De best nine van JTravel op Instagram in 2022

De best nine van JTravel op Instagram in 2022

 

Dit is de best nine van JTravel op Instagram in 2022 met de 9 foto’s die de meeste likes kregen op mijn instagramaccount @jtravel.nl. Aan het begin van 2023 heb ik een top 9 van mijn instagram foto’s uit 2022 handmatig samengesteld. Dit omdat er geen app beschikbaar is voor android telefoons. Helaas moet ik nu zelf zoeken naar mijn top 9 lijstje. Afgelopen jaren gebruikte ik de app Best Grid – Top Nine Collage for Instagram maar die app is er niet voor 2022. Ik ben zelf maar gaan zoeken. Via Canva heb ik handmatig een collage met de 9 foto’s met de meeste likes gemaakt. Ik wil iedereen bedanken die mijn foto’s op Instagram heeft geliked en me heeft gevolgd. Ook in 2023 probeer ik weer om bijna dagelijks een nieuwe foto te plaatsen. Volg jij mij al?

 

Best nine van JTravel op Instagram in 2022

De best nine van JTravel op Instagram in 2022 De best nine van JTravel op Instagram in 2022

 

#1 – Keukenhof is weer geopend in 2022

De foto die de meeste likes in 2022 kreeg was een foto van een de Keukenhof. Dit naar aanleiding van de opening van de Keukenhof in maart 2022. Ik heb hier expres gekozen voor een foto in de kleuren blauw en geel, dit naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne die een maand eerder begonnen is. Deze foto is gemaakt in 2018. Ook in 2022 heb ik de Keukenhof bezocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#2 – Een wandeling door vestingstad Weesp

Deze foto maakte ik tijdens mijn wandeling door vestingstad Weesp. Dit is de Vechtbrug met daarachter het Oorlogsmonument van Weesp: ‘Weduwe met kind’ aan de voet van Fort Ossenmarkt. Bij het oorlogsmonument bevindt zich een plaquette met de namen van alle inwoners van Weesp, Joods en niet-Joods, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Een indrukwekkend monument en een mooie plek met het fort op de achtergrond. Fort Ossenmarkt is een rond bakstenen torenfort uit 1861. Dit fort werd in 1892 opgenomen in de Stelling van Amsterdam. Het fort is nu een verzamelplaats voor culturele en historische instellingen en helaas niet toegankelijk. Het fort was een verdedigingsfort met een strategische ligging. Hier vandaan konden de spoorlijn Amsterdam-Amersfoort, de Vecht en de sluizen beschermd worden. Het fort is een van de laatste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

#3 – Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 11 april 2022

Deze foto van drie vossenwelpen 🦊 maakte ik op 11 april 2022. Vossen zijn mijn favoriete dieren om te spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Deze vossenwelpen van ongeveer een maand oud zaten nog in een burcht. In 2022 heb ik 14 wandelingen gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen en heb ik regelmatig vossen gespot. Dit is een van mijn lievelingsfoto’s van 2022. Ik heb er bijv. ook een fotopuzzel via Fotocadeau.nl van laten maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#4 – De best nine van JTravel op Instagram in 2021

Deze collage hoort bij mijn overzicht van de best nine van JTravel op Instagram in 2021. Zoals elk jaar maak ik een aantal jaaroverzichten. Dit is de collage zoals ik deze dit jaar ook had willen maken van mijn best nine van JTravel op Instagram in 2021.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#5 – Nationaal Park de Duinen van Texel

Een foto van het Nationaal Park de Duinen van Texel die ik maakte tijdens een wandeling door dit nationale park op Waddeneiland Texel in 2017. Het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit natuurgebied bestrijkt het hele westelijk deel van Texel, van het zuidpuntje bij De Hors tot de noordpunt bij de vuurtoren. Het Nationaal Park Duinen van Texel omvat de bekende gebieden: De Hors, De Geul, De Mok of Mokbaai, De Bollekamer, De Dennen, De Muy en De Slufter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#6 – Nationale tulpendag 2022

15 januari 2022 was het Nationale Tulpendag 🌷. De officiële start van het tulpenseizoen. Deze foto is gemaakt in april 2021 in De Zilk, in de Bollenstreek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#7 – Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee

Tijdens mijn wandeling Staal en strand en duinen in Wijk aan Zee bezocht ik ook het beeldenpark ‘Een Zee van Staal’. Dit beeldenpark in Wijk aan Zee ligt in het duingebied Rolandsduin. In de blog Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee heb ik de beelden beschreven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#8 – Cao Dai in Vietnam

De foto op nr. 8 is een foto de Cao Dai Tempel in het zuiden van Vietnam. De Cao Dai Tempel is een zeer kleurrijke tempel. Aan de buitenkant is het gedecoreerd met draken in alle soorten en maten. Binnenin staan beelden van Jezus Christus, Boeddha en de Hindoegod Brahma vredig naast elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

#9 – Trage Tocht Leiden: een stadse tocht via het Singelpark, Cronesteyn en Matilo

Deze foto maakte ik tijdens mijn wandeling van de Trage Tocht Leiden: een stadse tocht via het Singelpark, Cronesteyn en Matilo in Park Matilo. Deze wandelroute gaat via het historische stadscentrum van Leiden langs de singelgracht en via het buitengebied, park Cronesteyn en de reconstructie van het Romeinse legerkamp Matilo terug naar het centrum en station van Leiden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Kijk eens op mijn instagramaccount @jtravel.nl en like welke foto jij het mooist vindt.

 

Algoritme van Instagram

Algoritme is een mechanisme dat, op basis van verschillende factoren, bepaalt welke gebruikers welke berichten (eerst) te zien krijgen op sociale media.

De meeste sociale media maken gebruik van een algoritme, dat minder rekening houdt met chronologie, en meer met engagement en interesse.

Het algoritme van Instagram let op de volgende punten:

 • wie je volgt bepaalt welke foto’s je in jouw feed ziet. De plek van al die posts en stories wordt vooral bepaald door wat je eerder interessant hebt gevonden. Het gaat om het volledige gedrag dat je op Instagram vertoont, zoals welk type posts of stories kijk je bijvoorbeeld het vaakst of het langst, waar zoek je op,  welke hashtags volg je?
 • de relatie die je hebt tot een Instagram-gebruiker. Instagram probeert een inschatting te maken van de relatie die je hebt tot een Instagram-gebruiker. Dit gebeurt door na te gaan met wie je bovengemiddeld veel interactie hebt op Instagram. Hoe vaker de interactie met een account, hoe dichter die persoon bij je staat en hoe meer van hun content je wilt bekijken.
 • de actualiteit van posts en stories. Hoe recenter een bericht, hoe groter de relevantie. Instagram toont vaker berichten die kort geleden zijn geplaatst.
 • de frequentie waarmee jij als gebruiker Instagram opent. Instagram toont je de meest relevante stories en posts sinds je laatste bezoek.
 • hoe minder mensen jij volgt, hoe meer berichten en Stories jij te zien krijgt en als jouw volgers veel anderen volgen, is de kans kleiner dat ze jouw bericht te zien krijgen.
 • de tijd die je doorbrengt op Instagram bepaalt of je de beste posts ziet of ook de posts die minder goed scoren.
 • er zijn voorbereidingen gaande voor de terugkeer van de chronologische weergave van de nieuwsfeed, zodat alle nieuwste berichten bovenaan staan in plaats van nieuwsfeed die door een algoritme wordt gesorteerd. Extremen worden daarin uitvergroot. ‘Goede’ content presteert nog beter, ‘slechte’ content nog slechter. Bereik en interactie zijn geen vanzelfsprekendheid meer.

 

Tips om het maximale uit Instagram te halen:

 • reageer op content van je volgers in het eerste uur nadat je iets gepubliceerd hebt
 • reageer de eerste drie uur nadat je iets gepubliceerd hebt op alle reacties die je ontvangt
 • denk na na over de tekst die je bij je foto schrijft
 • stel een vraag in je tekst om meer interactie met je publiek te krijgen
 • gebruik verschillende hashtags
 • gebruik Instagram Stories om meer mensen te bereiken
 • post elke dag, elke twee dagen of twee keer per week

 

Likes per foto

Hoeveel likes ik in 2022 is voor mij door het ontbreken van een app niet te achterhalen. Ik heb ook niet elke dag een foto gepost. Het aantal likes per foto is heel wisselend. Ik doe veel moeite om de foto’s met een tekst in het Nederland en Engels en # bij. Maar het aantal likes mag echt veel hoger worden evenals het aantal volgers. Wat me nl. opvalt is dat deze foto’s allemaal van begin 2022 zijn, de vossenfoto’s (op 1 na) niet terug te vinden zijn in dit overzicht en wat ik ook al in mijn maandoverzichten meldde is dat het aantal likes per foto sinds een paar maanden veel minder is geworden. Geen idee waarom dat ik doe nl. niets anders dan anders en ik lees dat er meer mensen last van hebben. Ook post ik niet meer voor elk gepubliceerde blog een instagram foto, dit omdat ik gemerkt heb dat foto’s recepten of een review bijna geen likes krijgen. In 2019 ben ik begonnen met Pinterest en dit levert me veel meer bezoekers op dan met Instagram. Net als Facebook en Twitter me meer bezoekers met kliks naar mijn blogs opleveren dan Instagram. In 2020 heb ik een aparte pagina op deze website gemaakt met de meest recente Instagram posts op een rijtje. Vanuit de link in bio op Instagram kom je uit op deze pagina. Sinds 2021 heb ik dagelijks een story met een link naar het artikel/de blog waar de foto naar verwijst.

 

Heb jij instagram?

Heb jij instagram? Volg me dan als je het leuk vindt. JTravel en JTravelBlog zijn te vinden in één account: @jtravel.nl. Ik probeer bijna dagelijks een foto te posten.

 

Hoe maak je een best nine van je instagramfoto’s?

Heb jij ook een top negen? Ik maakte mijn top 9 van 2022 via een collage in Canva. Dit omdat de telefoonapp Best Grid – Top Nine Collage for Instagram niet meer beschikbaar is.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2022 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2022bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2022 #topnine2022 #bestnine2022 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2022 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2022bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2022 #topnine2022 #bestnine2022 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2022 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2022bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2022 #topnine2022 #bestnine2022

In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2022 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2022bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2022 #topnine2022 #bestnine2022 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2022 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2022bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2022 #topnine2022 #bestnine2022 In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2022 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2022bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2022 #topnine2022 #bestnine2022

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com