De door mij gelezen boeken in 2020

Ik heb de boeken die ik in 2020 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, oorlogsverhalen, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op.

 

Zoals elk jaar maak ik een aantal jaaroverzichten. Deze blog gaat over de door mij gelezen boeken in 2020. Voor mijn maandoverzichten houd ik bij welke boeken die maand gelezen heb. Mijn smaak is breed van een goede thriller tot een roman tot waargebeurde verhalen. Vanaf 2019 zet ik de door mij gelezen boeken aan het begin van het volgende jaar op een rijtje. Misschien inspireert het je.

Ik heb dit jaar veel boeken die in mijn boekenkast staan, herlezen en soms lees ik boeken via mijn tablet. Dit zijn vaak boeken die ik via bookchoice download. Ik heb dit jaar al een aantal keren een serie van 8 boeken gratis gekregen. Ik heb geen abonnement, expres niet omdat er soms ook boeken zijn die me totaal niet interesseren, maar als het gratis te downloaden is, waarom niet, zo heb ik op deze manier al veel mooie boeken gelezen. Ook heb ik tussen april t/m augustus 2020 een proefabonnement op de thuisbieb gehad. Dat kwam goed uit zo tijdens de coronacrisis en de lockdown. Ik heb hele andere boeken gelezen van schrijvers/schrijfsters waar ik nog niets van gelezen heb. Ik lees vooral op bed, net voor het slapen gaan.

 

Henk Bouwens Oorlogstrilogie – Wim Broos

De Henk Bouwens oorlogstrilogie zijn 3 boeken, die mijn broer in drie delen in zijn boekenplank bij mijn ouders heeft staan. Wij hebben dit soort boeken vroeger verslonden. In 2019 heb ik de eerste 2 delen van deze trilogie gelezen. Het derde deel gaat mee naar mijn eigen huis en lees ik in 2020. De drie delen zijn: 1. Henks Kooivakantie; 2. Henk Slaat Zijn Vleugels Uit Deel en 3. Henk Vecht Mee. Henk Bouwens is een Rotterdamse jongen, die na het bombardement van mei 1940 terechtkomt bij een kooikersfamilie in het noorden van het land. Als jongen uit een grote stad moet hij wel even wennen aan het eenvoudige leven op het platteland. Maar hij voelt zich al snel thuis. Later ontmoet hij een piloot van de Royal Air Force, met wie hij spannende avonturen beleeft.

 

Stille Eer – Danielle Steel

Stille Eer is een boek van één van mijn favoriete schrijfsters. Het boek speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog in Amerika. In augustus 1941 vertrekt Hiroko Takashimaya, vanuit Japan naar familie in Californië, om te gaan studeren aan de universiteit. Haar neefjes zijn al meer Amerikaans dan Japans. De Amerikaan Peter Jenkins, assistent van oom Takeo, vormt een onverwachte schakel tussen haar nieuwe en haar oude wereld. Dan wordt op 7 december 1941 Pearl Harbor gebombardeerd door de Japanners en verklaart Amerika Japan de oorlog. Wanneer president Roosevelt het leger opdracht geeft alle Japanse Amerikanen in kampen te interneren, moeten ook Hiroko en haar familie samen met duizenden anderen vertrekken naar een kamp.

 

De ooggetuige – Nora Roberts

De ooggetuige is een boek van een andere favoriete schrijfster. Vooral haar thrillers zijn heerlijke verhalen om te lezen. Elizabeth heeft een obsessief strenge moeder. Wanneer ze zich eindelijk eens durft te laten gaan en te veel drinkt in een nachtclub, valt ze voor de charmes van een vreemdeling met een Russisch accent. De gebeurtenissen die daarop volgen veranderen haar leven voorgoed. Twaalf jaar later woont een vrouw die iedereen kent als Abigail Lowery in de buitenwijk van een klein stadje omringd door natuurgebied. Als freelanceprogrammeur ontwerpt ze ingewikkelde beveiligingssystemen. Haar eigen huis is een soort gewapende vesting, met een felle waakhond en een ruim assortiment vuurwapens om indringers op afstand te houden. Abigails gereserveerdheid intrigeert politiecommissaris Brooks Gleason. Hij vermoedt dat ze bescherming nodig heeft en dat ze iets verbergt wat ooit zal moeten uitkomen. Een spannend verhaal.

 

De obsessie – Nora Roberts

De obsessie is een ander fantastisch boek van Nora Roberts. Het boek vertelt het verhaal van Naomi die haar onschuld verloor op de avond dat ze haar vader het bos in volgde. Toen ze het meisje bevrijdde dat ondergronds gevangenzat, onthulde ze de gruwelen die haar vader beging en maakte ze hem voor altijd berucht. Sindsdien torst ze de daden van Thomas David Bowes met zich mee. Naomi is een succesvol fotografe en heeft ze een plek gevonden waar ze zich thuisvoelt. Naomi merkt dat haar verdedigingslinie afbrokkelt en diep in haar hart heeft ze altijd verlangd naar menselijk contact. Maar de ervaring leert: haar verleden is nooit verder weg dan een nachtmerrie.

 

De zeven zussen deel 1 – Lucinda Riley

In het eerste deel van de achtdelige serie De Zeven Zussen komen Maia en haar zussen na de plotselinge dood van hun vader bij elkaar in hun ouderlijk huis. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? Het is tot nu toe bij dit deel gebleven. De andere delen zijn in de winkel te duur voor me om te kopen en in de thuisbieb of bij bookchoice worden deze boeken niet aangeboden.

 

Het Strandhuis – Nora Roberts

Het Strandhuis is nog zo’n fantastisch boek van Nora Roberts. Eli Landon heeft een mooie vrouw, een droomhuis en een duizelingwekkende carrière als advocaat. Tot hij op een kwade dag ontdekt dat zijn vrouw is vreemdgegaan. Kort daarna wordt ze op brute wijze vermoord, en Eli wordt onmiddellijk aangemerkt als de hoofdverdachte ook al is er geen enkel bewijs. De vrijspraak die na een jaar volgt, maakt nauwelijks nog verschil: Eli’s wereld is volkomen ingestort. Al zijn vrienden hebben hem in de steek gelaten en de media hebben geen bewijs nodig om hem als de schuldige te blijven aanwijzen. Eli trekt zich terug in Bluff House, het afgelegen strandhuis van zijn oma. Zijn oma’s jonge huishoudster Abra vormt zijn enige gezelschap. Ze hebben echter vijanden die hun ontluikende geluk tot elke prijs willen dwarsbomen.

 

Onder de Italiaanse Zon – Santa Montefiore

Ook de boeken van Santa Montefiore zijn boeken die ik verslind. Onder de Italiaanse Zon gaat over drie vrouwen die afreizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Gracie draagt een geheim met zich mee. Een geheim dat zelfs haar dochter niet kent en dat alles te maken heeft met haar impulsieve besluit om naar Italië af te reizen. Terwijl ze zich onderdompelt in herinneringen ziet ze dat de magie van Toscane haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene.

 

Publiek Geheim – Nora Roberts

Publiek geheim is opnieuw een fantastisch boek van Nora Roberts. Emma McAvoy staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven staat en de man van haar dromen heeft ontmoet, kijkt Emma alleen maar naar de toekomst. Tot haar verleden haar begint in te halen. Emma’s leven leek één groot sprookje, tot die ene noodlottige nacht waarin alles veranderde. Niet alles van wat Emma denkt te weten over wat er die nacht is gebeurd lijkt te kloppen. En weet ze wel precies met wie ze op het punt staat te trouwen? Niet alleen Emma, maar ook een gedreven politieagent wordt al jaren geplaagd door de fatale gebeurtenissen van die ene nacht. Hij wil tot het uiterste gaan om die onopgeloste zaak af te sluiten. Er is ook iemand die er alles voor over heeft om het verleden te laten rusten.

 

Rotterdamse zaken – Olaf Hooimeijer

Rotterdamse zaken is het eerste boek dat ik lees via de thuisbieb app. Rechercheurs Verschoor en Van Zessen trakteren zich op een vette hap. Als ze teruglopen naar de auto, komt er een rode Fiat aanscheuren en klinkt er een schot. Rechercheur Verschoor van politiebureau Rotterdam-Zuid heeft zich er helemaal in vastgebeten: wie heeft zijn collega Van Zessen vermoord en waarom? Van commissaris Dekker mag hij zich niet met het onderzoek bemoeien. Hij was immers getuige van de moord en zou zelfs verdachte kunnen zijn. De man die als dader herkend wordt, zat op het moment van de moord in de gevangenis. En wie heeft de laatste bladzijden uit het dagboek van Van Zessen gescheurd?

 

De kleine moeder van Bergen-Belsen – Hetty Verolme

De kleine moeder van Bergen-Belsen is het indrukwekkende en waargebeurde overlevingsverhaal van Hetty Verolme. Ze is nog maar een meisje als zij samen met haar ouders en haar broertjes vanuit Amsterdam naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd. Daar brengt ze veertien lange maanden door in de kinderbarak. Als een van de oudste kinderen wordt Hetty ‘de kleine moeder’ van veertig kinderen. Hetty, haar broertjes en hun ouders blijven in leven en worden na de oorlog herenigd. Een indrukwekkend boek over het verblijf in het concentratiekamp.

 

Hotel van sneeuw – Noortje Brink

In Hotel van sneeuw hebben Stella en Joost een moeilijk jaar achter de rug. De verbouwing van hun woning sleept zich maar voort, waardoor ze nu tussen het puin moeten wonen, en Stella heeft een miskraam gehad. Heel pijnlijk, want de babykamer was al ingericht. Tot overmaat van ramp vermoedt Stella dat Joost vreemdgaat. Het dreigt een afschuwelijke jaarwisseling te worden, na een vreselijke kerst. Een paar nachtjes weg in Drenthe moet hen nader tot elkaar brengen. Maar wanneer Stella en Joost bij het hotel aankomen, blijkt dat er iets vreemds met het hotel aan de hand is.

 

De Online Marketing Tornado – Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren

De Online Marketing Tornado is geen leesboek maar een studieboek over online marketing. Ik heb dit boek gekocht om me te verdiepen in SEO en ook om mijn websites te verbeteren. Een compleet en no-nonsense stappenplan voor meer bezoekers, leads, klanten, fans en ambassadeurs via het internet. Ben jij klaar voor het geheim van de IMU? Dit boek neemt je mee in de Online Marketing Tornado. Een waterdichte blauwdruk voor een wervelende online business die impact maakt, jou als ondernemer de wind in de zeilen bezorgt én anderen meezuigt in een opwaarts momentum. Ik heb er veel opgestoken en pas bepaalde tips nog altijd toe.

 

Prijs van de Waarheid – Tess Gerritsen

In Prijs van de Waarheid duikt plotseling een man voor haar auto op. Een doffe klap en daarna doodse stilte. Als verlamd staart Cathy naar de zwiepende ruitenwissers. De man ligt ineengedoken naast de weg totaal in paniek, te oordelen naar zijn gejaagde reacties op haar vragen. Het bloed loopt langs haar hand als ze hem overeind helpt en naar haar auto brengt. In het dichtstbijzijnde ziekenhuis wordt hij meteen weggereden naar de ok, waarna Cathy aangeslagen doorrijdt naar haar vriendin Sarah, bij wie ze zou gaan logeren. Daar belt de politie. De verwonding van de man blijkt een schotwond en een onbekende heeft zijn spullen uit het ziekenhuis gestolen. De volgende ochtend wordt schokkend duidelijk dat iemand naar iets op zoek is en over lijken gaat om het te vinden. Een spannende thriller.

 

Versplinterd – Karin Slaughter

Nog een spannende thriller is Versplinterd. Abigail Campano heeft geleerd om in haar huwelijk jarenlang geweld en bedrog te accepteren. Maar als zij bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in de hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt een ongekende kracht zich in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent krijgt de leiding over het onderzoek en al snel blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan.

 

Haar laatste vlucht – Edwin Winkels

Haar laatste vlucht was het minst interessante boek dat ik in 2020 gelezen heb. Op 4 december 1958 verdwijnt boven de bergketen bij Madrid een vliegtuig. Familieleden van de vijf bemanningsleden en zestien passagiers wachten dagenlang op nieuws. Hun leven zal voorgoed veranderen. Dit boek is het waargebeurde verhaal van gezinnen die door een tragedie worden getroffen. Centrale figuur is de 18-jarige Maribel Sastre uit Barcelona, de stewardess. Hoog in de lucht kan zij ontsnappen aan een donker Spanje dat onderdrukt wordt door een dictator. Aan de hand van historische documenten en met medewerking van familie zijn de gebeurtenissen en het leven dat daarop volgt, gereconstrueerd.

 

De zoektocht – Nora Roberts

De zoektocht is opnieuw een spannend boek van Nora Roberts. Fiona Bristow woont samen met drie trouwe honden op een eiland voor de kust van Seattle, waar ze haar eigen hondenschool runt. Fiona is de enige overlevende van de Red Scarf-seriemoordenaar, die de politieagent met wie ze verloofd was, heeft doodgeschoten. De komst van Simon Doyle, een ruige, ietwat zonderlinge kunstenaar die zich geen raad weet met de onopgevoede jonge labrador die hij cadeau heeft gekregen, brengt onverwachte spanning in Fiona’s kalme bestaan. Fiona neemt de uitdaging aan om het dier te trainen, en langzaam maar zeker groeien Simon en zij naar elkaar toe, ondanks Simons algehele mensen-schuwheid. Maar dan duikt er een nieuwe seriemoordenaar op, die het werk van de Red Scarf-moordenaar lijkt te willen voltooien.

 

Meisjes van Ravensbruck – Anna Ellory

Meisjes van Ravensbrück gaat over liefde, de duisternis van de Holocaust en de hoop op overleven. Miriam is uit een lastig huwelijk gevlucht om voor haar stervende vader Henryk te zorgen. Hij was het niet eens met haar huwelijk. Dan ziet ze tijdens het verzorgen een kamptatoeage op zijn arm en kantelt alles wat ze over hem dacht te weten. Hij is niet Joods, waarom heeft hij dan in een concentratiekamp gezeten? Hij heeft nooit een woord gesproken over de oorlog. Ze gaat op zoek naar antwoorden en in zijn spullen vindt ze tot haar ontzetting een kampuniform van Ravensbrück, het vrouwenkamp. Wanneer ze, ingenaaid in de zomen van het uniform, geheime brieven aan haar vader ontdekt die daar al 40 jaar onopgemerkt hebben gezeten, probeert ze het mysterie van zijn verleden te ontrafelen. Een indrukwekkend verhaal.

 

Het pad naar de zee – Liz Fenwick

Het pad naar de zee is een heerlijke roman dat gaat over drie vrouwen en over een huis dat boven op een klif in Cornwall staat. Het huis betekent voor elk van de drie vrouwen van de familie Trewin iets anders. Voor Joan was het een paradijs toen ze er in de jaren zestig woonde. Het huwelijk eindigde in een nooit opgehelderd drama. Dochter Diana droomt nog steeds van haar jeugd in het mooie huis: de weidse blauwe hemel, de kamers vol boeken, de feesten en het geluid van de zee aan het einde van het pad. Voor kleindochter Lottie betekent het huis een veilige haven waar ze zichzelf en haar gebroken hart wat rust kan gunnen. Wanneer de drie generaties vrouwen bij elkaar komen in het oude familiehuis, kan het tragische verleden niet langer verborgen blijven en beleven ze een zomer die hun leven voorgoed zal veranderen.

 

De Gelukkige – Nicolas Sparks

In De Gelukkige vindt marinier Logan Thibault tijdens een missie in Irak een foto van een jonge vrouw. Hij stopt de foto in zijn zak om hem terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar. Maar zolang niemand zich meldt, houdt hij de foto bij zich. Terug in Colorado kan Logan de foto en de vrouw die erop staat maar niet uit zijn hoofd zetten en hij besluit haar te gaan zoeken. Als hij haar vindt, wordt hij totaal overrompeld door de enorme aantrekkingskracht die hij voelt. Elizabeth, een kwetsbare maar sterke gescheiden moeder van een zoontje, is de vrouw van zijn dromen. Ze krijgen een gepassioneerde, stormachtige relatie, maar Logan zwijgt over het bestaan van de foto. Die beslissing zal hij al snel betreuren, want als de waarheid aan het licht komt, zijn de gevolgen niet te overzien.

 

Thuis in Virgin River – Robyn Carr

Thuis in Virgin River is het 1e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr, een easy read serie. Geen hoogstaande literatuur maar ontspannen lezen. Heerlijk. Ik heb dit jaar genoten van haar boeken. Melinda Monroe wil na al het drama in haar leven weg uit het drukke Los Angeles. In een impuls solliciteert ze op de functie van verpleegkundige in Virgin River. Aanvankelijk is het niet bepaald wat ze ervan had verwacht, maar de omgeving doet toch iets met haar. Net als de meer dan aantrekkelijke bareigenaar. Op het moment van lezen van dit eerste deel weet ik (nog) niet dat er meer delen zijn.

 

De vrouw van de bankier – Cristina Alger

De vrouw van de bankier is een mooie thriller. Annabels schijnbaar perfecte expatleven in Genève spat uit elkaar wanneer haar man Matthew omkomt bij een vliegramp. Als ze erachter komt dat er opzet in het spel was, komt dit haar duur te staan: haar leven loopt gevaar. Ondertussen ontdekt societyjournaliste Marina bij de bank waar Matthew werkte een financieel schandaal van internationale omvang. Je wordt meegenomen van Genève naar Londen en New York, naar de corrupte wereld van de allerrijksten, waar twee vrouwen moeten vechten om in die dodelijke maalstroom te overleven.

 

De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

In De kleine bakkerij aan het strand staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Dit is het eerste deel van de gelijknamige serie van Jenny Colgan.

 

Zomer in de kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

In Zomer in de kleine bakkerij aan het strand is het zomer in de kleine bakkerij. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, haar grote liefde, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

 

Winter in de kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Het is Winter in de kleine bakkerij aan het strand, en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost in het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?  Een heerlijke easy read serie. Geen hoogstaande literatuur maar ontspannen lezen. Ik heb dit jaar genoten van haar boeken.

 

Vuurdoop – Nora Roberts

Mijn abonnement op de thuisbieb is ten einde (helaas) en dus pak ik weer boeken uit mijn eigen boekenkast. Vuurdoop gaat over Rowan Tripp die al sinds haar achttiende bosbranden blust. Bosranden blussen zit Rowan Tripp in het bloed: haar vader is een brandweerlegende. Ook al bewaart ze trieste herinneringen aan het vorige seizoen, toen ze een collega verloor bij een grote brand, ze is toch blij om weer aan de slag te gaan in de ruige wildernis van Montana waar ze al haar hele leven woont en werkt. Dit seizoen is er een fantastische groep nieuwe brandweerlieden aangenomen, waar Rowan al haar aandacht op kan richten. Gulliver Curry is een van de besten: een ijzersterke buitenman, type ruwe bolster, blanke pit. Dan valt er een donkere schaduw over Rowans leven: ze wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de tragedie die haar collega het leven kostte. Ze wordt zo ernstig bedreigd dat ze het einde van de zomer niet haalt als ze geen steun vindt.

 

Op het eerste gezicht – Danielle Steel

Op het eerste gezicht gaat over Timmie O’Neill. Zij heeft een succesvol mode-imperium opgebouwd. Toch is ze niet gelukkig. Een mislukt huwelijk en het verlies van haar vierjarige zoontje stemmen haar intens verdrietig. Totdat de vonk tussen haar en Jean-Charles Vernier tijdens de Parijse Fashion Week overslaat: durft Timmie weer te geloven in de liefde? Een heerlijk boek van één van mijn favoriete schrijfsters om rustig op de bank te lezen.

 

Als de nacht valt – Nora Roberts

Als de nacht valt is deel 1 van de 5-delige serie Verhalen van de nacht. Een spannende serie. Cilla O’Roarke presenteert met veel plezier haar eigen latenightshow op de radio, tot ze tijdens het programma telefonisch wordt bedreigd. Dat gaat zelfs zo ver, dat haar baas de politie inschakelt. Maar van Boyd Fletcher, de man die haar komt beschermen, krijgt ze het eigenlijk alleen maar benauwder, al is het om een heel andere reden.

 

Schim in het donker – Nora Roberts

Schim in het donker is deel 2 van de 5-delige serie Verhalen van de nacht. Een spannende serie. Wanneer Deborah O’Roarke na een lange werkdag naar haar auto loopt, wordt ze plotseling vastgegrepen door een man die duidelijk onder invloed is. Het volgende moment duikt er een onverwachte redder op, geheel in het zwart en met een masker voor zijn ogen. Wie is deze mysterieuze onbekende?

 

Nachtschaduw – Nora Roberts

Nachtschaduw is het derde deel van de 5-delige serie Verhalen van de nacht. Althea Grayson was al niet dol op de donkere uren, die voor een rechercheur vaak gevaar betekenen, maar nu ze die met haar nieuwe partner moet doorbrengen, vindt ze de nacht helemaal riskant. Want Colt Nightshade is een rebel en houdt zich aan geen enkele regel. Het liefst zou ze zich niets van hem aantrekken, maar hoe negeer je een man die als een schaduw aan je zijde blijft?

 

Duister Vuur – Nora Roberts

Duister vuur is het vierde deel van de 5-delige serie Verhalen van de nacht. Voor Natalie Fletcher wordt de nacht verlicht door vlammen, die een einde maken aan haar nieuwe bedrijf en zo aan haar droom. Niet van plan zich uit het veld te laten slaan, zoekt ze de hulp van Ryan Piasecki om de brandstichter te vinden. Deze detective mag de naam hebben onbehouwen en arrogant te zijn, hij weet alles van alle soorten vuur.

 

Nachtbraker – Nora Roberts

Nachtbraker is het vijfde deel van de 5-delige serie Verhalen van de nacht. Het is haar allereerste grote opdracht als rechercheur: undercover gaan als serveerster in de nachtclub van Jonah Blackhawk. Het laatste wat Allison Fletcher dan ook wil, is die opdracht in gevaar brengen door zich te laten afleiden door de aantrekkelijke Jonah. Bovendien, hoe weet ze of ze hem kan vertrouwen?

 

Deze vijf delen zijn ook gebundeld in Verhalen van de nacht.

 

Naar de overkant – Santa Montefiore

Ik ben weer een achttal boeken cadeau gekregen via Bookchoice. Dit boek Naar de overkant en ook Te gast op Lanwyn Manor zijn de boeken die ik van deze 8 boeken lees. In Naar de overkant woont Marigold woont met haar man Dennis en hun dochter Suze in een klein dorpje op het Engelse platteland. Ook haar negentigjarige moeder en dochter Daisy trekken bij hen in. De drukte Marigold lijkt een beetje boven het hoofd te groeien. Of is haar toenemende verstrooidheid aan iets anders te wijten? Het lukt haar niet echt meer om haar winkel te runnen, het huishouden draaiende te houden en de aangekondigde bruiloft van Suze voor te bereiden. De diagnose wordt duidelijk. Meer dan ooit heeft Marigold de steun en liefde van haar familie nodig, maar zijn die wel in staat om de offers te brengen die dat van hen vraagt? Een boeiend verhaal.

 

Te gast op Lanwyn Manor – Sarah Ladd

In Te gast op Lanwyn Manor logeert Julia Twethewey in 1818 op het landgoed van haar neef in het hart van de Engelse mijnindustrie en wordt al snel meegesleept in die complexe wereld. Het duurt niet lang voordat ze ontdekt dat de oude kamers van het huis iets verborgen houden. Ze leert de gebroeders Blake kennen. De oudste heeft zijn zinnen gezet op een huwelijk met Julia, en ze weet dat hij de ideale huwelijkspartner is. Maar ze voelt zich meer aangetrokken tot Isaac, de jongste broer. De aantrekkingskracht is wederzijds. Julia en Isaac raken verwikkeld in een maalstroom van vreemde gebeurtenissen en moeten hun best doen om aan de sociale verwachtingen te voldoen. Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Een van de mindere boeken die ik dit jaar gelezen heb.

 

Noorderlicht – Nora Roberts

In Noorderlicht accepteert politieman Nate Burke een baan als sheriff in het kleine dorpje Lunacy in Alaska. Veel meer dan een vechtpartijtje zo nu en dan of een eland die op hol slaat, gebeurt er niet, maar Nate voelt zich er thuis. Als drie jonge bergbeklimmers worden vermist, gaat hij op zoek met Meg Galloway, die met haar rode vliegtuigje voor de bevoorrading van het dorp zorgt. De jongens worden opgespoord, maar Nate en Meg vinden ook iets anders: in een grot ligt het bevroren lijk van de vader van Meg. Zestien jaar geleden verdween hij, en iedereen dacht dat hij gewoon de benen had genomen. Vlak na de ontdekking pleegt de hoofdredacteur van de plaatselijke krant zelfmoord. Hij laat een briefje achter waarin hij bekent Megs vader te hebben vermoord. Nate en Meg geloven de bekentenis niet en gaan samen op zoek naar de ware toedracht. Een spannend boek.

 

Het heetst van de dag – Nora Roberts

In Het heetst van de dag vond Rechercheur Phoebe MacNamara vond haar roeping al op jonge leeftijd, toen een verwarde man haar familie urenlang gegijzeld hield. Nu is ze de beste onderhandelaar van de politie van Savannah. Duncan Swift heeft Phoebe aan het werk gezien toen zij een van zijn werknemers wist te overreden niet naar beneden te springen. Hij vindt de combinatie van hardheid en gevoeligheid zeer aantrekkelijk, en hij is vastbesloten deze bijzondere vrouw te veroveren. Dan wordt Phoebe in haar eigen kantoor aangerand en ontvangt ze thuis dreigende berichten. Zoals je ziet heb ik veel boeken van één van mijn favoriete schrijfsters gelezen. Boeken die ik allemaal in mijn boekenkast heb staan en die er in dit coronajaar om vroegen weer eens afgestoft en gelezen te worden.

 

Winterland – Kim Faber en Janni Pedersen

Het laatste boek dat ik in 2020 las en niet uit kreeg in 2020 is Winterland. Inspecteur Martin Juncker uit Kopenhagen wordt naar een klein en saai provinciestadje gestuurd. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner Signe Kristiansen op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot Kristiansen plots een gouden tip krijgt. Ondertussen belandt er tot Junckers grote verbazing een moordzaak op zijn bureau. Het lijkt een uit de hand gelopen overval, maar als blijkt dat het slachtoffer banden had met neonazi’s, wordt al snel duidelijk dat er een link is met Signes zaak. Een spannend boek.

 

Ik heb uiteindelijk 35,5 boeken gelezen in 2020. Het laatste boek heb ik voor de helft gelezen. De rest van Winterland lees ik in 2021.

 

Wat was jouw favoriete boek van 2020? En waarom zou ik dat boek juist moeten lezen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb de boeken die ik in 2020 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, oorlogsverhalen, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2021? #boekenlijst2020 #jaaroverzicht2020 #inspiratie #jtravel #jtravelblog Ik heb de boeken die ik in 2020 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, oorlogsverhalen, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2021? #boekenlijst2020 #jaaroverzicht2020 #inspiratie #jtravel #jtravelblog Ik heb de boeken die ik in 2020 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, oorlogsverhalen, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2021? #boekenlijst2020 #jaaroverzicht2020 #inspiratie #jtravel #jtravelblog

Ik heb de boeken die ik in 2020 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, oorlogsverhalen, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2021? #boekenlijst2020 #jaaroverzicht2020 #inspiratie #jtravel #jtravelblog Ik heb de boeken die ik in 2020 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, oorlogsverhalen, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2021? #boekenlijst2020 #jaaroverzicht2020 #inspiratie #jtravel #jtravelblog Ik heb de boeken die ik in 2020 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, oorlogsverhalen, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2021? #boekenlijst2020 #jaaroverzicht2020 #inspiratie #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com