurt dit automatisch en hoef ik niet uren te zoeken in alle posts, ik heb nl. 304 foto’s gepost in 2023. De 9 foto’s met de meeste likes vormen samen een collage. Ik wil iedereen bedanken die mijn foto’s op Instagram heeft geliked en me heeft gevolgd. Ook in 2022 probeer ik om dagelijks een nieuwe foto te plaatsen. Volg jij mij al?

 

Best nine van JTravel op Instagram in 2023

De best nine van JTravel op Instagram in 2023 De best nine van JTravel op Instagram in 2023

 

 

#1 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 24 januari 2023

De foto die de meeste likes in 2023 kreeg was een foto van een ijsvogel die ik tijdens mijn eerste wandeling in 2023 in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 24 januari 2023 maakte. Tijdens mijn wandeling spot ik op twee plekken een ijsvogel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#2 – Vos CC in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 13 december 2022

Deze foto van vos CC 🦊 maakte ik op een ijskoude decemberdag in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een gebied waar ik veel vaker kom. Het heeft de dagen voor deze wandeling gesneeuwd en het vriest. De aanleiding van het plaatsen van deze foto is de dood van deze geliefde vos. De foto is gemaakt op 13 december 2022, de laatste keer dat ik deze vos gezien heb. CC is op 12 maart 2023 dood gevonden. RIP 2017-2023.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#3 – Een wandeling in de Bollenstreek

Deze foto van paarse tulpen is een oude foto naar aanleiding van mijn wandeling in de Bollenstreek. Deze wandeling maakte ik in 2021. De Bollenvelden zijn elk jaar in april prachtig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#4 – Street art wandeling in Amsterdam Geuzenveld

Ik maakte begin 2022 een street art wandeling in Amsterdam Geuzenveld. In de Ewoud Worststraat, staat halverwege een elektriciteitshuis. Hier op staan drie schilderingen van drie verschillende kunstenaars. Je ziet hier Walking Alone van ICY & SOT, Migration van Nafir en Tres van SUSO33. De kunststof lijst hingen al aan de muur. De buitenlijsten zijn bedoeld om reclameposters in op te hangen, maar ze werden niet gebruikt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#5 – Moco Museum in Amsterdam

Nog een street art werk van de Iraanse broers Icy & Sot, nu in het Moco Museum in Amsterdam. Moco Museum staat voor Modern Contemporary Museum Amsterdam. Dit is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst in Amsterdam. In het Moco Museum zie je een breed scala aan moderne, inspirerende en hedendaagse kunst van kunstenaars als Warhol, Banksy, Icy & Sot en Roy Lichtenstein.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#6 – Hofjes in Groningen

Ben je net als ik gek op hofjes. In Groningen heb ik er inmiddels een paar bezocht (nog lang niet allemaal, alles op zijn tijd). Dit is het Sint Anthony Gasthuis aan de Rademarkt. Er zijn meer hofjes in Groningen. Meer over de Hofjes in Groningen lees je hier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#7 – Waterberg Plateau National Park in Namibië

Deze giraffes zag ik in het Waterberg Plateau National Park in Namibië. Het Waterberg Plateau National Park is een nationaal park in centraal Namibië op het gelijknamige Waterberg Plateau, ongeveer 280 kilometer ten noorden van de hoofdstad Windhoek. Naast giraffes leven hier o.a. ook buffels, neushoorns, kudu’s, roanantilopen, sabelantilopen, impala’s, klipspringers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#8 – De best nine van JTravel op Instagram in 2022

De foto op nr. 8 is de De best nine van JTravel op Instagram in 2022. Welke foto’s kregen in 2022 de meeste likes op mijn instagramaccount @jtravel.nl? Welke instagram foto’s waren het populairst? Een collage van mijn best nine op Instagram van 2022.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#9 – 13 redenen om naar Texel te gaan

Ik heb 13 redenen om naar Waddeneiland Texel te gaan op een rijtje gezet. Redenen zijn de zeven dorpen, de musea, natuur, de wandelgebieden, fietsen enz. Wat is voor jou een reden om Texel te bezoeken? Dit is de vuurtoren van De Cocksdorp in het noorden van Texel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Kijk eens op mijn instagramaccount @jtravel.nl en like welke foto jij het mooist vindt.

 

Algoritme van Instagram

Algoritme is een mechanisme dat, op basis van verschillende factoren, bepaalt welke gebruikers welke berichten (eerst) te zien krijgen op sociale media.

De meeste sociale media maken gebruik van een algoritme, dat minder rekening houdt met chronologie, en meer met engagement en interesse.

Het algoritme van Instagram let op de volgende punten:

 • wie je volgt bepaalt welke foto’s je in jouw feed ziet. De plek van al die posts en stories wordt vooral bepaald door wat je eerder interessant hebt gevonden. Het gaat om het volledige gedrag dat je op Instagram vertoont, zoals welk type posts of stories kijk je bijvoorbeeld het vaakst of het langst, waar zoek je op,  welke hashtags volg je?
 • de relatie die je hebt tot een Instagram-gebruiker. Instagram probeert een inschatting te maken van de relatie die je hebt tot een Instagram-gebruiker. Dit gebeurt door na te gaan met wie je bovengemiddeld veel interactie hebt op Instagram. Hoe vaker de interactie met een account, hoe dichter die persoon bij je staat en hoe meer van hun content je wilt bekijken.
 • de actualiteit van posts en stories. Hoe recenter een bericht, hoe groter de relevantie. Instagram toont vaker berichten die kort geleden zijn geplaatst.
 • de frequentie waarmee jij als gebruiker Instagram opent. Instagram toont je de meest relevante stories en posts sinds je laatste bezoek.
 • hoe minder mensen jij volgt, hoe meer berichten en Stories jij te zien krijgt en als jouw volgers veel anderen volgen, is de kans kleiner dat ze jouw bericht te zien krijgen.
 • de tijd die je doorbrengt op Instagram bepaalt of je de beste posts ziet of ook de posts die minder goed scoren.
 • er zijn voorbereidingen gaande voor de terugkeer van de chronologische weergave van de nieuwsfeed, zodat alle nieuwste berichten bovenaan staan in plaats van nieuwsfeed die door een algoritme wordt gesorteerd. Extremen worden daarin uitvergroot. ‘Goede’ content presteert nog beter, ‘slechte’ content nog slechter. Bereik en interactie zijn geen vanzelfsprekendheid meer.

 

Tips om het maximale uit Instagram te halen:

 • reageer op content van je volgers in het eerste uur nadat je iets gepubliceerd hebt
 • reageer de eerste drie uur nadat je iets gepubliceerd hebt op alle reacties die je ontvangt
 • denk na na over de tekst die je bij je foto schrijft
 • stel een vraag in je tekst om meer interactie met je publiek te krijgen
 • gebruik verschillende hashtags
 • gebruik Instagram Stories en Reels om meer mensen te bereiken
 • post elke dag, elke twee dagen of twee keer per week

 

Likes per foto

In 2023 kreeg ik slechts 4,8 duizend likes op 305 posts. Het aantal likes per foto is heel wisselend. Ik heb ook niet elke dag een foto gepost. Ik doe veel moeite om de foto’s met een tekst in het Nederland en Engels en # bij. Maar het aantal likes mag echt veel hoger worden evenals het aantal volgers. Wat me nl. opvalt is dat deze foto’s allemaal van begin 2023 zijn en wat ik ook al in mijn maandoverzichten meldde is dat het aantal likes per foto sinds een paar maanden veel minder is geworden. Geen idee waarom dat ik doe nl. niets anders dan anders en ik lees dat er meer mensen last van hebben. Ook post ik niet meer voor elk gepubliceerde blog een instagram foto, dit omdat ik gemerkt heb dat foto’s recepten, wandelgidsen of een review bijna geen likes krijgen. In 2019 ben ik begonnen met Pinterest en dit levert me veel meer bezoekers op dan met Instagram. Net als Facebook en Twitter me meer bezoekers met kliks naar mijn blogs opleveren dan Instagram. In 2020 heb ik een aparte pagina op deze website gemaakt met de meest recente Instagram posts op een rijtje. Vanuit de link in bio op Instagram kom je uit op deze pagina. Sinds 2021 heb ik dagelijks een story met een link naar het artikel/de blog waar de foto naar verwijst.

 

Heb jij instagram?

Heb jij instagram? Volg me dan als je het leuk vindt. JTravel en JTravelBlog zijn te vinden in één account: @jtravel.nl. Ik probeer dagelijks foto’s te posten.

 

Hoe maak je een best nine van je instagramfoto’s?

Heb jij ook een top negen? Ik maakte mijn top 9 van 2023 met via de website Top Nine for Instagram.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2023 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2023bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2023 #topnine2023 #bestnine2023 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2023 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2023bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2023 #topnine2023 #bestnine2023 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2023 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2023bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2023 #topnine2023 #bestnine2023

In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2023 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2023bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2023 #topnine2023 #bestnine2023 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2023 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2023bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2023 #topnine2023 #bestnine2023 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2023 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2023bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2023 #topnine2023 #bestnine2023

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com