De door mij gelezen boeken in 2021

Ik heb de boeken die ik in 2021 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op.

 

Zoals elk jaar maak ik een aantal jaaroverzichten. Voor de derde keer een aparte blog met de door mij gelezen boeken in 2021. Voor mijn maandoverzichten houd ik bij welke boeken die maand gelezen heb. Mijn smaak is breed van een goede thriller tot een roman tot waargebeurde verhalen. Vanaf 2019 zet ik de door mij gelezen boeken aan het begin van het volgende jaar op een rijtje. Misschien inspireert het je.

Sinds begin 2021 ben ik weer lid van de bibliotheek. Eerst was het een proefabonnement maar ik heb dit abonnement omgezet naar een jaarabonnement. Fysiek ben ik in 2021 niet in de bieb geweest. Voordeel is dat ik mijn boeken online via de app op mijn telefoon of tablet kan lezen. En ik merk dat veel meer lees nu ik dit abonnement heb. Nu schijnt mijn tablet te oud te zijn om daar de app van de bieb online op te downloaden, maar met de telefoon gaat het ook prima. Soms lees ik ook boeken via mijn tablet. Dit zijn vaak boeken die ik via bookchoice download. Ik heb dit jaar al een aantal keren een serie van 8 boeken gratis gekregen. Ik heb geen abonnement, expres niet omdat er soms ook boeken zijn die me totaal niet interesseren, maar als het gratis te downloaden is, waarom niet, zo heb ik op deze manier al veel mooie boeken gelezen.

Ik lees vooral ’s avonds op de bank als er even niets op televisie is en als ik op bed lig, lees ook altijd nog ongeveer een half uur voor het slapen gaan.

 

Inhoudsopgave

Winterland – Kim Faber en Janni Pedersen

Het eerste boek dat ik in 2021 lees, is Winterland van Kim Faber en Janni Pedersen. Inspecteur Martin Juncker uit Kopenhagen wordt naar een klein en saai provinciestadje gestuurd. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner Signe Kristiansen op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot Kristiansen plots een gouden tip krijgt. Ondertussen belandt er tot Junckers grote verbazing een moordzaak op zijn bureau. Het lijkt een uit de hand gelopen overval, maar als blijkt dat het slachtoffer banden had met neonazi’s, wordt al snel duidelijk dat er een link is met Signes zaak. Een spannend boek.

 

Plechtig vermoord – J.D. Robb

Plechtig vermoord gaat over het geheime onderzoek dat Eve Dallas doet naar de dood van een collega-inspecteur. Ze begeeft ze zich op glad ijs. Professionaliteit moet altijd vóór persoonlijke loyaliteit gaan, maar voor Eve lopen de zaken dwars door elkaar heen. De waarschuwing van het lijk voor haar deur neemt ze dan ook persoonlijk op. Samen met Roarke wordt Eve de gevaarlijkste zaak van haar carrière ingezogen. Elke stap doet haar twijfelen aan haar morele kompas – en brengt haar dichter bij een confrontatie met de verleidelijkste vorm van het kwaad. J.D. Robb is het pseudoniem van Nora Roberts, één van mijn favoriete schrijfsters

 

De ontmoeting – Nicholas Sparks

De ontmoeting is een mooi boek over het leven van Miles Ryan dat lijkt te eindigen op de dag dat zijn vrouw dodelijk verongelukt. Miles moet voor zijn negenjarige zoon Jonah zorgen en hij sheriff in het stadje New Bern in North Carolina. Jonah krijgt problemen op school. Miles ontmoet Sarah Andrews, de onderwijzeres van Jonah. Er groeit een band en voor het eerst sinds jaren kan Miles weer lachen. Tot hun liefde zwaar op de proef wordt gesteld door het schokkende geheim dat Sarah met zich meedraagt.

 

Café Zon & Zee – Jenny Colgan

Café Zon & Zee is het eerste deel van de gelijknamige serie van Jenny Colgan. Flora McKenzie verruilt het eiland Mure voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Waar ligt haar toekomst?

 

Een verre kust – Jenny Colgan

In het korte verhaal Een verre kust komt er een nieuwe dokter naar Mure. De lokale huisarts gaat met pensioen en niemand wil zijn baan. Mure is te klein en te afgelegen. Ver weg, in een overvol kamp, behandelt Saif een jongetje met een ernstig gewonde hand. Saif is vluchteling, maar hij is ook arts: precies wat Mure nodig heeft. Saif is welkom op Mure, maar kan hij zijn verleden vergeten? Tijdens één zomer zal Saif een nieuw thuis vinden, en zal Lorna’s leven voor altijd veranderen.

 

Het eindeloze strand – Jenny Colgan

Het eindeloze strand is het tweede deel van de serie Café Zon & Zee van Jenny Colgan. Mure is een klein eiland voor de kust van Schotland waar Flora haar Café Zon & Zee runt. Het is een geliefde plek voor toeristen en bewoners. Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten? Flora’s beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven, en dat van Lorna, veranderen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

 

Wintereiland – Jenny Colgan

Wintereiland is het derde deel van de serie Café Zon & Zee van Jenny Colgan. Een heerlijke easy read serie. Geen hoogstaande literatuur maar ontspannen lezen. Ik heb dit jaar genoten van haar boeken. Het is winter op het eiland Mure. Flora is per ongeluk zwanger haar ex-baas Joël en niet weet hoe ze hem dit moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden? Saif is de dokter op het eiland. Hij is een vluchteling uit Syrië. Zijn vrouw is vermist. Hij woont met zijn zonen op Mure. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

 

De Ontsnapping – David Baldacci

De ontsnapping gaat over voormalig majoor Robert Puller. Hij ontsnapt tijdens een storm uit Leavenworth, één van de zwaarst beveiligde militaire gevangenissen in de Verenigde Staten. De stroom is uitgevallen en ook de back-upgenerator geeft de geest. Hij was veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens hoogverraad en het in gevaar brengen van de nationale veiligheid. Zijn ontsnapping leidt tot een massale klopjacht door de autoriteiten en zijn broer, Special agent John Puller. De veroordeling klopt niet. En er is één persoon die alles op alles zet om te voorkomen dat de waarheid naar buiten komt. Een spannende thriller.

 

Van onschatbare waarde – Danielle Steel

Een leuke roman van één van mijn favoriete schrijfsters: Van onschatbare waarde. Het leven van Véronique Parker en haar drie dochters zussen Timmie, Juliette en Joy verandert voorgoed na een onverwachte erfenis van haar ex-man en hun vader Paul die nauwelijks aanwezig was. Wanneer Paul Parker sterft, komt het leven van de Parker-vrouwen op zijn kop te staan. De onthulling van zijn laatste wens blijkt van onschatbare waarde.

 

Thuis in Virgin River – Robyn Carr

Thuis in Virgin River is het 1e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr, een easy read serie. Geen hoogstaande literatuur maar ontspannen lezen. Heerlijk. Ik heb dit jaar genoten van haar boeken. Melinda Monroe wil na al het drama in haar leven weg uit het drukke Los Angeles. In een impuls solliciteert ze op de functie van verpleegkundige in Virgin River. Aanvankelijk is het niet bepaald wat ze ervan had verwacht, maar de omgeving doet toch iets met haar. Net als de meer dan aantrekkelijke bareigenaar. Ik heb dit boek vorig jaar ook gelezen maar om het verhaal weer te snappen heb ik dit boek nog een keer gelezen.

 

Welkom in Virgin River – Robyn Carr

Welkom in Virgin River is het 2e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Tegen sluitingstijd loopt Paige Lassiter de bar van John ‘Preacher’ Middleton in Virgin River binnen. Samen met haar zoontje is ze op de vlucht voor haar echtgenoot. Preacher ziet meteen dat Paige en haar zoontje in grote moeilijkheden verkeren. Zonder aarzelen biedt hij hun een slaapplaats aan, en ter plekke besluit hij dat hij alles zal doen om hen te beschermen. Paige kruipt uit haar schulp en Preacher ontdekt dat ze gevoelens in hem losmaakt. Op een dag duikt haar echtgenoot op in Virgin River.

 

Weerzien in Virgin River – Robyn Carr

Weerzien in Virgin River is het 3e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Politieagent Mike Valenzuela kiest ervoor om in Virgin River te revalideren van de zware verwondingen die hij heeft opgelopen tijdens zijn werk in Los Angeles. Brie Sheridan is gescheiden, en ook in haar werk als hulpofficier van justitie komt ze regelmatig met de harde werkelijkheid in aanraking. Er overkomt Brie iets vreselijks, en is het juist Mike die haar als enige kan helpen.

 

Winter in Virgin River – Robyn Carr

Winter in Virgin River is het 4e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Marcie moest afscheid nemen van haar echtgenoot, Bobby. Vier jaar geleden sleepte Ian Buchanan het zwaargewonde lichaam van zijn beste maat weg uit een vuurgevecht in Irak, daarna is hij spoorloos verdwenen en bleven Marcies brieven onbeantwoord. Marcies zoektocht naar Ian brengt haar in Virgin River, waar hij zich heeft teruggetrokken in een hut in de bergen. Ian weet niet wat hij aan moet met de vastbesloten jonge weduwe.

 

Een nieuwe horizon – Robyn Carr

Een nieuwe horizon is het 5e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Vanessa heeft haar echtgenoot verloren en is ze bevallen van hun zoon. Ze beseft dat de man die er steeds voor haar was meer voor haar is geworden dan zomaar een vriend. Voor Paul Haggerty is het niet meer dan logisch dat hij de vrouw van zijn beste vriend heeft bijgestaan in haar verdriet. Gemakkelijk was dat niet, want hij is al jaren heimelijk verliefd op haar. Hij heeft gevoel dat er iets is opgebloeid tussen hen. Alleen heeft hij het idee dat hij zijn overleden vriend verraadt als hij iets met haar zou beginnen.

 

Met de stroom mee – Robyn Carr

Met de stroom mee is het 6e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Shelby McIntyre vindt dat ze na vijf jaar voor haar zieke moeder zorgen wel wat afleiding heeft verdiend. Ze houdt vakantie op de boerderij van haar oom Walt. Luke Riordan heeft als helikopterpiloot in het leger gediend. Nadat hij voor de derde keer is neergeschoten, is hij het zat. Jaren geleden heeft hij een paar blokhutten in Virgin River gekocht. Luke en Shelby komen elkaar tegen, en het is meteen duidelijk dat ze de laatste mensen op aarde zijn die een relatie zouden moeten krijgen. Maar ja, dit is Virgin River.

 

Na de storm – Robyn Carr

Na de storm is het 7e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Rick Sudder is als militair uitgezonden naar Irak, maar bij terugkeer is hij niet meer de man die hij was. Hij heeft last van woedeaanvallen. Zijn Liz durft hij amper nog in de ogen te kijken. En hij heeft de hoop op een normaal en gelukkig leven opgegeven. Jack en Liz zijn vastbesloten Rick duidelijk te maken dat het leven ondanks alles echt nog mooie dingen voor hem in petto heeft. Liz wordt wanhopig, want hij wijst haar steeds af. Maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

 

Een onverwacht kerstcadeau – Robyn Carr

Een onverwacht kerstcadeau is deel 7½ van de Virgin River serie van Robyn Carr. Onder de kerstboom vindt Annie een doos met puppy’s. De diertjes zijn nog zo klein dat ze intensieve zorg nodig hebben. Als de dierenarts komt, ontmoet Annie voor het eerst in jaren Nate weer. Nate is de aantrekkelijke vriend van haar broers die haar vroeger niet zag staan. Nu ze samen de puppy’s verzorgen, lijkt hij zijn ogen niet van haar af te kunnen houden.

 

Onbekende bestemming – Robyn Carr

Na de storm is het 8e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. De jonge dominee Noah Kincaid heeft zijn oog heeft laten vallen op de verwaarloosde kerk in Virgin River. Ellie Baldwin beseft dat ze alleen met fatsoenlijk werk kans heeft dat de rechter haar de voogdij over haar kinderen teruggeeft. Elke dag dat die twee bij haar tirannieke ex zijn is er één te veel. Tot haar grote verrassing neemt Noah haar aan. Ze mogen dan op het oog verschillen als dag en nacht, ze blijken het beste in elkaar naar boven te halen.

 

Met nieuw vertrouwen – Robyn Carr

Met nieuw vertrouwen is 9e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Franci schrikt als ze Sean Riordan weer terugziet. Vier jaar geleden was hij heel stellig: trouwen en kinderen krijgen was niets voor hem. Ze moet hem vertellen dat ze een reden had om toen bij hem weg te gaan: dochter Rosie van drieënhalf jaar oud. De ontdekking dat hij een dochter heeft, zet Seans leven op zijn kop. Hij wil samen met Franci en Rosie een gezin vormen. Maar of dat ook is wat Franci wil.

 

Een plek in de zon – Robyn Carr

Een plek in de zon is het 10e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Erin verblijft een paar dagen in een blokhut in de vrije natuur en verveelt zich kapot. Een woest uitziende man met een kapmes uit de bosjes duikt op. Het is Aiden. Erin zou hem best beter willen leren kennen. Voordat ze echter de kans krijgen om samen iets op te bouwen, wordt Aiden geconfronteerd met iemand uit zijn verleden. Iemand die alles op alles zet om hun prille liefde te vernietigen.

 

Kus om middernacht – Robyn Carr

Kus om middernacht is deel 10½ van de Virgin River serie van Robyn Carr. Jack’s Bar is dé plek om oud en nieuw te vieren, Sunny is helemaal niet in feeststemming. Ze heeft trouwens maar één voornemen voor het nieuwe jaar: geen mannen meer. Ook Drew wil voorlopig vrijgezel blijven. Maar het is de vraag of hun voornemens het kunnen opnemen tegen een blokhut, een sneeuwstorm, naaldhakken en Virgin River.

 

Dromen van vrijheid – Robyn Carr

Dromen van vrijheid is het 11e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Clay gaat werken in de dierenkliniek van zijn vriend Nate. Met zijn talent als paardenfluisteraar gaat hij direct aan de slag met een getraumatiseerde jonge hengst. In de stallen ontmoet hij Lily, een mooie jonge vrouw, die in korte tijd meer met het dier bereikt dan hij met al zijn ervaring. Ze intrigeert hem, en hij wil haar graag beter leren kennen. Maar om de een of andere reden houdt ze hem resoluut op een afstand. Hij is vastbesloten uit te vinden wat er achter haar afwijzende houding zit en haar over te halen hem te vertrouwen.

 

Uit de schaduw – Robyn Carr

Uit de schaduw is het 12e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Jillian is alles is kwijtgeraakt wat ze met hard werken heeft opgebouwd. Ze huurt een oud victoriaans huis met een enorme tuin in Virgin River. Daar ontdekt ze dat ze de groene vingers heeft. Ze ziet mogelijkheden voor een nieuwe carrière. Op een dag zit een man achter een schildersezel in haar tuin: Colin Riordan. Hij revalideert na een helikopterongeluk. Beiden voelen direct een verwantschap, maar aan een nieuwe relatie zijn ze beslist nog niet toe.

 

Tijd van belofte – Robyn Carr

Tijd van belofte is het 13e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Souschef Kelly Matlock valt op een dag flauw in de keuken. Ze neemt op staande voet ontslag. Ze besluit een tijdje bij haar zus, Jillian, te gaan wonen, die in Virgin River biologische groente en fruit kweekt. Ze ontmoet Leif Holbrook en zijn stiefdochter Courtney. Ze kan het verlies van haar moeder slecht verwerken en ze is boos op alles en iedereen. Leif hoopt dat de verhuizing naar het platteland een nieuw begin is. Courtney is er echter fel op tegen dat Leif een vriendin heeft.

 

Sneeuw in Virgin River

Sneeuw in Virgin River is het 14e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Waarom kan Rebecca Timms haar oude liefde, Denny Cutler niet vergeten? Ze zoekt waarom het tussen Denny en haar stukliep en wat haar gevoelens voor hem zijn. Vlak voor Kerstmis reist ze af naar zijn nieuwe woonplaats, Virgin River. Denny kijkt uit naar een weekje vissen met zijn oude vrienden. Rebecca nodigt zichzelf uit, Denny is daar niet blij mee. Wanneer Rebecca een been breekt en in Virgin River moet blijven, en het stadje vervolgens ingesneeuwd raakt, belooft het een bijzondere kerst te worden.

 

In de luwte – Robyn Carr

In de luwte is het 15e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Conner Danson is getuige van een brute moord. Hij herkent de moordenaar. Na het afleggen van zijn verklaring wordt zijn ijzerwinkel in brand gestoken en volgen er serieuze bedreigingen. Hij kan maar één ding doen: onderduiken. Daar ontmoet hij Leslie Petruso. Zij werkt bij het bouwbedrijf van Paul Haggerty, waar Conner Danson als timmerman werkt. Samen genieten ze van de liefde. Hun prille geluk wordt overschaduwd als Conner moet getuigen en zijn leven mogelijk in gevaar is.

 

De weg vooruit – Robyn Carr

De weg vooruit is het 16e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Het leven van Katie Malone en haar twee zoontjes liep gevaar door de rechtszaak van haar broer, Conner Danson. Ze vertrekt naar Virgin River. In de stromende regen komt ze met een platte band stil te staan. Ze krijgt hulp van een groepje bikers, waaronder Dylan Childress, een acteur. Dylan is onder de indruk van Katie.

 

Rijke oogst – Robyn Carr

Rijke oogst is het 17e deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. Nora heeft een hoop meegemaakt. Nora vastbesloten haar twee kleine meisjes, van wie de jongste nog maar een baby is, te geven wat ze zelf niet heeft gehad: een warm, liefdevol thuis. Eigenaar van de boomgaard waar ze appels plukt is Tom Cavanaugh. Hij erop staat haar met zijn truck van en naar het werk te rijden. Langzaam groeit er een band tussen hen. Ze droomt van een simpel leven en haar kinderen die spelen tussen bloeiende bomen en haar man die thuiskomt en haar omhelst. Maar er duikt een beeldschone vrouw op die iets met Tom deelt waar Nora helemaal buiten staat…

 

Een Kerstmis naar haar hart – Robyn Carr

Een Kerstmis naar haar hart is het 18e deel en voorlopig laatste deel van de Virgin River serie van Robyn Carr. De serie Virgin River is een easy read serie. Geen hoogstaande literatuur maar ontspannen lezen. Heerlijk. Ik heb dit jaar genoten van haar boeken. Angie LaCroix ervaart rust in Virgin River. Ze heeft een ernstig auto ongeluk achter de rug. In de bar ontmoet ze Patrick Riordan die zijn beste vriend, Jake, heeft verloren. Hij voelt de verantwoordelijkheid voor Jakes weduwe, Marie en zijn zoon.

 

Wist je dat Virgin River, een idyllisch plaatsje in de Californische natuur, ook een serie op Netflix is!

 

Mijn naam is Selma – Selma van de Perre

Mijn naam is Selma is een mooi boek over een joodse verzetsvrouw in de Tweede Wereldoorlog. Selma was zeventien toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Het Joodszijn had geen rol in haar leven gespeeld, maar nu werd het ineens een kwestie van leven en dood. Ze sloot zich aan bij het verzet: onder de naam Margareta van der Kuit, ofwel Marga. Ze vervalste documenten en koerierde door het hele land. Ze ontsnapte meerdere keren aan de nazi’s. In juli 1944 werd ze verraden en via kamp Vught naar Ravensbrück getransporteerd. Ze overleefde en niemand wist dat ze joods was, en niemand kende haar echte naam. Pas na de oorlog durfde ze die weer uit te spreken: Selma.

 

Noorderlicht – Suzanne Vermeer

Noorderlicht was een beetje een tegenvaller. Het boek gaat over het wel of niet vertrouwen van je vrienden. Kim Romeijn wordt dertig en ze wil dit met haar vrienden vieren tijdens een rondreis door Noorwegen. De reis is een test voor haar relatie met Brian. De vijf mensen die Kim mee heeft gevraagd zijn totaal verschillend en onderling ontstaan er al snel spanningen. Onderweg ontmoeten ze een ander reisgezelschap. De vijandigheid tussen beide gidsen is voelbaar. Na een nacht eindigt het onbezorgde leven. Niet iedereen heeft de nacht overleefd. Wie kan Kim vertrouwen?

 

Dubbelleven – Danielle Steel

Dubbelleven is een verrassend boek van één van mijn favoriete schrijfsters. Ariana geeft haar baan bij een online modemagazine in New York op om met haar vader naar Argentinië te verhuizen. Hij wordt daar ambassadeur. Maar ze is niet veilig en in groot gevaar. Ze verhuist naar Parijs, maar ook daar ontstaan problemen. Marshall Everett in Colombia is undercover als lid van de DEA in Colombia. Als hij alles heeft verloren wat hem lief is, keert hij terug naar Amerika. Maar ook daar slaat het noodlot toe. Ook hij verhuist naar Parijs, waar hij Ariana tegenkomt. De geesten uit het verleden blijven Marshall en Ariana achtervolgen.

 

Tot de maan en terug – Karen Kingsbury

Het minst leuke boek dat ik in 2021 gelezen heb: Tot de maan en terug. Brady Bradshaw was nog een kind toen hij zijn moeder verloor tijdens een bomaanslag. Bij een herdenking ontmoette hij Jenna, die haar beide ouders was verloren. Ze krijgen een hechte band, maar daarna hebben ze elkaar nooit weer gezien. Nu, tien jaar later, hoopt Brady Jenna weer te vinden. Ashley wil Brady daar graag bij helpen. Maar kan haar gezin wel begrip opbrengen voor het feit dat ze opeens zoveel tijd besteedt aan een wildvreemde? En kan er genezing en liefde opbloeien tussen het puin van een verwoest verleden?

 

Zomer aan het meer – Susan Wiggs

Nog een boek dat mij tegenviel: Zomer aan het meer. Olivia Bellamy krijgt de opdracht om het oude zomerkamp van haar familie in de originele staat terug te brengen. Haar grootouders willen er dolgraag hun gouden bruiloft vieren, met al hun vrienden en familie. Voor Olivia brengt de terugkeer naar Kamp Kioga ook een hoop ongemakkelijke herinneringen met zich mee uit de tijd dat ze nog een brildragende, te dikke tiener was. Ze ontmoette Connor Davis. Hij was net zo ongelukkig en eenzaam als zij. Hij brak, de laatste zomer voordat ze ging studeren, haar hart. Voor de renovatie is er echter maar één aannemer die haar kan helpen: Connor Davis.

 

Bloemenmeisje – Anya Niewierra

Bloemenmeisje is mijn eerste kennismaking met de boeken van Anya Niewierra. Wat een fantastisch spannend boek over de Franse kruidenarts Nina Fleurie die een teruggetrokken bestaan leidt in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van Théa Wanders, haar tweelingzus. Théa had een gelukkige jeugd maar Nina werd tot haar 14e verstopt in de Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn. Haar moeder wordt vermoord en Nina wordt meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit echt aardt. Théa verdwijnt en Nina start een zoektocht die leidt naar het verleden van haar moeder en haar moeders moordenaar.

 

Vriendschap – Danielle Steel

Danielle Steel is één van mijn favoriete schrijfster. In mijn boekenkast staan veel van haar romans. Vriendschap is een fantastisch verhaal over de vriendschap tussen een gevoelige vrouw, Ginny Carter, die worstelt met het verlies van haar echtgenoot en zoon en een straatjongen, Blue. Op een koude winterdag ontmoeten ze elkaar. Hij is dakloos, schichtig en helemaal alleen. Zij helpt hem. Ginny en Blue bevriend, want ze herkennen elkaars eenzaamheid. Dan ontdekt Ginny dat de jongen een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt.

 

Vrij Uitzicht – Anya Niewierra

De debuutroman Vrij uitzicht van Anya Niewierra gaat over de succesvolle zakenvrouw Tess Clement. Haar leven wordt getekend door een diep geheim. Als haar moeder overlijdt en haar man er met een jongere vriendin vandoor gaat, weerhoudt niets Tess nog om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Ze vertrekt naar Zuid-Frankrijk om haar grote liefde van lang geleden bij verrassing op te zoeken. Het dorp Mosset blijkt nog steeds in de ban van een serie raadselachtige verdwijningen van vrouwen. Een fantastisch boek en een aanrader.

 

Een nieuwe wereld – Sarah Lark

Een leuk boek van een voor mij tot nu toe onbekende schrijfster. Een nieuwe wereld gaat over twee Poolse zusjes, Helena en Luzyna, die de Tweede Wereldoorlog willen ontvluchten naar Nieuw-Zeeland. Slechts één van hen krijgt een visum. Hun levenspad kruist zich met dat van de jonge piloot James McKenzie. Het lot brengt deze drie mensen op elkaars pad. Samen vinden ze hun weg in een onzekere toekomst.

 

De Chirurg – Tess Gerritsen

De Chirurg dringt ’s nachts de slaapkamers van nietsvermoedende vrouwen binnen en laat hen onvoorstelbare verschrikkingen ondergaan. De enige hoop van de politie is dokter Catherine Cordell, ook een slachtoffer. Twee jaar geleden schoot ze haar aanrander neer. Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. Kan rechercheur Thomas Moore haar beschermen tegen deze nietsontziende jager? Lees ook het vervolg: De Leerling.

 

De Leerling – Tess Gerritsen

De Leerling is het vervolg op De Chirurg. Je moet wel eerst De Chirurg lezen om te snappen hoe het verhaal in elkaar steekt. Dit verhaal gaat verder met een reeks schokkende misdaden in Boston. Maar ‘De Chirurg’ zit achter de tralies. Rechercheur Jane Rizzoli vermoedt dat er een leerling van Hoyt rondwaart, die gebruik maakt van zijn gruwelijke methoden. Maar Jane houdt er geen rekening mee dat ze zelf wel eens het doelwit zou kunnen worden. Als Hoyt plotseling op vrije voeten komt, voegt hij zich bij zijn mysterieuze bloedbroeder in een nietsontziende vendetta. Twee spannende boeken van Tess Gerritsen.

 

Camino – Anya Niewierra

Camino is het spannendste boek dat ik 2021 gelezen heb. Een aanrader, net als eerdere boeken van deze schrijfster. Het boek gaat over Lotte Bonnet die al jaren in Zuid-Limburg woont met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Emil pleegt onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino. Tijdens het uitstrooien van zijn as in Bosnië ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.

 

Vaste grond – Robyn Carr

Vaste grond is het 1e deel van de Thunder Point serie van Robyn Carr. Dit deel gaat over Cooper. Cooper is net van plan om langs te gaan bij Ben als hij bericht krijgt dat Ben is verongelukt. Toch reist hij af naar Thunder Point. Na haar scheiding is Sarah Dupre klaar met mannen. Maar als Cooper haar pad kruist, moet ze toegeven dat de aantrekkingskracht tussen hen tweeën overweldigend sterk is.

 

Een nieuwe start – Robyn Carr

Een nieuwe start is het 2e deel van de Thunder Point serie van Robyn Carr. Dit deel gaat over hulpsheriff Mac McCain die eindelijk durft toe te geven aan zijn gevoelens voor Gina. Zijn vertrouwen in de liefde was weg nadat zijn vrouw hem van de ene dag op de andere met drie kleine kinderen in de steek liet en nooit meer iets van zich liet horen. Tot de ex van Mac plotseling opduikt en aankondigt dat ze weer een rol wil spelen in het leven van haar kinderen.

 

Met open armen – Robyn Carr

Met open armen is het 3e deel van de Thunder Point serie van Robyn Carr. Dit deel gaat over Devon die samen met haar dochtertje, Mercy is ontsnapt uit de commune. Na het tragische verlies van zijn vrouw zit Spencer niet te wachten op een nieuwe relatie. Toch lukt het hem niet bij de mysterieuze Devon uit de buurt te blijven en heel voorzichtig lukt het hem weer te geloven in de liefde. Maar dan doet Devon een onthulling waardoor alles op zijn kop komt te staan.

 

Twee werelden – Robyn Carr

Twee werelden is het 4e deel van de Thunder Point serie van Robyn Carr. Dit deel gaat over FBI-agent Laine Carrington die na gewond te zijn geraakt, besluit dat het tijd is om wat afstand te nemen van haar hectische leven in Boston. Ze neemt langdurig verlof op en vestigt zich tijdelijk in Thunder Point. Op deze veilige plek hoopt ze tot rust te komen en mensen weer te leren vertrouwen.

 

Belofte voor later – Robyn Carr

Belofte voor later is het 5e deel van de Thunder Point serie van Robyn Carr. Dit deel gaat over praktijkassistente Peyton Lacoumette die nooit meer iets te maken wil hebben met mannen. Het is tijd voor een nieuwe start. Ze is haar baan in Portland kwijtgeraakt en ze besluit de kust van Oregon af te zakken. Om alles op een rijtje te zetten. Om plannen te maken voor de toekomst.

 

Terug naar jou – Robyn Carr

Terug naar jou is het 6e deel van de Thunder Point serie van Robyn Carr. Dit deel gaat over Seth Sileski die alles had: hij was sportief, populair en de toekomst lag voor hem open. Na een verkeersongeluk is zijn veelbelovende footballcarrière echter voorgoed voorbij, en keert hij terug naar Thunder Point. Daar gaat hij als politieagent aan de slag. Hij loopt ook zijn jeugdvriendin Iris weer tegen het lijf.

 

Goud voor het leven – Robyn Carr

Goud voor het leven is het 7e deel van de Thunder Point serie van Robyn Carr. Dit deel gaat over Grace Dillon, voormalig olympisch kunstschaatster. Ze houdt zich onder een andere naam schuil in Thunder Point, waar ze een goedlopend bloemenwinkeltje runt. Ze is al jaren heimelijk verliefd op Troy Headly, maar hij ziet haar vooral als goede vriendin. Maar dan krijgt Grace een onaangename verrassing uit het verleden, waardoor ze gedwongen wordt te onthullen wie ze werkelijk is.

 

Vol van vertrouwen – Robyn Carr

Vol van vertrouwen is het 8e deel van de Thunder Point serie van Robyn Carr. Dit deel gaat over Ginger Dysart. Zij is verhuisd naar Thunder Point en werkt met veel plezier in de bloemenwinkel. Haar werk brengt haar op een grote Baskische bruiloft, met veel eten, muziek en gezelligheid. Ze geniet met volle teugen, totdat ze de broer van de bruid tegen het dronken lijf loopt. Zijn opdringerige gedrag is ronduit irritant. Bruiloften herinneren Matt Lacoumette aan zijn eigen mislukte huwelijk. Ze accepteert zijn excuses. Een vonk springt over. Maar durven ze allebei nog wel te geloven in de liefde?

 

Droom van verlangen – Robyn Carr

Droom van verlangen is het 9e deel van de Thunderpoint serie van Robyn Carr. Net als de serie boeken over Virgin River een easy read serie. Geen hoogstaande literatuur maar ontspannen lezen. Heerlijk. Ik heb dit jaar genoten van haar boeken. Dit deel gaat over alleenstaande moeder Lin Su Simmons die het liefst haar eigen boontjes dopt. Ze heeft genoeg aan haar hoofd met haar astmatische tienerzoon, een drukke baan en financiële zorgen. Ze weigert hulp te accepteren. Wanneer de knappe triatleet Blake Smiley, die net in een strandhuis bij Thunder Point is komen wonen, aanbiedt om haar zoon weerbaarder te maken, valt dat dan ook niet in goede aarde bij Lin Su. En als hij vervolgens zijn interesse in háár laat blijken, dreigt ze de controle helemaal te verliezen!

 

Ik heb uiteindelijk 50 boeken gelezen in 2021. Het eerste boek heb ik voor de helft gelezen, want in dit boek was ik al in 2020 begonnen.

 

Wat was jouw favoriete boek van 2021? En waarom zou ik dat boek juist moeten lezen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb de boeken die ik in 2021 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2022? #boekenlijst2021 #jaaroverzicht2021 #inspiratie #jtravel #jtravelblog Ik heb de boeken die ik in 2021 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2022? #boekenlijst2021 #jaaroverzicht2021 #inspiratie #jtravel #jtravelblog Ik heb de boeken die ik in 2021 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2022? #boekenlijst2021 #jaaroverzicht2021 #inspiratie #jtravel #jtravelblog

Ik heb de boeken die ik in 2021 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2022? #boekenlijst2021 #jaaroverzicht2021 #inspiratie #jtravel #jtravelblog Ik heb de boeken die ik in 2021 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2022? #boekenlijst2021 #jaaroverzicht2021 #inspiratie #jtravel #jtravelblog Ik heb de boeken die ik in 2021 gelezen heb op een rijtje gezet. Een mooie mix van feelgood, thrillers en romans. Lees mee en doe inspiratie op. Kan jij mij een boek aanraden voor mijn lijst van 2022? #boekenlijst2021 #jaaroverzicht2021 #inspiratie #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com