De best nine van JTravel op Instagram in 2020

De foto met de meeste likes in de best nine van JTravel op Instagram in 2020: Kasteel Keukenhof in Lisse/Bollenstreek

 

Dit is de best nine van JTravel op Instagram in 2020 met foto’s die de meeste likes kregen op mijn instagramaccount @jtravel.nl. Aan het begin van 2021 heb ik een top 9 van mijn instagram foto’s uit 2020 via een app op mijn telefoon samengesteld. Gelukkig hoef ik zo niet zelf te zoeken naar mijn top 9 lijstje. Met de app Best Grid – Top Nine Collage for Instagram gebeurt dit automatisch en hoef ik niet uren te zoeken in alle posts, ik heb nl. 375 foto’s gepost in 2020. De 9 foto’s met de meeste likes vormen samen een collage. Ik wil iedereen bedanken die mijn foto’s op Instagram heeft geliked en me heeft gevolgd. Ook in 2021 probeer ik om dagelijks een nieuwe foto te plaatsen. Volg jij mij al?

 

Best nine van JTravel op Instagram in 2020

De best nine van JTravel op Instagram in 2020 De best nine van JTravel op Instagram in 2020

 

#1 – Doen in de Bollenstreek

De foto die de meeste likes in 2020 kreeg was een foto van Kasteel Keukenhof. Deze foto is gemaakt toen de dahlia’s volop in bloei stonden. Elk jaar kun je in augustus en september genieten van schitterende dahlia’s in de tuinen rondom Kasteel Keukenhof. Ik kom regelmatig in de Bollenstreek en ik heb een blog geschreven over Doen in de Bollenstreek. Want de Bollenstreek is meer dan alleen de bollenvelden en de Keukenhof in het voorjaar. Je kunt er ook mooie wandelingen maken en musea bezoeken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#2 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 6 maart 2018

Maar liefst 6 van deze top nine zijn foto’s die ik tijdens mijn wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte en 4 van deze 6 foto’s zijn foto’s van vossen. Dit zijn mijn favoriete dieren om te spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit is een foto van 6 maart 2018 in een trowbackmemory. 🦊

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#3 – 9 bijzondere natuurfenomenen in Namibië

Namibië staat bekend om zijn bijzondere natuurfenomenen. Van 1500 jaar oude planten, de welwitschia’s en de grootste zeehondenkolonie van Afrika in Cape Cross tot zandduinen van de Sossuvlei. Deze foto maakte ik in de Sossusvlei.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#4 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 10 december 2020

Eén van mijn favoriete foto’s van 2020: een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Deze foto maakte ik in december 2020 tijdens mijn 10e wandeling in het gebied in 2020. Deze vos is één van de vossenwelpen die in maart 2020 geboren zijn. Foto nr. 6 van deze best nine 2020 is één van de vossenwelpen in mei 2020. Zo snel worden vossen groot. 🦊

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#5 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 19 januari 2020

Nog één van mijn favoriete foto’s van 2020: het eenzame damhert (zo wordt dit damhert genoemd) in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Deze foto maakte ik in januari 2020 tijdens mijn 1e wandeling in het gebied in 2020. Dit hert ben ik later nog een aantal keren tegengekomen. Het dier is in mijn ogen veel te tam. Bij het maken van deze foto had ik mijn 300 mm lens op de camera en dat was te veel. Het damhert kroop bijna in mijn lens. Uiteindelijk heb ik een aantal stappen achteruit gezet om hem er mooi op te krijgen. 🦌

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#6 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 28 mei 2020

Een vossenwelp in mei 2020. Deze welp is in maart 2020 geboren. Het nest van 2020 bestond uit 5 welpen. Twee van deze vosjes waren al snel vertrokken. De andere 3 heb ik nog een aantal keren gezien, samen met de moeder. Foto 4 uit deze best nine 2020 is in december 2020 genomen en is ook een welp uit dit nest. Het is zo geweldig die kleine vossenwelpjes. Ik hoop ook in 2021 weer jonge vossenwelpen te spotten. De eerste vraag is, in welke burcht hebben ze zich dit jaar verschanst. 🦊

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#7 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 11 januari 2018

De laatste vossenfoto 🦊 in dit lijstje. Dit zijn mijn favoriete dieren om te spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit is een foto van 11 januari 2018 in een trowbackmemory.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#8 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 19 oktober 2020

Deze foto van een burlend damhert maakte ik in de herfst. Oktober is dé maand om burlende damherten te spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Je hoort ze al als je binnenkomt. Het is een schitterend gezicht, helemaal als ze ook nog met elkaar in gevecht gaan. 🦌

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#9 – Kruger National Park in Zuid-Afrika

Nog een wild foto maar dan uit een heel ander gebied aan de andere kant van de wereld: gnoes/wildebeesten in het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Dit nationale park op de grens met buurland Mozambique is het bekendste nationale park in Zuid-Afrika. Ik heb hier tijdens mijn groepsrondreis een 1-daagse gamedrive gemaakt. Ik had er graag langer willen blijven en meer gamedrives willen maken, maar ik was gebonden het het programma van de groepsrondreis. Ga jij een keer naar Zuid-Afrika, probeer dan een aantal dagen in het Kruger National Park te verblijven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Kijk eens op mijn instagramaccount @jtravel.nl en like welke foto jij het mooist vindt.

 

Algoritme van Instagram

Algoritme is een mechanisme dat, op basis van verschillende factoren, bepaalt welke gebruikers welke berichten (eerst) te zien krijgen op sociale media.

De meeste sociale media maken gebruik van een algoritme, dat minder rekening houdt met chronologie, en meer met engagement en interesse.

Het algoritme van Instagram let op de volgende punten:

 • berichten met veel vind-ik-leuks krijgen voorrang
 • zeer recente berichten (die slechts enkele minuten voor een gebruiker inlogde werden gepubliceerd) krijgen voorrang
 • berichten van pagina’s die de gebruiker actief volgt krijgen voorrang
 • berichten met hashtags die de gebruiker volgt krijgen voorrang
 • berichten van een pagina met hashtags die de gebruiker niet volgt, maar die wel veel betrokkenheid uitlokken worden getoond
 • zakelijke en persoonlijke content worden gelijkwaardig behandelt

 

Tips om het maximale uit Instagram te halen:

 • reageer op content van je volgers in het eerste uur nadat je iets gepubliceerd hebt
 • reageer de eerste drie uur nadat je iets gepubliceerd hebt op alle reacties die je ontvangt
 • denk na na over de tekst die je bij je foto schrijft
 • stel een vraag in je tekst om meer interactie met je publiek te krijgen
 • gebruik verschillende hashtags
 • gebruik Instagram Stories om meer mensen te bereiken
 • post elke dag, elke twee dagen of twee keer per week

 

Likes per foto

In 2020 kreeg ik 18.016 likes op 375 posts. Het aantal likes per foto is heel wisselend. Ik doe veel moeite om de foto’s met een tekst in het Nederland en Engels en # bij. Maar het aantal likes mag echt veel hoger worden evenals het aantal volgers. In 2019 ben ik begonnen met Pinterest en dit levert me veel meer bezoekers op dan met Instagram. Net als Facebook en Twitter me meer bezoekers met kliks naar mijn blogs opleveren dan Instagram. In 2020 heb ik een aparte pagina op deze website gemaakt met de meest recente Instagram posts op een rijtje. Vanuit de link in bio op Instagram kom je uit op deze pagina.

 

Heb jij instagram?

Heb jij instagram? Volg me dan als je het leuk vindt. JTravel en JTravelBlog zijn te vinden in één account: @jtravel.nl. Ik probeer dagelijks foto’s te posten.

 

Hoe maak je een best nine van je instagramfoto’s?

Heb jij ook een top negen? Ik maakte mijn top 9 van 2020 met de telefoonapp Best Grid – Top Nine Collage for Instagram.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2020 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2020bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2020 #topnine2020 #bestnine2020 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2020 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2020bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2020 #topnine2020 #bestnine2020 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2020 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2020bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2020 #topnine2020 #bestnine2020

In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2020 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2020bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2020 #topnine2020 #bestnine2020 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2020 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2020bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2020 #topnine2020 #bestnine2020 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2020 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2020bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2020 #topnine2020 #bestnine2020

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com