Op vakantie in coronatijd

Op vakantie in coronatijd

 

We willen allemaal zo graag: op vakantie in deze coronatijd. Goed nieuws voor degenen die na het thuis zitten/werken, zitten te springen om op vakantie te gaan: vanaf 15 juni 2020 mogen we weer op vakantie naar het buitenland. Maar waar kan je heen, zijn er restricties en wat als er zich toch problemen voordoen in deze coronatijd? Nederlanders zijn nog lang niet in alle (Schengen)landen welkom.

De versoepelingen zijn op 3 juni 2020 tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte aangekondigd. De status wordt aangepast van ‘noodzakelijk reizen’ naar ‘let op, veiligheidsrisico’s’. Reizen wordt niet direct afgeraden, maar er zijn nog wel risico’s.

Ik heb het een en ander voor je op een rijtje gezet.

 

Laatste update: 1 augustus 2020 / 09.15 uur

 

Vanaf 15 juni 2020 kunnen wij, Nederlanders, weer naar een groot aantal landen binnen Europa en het Caribisch deel van het Koninkrijk op vakantie. Voor deze landen geldt vanaf 15 juni 2020 code geel. Zweden houdt code oranje: niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Inmiddels zijn ook weer een paar landen aangepast naar code oranje, zoals Kroatië en Bulgarije en delen van Spanje. Het virus is niet weg en in de vakantietijd steekt het virus in heel Europa weer de kop op. Houd je aan de maatregelen die in Nederland of op je vakantiebestemming gelden. Alleen dan kunnen we het virus de baas worden.

 

Landen met reisadvies code geel vanaf 1 juli 2020

Vanaf 1 juli zijn dit de landen waar code geel geldt: België, Cyprus, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Italië, IJsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zwitserland. Ook het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden heeft code geel.
Je kunt dus naar deze landen op vakantie, maar let op de risico’s en evt. wijzigingen in het reisadvies, zoals recent is gebeurd voor delen van Portugal en Spanje en voor Servië en Montenegro!

 

Landen met reisadvies code oranje

Landen waar nog altijd code oranje geldt zijn: Bulgarije, Liechtenstein, Ierland, Kroatië, Roemenië en Zweden. Vakantiereizen naar deze landen wordt afgeraden.

Hier lees je de volledige persconferentie met alle versoepelingen op een rijtje.

 

Het hoofdadvies is: denk goed na wat je doet en ga je toch op vakantie, ga dan wijs op reis.
Dus bereid je goed voor, ken de regels in het land van bestemming en vooral: zorg dat je ook tijdens je vakantie steeds op de hoogte blijft, bijvoorbeeld via website of de reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Wijs op reis in coronatijd

 

Per Europees land

België 🇧🇪

De grenzen met België zijn vanaf 15 juni weer open voor inwoners van Schengenlanden. Mondkapjes zijn in winkels, het openbaar vervoer en openbare gebouwen verplicht. Let op als je in de regio Antwerpen reist, hier steekt het virus de kop op en zijn er regionale maatregelen genomen die kunnen afwijken van de rest van België. Er is een avondklok aangekondigd in de hele provincie tussen 23.30 en 06.00 uur. Voor de provincie Antwerpen geldt sinds 28-7-2020 vanwege deze opleving van het coronavirus kleurcode oranje in het reisadvies. Reis alleen als het echt noodzakelijk is naar de provincie Antwerpen inclusief de stad Antwerpen. Dus niet voor toerisme! Je kunt wel door de provincie naar je bestemming reizen als deze buiten het ‘oranje’ gebied ligt, maar stop niet om te rusten of te tanken.

Vanaf 1 augustus 2020 moet iedereen die op vakantie gaat naar België en langer dan 48 uur in het land verblijft verplicht een Public Health Passenger Locator Form invullen. Het formulier moet binnen 48 uur voor aankomst in België ingevuld worden. Vakantiegangers die op doorreis zijn en minder dan 48 uur in België verblijven hoeven het formulier niet in te vullen. Het formulier vind je hier.

🇧🇪 Bekijk het actuele reisadvies voor België van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇧🇪

 

Bulgarije 🇧🇬

De kleurcode van Bulgarije is door een forse stijging van coronabesmettingen per 16 juli 2020 weer aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reis alleen naar Bulgarije als dat noodzakelijk is. Na een verblijf in Bulgarije krijg je bij terugkeer in Nederland het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

🇧🇬 Bekijk het actuele reisadvies voor Bulgarije van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇧🇬

 

Cyprus 🇨🇾

De vluchten van en naar het zuidelijk deel van Cyprus zijn hervat. Het Turkse deel van het eiland heeft nog code oranje.

🇨🇾 Bekijk het actuele reisadvies voor Cyprus van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇨🇾

 

Denemarken 🇩🇰

De reismogelijkheden voor Nederlanders naar Denemarken zijn per 27 juni 2020 verruimd en wij, Nederlanders, mogen weer naar Denemarken op vakantie.

🇩🇰 Bekijk het actuele reisadvies voor Denemarken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇩🇰

Duitsland 🇩🇪

Vanaf 15 juni is Duitsland weer toegankelijk voor Nederlanders en andere toeristen uit EU-landen, het Schengengebied en het Verenigd Koninkrijk. Maar alleen als situatie in die landen vergelijkbaar is met Duitsland. Ook in Duitsland gelden strikte hygiënevoorschriften, een afstandsregel van minstens 1,5 meter, contactbeperkingen en een mondkapjesplicht in winkels en het stads- en streekvervoer. Verder bepalen de afzonderlijke deelstaten wat wel of niet kan.

🇩🇪Bekijk het actuele reisadvies voor Duitsland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇩🇪

 

Estland 🇪🇪

Voor Estland gelden geen restricties of quarantaine. Vanaf 15 juni is reizen naar en van Estland weer mogelijk.

🇪🇪 Bekijk het actuele reisadvies voor Estland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇪🇪

 

Finland 🇫🇮

Finland is weer toegankelijk voor Nederlanders. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanaf 11 juli 2020 de reiscode aangepast naar code geel.

🇫🇮 Bekijk het actuele reisadvies voor Finland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇫🇮

 

Frankrijk 🇫🇷

De grenzen voor Frankrijk zijn vanaf 15 juni weer open.Ook in Frankrijk gelden strikte hygiënische regels. Je moet buiten een mondkapje dragen. In Parijs en omstreken zijn nog de terrassen open, maar de restaurants nog niet.

🇫🇷 Bekijk het actuele reisadvies voor Frankrijk van het Ministerie Buitenlandse Zaken 🇫🇷

 

Griekenland 🇬🇷

Vanaf 1 juli 2020 zijn alle grenzen in Griekenland weer open. Internationale vluchten kunnen weer op alle regionale luchthavens landen. Directe vluchten vanuit Verenigd Koninkrijk en Zweden zijn nog niet toegestaan.

Veerboten uit het buitenland zijn ook weer welkom in Griekse havens. Zeven van de veertien grensovergangen met de buurlanden Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Turkije zijn weer open voor toeristen.

In heel Griekenland geldt vanaf 29 juli 2020 de verplichting om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, in alle winkels, banken, taxi’s, liften en alle andere publieke en openbare ruimten. Vakantiegangers riskeren een boete van € 150 als ze geen mondkapje dragen.

U bent verplicht een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen. Het is aan te raden dit ruim voor uw vertrek, maar UITERLIJK 24 uur voor aankomst in Griekenland. Dat kan digitaal via een website van de Griekse overheid. Heb je het formulier NIET ingevuld of te laat, dan kom je Griekenland niet binnen.

🇬🇷 Bekijk het actuele reisadvies voor Griekenland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇬🇷

 

Groot-Brittannië 🇬🇧

De grenzen van Groot-Brittannië zijn gesloten voor toerisme en het is op dit moment niet duidelijk wanneer deze regels weer versoepeld worden. Vanaf 10 juli is het niet meer nodig om in quarantaine te verblijven wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk reist. Het Verenigd Koninkrijk heeft inmiddels ook het reisadvies code geel. De code geel geldt ook voor Noord-Ierland. Maar voor de Kanaaleilanden Guernsey en Jersey gelden andere adviezen. Als je op Guernsey aankomt, ben je verplicht 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Bij aankomst op Jersey heb je de keus tussen 14 dagen in (thuis)quarantaine of een negatieve COVID-19 test niet ouder dan 72 uur overleggen. Je kunt de test ook bij aankomst ondergaan. Je kunt op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen.

🇬🇧 Bekijk het actuele reisadvies voor Groot-Brittannië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇬🇧

 

Hongarije 🇭🇺

Hongarije laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven. Het kan zijn dat je aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd.

🇭🇺 Bekijk het actuele reisadvies voor Hongarije van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇭🇺

 

Ierland 🇮🇪

Er geldt voor Ierland nu nog een algeheel inreisverbod. Of en wanneer het verbod versoepeld wordt is niet bekend.

🇮🇪 Bekijk het actuele reisadvies voor Ierland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇮🇪

 

Italië 🇮🇹

De grenzen van Italië zijn inmiddels weer open voor toeristen. Kom je met het vliegtuig wordt bij aankomst op het vliegveld je temperatuur gemeten en bij koorts kun je onderworpen worden aan een virustest. Net als overal geldt: afstand houden, geen groepsvorming, beperkingen voor horeca, kerkelijke instellingen, enz. Goed om te weten als je met de auto naar Italië reist: de grenzen tussen Oostenrijk en Italië en Zwitserland en Italië blijven waarschijnlijk nog dicht, dus je zal misschien een andere route dan normaal moeten rijden.

🇮🇹 Bekijk het actuele reisadvies voor Italië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇮🇹

 

Kroatië 🇭🇷

Het reisadvies voor Kroatië is op 21 juli 2020 aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reis alleen naar Kroatië als dat noodzakelijk is. Na een verblijf in Kroatië krijg je bij terugkeer in Nederland het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

🇭🇷 Bekijk het actuele reisadvies voor Kroatië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇭🇷

 

Letland 🇱🇻

Voor Letland gelden geen restricties of quarantaine. Vanaf 15 juni is reizen naar en van Letland weer mogelijk.

🇱🇻 Bekijk het actuele reisadvies voor Letland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇱🇻

 

Litouwen 🇱🇹

Voor Litouwen gelden geen restricties of quarantaine. Vanaf 15 juni is reizen naar en van Litouwen weer mogelijk.

🇱🇹 Bekijk het actuele reisadvies voor Litouwen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇱🇹

 

Luxemburg 🇱🇺

De Luxemburgse grenzen zijn open. Toeristen zijn weer welkom.

🇱🇺 Bekijk het actuele reisadvies voor Luxemburg van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇱🇺

 

Malta 🇲🇹

Nederlanders zijn sinds 15 juli 2020 welkom op Malta. Per 1 juli is het internationale vliegveld weer geopend.

🇲🇹 Bekijk het actuele reisadvies voor Malta van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇲🇹

 

Nederland 🇳🇱

De huidige regels in Nederland blijven gelden, zoals het openbaar vervoer is en blijft voor noodzakelijke reizen, bij klachten, blijf je binnen en bel je 0800-1202 om je te laten testen, bij koorts- en/of benauwdheid blijven ook alle huisgenoten binnen, houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte en houd je aan de hygiëneregels. Daarnaast gelden er regels voor de horeca en museumbezoek.

🇳🇱 In Nederland blijven is echt zo erg nog niet! Bekijk hier alle artikelen op mijn beide websites: JTravelBlog en JTravel. 🇳🇱

 

Regels als je op vakantie in Nederland bent

 

Noorwegen 🇳🇴

Nederlanders zijn van 15 juli weer welkom in Noorwegen. Code oranje is veranderd naar code geel.

🇲🇹 Bekijk het actuele reisadvies voor Noorwegen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇲🇹

 

Oostenrijk 🇦🇹

De grenzen naar Oostenrijk zijn per 16 juni 2020 weer geopend. Maar in heel Oostenrijk gelden hygiënevoorschriften. Mondkapjes zijn verplicht in het stads- en streekvervoer, bij apotheken, gezondheidsinstellingen en op plekken waar 1,5 meter afstand houden niet kan. Horeca, campings en buitenzwembaden zijn geopend, maar met beperkingen.

🇦🇹Bekijk het actuele reisadvies voor Oostenrijk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇦🇹

 

Polen 🇵🇱

De grenzen met Polen zijn weer geopend. Toeristen zijn weer welkom.

🇵🇱 Bekijk het actuele reisadvies voor Polen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇵🇱

 

Portugal 🇵🇹

De grenzen van Portugal zijn open voor Nederlanders.  De restaurants, musea en andere attracties zijn geopend. Wil je naar het strand, dan is via een stoplichtsysteem te zien op welk strand er plek is. Tussen parasols moet drie meter afstand zijn. Overal geldt het advies om afstand te houden, in winkels, het ov en andere afgesloten ruimtes is een mondkapje verplicht. De regio rond de stad Lissabon heeft sinds 1 juli 2020 weer een reisadvies code oranje. Code oranje is voor de regio Porto op 14 juli 2020 weer aangepast naar code geel.

🇵🇹 Bekijk het actuele reisadvies voor Portugal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇵🇹

 

Roemenië 🇷🇴

In Roemenië geldt tot en met 15 juni 2020 de staat van alertheid. Supermarkten en apotheken zijn geopend. Het dragen van een masker dat mond en neus dekt verplicht in winkels, openbaar vervoer, op het werk en in andere gesloten ruimtes. Reis je vanuit Nederland naar Roemenië dan moet je verplicht 2 weken in thuisisolatie. Tot 16 juni is vluchtverkeer tussen Roemenië en Nederland gestaakt. Wanneer dit weer versoepeld wordt is nog niet bekend. Nederland geeft voor Roemenië nog altijd code oranje af.

🇷🇴 Bekijk het actuele reisadvies voor Roemenië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇷🇴

 

Slovenië 🇸🇮

Reis je naar Slovenië, dan moet je een bewijs van overnachting in Slovenië kunnen laten zien. Nederland geeft voor Slovenië inmiddels code geel af en dat betekent dat je weer naar Slovenië mag reizen.

🇸🇮 Bekijk het actuele reisadvies voor Slovenië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇸🇮

 

Slowakije 🇸🇰

Alleen personen met een vaste verblijfsvergunning worden tot Slowakije toegelaten. De in- en uitreisbeperkingen en quarantainemaatregelen zijn voor reizigers uit Nederland en een aantal andere landen opgeheven. We mogen weer naar Slowakije reizen.

🇸🇰 Bekijk het actuele reisadvies voor Slowakije van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇸🇰

Spanje 🇪🇸

Spanje op 21 juni 2020 weer open voor toeristen uit de Europese Unie. Let op: er zijn 2 regio’s (Lleida en rond Barcelona) waarvoor weer code oranje is afgegeven. Sinds 27-7-2020 is vanwege de stijging van het aantal COVID-besmettingen in Barcelona en haar randgemeenten (Groot-Barcelona) code oranje voor dit gebied afgegeven. Reis daarom alléén naar Groot-Barcelona (Barcelona en al haar randgemeenten) als er een noodzakelijke reden is (lees: geen toerisme). Toeristisch bezoek wordt dringend afgeraden.

🇪🇸 Bekijk het actuele reisadvies voor Spanje van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇪🇸

 

Tsjechië 🇨🇿

De grenzen naar Tsjechië zijn per 15 juni weer open.

🇨🇿 Bekijk het actuele reisadvies voor Tsjechië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇨🇿

 

IJsland 🇮🇸

IJsland laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat je aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd.

🇮🇸 Bekijk het actuele reisadvies voor IJsland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇮🇸

 

Zweden 🇸🇪

Reizen naar Zweden worden ontmoedigd. Als je vanuit Zweden terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in (zelf)quarantaine te gaan. De stranden, restaurants en ook sommige musea zijn open. Nederland geeft voor Zweden nog altijd code oranje af.

🇸🇪 Bekijk het actuele reisadvies voor Zweden van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇸🇪

 

Zwitserland 🇨🇭

De grenzen van Zwitserland zijn vanaf 15 juni weer geopend. Het dragen van mond- en neusbescherming wordt aangeraden in trein, bus en kabelbaan. Tickets moeten zoveel mogelijk online worden gekocht. Voor de horeca gelden beperkingen.

🇨🇭 Bekijk het actuele reisadvies voor Zwitserland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 🇨🇭

 

Let op: elk land hanteert zijn eigen regels. Houd je daaraan. Zorg er voor dat je goed voorbereid op reis gaat.

 

Reizen buiten Europa

Het reisadvies voor alle landen buiten het EU- en Schengengebied blijft voorlopig op oranje staan. Alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden. Dit geldt ook voor populaire bestemmingen als Turkije en Marokko.

Er is geen datum bekend wanneer Nederlanders weer naar bijv. Turkije en Marokko kunnen reizen. Nederland geeft voor beide landen nog altijd code oranje af.

 

Wat betekent code geel en code oranje

Het reisadvies heeft vier kleuren: groen, geel, oranje en rood. Deze kleuren geven de veiligheidssituatie in een bepaald land aan. Tijdens deze coronacrisis zijn er nieuwe criteria bijgekomen:

 • Code geel: de landen met het reisadvies code geel hebben in deze coronacrisis maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.
 • Code oranje: in deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk ook een inreisverbod.
 • Code rood: dit land of gebied is helemaal afgesloten. Er is geen uitzicht op inreizen en uitreizen.

Een reisadvies is NIET bindend. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en de keuze of je je vakantie of reis door laat gaan. Houd rekening met de voorwaarden van je reisverzekering.

De status wordt aangepast van ‘noodzakelijk reizen’ naar ‘let op, veiligheidsrisico’s’. Reizen wordt niet direct afgeraden maar er zijn nog wel risico’s.

 

Wat te doen als je geboekt hebt naar een bestemming met code oranje

Je reisrechten als je een vakantie hebt geboekt naar een bestemming met reisadvies code oranje staan op de website van Consuwijzer.  Je rechten hangen af van het type reis dat je hebt geboekt: een pakketreis, een los ticket of losse accommodatie.

 

Belangrijke websites met reisadviezen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hiervoor reisadviezen per bestemming gemaakt. Kijk hier voor het reisadvies voor het land waar je vakantie wilt doorbrengen.

Voor je tablet of telefoon is er aparte reisapp die je kunt downloaden.

De ANWB heeft de Reiswijzer Europa (incl. Nederland) op de website geplaatst. De ANWB geeft zeer uitgebreide informatie. Hier vind je per land hele specifieke informatie over de maatregelen die in dat land van toepassing zijn. Zo lees je over aangescherpte regels voor accommodaties, horeca, bezienswaardigheden, enz.

Op deze website zie je een overzicht in één wereldkaart naar welke landen je weer mag reizen. Je vindt hier ook interessante statistieken, zoals het aantal actuele besmettingen en de lockdownstatus per land.

Corona wereldkaart

Verzekering bij code geel en code oranje

Een reisverzekering bij een reis naar een land met code geel geeft dekking. Maar de risico’s zijn per land anders dan in Nederland. Daarom nogmaals bereid je goed voor.

Kijk je reisverzekering en/of zorgverzekering voor vertrek goed na en neem bij vragen over de polisvoorwaarden contact op met je verzekeraar.

Bij code oranje moet je contact opnemen met je verzekeraar. Meestal ben je NIET verzekerd.

 

Kosteloos annuleren omdat je, vanwege de coronamaatregelen en onzekerheden, geen zin meer hebt in je vakantie is bij een bestaande boeking geen optie. Hier gelden de standaard annuleringsvoorwaarden. Omboeken naar een later tijdstip is meestal wel mogelijk. Neem hiervoor contact op met je reisbureau of reisorganisatie.

Repatriëring

Ben je eenmaal op reis dan kan de gezondheidssituatie in een land zomaar veranderen. Het kan zijn dat je bestemming bij vertrek het reisadvies code geel had, maar door een nieuwe uitbraak het reisadvies weer code oranje wordt.

Bij een nieuwe corona-uitbraak moet je dan met eigen vervoer, met de luchtvaartmaatschappij of de reisorganisatie zo snel mogelijk zorgen dat je in Nederland komt. Je moet er rekening mee houden dat als het code oranje wordt, dat je je eigen vervoer naar Nederland moet regelen. Er komen geen repatriëringen door het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals in het begin van de coronacrisis.

Wordt het code oranje? Dan moet je je eigen vervoer regelen. Repatriëring door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is niet aan de orde.

 

Reisorganisaties hebben de plicht om voor hun reizigers te zorgen. Heb je een pakketreis geboekt en het reisadvies voor een bepaald land wordt code oranje, dan word je door de reisorganisatie gerepatrieerd.

 

Vliegen

Je kunt voor de zomer van 2020 het beste een wijzigbaar ticket boeken. Een aantal luchtvaartmaatschappijen bieden tegen gunstige voorwaarden flexibele vliegtickets aan. Ik raad je aan, gezien de slechte communicatie, slechte bereikbaarheid en lange wachtrijen je vliegticket rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te boeken, dat houd lijnen kort mocht er nood aan de man zijn.

Bedrijven als Skyscanner, Cheaptickets.nl of Vliegwinkel.nl moeten eerst weer contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij. Dit kan onnodige vertraging oplopen.

 

Transavia

Transavia heeft het vluchtschema vanaf 4 juni weer opgestart. Er wordt in eerste instantie op zes bestemmingen in Griekenland, Portugal en Spanje gevlogen. De verwachting is dat dit zich snel uitbreidt. Elke week wordt gekeken naar eventuele toevoegingen. Klik hier voor het volledige overzicht.

Transavia biedt flexibele vliegtickets aan. Transavia bied je de mogelijkheid om een geboekte vlucht met vertrek voor 30 september 2020 om je vlucht zonder wijzigingskosten naar dezelfde bestemming te verplaatsen naar uiterlijk 31 maart 2021. Is je nieuwe ticket duurder, dan betaal je het prijsverschil tussen deze tickets. Als Transavia de vlucht annuleert omdat de maatregelen worden aangescherpt, dan krijg je een voucher of je geld terug.  Je kunt zelf je vlucht online wijzigen via Mijn  Transavia.

 

KLM

KLM hervat per 1 juli 25 tot 30 procent van het totaal aantal vluchten dat ze normaal vliegen. Klik hier voor het volledige overzicht. KLM biedt gegarandeerd flexibele omboekingsmogelijkheden voor nieuwe vluchten. Als er een tweede coronagolf komt of je hebt geboekt en wilt toch niet op vakantie, dan kun je bij de KLM je ticket omboeken zonder extra kosten. Het wijzigen van een vlucht met KLM kost normaal gesproken geld. De meest actuele informatie vind je op de coronapagina op de website van de KLM.

TUI

TUI hervat per 1 juli zijn vluchten naar bestemmingen waarvan op dat moment duidelijk is dat ze een veilig en zo comfortabel mogelijk vakantieverblijf kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie.

 

Corendon

Corendon gaat vanaf 26 juni weer vluchten uitvoeren vanaf Schiphol. Vluchten naar Turkije zijn tot en met vertrekdatum 21 juli 2020 niet mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

 

Easyjet

Easyjet gaat vanaf 1 juli weer vliegen vanaf Schiphol om deze zomer vanaf Amsterdam uiteindelijk weer naar 35 bestemmingen te vliegen. Easyjet stunt al weer met goedkope vliegtickets voor zomer 2020. De routes die weer gaan opstarten vanaf juli zijn Alicante, Berlijn, Bristol, Catania, Corfu, Dubrovnik, Edinburgh, Geneve, Glasgow, Ibiza, Londen Gatwick, Londen Luton, Malaga, Mallorca, Manchester, Milaan, Napels, Nice, Olbia, Praag, Pula, Rhodos, Split, Tel Aviv, Verona en Zadar. Vanaf augustus worden daar naar alle verwachting de volgende bestemmingen aan toegevoegd: Basel, Belfast, Boedapest, Kopenhagen, Liverpool, Londen Stansted, Rome, Venetië en Wenen. Klik hier voor meer informatie.

 

Autohuur

Het is aan jou of je wilt vliegen deze zomer of niet. Je kunt ook met de auto op pad. Heb je zelf geen auto, dan is er een mogelijkheid om bij bijvoorbeeld Sunny Cars. Tot 1 dag voor vertrek kun je bij Sunny Cars kosteloos annuleren. Je krijgt een tegoedbon ter waarde van het bedrag dat je al betaald hebt.
Sunny Cars

 

Accommodatie

In deze tijd van onzekerheid en het ronddwarelende coronavirus is het, als je losse accommodatie boekt, een goed plan om goed te kijken naar de flexibiliteit van bijv. Booking.com of Airbnb. In een land waar nu het reisadvies code geel is, kan zo maar weer code oranje worden of er kan een lockdown afgekondigd worden. Dan wil je niet tegen hoge kosten aanlopen als je je hotelovernachtingen moet annuleren.

Ik raad je aan om in deze situatie van de coronacrisis als je persé wilt vliegen flexibele tickets te boeken. Bij het boeken van je accommodatie zou ik ook zeer goed letten op de flexibiliteit van annulering en of je reservering eenvoudig te wijzigen/annuleren is.

Wil je in Nederland blijven en weg uit de drukte, Natuurhuisje.nl heeft leuke huisjes in de natuur waar je je in alle rust kunt ontspannen.

 

Booking.com

Bij Booking.com zijn er verschillende mogelijkheden. Het kan zijn dat je direct bij boeking al hebt moeten betalen en er dus geen flexibiliteit is. Dit zijn vaak de goede kamers. recht op terugbetaling is er niet, tenzij de accommodatieverschaffer met je meedenkt en alsnog besluit jou het geld terug te geven.

Let bij het boeken van je accommodatie bij Booking.com goed op of en tot wanneer je gratis kunt annuleren of omboeken. Soms kan dit tot de dag van aankomst, een andere keer word je creditcard een maand voor aankomst belast. Daarna kun je niet langer kosteloos wijzigen/annuleren en soms word je creditcard direct bij boeking al belast. Ook dan is het kosteloos wijzigen of annuleren niet meer mogelijk. Wil je wijzigen of annuleren en online lukt dit niet, neem dan contact op met de accommodatie of je je reservering niet kan wijzigen/annuleren. Uit eigen ervaring (ik heb jarenlang in een hotel in Amsterdam gewerkt en veel met Booking.com te maken gehad) is het rechtstreeks contact opnemen met Booking.com niet handig. Zij zullen altijd zeggen dat wijzigen of annuleren niet mogelijk is, meestal is de accommodatieverschaffer soepeler. Booking.com heeft de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.Booking.com

 

Airbnb

Airbnb is het platform voor particuliere verhuurder. Heb je voor 14 maart 2020 gereserveerd, mogen mogelijk zonder kosten annuleren. Ga naar de voorwaarden onder Reizen voor meer informatie over je annuleringsmogelijkheden.
Heb je na 14 maart een nieuwe reservering gemaakt en je kunt niet verblijven in de gereserveerde Airbnb, dan krijg je geen restitutie volgens de Voorwaarden bij verzachtende omstandigheden al je annuleert in verband met COVID-19. Tenzij je corona hebt, dan gelden andere voorwaarden. Bij de meeste appartementen en kamers die je boekt via Airbnb krijg je de volledige reissom vergoed als je tot 14 dagen voor aankomst annuleert. Annuleer je binnen die 14 dagen voor aankomst, dan ben je (een deel van je geld) kwijt. Welk bedrag dat is, verschilt per boeking. In de beschrijving van het door jou geboekte appartement staan de annuleringsvoorwaarden van het betreffende appartement.
Airbnb heeft de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

 

Reisorganisaties

Hieronder een lijst met reisorganisaties en de data tot wanneer zij hun reizen hebben geannuleerd:

 • Alltours: het is weer mogelijk om je vakantie naar de zon te boeken met vertrek na 16 juni 2020.
 • ANWB Reizen heeft alle reizen tot 30 juni 2020 geannuleerd voor reizigers die een vakantie hebben geboekt buiten Nederland. Vakanties in Nederland zijn weer boekbaar vanaf 1 juni 2020. Reizen binnen in Europa zijn vanaf 1 juli 2020 weer mogelijk, met een paar uitzonderingen (kijk hiervoor op de website). Camperreizen worden tot en met 31 juli 2020 niet uitgevoerd, verre reizen en reizen naar Rusland worden tot en met 31 augustus 2020 niet uitgevoerd en zeecruises worden tot en met 31 oktober 2020 niet uitgevoerd.
 • Ardanza Travel. De website geeft geen nieuwe datum aan.
 • Askja heeft alle reizen tot en met 18 juni 2020 geannuleerd. Reizen naar IJsland met vertrek vanaf 18 juni zijn weer boekbaar.
 • Avila Reizen heeft alle reizen met een vertrekdatum tot en met 18 juni 2020 geannuleerd.
 • Baobab heeft alle reizen tot en met 31 juli 2020 buiten Europa geannuleerd.
 • BBI Travel heeft alle reizen tot en met 30 juni 2020 geannuleerd, m.u.v. de Hurtigruten zeereizen. Alle Hurtigruten Noorse kust reizen t/m 15 juni 2020 zullen niet worden uitgevoerd. Vanaf 21 mei 2020 zullen alle schepen indien mogelijk weer in de vaart genomen worden. Reizen naar IJsland zijn weer mogelijk. Voor de overige bestemmingen van BBI Travel geldt nog code oranje.
 • Bentour Reizen start zijn programma weer op. Reizen naar Kroatië vinden plaats vanaf 15 juni, Turkije vanaf 20 juni, Zuid-Cyprus vanaf 26 juni, Algarve vanaf 26 juni, Italië vanaf 26 juni, Mallorca vanaf 26 juni, overige bestemmingen in Spanje vanaf 1 juli, Athene en Thessaloniki vanaf 15 juni, alle overige bestemmingen in Griekenland vanaf 1 juli, Noord-Cyprus, Bulgarije, Tunesië, Egypte, Marokko, Malta, Portugal (alle bestemmingen) vanaf 1 juli. Reizen naar Verre bestemmingen vinden (onder voor behoud) plaats vanaf 1 augustus.
 • Beter Uit biedt weer reizen aan met vertrek vanaf 1 juli 2020.
 • Bolderman Excursiereizen heeft alle busreizen tot en met 10 juli 2020 en alle vlieg-busreizen met vertrek tot en met 11 augustus 2020 geannuleerd.
 • Buro Scanbrit heeft alle reizen naar Noorwegen tot en met 20 juli 2020 geannuleerd, reizen naar Ierland zijn tot en met 19 juli 2020 geannuleerd en reizen naar IJsland zijn tot en met 30 juni 2020 geannuleerd. Reizen naar Groot-Brittannië, Noord-Ierland zijn tot en met 25 juli geannuleerd, de reizen naar Canada en Groenland tot en met  31 juli 2020 en de reizen naar Denemarken en Faeroer zijn tot en met 31 juli 2020 geannuleerd.
 • Center Parcs heeft alle parken weer geopend.
 • CLIA: alle aangesloten cruisemaatschappijen hebben sinds zaterdag 14 maart 2020 de operaties opgeschort.
 • Corendon heeft alle reizen en cruises met vertrek tot en met 25 juni 2020 geannuleerd. Vanaf 26 juni 2020 worden zonvakanties naar de landen die opengesteld zijn voor toeristen weer aangeboden waarbij de veiligheid van de reizigers de grootste prioriteit krijgt. Alle reizen naar Curaçao en Bonaire zijn tot en met 4 juli 2020 geannuleerd. Turkije wordt vanaf 10 juli 2020 weer aangevlogen, ondanks dat voor Turkije code oranje geldt.
 • De Jong Intra Vakanties heeft alle vakanties met vertrek tot en met 18 juni 2020 geannuleerd. Voor (vlieg)busreizen geldt de datum 16 juli en de riviercruises starten weer vanaf 11 juli 2020. Verre reizen zijn geannuleerd.
 • DFDS Seaways hervat vanaf 15 juli 2020 de afvaarten tussen IJmuiden-Newcastle v.v. De afvaarten tussen Kopenhagen en Oslo zijn tijdelijk opgeschort tot en met minimaal 24 juni 2020. De route vanaf Kopenhagen herstart op 25 juni 2020 en vanuit Oslo op 26 juni 2020.
 • Djoser heeft tot en met 31 juli 2020 alle reizen geannuleerd.
 • DrieTour heeft alle reizen tot en met 30 juni 2020 geannuleerd. Ik zie nog geen nieuwe datum op de website staan.
 • Effeweg.nl heeft alle busreizen tot en met 10 juli 2020 en alle vlieg-busreizen met vertrek tot en met 11 augustus 2020 geannuleerd.
 • Eliza was here heeft alle vliegvakanties tot en met 30 juni 2020 geannuleerd. Vanaf 1 juli 2020 worden er weer reizen aangeboden naar Griekenland, Spanje en Malta, Madeira en Cyprus worden vanaf 12 juli weer aangevlogen.
 • Feenstra Rijn Lijn gaat vanaf 13 juli 2020 weer varen.
 • FlixBus heeft per 18 juni 2020 zijn dienstregeling weer opgestart.
 • FTI Reizen heeft alle reizen tot en met 30 juni 2020 geannuleerd. Reizen naar landen die worden genoemd op de website van Nederlandwereldwijd waar naartoe gereisd kan worden, zullen normaal worden uitgevoerd. Indien dit niet mogelijk is, zal de reis kosteloos worden geannuleerd door FTI.
 • FOX Verre Reizen heeft alle reizen tot 30 juni 2020 geannuleerd voor reizigers die een vakantie hebben geboekt buiten Nederland. Vakanties in Nederland zijn weer boekbaar vanaf 1 juni 2020. Reizen binnen in Europa zijn vanaf 1 juli 2020 weer mogelijk, met een paar uitzonderingen (kijk hiervoor op de website). Camperreizen worden tot en met 31 juli 2020 niet uitgevoerd, verre reizen en reizen naar Rusland worden tot en met 31 augustus 2020 niet uitgevoerd en zeecruises worden tot en met 31 oktober 2020 niet uitgevoerd.
 • Hotelkamerveiling: gewonnen veilingen die voor 7 april 2020 verzilverd moeten worden: het gewonnen veilingbedrag incl. veilingkosten wordt omgezet in een couponcode (tegoed), zodat die later gebruikt kan worden om een nieuwe veiling te winnen.
 • House of Britain heeft alle vakanties tot en met 4 juli 2020 geannuleerd. Vanaf 10 juli zijn er geen de quarantaine maatregelen meer voor Engeland. Dit is niet van toepassing voor Wales, Schotland en Noord-Ierland. Daarnaast is het reisadvies nog altijd code oranje. Dit moet worden aangepast voor er naar het Verenigd Koninkrijk gereisd mag worden.
 • Interhome heeft alle boekingen tot en met 14 juni 2020 geannuleerd. Vanaf 15 juni worden de bestemmingen van Interhome weer aangeboden met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk en Ierland en de Scandinavische landen.
 • Isropa Reizen: vanaf 1 juli 2020 is weer mogelijk om naar Portugal, Cyprus en Griekenland te reizen Malta opent op 15 juli zijn grenzen voor Nederlandse toeristen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om naar Israël, Jordanië, Oman, Libanon en Marokko af te reizen en is er nog geen informatie over een mogelijke datum waarop dit wel weer mogelijk is.
 • Jambo Safari Club heeft alle reizen tot en met 31 augustus 2020 geannuleerd.
 • Koning Aap heeft alle reizen tot en met 31 juli 2020 geannuleerd.
 • KRAS heeft alle reizen tot en met 30 juni 2020 geannuleerd. Kras heeft tot en met 31 augustus 2020 een versoepeld omruilgemak waardoor je tot een dag voor vertrek je reis mag wijzigen. Per 15 juni is TUI Nederland weer gestart met het aanbieden van een aantal bestemmingen. Dit betreft zowel auto- als vliegvakanties. Het vertrek is vanaf 1 juli 2020.
 • Landal GreenParks: de parken zijn geopend. De recepties, parkshops, fietsverhuur, take-away en de zwembaden zijn geheel of gedeeltelijk geopend. Dit met in achtneming van de maatregelen van het RIVM. Landal GreenParks hanteert soepele regels ivm annuleren en omboeken.
 • Live To Travel heeft alle reizen tot en met 31 augustus 2020 geannuleerd.
 • Bij Novasol heb je de optie om je verblijf om te boeken tot 40 dagen voor aankomst voor € 75,–. Als je je boeking annuleert dan kan dat, maar Novasol brengt hiervoor kosten in rekening. De kosten nemen toe wanneer annulering dichter bij de geplande aankomstdatum ligt. Ik lees niets over gratis annuleren tot een bepaalde datum of het voucher die veel reisorganisaties uitgeven. Ook niet nu veel grenzen nog gesloten zijn voor vakantiegangers.
 • NRV heeft alle reizen tot en met 31 juli 2020 geannuleerd.
 • NS Internationaal voert geen treinreizen meer uit naar Disneyland Paris t/m 30 augustus 2020. Per dag rijden twee rechtstreekse Thalys treinen vanuit Nederland naar Parijs v.v.
 • Oad: het is weer mogelijk om je (bus)vakantie te boeken met vertrek na 16 juni 2020. Voor Disneyland Paris geldt een reisstop tot en met 14 juli 2020. Er rijden t/m 30 augustus 2020 geen treinen naar Disneyland Parijs.
 • Pharos Reizen heeft alle reizen tot 30 juni 2020 geannuleerd voor reizigers die een vakantie hebben geboekt buiten Nederland. Vakanties in Nederland zijn weer boekbaar vanaf 1 juni 2020. Reizen binnen in Europa zijn vanaf 1 juli 2020 weer mogelijk, met een paar uitzonderingen (kijk hiervoor op de website). Camperreizen worden tot en met 31 juli 2020 niet uitgevoerd, verre reizen en reizen naar Rusland worden tot en met 31 augustus 2020 niet uitgevoerd en zeecruises worden tot en met 31 oktober 2020 niet uitgevoerd.
 • Primavera Reizen: het is weer mogelijk om je vakantie naar de zon te boeken met vertrek na 18 juni 2020.
 • Reisburo Vakantie & Zorg heeft alle pakketreizen met vertrek tot en met 30 juni 2020 geannuleerd. De reizen met vertrek binnen Nederland worden vanaf 1 juli weer aangeboden.
 • Riksja Travel heeft alle reizen op tot en met 31 juli 2020 geannuleerd.
 • Sawadee Reizen heeft alle reizen tot en met 30 juni 2020 geannuleerd. Er wordt (nog) geen nieuwe datum genoemd.
 • Shoestring heeft alle reizen tot en met 31 juli 2020 geannuleerd.
 • Silverjet: reizen met vertrek vanaf 1 juli 2020 naar Spanje, Portugal, Italië, Cyprus en Griekenland worden weer aangeboden, evenals reizen naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Voor de overige bestemmingen geldt nog steeds code oranje.
 • SNP Natuurreizen heeft alle reizen tot en met 19 juni 2020 geannuleerd. Reizen in Nederland zijn vanaf 15 juni 2020 weer mogelijk. Sinds 19 juni is het weer mogelijk om op vakantie gaan naar bepaalde landen binnen de EU/de Schengenzone. SNP Natuurreizen heeft een lijst op de website geplaatst met reizen die wel mogelijk zijn.
 • Solmar: het is weer mogelijk om je (bus)vakantie te boeken met vertrek na 1 juli 2020.
 • SRC heeft alle reizen met vertrek tot en met 25 juli 2020 geannuleerd.
 • SRPRS.me: vanaf juni 2020 weer mogelijk om op srprs.me met het vliegtuig te reizen. Ook autoreizen via srprs.me is weer mogelijk. Treinreizen zijn weer mogelijk vanaf 1 juli 2020.
 • Stip Reizen heeft alle reizen en cruises met vertrek tot en met 25 juni 2020 geannuleerd. Vanaf 26 juni 2020 worden zonvakanties naar de landen die opengesteld zijn voor toeristen weer aangeboden waarbij de veiligheid van de reizigers de grootste prioriteit krijgt. Alle reizen naar Curaçao en Bonaire zijn tot en met 4 juli 2020 geannuleerd. Turkije wordt vanaf 10 juli 2020 weer aangevlogen, ondanks dat voor Turkije code oranje geldt. Verblijf op een EuroParcs is wel mogelijk.
 • Sunair heeft alle stedenreizen tot en met 18 juni 2020 geannuleerd. De reizen naar de Kanaaleilanden  zijn tot en met vertrekdatum 31 juli 2020 geannuleerd.
 • Sunny Cars: het huren van een auto op de Europese bestemmingen is weer mogelijk.
 • Sunweb heeft alle reizen tot en met 18 juni 2020 geannuleerd. Vanaf 19 juni 2020 worden zonvakanties naar de landen die opengesteld zijn voor toeristen weer aangeboden waarbij de veiligheid van de reizigers de grootste prioriteit krijgt.
 • Tenzing Travel is op 14 juli 2020 FAILLIET verklaard en derhalve zal geen reizen meer uitvoeren.
 • Transavia heeft alle geplande vluchten tot en met 27 mei 2020 geannuleerd. Transavia start 4 juni weer met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol naar Malaga (Spanje), Athene (Griekenland), Heraklion (Kreta/Griekenland), Thessaloniki (Griekenland), Lissabon (Portugal) en Porto (Portugal). Transavia neemt extra maatregelen om het vliegen zo veilig en gezond mogelijk te maken en je dient een mondkapje te dragen tijdens de vlucht.
 • Travel 2 Explore Motorreizen heeft alle reizen tot en met 31 juli 2020 geannuleerd.
 • Travelhome heeft alle reizen tot 31 juli 2020 geannuleerd.
 • Travel Trend heeft alle reizen tot en met 31 juli 2020 geannuleerd.
 • TravelWorld heeft alle reizen tot en met 30 april 2020 geannuleerd. De website geeft nog altijd geen nieuwe datum aan.
 • TUI heeft alle reizen tot en met 30 juni 2020 geannuleerd. TUI heeft tot en met 31 augustus 2020 een versoepeld omruilgemak waardoor je tot een week voor vertrek je reis mag wijzigen. Per 15 juni is TUI Nederland weer gestart met het aanbieden van een aantal bestemmingen. Dit betreft zowel auto- als vliegvakanties. Het vertrek is vanaf 1 juli 2020.
 • Vacanceselect heeft alle eigen reizen tot en met 18 juni 2020 geannuleerd. Vanaf deze datum is het weer mogelijk om in de landen die als code geel aangegeven zijn, een accommodatie te boeken bij Vacanceselect.
 • Vakantiediscounter: de annuleringen hangen hier samen met de uitvoerende luchtvaartmaatschappij. Bijv. reizen met Transavia zijn geannuleerd tot en met 3 juni 2020. Voor de reizen van 4 tot en met 24 juni 2020 verschilt dit per reis.
 • Vakanties.nl: het verschilt per bestemming welke reizen er zijn geannuleerd.
 • Vakantieveilingen.nl heeft de geldigheid van de gewonnen veilingen die voor 6 april 2020 verzilverd moeten worden verlengd.
 • Van Nood Reizen heeft alle reizen tot en met 20 juli 2020 geannuleerd.
 • Voigt Travel heeft alle reizen tot en met 31 augustus 2020 geannuleerd.
 • Zeetours : de voorwaarden en data verschillen per cruisemaatschappij en luchtvaartmaatschappij.

Heb je een reis bij één van deze reisorganisaties geboekt, houd de website van de betreffende reisorganisatie in de gaten. Moet je nog boeken, ik heb van veel reisorganisaties de reisgidsen op een rijtje gezet. Als je via deze website boekt, krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra.

 

Tenslotte

Belangrijk is dat er elk moment veranderingen kunnen optreden. In Griekenland moet je bijv. als je vanuit Nederland aankomt verplicht in quarantaine. Jammer van je vakantie, vind ik, en als ik al naar Griekenland zou willen, is dat een heel belangrijk punt om te zeggen ik ga niet.

De grenzen kunnen plotseling toch weer gesloten worden, waardoor je het land niet in- of uitkomt.

Tijdens je vakantie moet je elke keer rekening houden met alle regels en beperkingen. Je vakantie zal waarschijnlijk niet zo zijn als je verwacht. De afstandsregels gelden in alle landen, in sommige landen zijn mondkapjes ook buiten verplicht. En er zijn veel regels voor horeca, accommodaties en bezienswaardigheden!

Ik heb geen plannen om op reis te gaan, dit heeft ook te maken met mijn gezondheid, dat niets met corona van doen heeft, maar weet dat ook Nederland een fantastisch land met veel leuke plekken.

Op vakantie gaan in Nederland is het veiligst.

 

Aan deze blog kunnen geen rechten worden ontleend. De ontwikkelingen gaan zo snel dat de gegevens op deze blog snel achterhaald kunnen zijn. Volg de voor jouw belangrijke informatie en volg ze op. Zo komen we samen de coronacrisis door. Ik probeer dit artikel zo actueel mogelijk te houden, mocht je iets missen, laat het me weten via het reactieformulier onder dit artikel of via het contactformulier.

 

Meer lezen

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt/boekt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Wat zijn jouw vakantieplannen deze zomer. Is dit wat je gepland had? Zo nee, wat waren je reisplannen?

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Corona. In deze blog heb ik een aantal zaken ivm corona en vakantie voor je op een rijtje gezet. #vakantie2020 #corona #tips #jtravelblog #jtravel #rivm #rijksoverheid #vakantieincoronatijd #covid-19 #coronacrisis #coronavirus Corona. In deze blog heb ik een aantal zaken ivm corona en vakantie voor je op een rijtje gezet.#vakantie2020 #corona #tips #jtravelblog #jtravel #rivm #rijksoverheid #vakantieincoronatijd #covid-19 #coronacrisis #coronavirus Corona. In deze blog heb ik een aantal zaken ivm corona en vakantie voor je op een rijtje gezet. #vakantie2020 #corona #tips #jtravelblog #jtravel #rivm #rijksoverheid #vakantieincoronatijd #covid-19 #coronacrisis #coronavirus

Corona. In deze blog heb ik een aantal zaken ivm corona en vakantie voor je op een rijtje gezet. #vakantie2020 #corona #tips #jtravelblog #jtravel #rivm #rijksoverheid #vakantieincoronatijd #covid-19 #coronacrisis #coronavirus
Corona. In deze blog heb ik een aantal zaken ivm corona en vakantie voor je op een rijtje gezet. #vakantie2020 #corona #tips #jtravelblog #jtravel #rivm #rijksoverheid #vakantieincoronatijd #covid-19 #coronacrisis #coronavirus
Corona. In deze blog heb ik een aantal zaken ivm corona en vakantie voor je op een rijtje gezet. #vakantie2020 #corona #tips #jtravelblog #jtravel #rivm #rijksoverheid #vakantieincoronatijd #covid-19 #coronacrisis #coronavirus
Meer over dit onderwerp

2 reacties

 • Kimberly schreef:

  Ik sla dit jaar denk ik toch maar over. Ik weet niet of ik het zo prettig zal vinden als je ziek wordt in het buitenland .

  • Jaquelien schreef:

   Hallo Kimberley, ik sla ook over. In het buitenland ziek worden is nooit leuk en nu helemaal niet. Ik maak uitstapjes in Nederland. Vorige week voor het eerst sinds half maart weer met het OV naar Amsterdam gereisd. Vreselijk met die mondkapjes. Ik ben nog zeer afwachtend.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog. Het gezicht achter JTravelBlog
  Ik neem je mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips.                   Lees meer –>

  Abonneer je op JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op JTravelBlog en je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Social media

  Twitter
  Visit Us
  Follow Me
  Instagram
  Follow by Email
  RSS

  Corona

  Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravelBlog.nl en JTravel.nl actueel. Bijna alle horeca, musea en andere toeristische attracties zijn slechts voor een beperkt aantal bezoekers geopend. De entreekaarten moeten online besteld worden. Je kunt via de links in de blogs je entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

  Op deze website heb ik meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

  Boek je vlucht

  Skyscanner

  Boek je overnachting(en)  Booking.com

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com Algemeen

  Bestel je reisgids

  Bestel je reisgids van The Media Bay via JTravelblog.nl

  Lid van

  Bloggers Noord Nederland

  Follow