De best nine van JTravel op Instagram in 2019

De foto met de meeste likes op Instagram in 2019

 

Dit is de best nine van JTravel op Instagram in 2019 met foto’s die de meeste likes kregen op mijn instagramaccount @jtravel.nl. Aan het begin van 2020 heb ik een top 9 van mijn instagram foto’s uit 2019 via een app op mijn telefoon samengesteld. Gelukkig hoef ik zo niet zelf te zoeken naar mijn top 9 lijstje. Met deze app gebeurt dit automatisch en hoef ik niet uren te zoeken in alle posts, ik heb nl. 345 foto’s gepost in 2019. De 9 foto’s met de meeste likes vormen samen een collage.

 

Wat zie je op de foto’s?

Ik heb de teksten (met soms een kleine aanpassing) zoals ik die in de berichten geplaatst heb, toegevoegd, evenals de links naar de blogs en de artikelen, de datum van het maken van de foto en de plaatsingsdatum op Instagram.

Eerste rij van links naar rechts:

* Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen
In de Amsterdamse Waterleidingduinen kun je op de verharde en overharde paden heerlijk wandelen en rondstruinen op zoek naar de vossen en damherten. Meer weten, lees dan mijn website. (Dit is ook de uitgelichte foto).
Artikel: Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
Foto gemaakt op 13-6-2018  / Foto gepost op 11-1-2019.

* Een buffel in Hluhluwe Imfolozi Game Reserve in Zuid-Afrika
Heb jij de Big Five al gespot: olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn. Ik heb in Zuid-Afrika en Namibië 4 dieren van deze lijst gespot. Het luipaard (helaas) nog niet. Wil je meer lezen over de Big Five, zie mijn blog.
Blog: De Big Five, heb jij ze al gespot?
Foto gemaakt op 11-10-2012 / Foto gepost op 7-1-2019.

* Klim naar het licht in de Koepelkathedraal in Haarlem
Vandaag de KoepelKathedraal aan de Leidsevaart in Haarlem in het kader van Klim naar het Licht bezocht. Wat een geweldige ervaring. Heel erg de moeite waard. Je klimt via een trap naar de catacomben van de kerk met een geweldig uitzicht vanaf de galerij de kerk in, via de catacomben naar een steile trap de toren in en bovenin een loopbrug tussen de twee torens. Via de trap in de andere toren ga je weer naar beneden. De kerk kun je daarna ook nog bezoeken.
Blog: Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem
Foto gemaakt op 23-5-2019  / Foto gepost op 23-5-2019.

 

Tweede rij van links naar rechts:

* Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Trowback memory: Gisteren was het een jaar geleden dat ik een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte. Deze dag heb ik o.a. mijn rode vriendjes, de vossen, veel (water)vogels en damherten. Foto’s van deze dag op mijn website. Ben jij al eens in de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest? Voor mij is het een tijd geleden, wil er binnenkort weer een keer naar toe maar dan moet het eerst beter weer worden.
Artikel: Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 6-3-2018
Foto gemaakt op 6-3-2018 / Foto gepost op 7-3-2019.

* Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Throw back memory
Een jaar geleden had ik een ontmoeting met een paar vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer foto’s van deze dag zie je op mijn website.
Artikel: Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 13-6-2018
Foto gemaakt op 13-6-2018 / Foto gepost op 13-6-2019.

* Een steppenbuizerd in het Addo Elephant National Park in Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika zijn zoveel wildparken die je kunt bezoeken dat het moeilijk is om een keuze te maken. Een leuk National Park is het Addo Elephant National Park in de buurt van Port Elizabeth, in het zuiden van Zuid-Afrika. In dit populaire park leeft de grootste troep Kaapse olifanten. Maar er leven nog veel meer dieren in het Addo Elephant Park, zoals de steppenbuizerd. Ben jij wel eens in het Addo Elephant National Park geweest? Meer over het Addo Elephant National Park lees je op mijn website.
Artikel: Addo Elephant National Park
Foto gemaakt op 16-10-2012 / Foto gepost op  5-3-2019.

 

Derde rij van links naar rechts:

* Sani Pass in Zuid-Afrika
Ben je in de Drakensbergen in Zuid-Afrika, maak dan een excursie over de Sani Pass naar Lesotho. De Sani Pass is een bekende grensovergang tussen Zuid-Afrika en Lesotho. De Sani Pass loopt vanaf het Zuid Afrikaanse dorpje Underberg steil en in scherpe bochten over een gravelweg naar boven. De top van de Sani Pass ligt 22 kilometer verder op een hoogte van 2.873 meter. Op de top vindt u de Sani Top Chalet, de hoogste pub van Afrika. Meer hierover lees je op mijn website.
Artikel: Sani Pass
Foto gemaakt op 14-10-2012  / Foto gepost op  2-3-2019.

* Pelikaan in Walvis Bay in Namibië
Tijdens mijn rondreis door Namibië maakte ik vanuit Swakopmund twee excursies in Walvis Bay: een bootcruise in de ochtend en ’s middags een Living Desert Tour. Wat een geweldige excursies. Wil je meer lezen, kijk dan op mijn website.
Blog: Excursies in Walvis Bay : Bootcruise en Living Desert Tour
Foto gemaakt op 19-10-2014 / Foto gepost op 17-3-2019.

* Het Duitse Waddeneiland Borkum
Een dagje Borkum is een alternatief voor één van de Nederlandse Waddeneilanden. Praktische informatie en informatie wat je hier kunt doen, lees je op mijn website. Lees je mee?
Artikel: Informatie Borkum
Foto gemaakt op 21-7-2016  / Foto gepost op 25-3-2019.

Mijn best nine op Instagram in 2019 Mijn best nine op Instagram in 2019

 

Kijk eens op mijn instagramaccount @jtravel.nl en like welke foto jij het mooist vindt.

 

Likes

Wat mij in het tweede helft van 2019 opviel is dat het aantal likes per foto afnam. De foto’s van mijn top negen zijn in het eerste half jaar gepost. Ik heb in meerdere blogs / sociale media berichten gelezen dat bij veel meer mensen het aantal likes per Instagrampost is afgenomen. De reden is het wijzigen van het algoritme door Instagram.

Maar wat is een algoritme? Algoritme is een mechanisme dat, op basis van verschillende factoren, bepaalt welke gebruikers welke berichten (eerst) te zien krijgen op sociale media.

De meeste sociale media maken gebruik van een algoritme, dat minder rekening houdt met chronologie, en meer met engagement en interesse.

Instagram bepaalt met 3 factoren hoe hoog je Instagram post getoond wordt in het nieuwsoverzicht van je volgers:
• interesse bij je doelpubliek
• recentheid van je posts
• je relatie met je doelpubliek op Instagram

Andere bijkomende factoren die een rol spelen op Instagram zijn:
• frequentie: hoe vaak een gebruiker Instagram opent
• aantal volgers per gebruiker
• hoe een gebruiker zijn tijd spendeert op Instagram

 

Likes per foto

In 2019 kreeg ik 18.262 likes op 345 posts. Het aantal likes per foto is (helaas) niet hoog en is alleen maar verminderd in de loop van 2019. Ik doe veel moeite om de foto’s met een tekst in het Nederland en Engels en # bij. Maar het aantal likes mag echt veel hoger worden evenals het aantal volgers. In 2019 ben ik begonnen met Pinterest en dit levert me veel meer bezoekers op dan met Instagram. Net als Facebook en Twitter me meer bezoekers met kliks naar mijn blogs opleveren dan Instagram.

 

Beste instagramfoto’s van 2018

Sinds 2017 ben ik actief op Instagram. Hieronder zie je ook de best nine van 2018 en 2017. In deze jaren postte ik niet dagelijks foto’s op Instagram.

Ik heb de teksten (met soms een kleine aanpassing) zoals ik die in de berichten geplaatst heb toegevoegd, evenals de links naar de blogs en de artikelen, de datum van het maken van de foto en de plaatsingsdatum op Instagram.

Eerste rij van links naar rechts:

* Olifanten in Etosha National Park in Namibië
Olifanten in Etosha National Park in Namibië (Afrika). Deze highlight in Namibië en meer in mijn blog.
Blog: Mijn highlights van Namibië
Foto gemaakt op 23-10-2014  / Foto gepost op 2-11-2018.

* Het Moco Museum in Amsterdam
Het Moco Museum is sinds 2016 in Amsterdam gevestigd, vlakbij het Museumplein. Hier zie je streetartkunst van bijv. @banksy en de Iraanse broers @icyandsot. Wil je meer lezen over het Moco Museum in Amsterdam, zie mijn blog.
Blog: Museumtip #3 : Moco Museum – Amsterdam
Foto gemaakt op 21-11-2018  / Foto gepost op 5-12-2018.

* De Prinsentuin in Groningen
Deze foto van de Prinsentuin is gemaakt tijdens mijn stadswandeling in Groningen op 18-7-2018. Grunnen wat bist mooi.
Artikel: Prinsentuin
Foto gemaakt op 18-7-2018  / Foto gepost op 26-7-2018.

 

Tweede rij van links naar rechts:

* Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Op 8 februari heb ik een wandeling gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik heb vossen, een ijsvogel, damherten en andere vogels gezien. Nu meer foto’s op mijn website.
Artikel: Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 8-2-2018
Foto gemaakt op 8-2-2018  / Foto gepost op 14-2-2018.

* Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Fijne dierendag 🦊
Artikel: Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 13-6-2018
Foto gemaakt op 13-6-2018  / Foto gepost op 4-10-2018.

* Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Gisteren heb ik genoten van het mooie weer en een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen vanaf de ingang Panneland gemaakt. Weer veel moois gezien, waaronder vossen, damherten, insecten, zandhagedis, vogels (zoals de visdief) en zonnedauw. Meer foto’s op mijn website.
Artikel: Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 13-6-2018
Foto gemaakt op 13-6-2018 / Foto gepost op 14-6-2018.

 

Derde rij van links naar rechts:

* Halong Bay / Vietnam
In deze blog heb ik een aantal door mij bezochte plaatsen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO op een rijtje gezet. Welke heb jij al bezocht. Dit is mijn lijst.
Blog: De door mij bezochte plaatsen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO
Foto gemaakt op 8-9-2013 / Foto gepost op 18-11-2018.

* Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Vandaag heb ik weer een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen gemaakt. Twee vossen, heel veel damherten en veel vogels gespot. Meer op mijn website.
Artikel: Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 6-3-2018
Foto gemaakt op 6-3-2018  / Foto gepost op 6-3-2018.

* Het Moco Museum in Amsterdam
Nu in het @mocomuseum aan het Museumplein in Amsterdam: tentoonstellingen van Bansky en Icy & Sot, 2 Iraanse broers. Dit is het schilderij Portrait of Freedom van Icy & Sot.
Artikel: Moco Museum
Foto gemaakt op 21-11-2018  / Foto gepost op 22-11-2018.

Mijn best nine op Instagram in 2018 Mijn best nine op Instagram in 2018

 

Beste instagramfoto’s van 2017

Ik heb de teksten zoals ik die in de berichten geplaatst heb toegevoegd evenals de links naar de blogs en de artikelen, de datum van het maken van de foto en de plaatsingsdatum.

Eerste rij van links naar rechts:

* Olifanten in Etosha National Park in Namibië
Olifanten in Etosha National Park in Namibië (Afrika). Meer foto’s zie je op mijn website.
Artikelen: Foto’s Etosha National Park deel 1 en Foto’s Etosha National Park deel 2
Foto gemaakt op 23-10-2014 / Foto gepost op 10-11-2017.

* De ijsbaan op het Museumplein in Amsterdam
Schaatsen op de ijsbaan op het #Museumplein voor het @Rijksmuseum in #Amsterdam. Geniet er van.
Artikel: Foto’s overig Amsterdam
Foto gemaakt op 4-12-2017 / Foto gepost op 5-12-2017.

* Bloemenmarkt in Amsterdam
Zo typisch Nederlands, klompen op de Bloemenmarkt in Amsterdam. Meer op mijn website.
Artikel: Bloemenmarkt
Foto gemaakt op 11-5-2017  / Foto gepost op 26-5-2017.

 

Tweede rij van links naar rechts:

* Olifanten in Hluhluwe Imfolozi Game Reserve in Zuid-Afrika
Olifanten in Hluhluwe Imfolozi Game Reserve Zuid-Afrika 2012. Meer foto’s van dit wildpark in Zuid-Afrika zie je op mijn website.
Artikel: Foto’s Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve
Foto gemaakt op 8-10-2012  / Foto gepost op 7-6-2017.

* Uitzicht over Rotterdam vanaf het dak van het Groot Handelsgebouw tijdens de instameet Groot Handelsgebouw
Uitzicht vanaf het dakterras van het Groot Handelsgebouw. Dit gebouw staat in Rotterdam, naast het Centraal Station. Het gebouw dateert uit 1953. Zaterdag 9-12-2017 was hier een instameet. Dank aan de organisatie @rottergram en @instawalk010 voor deze #instameetghg in het @ghg_rotterdam. Meer over deze instameet op mijn website.
Artikel: Instameet Groot Handelsgebouw
Foto gemaakt op 9-12-2017 / Foto gepost op 10-12-2017.

* Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De foto’s van mijn bezoek van 25 november staan nu op mijn website.
Artikel: Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 25-11-2017
Foto gemaakt op 25-11-2017 / Foto gepost op 30-11-2017.

 

Derde rij van links naar rechts:

* De Slufter op Texel
Informatie over mijn vakantie in juli 2017 op het schitterende Nederlandse Waddeneiland Texel is vanaf nu te lezen op mijn website.
Artikel: Texel
Foto gemaakt op 9-7-2017  / Foto gepost op 19-12-2017.

* Fuchsia in Hofje van Guurtje de Waal in Haarlem
Een fuchsia in het Hofje van Guurtje de Waal in de Lange Annastraat in het centrum van Haarlem. Een beschrijving van dit hofje en de andere hofjes in Haarlem staat op mijn website.
Artikel: Hofjes in Haarlem
Foto gemaakt op 25-8-2017 / Foto gepost op 2-9-2017.

* Uitzicht vanuit het Rijnlandshuis in Spaarndam tijdens de Instawalk Waterbazen
Uitzicht over het Spaarne vanuit het Rijnlandshuis in Spaarndam. Meer over deze instawalk en het Rijnlandshuis in Spaarndam lees je op mijn website.
Artikel: Rijnlandshuis – Spaarndam
Foto gemaakt op 8-8-2017 / Foto gepost op 9-8-2017.

Mijn best nine op Instagram in 2017 Mijn best nine op Instagram in 2017

 

Wat mij opvalt is dat zeker in 2018 en 2019 mijn volgers vooral mijn foto’s van de natuur waarderen en dan met name de vossenfoto’s uit de Amsterdamse Waterleidingduinen.

 

Heb jij instagram?

Heb jij instagram? Volg me dan als je het leuk vindt. JTravel en JTravelBlog zijn te vinden in één account: @jtravel.nl.
Ik probeer dagelijks foto’s te posten.

 

Hoe maak je een best nine van je instagramfoto’s?

Heb jij ook een top negen? Ik maakte mijn top 9 met een telefoonapp. Met deze app kun je ook een top 9 van eerdere jaren maken.
Wil je ook een top 9 met de computer / laptop maken? Dat kan via deze best nine website.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In deze blog laat ik je mijn best nine op Instagram uit 2019 zien. De achtergronden van de foto's die in deze top 9 staan lees je hier. Lees je mee? #2019bestnine #instagram #jtravel #jtravelblog #mybestnine2019 #topnine2019 #bestnine2019

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com